Voetballer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Voetballer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep voetballer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je voetballer wordt.

 

Wat is een Voetballer?

Het is de jongensdroom van elk kind: Profvoetballer worden. Een baan die maar voor weinigen is weggelegd. Het prototype voorbeeld van het gezegde: ik heb van mijn hobby mijn sport gemaakt. Als Voetballer verdien je namelijk de kost met de meest populaire sport in Nederland en tevens een van de meest beoefende sporten: voetbal.

Hoewel sommigen menen dat Profvoetballers verwende mensen zijn die nooit echt gewerkt hebben gaat ook het leven van Profvoetballer lang niet altijd over rozen. Op relatief jonge leeftijd moet je je al een zeer aangepaste levensstijl aanmeten om de top te bereiken. Dat betekent, gericht elke dag trainen, weinig aandacht aan het sociale leven en school besteden, heel structuurgericht leven, eten, drinken en om kunnen gaan met druk van buitenaf en de verlokkingen van het leven buiten voetbal.

Als Voetballer train je elke dag om jezelf beter te maken (individueel: bijv. fitnessen, looptraining, techniek enz.) en ga je gericht met je teamgenoten aan de slag om op tactisch en organisatorisch gebied alles af te stemmen. Van je trainer krijg je bepaalde adviezen mee waar je aan moet werken. De wedstrijden die je meestentijds in het weekend afwerkt zijn je prestatiemomenten. Voor veel Voetballers geldt de wedstrijddag echter niet: zij zitten op de bank of kijken toe vanaf de tribune.Wil je werken als Voetballer?

Werk je al als Voetballer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Voetballer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Voetballer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Voetballer in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Voetbaltrainer
  • Voetballer
  • Spelersmakelaar

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Voetballer

Wat verdient een Voetballer?

Als Profvoetballer kun je heel veel verdienen. Topverdiener onder de Profvoetballers is Christiano Ronaldo, speler van Real Madrid met een jaarsalaris van om en nabij de €28 miljoen. Maar, er zijn ook genoeg Profvoetballers die met moeite de eindjes aan elkaar knopen.

Zeker in de eerste divisie is het niet makkelijk om rond te komen. Veel spelers hebben een baan naast het voetballen. Het gemiddeld salaris binnen de eredivisie ligt ongeveer rond de €335.000bruto per jaar. Nog steeds ruim boven de Balkenendenorm.

Salarisschaal Voetballer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Voetballer

Er zijn geen vacatures Voetballer aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Voetballer in werkt.

Meer weten over de sector waar een Voetballer in werkt

Bekijk werken in Voeding & Beweging

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Voetballer

Wat is de toekomst van Voetballer?

Een gemiddeld arbeidsmarktperspectief geven voor het beroep Voetballer is eigenlijk niet mogelijk. Het hangt in deze industrie namelijk extra af van je kwaliteiten. Voor een Voetballer als Messi is altijd plaats. Maar ben je een dertien in het dozijn voetballer dan kan het wel eens heel moeilijk worden om aan de bak te komen. Er is een team van werkloze Voetballers actief dat zich in de kijker probeert te spelen bij makelaars en scouts die transfervrije spelers willen inlijven.

Baankans Voetballer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Voetballer worden: Opleidingen tot Voetballer

Wil je Voetballer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Voetballer.

Hoe word je een Voetballer? 

Als Profvoetballer heb je de vrijheid om je na de middelbare school volledig op het voetbal te richten. In die zin is de jeugdopleiding van een of meerdere clubs doorlopen jouw opleiding, alleen is deze niet door de overheid geaccrediteerd als een MBO, HBO of WO opleiding. Toch is het zo dat veel Voetballers, zeker degene die in de onderste regionen van de eredivisie, de gehele eerste divisie en topklasse voetballen ook een reguliere opleiding naast het voetbal willen doen  om de doodeenvoudige reden dat ze na het voetbal nog niet 'binnen zijn'.

Tegenwoordig wordt het voor jongeren steeds makkelijker om een voetballoopbaan te combineren met school/een opleiding. Zo bestaat er bijv. de Johan Cruyff Academy die speciaal voor topsporters in het leven is geroepen.

De 4 best beoordeelde opleidingen tot Voetballer

Praktisch leidinggeven aan professionals met Dienend Leiderschap - Van Teamlid naar Teamcoach
Met deze training leer je het beste uit je medewerkers te halen en je bewust te worden van jouw leiderschapsstijl. Wil je manager worden of ben je net manager geworden?
Praktisch leidinggeven aan professionals met Dienend Leiderschap - Van Teamlid naar Teamcoach
Dienend leidinggeven
Een goed voetballer is niet automatisch de beste trainer. Waarom zou een gedreven professional dan automatisch een effectieve leidinggevende zijn? Als leidinggevende jongleer je elke dag opnieuw met tal van …
Dienend leidinggeven
Pakket Fysieke Trainer Voetbal Pro
INHOUD VAN HET FYSIEKE TRAINER VOETBAL PRO PAKKET Het Start2Move traject Fysieke Trainer Voetbal Pro bestaat uit vier modules: Fitnesstrainer A, Fitnesstrainer B, Hersteltrainer Voetbal en Conditietrainer Voetbal. Je kunt zowel met Fitnesstrainer A, Conditietrainer …
Pakket Fysieke Trainer Voetbal Pro
Periodisering Voetbal
De cursus Periodisering Voetbal is erkend door de KNVB en o.a. geschikt voor Voetbaltrainers, Conditie- en Hersteltrainers, Fysiotherapeuten, Verzorgers en Personal Trainers die graag meer specifieke kennis willen opdoen over
Periodisering Voetbal

Omscholen of doorgroeien tot Voetballer

Als je Voetballer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Voetballer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Voetballer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Voetballer?

Competenties en Vaardigheden Voetballer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Voetballer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Voetballer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Voetballer

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Zelfontwikkeling
Zelfontwikkeling

Persoonlijkheid van een Voetballer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Voetballer. Als Voetballer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Voetballer:


zie volledige beschrijving persoonstype Voetballer

Vakkennis voor een Voetballer

Het is voor een Voetballer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Voetballer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Voetballer


Werkervaring Voetballer

Het is voor een startend Voetballer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Voetballer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Voetballer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Voetballer

Met wie werkt een Voetballer samen? 

Een Voetballer komt het meest in contact met zijn ploeggenoten. Tevens spreekt hij regelmatig zaken door met de voetbaltrainer en assistent-trainer. Profvoetballers die veel verdienen hebben meestal ook een adviseur/spelersmakelaar in dienst die hen begeleidt buiten het voetbal.


  • Voetbaltrainer
  • Voetballer
  • Spelersmakelaar
Voetballer


Organisaties waar een Voetballer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Voetballer meestal werkt.

Waar werkt een Voetballer?

De Voetbalindustrie is een pure profit. Elke Profvoetballer speelt dan ook in de profit sector.

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Voetballer

Waar kun je het beste werken als Voetballer? Hieronder vind je de best door de Voetballer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Voetballer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Voetballer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Voetballer.

Welke competenties heeft een Voetballer nodig?

Een Voetballer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Voetballer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Voetballer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Voetballer nodig? 

Een Profvoetballer kan qua karakter vreemd in elkaar zitten maar toch een goede Voetballer zijn. In wezen is karakter bij Voetballers van iets minder belang dan bij reguliere werknemers. Perfectionisme is sowieso een goede eigenschap, aangezien je als Voetballer nooit tevreden mag zijn: je moet de drive hebben om je altijd maar door te ontwikkelen. Zonder deze eigenschap behalen alleen de toptalenten de top, en zelfs die krijgen het moeilijk wanneer ze niet de discipline hebben om dag in dag uit te investeren in hun capaciteiten.

Productieviteit past ook in het beroepsprofiel van een ideale Voetballer, omdat hij er voldoening uit haalt zo hard mogelijk te werken en zoveel mogelijk wil bereiken (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Voetballer


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Voetballer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Voetballer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Voetballer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Voetballer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Voetballer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Voetballer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Voetballer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Voetballer iets voor je?

Zou je graag Voetballer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Voetballer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Voetballer

Daan van Beers

Dit is het mooiste beroep dat je kan hebben voetbal is meer dan een sport en geld het is super mooi om te zien hoe mensen hun respect laten zien

Onbekend

Laat je niet vangen door de vrienden die niet voetballen. Ga je dromen alleen achterna. -E.K.B

Kees

Tim,bedankt voor het goede advies.Gr.

Tim

Inderdaad,je moet er voor veel voor opgeven,ga niet over de grens.Dus geef je studie nooit op.Gr.

Sylvan

Ik speel zelf ook bij twente. Je moet er veel voor opgeven maar wie weet is het t waard

hussein

 iK WELPROFVOETBALLEN WORDEN

Johan

Een heel goede beschrijving hierboven.Het moet gewoon in je zitten en dan nog is het niet zeker dat men met voetballen zijn brood kan verdienen.Gr.

Marouane

Voetbal is echt mijn leven , elke dag trainen en mijn best doen om de top te bereiken en hopelijk te worden gezien door een topclub.  

Robin

Beste Marouane,ik denk dat je nog erg jong,dus dromen mag.Ook heel belangrijk,misschien,geen misschien,belangrijker om je school op nr.1 te zetten,als je een goede voetballer ben,wordt je echt wel ontdekt.Veel sucses

antonio

dit zou ik super tof vinden ik zou mij gelijk aanmelden ik vind het echt mooi om te voetballen en wil mijn in heel veel punten vergeten dit is echt een top opleiding

Gabriel

Ik ken enkele mensen die aan alles eisen van een profvoetballer voldoen, maar toch niet profvoetballer zijn geworden. In deze gevallen kan ik zeggen dat het hen niet werd gegund. Ik vind het erg jammer dat hier niks over is gezegd (geluk of het gegund worden). Voetballer kunnen namelijk niet zelf beslissen of ze profvoetballer worden of niet. Het wrodt voor hen beslist!

antonio

dit zou ik super tof vinden ik zou mij gelijk aanmelden ik vind het echt mooi om te voetballen en wil mijn in heel veel punten vergeten dit is echt een top opleiding

Gabriel

Ik ken enkele mensen die aan alles eisen van een profvoetballer voldoen, maar toch niet profvoetballer zijn geworden. In deze gevallen kan ik zeggen dat het hen niet werd gegund. Ik vind het erg jammer dat hier niks over is gezegd (geluk of het gegund worden). Voetballer kunnen namelijk niet zelf beslissen of ze profvoetballer worden of niet. Het wrodt voor hen beslist!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar