Voetballer: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Voetballer: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Dus je wilt misschien wel werken als Voetballer? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Voetballer wilt worden.

Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Voetballer, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het werken als Voetballer


Vacatures Voetballer

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een Voetballer?

Het is de jongensdroom van elk kind: Profvoetballer worden. Een baan die maar voor weinigen is weggelegd. Het prototype voorbeeld van het gezegde: ik heb van mijn hobby mijn sport gemaakt. Als Voetballer verdien je namelijk de kost met de meest populaire sport in Nederland en tevens een van de meest beoefende sporten: voetbal.

Hoewel sommigen menen dat Profvoetballers verwende mensen zijn die nooit echt gewerkt hebben gaat ook het leven van Profvoetballer lang niet altijd over rozen. Op relatief jonge leeftijd moet je je al een zeer aangepaste levensstijl aanmeten om de top te bereiken. Dat betekent, gericht elke dag trainen, weinig aandacht aan het sociale leven en school besteden, heel structuurgericht leven, eten, drinken en om kunnen gaan met druk van buitenaf en de verlokkingen van het leven buiten voetbal.

Als Voetballer train je elke dag om jezelf beter te maken (individueel: bijv. fitnessen, looptraining, techniek enz.) en ga je gericht met je teamgenoten aan de slag om op tactisch en organisatorisch gebied alles af te stemmen. Van je trainer krijg je bepaalde adviezen mee waar je aan moet werken. De wedstrijden die je meestentijds in het weekend afwerkt zijn je prestatiemomenten. Voor veel Voetballers geldt de wedstrijddag echter niet: zij zitten op de bank of kijken toe vanaf de tribune.


Past het beroep Voetballer bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...Vacatures Voetballer per stad

Vacatures Voetballer Alkmaar

Vacatures Voetballer Almelo

Vacatures Voetballer Almere

Vacatures Voetballer Alphen aan den Rijn

Vacatures Voetballer Amersfoort

Vacatures Voetballer Amstelveen

Vacatures Voetballer Amsterdam

Vacatures Voetballer Apeldoorn

Vacatures Voetballer Arnhem

Vacatures Voetballer Assen

Vacatures Voetballer Bergen op Zoom

Vacatures Voetballer Breda

Vacatures Voetballer Capelle aan den IJssel

Vacatures Voetballer Delft

Vacatures Voetballer Den Bosch

Vacatures Voetballer Den Haag

Vacatures Voetballer Den Helder

Vacatures Voetballer Deventer

Vacatures Voetballer Doetinchem

Vacatures Voetballer Dordrecht

Vacatures Voetballer Ede

Vacatures Voetballer Eindhoven

Vacatures Voetballer Emmen

Vacatures Voetballer Enschede

Vacatures Voetballer Gouda

Vacatures Voetballer Groningen

Vacatures Voetballer Haarlem

Vacatures Voetballer Haarlemmermeer

Vacatures Voetballer Heerlen

Vacatures Voetballer Helmond

Vacatures Voetballer Hengelo

Vacatures Voetballer Hilversum

Vacatures Voetballer Hoogeveen

Vacatures Voetballer Hoorn

Vacatures Voetballer Katwijk

Vacatures Voetballer Leeuwarden

Vacatures Voetballer Leiden

Vacatures Voetballer Lelystad

Vacatures Voetballer Maastricht

Vacatures Voetballer Middelburg

Vacatures Voetballer Nieuwegein

Vacatures Voetballer Nijmegen

Vacatures Voetballer Oss

Vacatures Voetballer Purmerend

Vacatures Voetballer Roermond

Vacatures Voetballer Roosendaal

Vacatures Voetballer Rotterdam

Vacatures Voetballer Schiedam

Vacatures Voetballer Spijkenisse

Vacatures Voetballer Terneuzen

Vacatures Voetballer Tilburg

Vacatures Voetballer Utrecht

Vacatures Voetballer Veenendaal

Vacatures Voetballer Venlo

Vacatures Voetballer Vlaardingen

Vacatures Voetballer Westland

Vacatures Voetballer Zaanstad

Vacatures Voetballer Zeist

Vacatures Voetballer Zoetermeer

Vacatures Voetballer Zwolle

Meer steden Minder steden

Salarisschaal Voetballer

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een Voetballer?

Het salaris van een profvoetballer is zoals voor ieder topsporter erg uiteenlopend. Het salaris voor een voetballer in de eerste divisie ligt tussen de € 1800,- en € 4000,- bruto per maand. Het salaris voor een voetballer in de eredivisie ligt veel hoger en loopt op tot gemiddeld € 291.000 bruto per jaar. We gebruiken deze bedragen voor onze berekening van het gemiddeld salaris van een profvoetballer.

Miljoenensalarisssen voor voetballers

Daar zijn natuurlijk nog uitzonderingen op, de echter toppers pakken ook in Nederland meerdere miljoenen. Een internationaal topvoetballer kan je erg veel verdienen. Topverdiener onder de Profvoetballers was larenlang Christiano Ronaldo, die als speler van Real Madrid een jaarsalaris van om en nabij de €28 miljoen kreeg.

In 2021 was Messi de best betaalde speler ter wereld, op basis van het clubsalaris. Een duizelingwekkend jaarsalaris van in totaal €43.000.000,- krijgt hij van FC Barcelona uitbetaald. Daarnaast kreeg hij zelfs een tekenbonus van liefst 50 miljoen euro! 

Wie was de best verdienende voetballer in 2021?

Naast de clubsalarissen hebben veel voetballers nog andere inkomsten, voornamelijk voor reclames en sponsoring. In 2021 was het niet Lionel Messi, maar Christiano Ronaldo die we winnaar was. Hij verdiende in 2021 maarlieft 106 miljoen euro, oftwel in getallen € 106.000.000,- !!! 


Meer weten over het salaris Voetballer

Salaris aankomend Voetballer Salaris junior Voetballer Wat is het salaris van een medior Voetballer? Welk salaris krijgt een senior Voetballer?


Hoe word je een Voetballer? 

Als Profvoetballer heb je de vrijheid om je na de middelbare school volledig op het voetbal te richten. In die zin is de jeugdopleiding van een of meerdere clubs doorlopen jouw opleiding, alleen is deze niet door de overheid geaccrediteerd als een MBO, HBO of WO opleiding. Toch is het zo dat veel Voetballers, zeker degene die in de onderste regionen van de eredivisie, de gehele eerste divisie en topklasse voetballen ook een reguliere opleiding naast het voetbal willen doen  om de doodeenvoudige reden dat ze na het voetbal nog niet 'binnen zijn'.

Tegenwoordig wordt het voor jongeren steeds makkelijker om een voetballoopbaan te combineren met school/een opleiding. Zo bestaat er bijv. de Johan Cruyff Academy die speciaal voor topsporters in het leven is geroepen.

Opleidingen Voetballer

Praktisch leidinggeven aan professionals met Dienend Leiderschap - Van Teamlid naar Teamcoach
Met deze training leer je het beste uit je medewerkers te halen en je bewust te worden van jouw leiderschapsstijl. Wil je manager worden of ben je net manager geworden?
Praktisch leidinggeven aan professionals met Dienend Leiderschap - Van Teamlid naar Teamcoach
Webinar stresshantering
In dit webinar ontvang je een korte uitleg over wat Mobility Mentoring® is en hoe jij dit kan toepassen binnen jouw vakgebied als sociaal financieel hulpverlener. Dit wetenschappelijke model handelt …
Webinar stresshantering
Pakket Fysieke Trainer Voetbal Pro
INHOUD VAN HET FYSIEKE TRAINER VOETBAL PRO PAKKET Het Start2Move traject Fysieke Trainer Voetbal Pro bestaat uit vier modules: Fitnesstrainer A, Fitnesstrainer B, Hersteltrainer Voetbal en Conditietrainer Voetbal. Je kunt zowel met Fitnesstrainer A, Conditietrainer …
Pakket Fysieke Trainer Voetbal Pro
Periodisering Voetbal
De cursus Periodisering Voetbal is erkend door de KNVB en o.a. geschikt voor Voetbaltrainers, Conditie- en Hersteltrainers, Fysiotherapeuten, Verzorgers en Personal Trainers die graag meer specifieke kennis willen opdoen over
Periodisering VoetbalOmscholen tot Voetballer

Je kan op verschillende manieren omscholen tot Voetballer. Zelfstandig of georganiseerd.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Voetballer

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Voetballer

Als je Voetballer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Voetballer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Voetballer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een Voetballer?

Ga naar de omschoolwijzer


Competenties Voetballer

Een Voetballer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Coachen
Coachen

Wat betekent de competentie coachen? De competentie coachen heeft de steekwoorden: motiveren, leiderschap, assertiviteit, luisteren

Omschrijving

In teamverband kunnen deze mensen ervoor zorgen dat taken voltooid worden. De coach motiveert anderen, op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. De coach is betrokken en wil het beste voor zichzelf en voor de ander. Deze mensen luisteren goed en proberen de juiste vragen te stellen. Op die manier proberen ze anderen een bepaalde ontwikkeling door te laten maken.

Sterke punten
De coaches kunnen anderen vaak goed inspireren en motiveren. Bij tegenslagen zijn dit de mensen die het team en de werkzaamheden weer op gang krijgen. Ze motiveren niet alleen, maar zijn over het algemeen ook goede leiders. Ze kunnen mensen aansturen en begeleiden. Daarnaast zijn deze coaches over het algemeen betrouwbaar en willen ze iedereen graag helpen. Deze mensen zijn vaak zelfverzekerd en willen het beste voor zichzelf en voor de ander.

Zwakke punten
Het is mogelijk dat de betrokkenheid van de coach zo groot wordt, dat de prioriteiten op verkeerde aspecten komen te liggen. Deze grote betrokkenheid kan ervoor zorgen dat anderen zich gecontroleerd voelen.

Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen

Steekwoorden: durf, motiveren, stressbestendig, resultaatgericht, optimistisch

Omschrijving

In moeilijke tijden weten deze mensen de moed vast te houden en ondanks de omstandigheden toch door te gaan. Deze doorzetters houden vast aan hun ideeën en laten zich niet van de wijs brengen door tegenslagen. Zij houden het resultaat voor ogen en proberen daar op een zo efficiënt mogelijke manier naar toe te werken.

Sterke punten
Deze mensen zetten door en motiveren daarbij zichzelf en anderen. Op die manier proberen deze mensen zowel hun persoonlijke als het gezamenlijke doel te behalen. Om het doel te behalen is behoorlijk wat energie nodig. Daarnaast zijn zij vaak stressbestendig en optimistisch. Ze laten zich niet uit het veld slaan.

Zwakke punten
Deze mensen willen zo graag de eindstreep behalen, dat de omgeving er soms niet meer toe doet. Ook worden deze doorzetters weleens bestempeld als koppig en eigenwijs. Dit heeft als reden dat zij vasthouden aan ideeën en niet willen afwijken van de bedachte paden.

Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving

Steekwoorden: luisteren, doelstellingen, motiveren, zelfontwikkeling, resultaatgericht

Omschrijving

Deze personen zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de organisatie en proberen hun kennis in te zetten waar dat mogelijk is.

Sterke punten
Mensen die inzicht hebben in de omgeving kunnen weloverwogen beslissingen nemen. Ze zijn resultaatgericht en maken beslissingen die helpen het doel te bereiken. Ze ontwikkelen zichtzelf en kunnen anderen motiveren zich ook te ontwikkelen. 

Zwakke punten
Soms hebben mensen zoveel informatie over hun omgeving, dat ze moeite hebben hoofd- en bijzaken te scheiden. Ze kunnen zich dan verliezen in details en geen heldere beslissingen nemen.  

Samenwerken
Samenwerken

Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit

Omschrijving

Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.

Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.

Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.

Zelfontwikkeling
Zelfontwikkeling

Steekwoorden: zelfsturing, zelfkennis, ambitie, discipline, initiatief 

Omschrijving

Deze competentie hangt samen met ‘zelfsturing’. Deze mensen stellen zich bepaalde doelen om zich verder te ontwikkelen en nemen initiatief om die te bereiken. Deze mensen nemen dan ook vaak deel aan bijvoorbeeld bijscholingen of cursussen.

Sterke punten
Deze mensen hebben een bepaalde ambitie en discipline om zich te ontwikkelen. Ze houden zich verantwoordelijk voor de ontwikkeling en willen graag verder komen en hun kennis uitbreiden. Ontwikkeling vergt ook de nodige zelfkennis. Deze mensen weten dan ook hoe ze in elkaar zitten, ze kunnen hun goede en zwakke punten benoemen en weten precies waar hun interesses liggen.

Zwakke punten
Mensen die zich willen ontwikkelen, stellen doelen. Maar deze doelen kunnen onrealistisch zijn. Ze willen dan een doel behalen dat eigenlijk niet haalbaar is. Daarnaast kan het voorkomen dat ze zichzelf teleurstellen als een bepaald doel niet wordt behaald. Hierdoor kan ook de motivatie om nieuwe doelen te stellen afnemen.

Vaardigheden Voetballer

 • Luistervaardigheid
 • Feedback geven
 • Stimuleren
 • Motivatie
 • Tegenslagen verwerken
 • Stressbestendig
 • Luisteren
 • Analyseren
 • Verbanden leggen
 • Sensitiviteit
 • Harmonie creëren
 • Gezamenlijk resultaat bereiken
 • Zelfsturing
 • Leergierigheid
 • Ambitie
Bekijk meer Bekijk minder

Wat voor persoonlijkheid heeft een Voetballer nodig? 

Een Profvoetballer kan qua karakter vreemd in elkaar zitten maar toch een goede Voetballer zijn. In wezen is karakter bij Voetballers van iets minder belang dan bij reguliere werknemers. Perfectionisme is sowieso een goede eigenschap, aangezien je als Voetballer nooit tevreden mag zijn: je moet de drive hebben om je altijd maar door te ontwikkelen. Zonder deze eigenschap behalen alleen de toptalenten de top, en zelfs die krijgen het moeilijk wanneer ze niet de discipline hebben om dag in dag uit te investeren in hun capaciteiten.

Productieviteit past ook in het beroepsprofiel van een ideale Voetballer, omdat hij er voldoening uit haalt zo hard mogelijk te werken en zoveel mogelijk wil bereiken (Succesvolle werker).


Eigenschappen Voetballer

 • Idealistisch
 • Gedisciplineerdheid
 • Punctueel
 • Enthousiasme
 • Zelfverzekerdheid
 • OndernemendheidWat zijn de baankansen voor een Voetballer?

Een gemiddeld arbeidsmarktperspectief geven voor het beroep Voetballer is eigenlijk niet mogelijk. Het hangt in deze industrie namelijk extra af van je kwaliteiten. Voor een Voetballer als Messi is altijd plaats. Maar ben je een dertien in het dozijn voetballer dan kan het wel eens heel moeilijk worden om aan de bak te komen. Er is een team van werkloze Voetballers actief dat zich in de kijker probeert te spelen bij makelaars en scouts die transfervrije spelers willen inlijven.

De actuele kans op werk voor een Voetballer

Het beroep Voetballer is onderdeel van de beroepsfamilie Beroepssporters. De kans op werk voor de beroepsfamilie Beroepssporters is in de huidige periode slecht

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Voetballer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Voetballer

Het beroep Voetballer is onderdeel van de beroepsfamilie Beroepssporters.


Waar werkt een Voetballer?

De Voetbalindustrie is een pure profit. Elke Profvoetballer speelt dan ook in de profit sector.


Met wie werkt een Voetballer samen? 

Een Voetballer komt het meest in contact met zijn ploeggenoten. Tevens spreekt hij regelmatig zaken door met de voetbaltrainer en assistent-trainer. Profvoetballers die veel verdienen hebben meestal ook een adviseur/spelersmakelaar in dienst die hen begeleidt buiten het voetbal.


 • Voetbaltrainer
 • Voetballer
 • Spelersmakelaar
Voetballer

Alles over het beroep Voetballer in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Voetbaltrainer
 • Voetballer
 • Spelersmakelaar

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1800 tot €24000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar