Alpinist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Alpinist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep alpinist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je alpinist wordt.

Wat is een Alpinist?

De Alpinist is iemand die de bergsport beoefent. Een andere naam voor de Alpinist is dan ook bergbeklimmer of bergsporter. De klimsport is een sport die op meerdere manieren beoefend kan worden. In de ruimere zin valt hier bijvoorbeeld ook het bergwandelen onder, maar in engere zin is het een sport waarbij handen en voeten nodig zijn om zo een berg op te kunnen komen. De Alpinist beklimt bergen, hier kunnen bergwandelen, rotsklimmen en ijsklimmen onder vallen.

 

Het is een zware sport. Veel Alpinisten zoeken steeds grotere uitdagingen en moeilijker te beklimmen bergen. Het is belangrijk dat de Alpinist zich goed voorbereid, traint en de weersomstandigheden in de gaten houdt. Ook is het heel belangrijk dat de Alpinist het juiste materiaal bij zich heeft. Goed schoeisel, warme kleding, touwen en beveiligingsmateriaal zijn uitermate belangrijk.

 

De Alpinist heeft veel kennis van bergen en de sport. De Alpinist weet wat hem te wachten te staat en is zo veel mogelijk overal op voorbereid. Hij kent bijvoorbeeld de weersomstandigheden, de moeilijkheidsgraad van de berg en de route. De Alpinist kan alleen of in een groep zijn sport uitoefenen. Elke berg die beklommen wordt, wordt als een overwinning gezien.

Wil je werken als Alpinist?

Werk je al als Alpinist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Alpinist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Alpinist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Alpinist in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Alpinist

Wat verdient een Alpinist?

De Alpinist heeft vaak geen vast salaris, maar beoefent de sport hobbymatig en werkt daarnaast in een andere sector. Er zijn maar weinig professionele Alpinisten die er hun werk van kunnen maken.

Salarisschaal Alpinist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Alpinist

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Alpinist

Wat is de toekomst van Alpinist?

Er is nagenoeg geen vraag naar Alpinisten. Het is een keuze die je zelf maakt om deze sport te gaan beoefenen. Door veel te trainen en bergen te beklimmen kan de Alpinist doorgroeien en steeds beter worden.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Alpinist worden: Opleidingen tot Alpinist

Wil je alpinist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Alpinist? 

De Alpinist heeft vaak vooral hobbymatig zijn sport beoefent. Soms heeft de Alpinist ook een sportgerichte opleiding gevolgd om zo goed in conditie te komen. Deze opleiding wordt vaak op MBO of HBO-niveau aangeboden.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Alpinist

Meer opleidingen Alpinist

Weet je nog niet of je Alpinist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Alpinist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Alpinist

Met wie werkt een Alpinist samen? 

De Alpinist kan een trainer hebben en heeft vaak veel andere Alpinisten en bergsporters in zijn netwerk.


Alpinist


Organisaties waar een Alpinist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Alpinist meestal werkt.

Waar werkt een Alpinist?

De Alpinist werkt voor zichzelf. De Alpinist kan wel proberen sponsoren te krijgen om zo zijn sport te kunnen beoefenen.

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Alpinist

Waar kun je het beste werken als Alpinist? Hieronder vind je de best door de Alpinist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Alpinist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Alpinist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Alpinist.

Welke competenties heeft een Alpinist nodig?

Een Alpinist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Alpinist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Alpinist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Alpinist nodig? 

De Alpinist moet goed situaties in kunnen schatten, zich voor kunnen bereiden en op onverwachte gebeurtenissen in kunnen spelen (Waarnemer). Daarnaast moet de Alpinist avontuurlijk ingesteld zijn en een uitdaging niet uit de weg willen gaan (Levensgenieter).

Bekijk de persoonstypen voor Alpinist


Levensgenieter


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Alpinist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Alpinist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Alpinist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Alpinist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Alpinist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Alpinist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Alpinist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Alpinist iets voor je?

Zou je graag Alpinist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Alpinist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Alpinist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar