Voetballer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Voetballer? Lees de functieomschrijving.

Het is de jongensdroom van elk kind: Profvoetballer worden. Een baan die maar voor weinigen is weggelegd. Het prototype voorbeeld van het gezegde: ik heb van mijn hobby mijn sport gemaakt. Als Voetballer verdien je namelijk de kost met de meest populaire sport in Nederland en tevens een van de meest beoefende sporten: voetbal.

Hoewel sommigen menen dat Profvoetballers verwende mensen zijn die nooit echt gewerkt hebben gaat ook het leven van Profvoetballer lang niet altijd over rozen. Op relatief jonge leeftijd moet je je al een zeer aangepaste levensstijl aanmeten om de top te bereiken. Dat betekent, gericht elke dag trainen, weinig aandacht aan het sociale leven en school besteden, heel structuurgericht leven, eten, drinken en om kunnen gaan met druk van buitenaf en de verlokkingen van het leven buiten voetbal.

Als Voetballer train je elke dag om jezelf beter te maken (individueel: bijv. fitnessen, looptraining, techniek enz.) en ga je gericht met je teamgenoten aan de slag om op tactisch en organisatorisch gebied alles af te stemmen. Van je trainer krijg je bepaalde adviezen mee waar je aan moet werken. De wedstrijden die je meestentijds in het weekend afwerkt zijn je prestatiemomenten. Voor veel Voetballers geldt de wedstrijddag echter niet: zij zitten op de bank of kijken toe vanaf de tribune.

Wil je werken als Voetballer?

Werk je al als Voetballer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Voetballer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Voetballer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Voetballer in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Voetbaltrainer
  • Voetballer
  • Spelersmakelaar

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

4


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Voetballer

Wat verdient een Voetballer?

Als Profvoetballer kun je heel veel verdienen. Topverdiener onder de Profvoetballers is Christiano Ronaldo, speler van Real Madrid met een jaarsalaris van om en nabij de €28 miljoen. Maar, er zijn ook genoeg Profvoetballers die met moeite de eindjes aan elkaar knopen.

Zeker in de eerste divisie is het niet makkelijk om rond te komen. Veel spelers hebben een baan naast het voetballen. Het gemiddeld salaris binnen de eredivisie ligt ongeveer rond de €335.000bruto per jaar. Nog steeds ruim boven de Balkenendenorm.

Salarisschaal Voetballer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Voetballer

Op zoek naar een nieuwe baan als Voetballer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Voetballer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Voetballer vacatures

Technische 'tafelvoetballer' gezocht
Werk en Vakmanschap
Ben je technisch en servicegericht? Vind jij een potje tafelvoetbal een essentieel onderdeel van jouw lunchpauze?Werk en Vakmanschap zoekt een technische Sevice Coördinator voor een technisch bedrijf in Groningen. In …
Horeca medewerker Philips Stadion Eindhoven
Tempo-Team
Ga jij mee in de aanval? Als horeca medewerker in het Philips Stadion in Eindhoven ben jij een van de vaste hospitality gezichten voor de VIP gasten tijdens de thuiswedstrijden …
Trainee Trader
BS-International
Scoren, scoren, scoren. Dat wil jij! Jij wordt super enthousiast van de internationale handel in FMCG, ziet dé kansen en brengt vraag en aanbod samen. Heb je een avontuurlijke instelling
Trainee Trader
B&S international
Scoren, scoren, scoren. Dat wil jij! Jij wordt super enthousiast van de internationale handel in FMCG, ziet dé kansen en brengt vraag en aanbod samen. Heb je een avontuurlijke instelling …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Voetballer

Hoe goed is de toekomst voor de Voetballer? 

Een gemiddeld arbeidsmarktperspectief geven voor het beroep Voetballer is eigenlijk niet mogelijk. Het hangt in deze industrie namelijk extra af van je kwaliteiten. Voor een Voetballer als Messi is altijd plaats. Maar ben je een dertien in het dozijn voetballer dan kan het wel eens heel moeilijk worden om aan de bak te komen. Er is een team van werkloze Voetballers actief dat zich in de kijker probeert te spelen bij makelaars en scouts die transfervrije spelers willen inlijven.

Baankans Voetballer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

4


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Voetballer worden: Opleidingen tot Voetballer

Hoe word je een Voetballer? 

Als Profvoetballer heb je de vrijheid om je na de middelbare school volledig op het voetbal te richten. In die zin is de jeugdopleiding van een of meerdere clubs doorlopen jouw opleiding, alleen is deze niet door de overheid geaccrediteerd als een MBO, HBO of WO opleiding. Toch is het zo dat veel Voetballers, zeker degene die in de onderste regionen van de eredivisie, de gehele eerste divisie en topklasse voetballen ook een reguliere opleiding naast het voetbal willen doen  om de doodeenvoudige reden dat ze na het voetbal nog niet 'binnen zijn'.

Tegenwoordig wordt het voor jongeren steeds makkelijker om een voetballoopbaan te combineren met school/een opleiding. Zo bestaat er bijv. de Johan Cruyff Academy die speciaal voor topsporters in het leven is geroepen.

De 4 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Voetballer

Dienend leidinggeven
Een goed voetballer is niet automatisch de beste trainer. Waarom zou een gedreven professional dan automatisch een effectieve leidinggevende zijn? Als leidinggevende jongleer je elke dag opnieuw met tal van …
Periodisering Voetbal
De cursus Periodisering Voetbal is erkend door de KNVB en o.a. geschikt voor Voetbaltrainers, Conditie- en Hersteltrainers, Fysiotherapeuten, Verzorgers en Personal Trainers die graag meer specifieke kennis willen opdoen over
Praktisch leidinggeven aan professionals met Dienend Leiderschap - Van Teamlid naar Teamcoach
Met deze training leer je het beste uit je medewerkers te halen en je bewust te worden van jouw leiderschapsstijl. Wil je manager worden of ben je net manager geworden?
Pakket Fysieke Trainer Voetbal Pro
INHOUD VAN HET FYSIEKE TRAINER VOETBAL PRO PAKKET Het Start2Move traject Fysieke Trainer Voetbal Pro bestaat uit vier modules: Fitnesstrainer A, Fitnesstrainer B, Hersteltrainer Voetbal en Conditietrainer Voetbal. Je kunt zowel met Fitnesstrainer A, Conditietrainer …
Meer opleidingen Voetballer

Weet je nog niet of je Voetballer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Voetballer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Voetballer

Met wie werkt een Voetballer samen? 

Een Voetballer komt het meest in contact met zijn ploeggenoten. Tevens spreekt hij regelmatig zaken door met de voetbaltrainer en assistent-trainer. Profvoetballers die veel verdienen hebben meestal ook een adviseur/spelersmakelaar in dienst die hen begeleidt buiten het voetbal.


  • Voetbaltrainer
  • Voetballer
  • Spelersmakelaar
Voetballer


Organisaties waar een Voetballer werkzaam is

Waar werkt een Voetballer meestal? 

De Voetbalindustrie is een pure profit. Elke Profvoetballer speelt dan ook in de profit sector.

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Voetballer

Waar kun je het beste werken als Voetballer? Hieronder vindt je de best door de Voetballer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Voetballer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Voetballer:

Welke competenties heeft een een Voetballer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Voetballer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Voetballer nodig? 

Een Profvoetballer kan qua karakter vreemd in elkaar zitten maar toch een goede Voetballer zijn. In wezen is karakter bij Voetballers van iets minder belang dan bij reguliere werknemers. Perfectionisme is sowieso een goede eigenschap, aangezien je als Voetballer nooit tevreden mag zijn: je moet de drive hebben om je altijd maar door te ontwikkelen. Zonder deze eigenschap behalen alleen de toptalenten de top, en zelfs die krijgen het moeilijk wanneer ze niet de discipline hebben om dag in dag uit te investeren in hun capaciteiten.

Productieviteit past ook in het beroepsprofiel van een ideale Voetballer, omdat hij er voldoening uit haalt zo hard mogelijk te werken en zoveel mogelijk wil bereiken (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Voetballer


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Voetballer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Voetballer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Voetballer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Voetballer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Voetballer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Voetballer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Voetballer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Voetballer iets voor je?

Zou je graag Voetballer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Voetballer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Voetballer

Daan van Beers

Dit is het mooiste beroep dat je kan hebben voetbal is meer dan een sport en geld het is super mooi om te zien hoe mensen hun respect laten zien

Onbekend

Laat je niet vangen door de vrienden die niet voetballen. Ga je dromen alleen achterna. -E.K.B

Kees

Tim,bedankt voor het goede advies.Gr.

Tim

Inderdaad,je moet er voor veel voor opgeven,ga niet over de grens.Dus geef je studie nooit op.Gr.

Sylvan

Ik speel zelf ook bij twente. Je moet er veel voor opgeven maar wie weet is het t waard

hussein

 iK WELPROFVOETBALLEN WORDEN

Johan

Een heel goede beschrijving hierboven.Het moet gewoon in je zitten en dan nog is het niet zeker dat men met voetballen zijn brood kan verdienen.Gr.

Marouane

Voetbal is echt mijn leven , elke dag trainen en mijn best doen om de top te bereiken en hopelijk te worden gezien door een topclub.  

Robin

Beste Marouane,ik denk dat je nog erg jong,dus dromen mag.Ook heel belangrijk,misschien,geen misschien,belangrijker om je school op nr.1 te zetten,als je een goede voetballer ben,wordt je echt wel ontdekt.Veel sucses

antonio

dit zou ik super tof vinden ik zou mij gelijk aanmelden ik vind het echt mooi om te voetballen en wil mijn in heel veel punten vergeten dit is echt een top opleiding

Gabriel

Ik ken enkele mensen die aan alles eisen van een profvoetballer voldoen, maar toch niet profvoetballer zijn geworden. In deze gevallen kan ik zeggen dat het hen niet werd gegund. Ik vind het erg jammer dat hier niks over is gezegd (geluk of het gegund worden). Voetballer kunnen namelijk niet zelf beslissen of ze profvoetballer worden of niet. Het wrodt voor hen beslist!

antonio

dit zou ik super tof vinden ik zou mij gelijk aanmelden ik vind het echt mooi om te voetballen en wil mijn in heel veel punten vergeten dit is echt een top opleiding

Gabriel

Ik ken enkele mensen die aan alles eisen van een profvoetballer voldoen, maar toch niet profvoetballer zijn geworden. In deze gevallen kan ik zeggen dat het hen niet werd gegund. Ik vind het erg jammer dat hier niks over is gezegd (geluk of het gegund worden). Voetballer kunnen namelijk niet zelf beslissen of ze profvoetballer worden of niet. Het wrodt voor hen beslist!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar