U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Professioneel tennisser

Professioneel tennisser worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een professioneel tennisser? Lees de functieomschrijving.

Een professioneel tennisser is iemand die tennist op topniveau.

Een professioneel tennisser is iemand die in de tennissport de absolute top heeft bereikt. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep weten te maken en verdient zijn geld met het spelen van tenniswedstrijden. De professionele tennisser is vaak van jongs af aan al met de sport bezig, heeft zich langzaamaan ontwikkelt, heeft talent voor tennis en heeft daarom in de tenniswereld een doorstart weten te maken.

Het beroep van professioneel tennisser is een zwaar beroep. Op relatief jonge leeftijd moet de tennisser zich al een aangepaste levensstijl aanmeten om zo de top te kunnen bereiken. De professioneel tennisser heeft een aangepast dagritme, voedingspatroon en is vrijwel elke dag intensief bezig met het trainen voor wedstrijden en het zichzelf ontwikkelen binnen de sport. Tennis is het belangrijkste in het leven van de professionele tennisser en daarom gaat hij elke dag serieus om met de training. Hij traint op de tennisbaan, zorgt door middel van bijvoorbeeld hardlopen of fitnessen voor een goede conditie (en houdt door middel van oefeningen zijn conditie op peil) en overlegt met zijn trainer/coach en (eventueel de andere tennisser binnen zijn team) wat de beste wedstrijdttechnieken zijn.

De tennisser kan zowel individueel als in teamverband wedstrijden tennissen (kijk naar bijvoorbeeld de zusjes Williams of Roger Federer). 

De belangrijkste tennistoernooien zijn Wimbledon, de Australian Open, de French en US Open en de toernooien om de Davis, de Fed en de Hopman cup. Als de professionele tennisser hier mag tennissen heeft hij de absolute top bereikt.

Mensen vonden ons op: Job Professioneel tennisser, Baan Professioneel tennisser, Professioneel tennisser Worden, Functie-eisen Professioneel tennisser, Verantwoordelijkheden Professioneel tennisser, Functieprofiel Professioneel tennisser, Wat doet een Professioneel tennisser, Werken als Professioneel tennisser.

Professioneel tennisser worden: Opleiding tot professioneel tennisser

Voor het beroep van professioneel tennisser is geen vakkundige MBO of HBO opleiding te volgen. Er bestaan wel tennisopleidingen (waar getraind kan worden en tennissers zich kunnen ontwikkelen) maar dit zijn geen MBO of HBO opleidingen.

Wel kan de tennisser een opleiding tot leraar tennis volgen. Deze opleiding is over het algemeen MBO en vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Professioneel tennisser, Professioneel tennisser Worden, Opleidingsniveau Professioneel tennisser, Scholing Professioneel tennisser, Studie Professioneel tennisser, Bijscholing Professioneel tennisser, Omscholing Professioneel tennisser.

Organisaties waar een professioneel tennisser doorgaans werkzaam is

Een professioneel tennisser werkt zelfstandig of voor een tennisorganisatie (als bijvoorbeeld de International Tennis Federation).

Mensen vonden ons op: Studeren voor Professioneel tennisser, Professioneel tennisser Worden, Opleidingsniveau Professioneel tennisser, Scholing Professioneel tennisser, Studie Professioneel tennisser, Bijscholing Professioneel tennisser, Omscholing Professioneel tennisser.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden professioneel tennisser

Het salaris van een professioneel tennisser verschilt per persoon. Waar een beginnende tennisser moeite kan hebben om de eindjes aan elkaar te knopen hoeft iemand aan de absolute top zich niet druk te maken over geld omdat die per wedstrijd een mooi bedrag verdient.

Het hoogste salaris in de tenniswereld wordt verdient door Roger Federer; hij verdient zo'n 48 miljoen dollar per jaar.

Mensen vonden ons op: Salaris Professioneel tennisser, Loon Professioneel tennisser, Wat verdien je als Professioneel tennisser, Salarisschaal Professioneel tennisser, Salarisindicatie Professioneel tennisser, Bonus Professioneel tennisser, CAO Professioneel tennisser, Brutoloon Professioneel tennisser, Nettoloon Professioneel tennisser, Vakantiedagen Professioneel tennisser, Pensioen Professioneel tennisser.

Competenties, skills & vaardigheden professioneel tennisser

 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Coachen
 • Ambitie
 • Motiveren
 • Accuratesse
 • Aanpassingsvermogen
 • Visie
 • Onafhankelijkheid
 • Zelfontwikkeling
 • Besluitvaardigheid
 • Talent voor tennis
Mensen vonden ons op: Kennis Professioneel tennisser, Vaardigheden Professioneel tennisser, Attitude Professioneel tennisser, Kwalificaties Professioneel tennisser, Competentieprofiel Professioneel tennisser.

Boeken voor het beroep professioneel tennisser

Wil je meer weten over het beroep professioneel tennisser? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je professioneel tennisser bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken professioneel tennisser te komen.

Barry nelson en ontvoerde tennisser | Anna Abrahams

Nederlands | Druk: 1 | Pocket | 9789020512069

Barry nelson en ontvoerde tennisser is een boek van Anna Abrahams...

Mensen vonden ons op: boeken voor Professioneel tennisser, Professioneel tennisser ebooks, boek Professioneel tennisser.

Persoonstypen professioneel tennisser

Een professioneel tennisser heeft het ervoor over om elke dag te trainen en zijn voedingspatroon te veranderen om zo de absolute top te bereiken. Hij heeft alles ervoor over en zet veel dingen opzij om te kunnen tennissen, hiermee zijn brood te kunnen verdienen en het beste in zichzelf naar boven te halen (perfectionist).

Daarnaast verdient de professioneel tennisser geld met zijn hobby en is hij in zekere zin dus een echte levensgenieter.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Professioneel tennisser, Karakter Professioneel tennisser.

Netwerk professioneel tennisser

Het netwerk van de professionele tennisser bestaat uit de coach of trainer die hem begeleidt en hem helpt zich te ontwikkelen, zijn (eventuele) teamgenoten, zijn tegenstanders (collega tennissers) en de medische staf die kijkt of het goed met hem gaat en die hem helpen bij eventuele blessures.

Mensen vonden ons op: Collega’s Professioneel tennisser, Medewerkers Professioneel tennisser.

Is het beroep professioneel tennisser iets voor jou?

Zou je graag professioneel tennisser willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als professioneel tennisser bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Professioneel tennisser, beroepskeuzetest Professioneel tennisser, beroep Professioneel tennisser kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden professioneel tennisser

Een gemiddeld arbeidsperspectief geven voor het beroep van professioneel tennisser is moeilijk. Het hangt van het doorzettingsvermogen, de ambitie en het tennistalent van de tennisser in kwestie af hoe ver hij het binnen de tenniswereld gaat schoppen. Daarnaast zijn er nog allemaal andere factoren (waaronder geluk) die hem kunnen meezitten of tegenstaan. Wel kan de professionele tennisser als hij de top niet kan bereiken gaan werken als tennisleraar of coach/trainer voor andere tennissers.

Arbeidsmarktperspectief score professioneel tennisser

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep professioneel tennisser. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Professioneel tennisser, Promotie mogelijkheden Professioneel tennisser, Carriere Professioneel tennisser.

Solliciteren op de functie professioneel tennisser

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als professioneel tennisser dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor professioneel tennisser belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als professioneel tennisser. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Professioneel tennisser, CV Professioneel tennisser, sollicitatie Professioneel tennisser.

Interviews met professioneel tennisser

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen professioneel tennisser

Vacatures professioneel tennisser

Op zoek naar een nieuwe baan als Professioneel tennisser? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Professioneel tennisser. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een professioneel tennisser is iemand die tennist op topniveau. Een professioneel tennisser is iemand die in de tennissport de absolute top heeft bereikt. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep weten te maken en verdient zijn geld met het spelen van tenniswedstrijden.

Beoordeling Professioneel tennisser

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Professioneel tennisser' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Professioneel tennisser

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep