Professioneel tennisser Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Professioneel tennisser? Lees de functieomschrijving.

Een professioneel tennisser is iemand die tennist op topniveau.

Een professioneel tennisser is iemand die in de tennissport de absolute top heeft bereikt. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep weten te maken en verdient zijn geld met het spelen van tenniswedstrijden. De professionele tennisser is vaak van jongs af aan al met de sport bezig, heeft zich langzaamaan ontwikkelt, heeft talent voor tennis en heeft daarom in de tenniswereld een doorstart weten te maken.

Het beroep van professioneel tennisser is een zwaar beroep. Op relatief jonge leeftijd moet de tennisser zich al een aangepaste levensstijl aanmeten om zo de top te kunnen bereiken. De professioneel tennisser heeft een aangepast dagritme, voedingspatroon en is vrijwel elke dag intensief bezig met het trainen voor wedstrijden en het zichzelf ontwikkelen binnen de sport. Tennis is het belangrijkste in het leven van de professionele tennisser en daarom gaat hij elke dag serieus om met de training. Hij traint op de tennisbaan, zorgt door middel van bijvoorbeeld hardlopen of fitnessen voor een goede conditie (en houdt door middel van oefeningen zijn conditie op peil) en overlegt met zijn trainer/coach en (eventueel de andere tennisser binnen zijn team) wat de beste wedstrijdttechnieken zijn.

De tennisser kan zowel individueel als in teamverband wedstrijden tennissen (kijk naar bijvoorbeeld de zusjes Williams of Roger Federer). 

De belangrijkste tennistoernooien zijn Wimbledon, de Australian Open, de French en US Open en de toernooien om de Davis, de Fed en de Hopman cup. Als de professionele tennisser hier mag tennissen heeft hij de absolute top bereikt.

Wil je werken als Professioneel tennisser?

Werk je al als Professioneel tennisser en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Professioneel tennisser worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Professioneel tennisser, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Professioneel tennisser in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Coach
 • Medische staf
 • Trainer
 • Tennissers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Professioneel tennisser

Wat verdient een Professioneel tennisser?

Het salaris van een professioneel tennisser verschilt per persoon. Waar een beginnende tennisser moeite kan hebben om de eindjes aan elkaar te knopen hoeft iemand aan de absolute top zich niet druk te maken over geld omdat die per wedstrijd een mooi bedrag verdient.

Het hoogste salaris in de tenniswereld wordt verdient door Roger Federer; hij verdient zo'n 48 miljoen dollar per jaar.

Salarisschaal Professioneel tennisser

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Professioneel tennisser

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Professioneel tennisser

Hoe goed is de toekomst voor de Professioneel tennisser? 

Een gemiddeld arbeidsperspectief geven voor het beroep van professioneel tennisser is moeilijk. Het hangt van het doorzettingsvermogen, de ambitie en het tennistalent van de tennisser in kwestie af hoe ver hij het binnen de tenniswereld gaat schoppen. Daarnaast zijn er nog allemaal andere factoren (waaronder geluk) die hem kunnen meezitten of tegenstaan. Wel kan de professionele tennisser als hij de top niet kan bereiken gaan werken als tennisleraar of coach/trainer voor andere tennissers.

Baankans Professioneel tennisser

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Professioneel tennisser worden: Opleidingen tot Professioneel tennisser

Hoe word je een Professioneel tennisser? 

Voor het beroep van professioneel tennisser is geen vakkundige MBO of HBO opleiding te volgen. Er bestaan wel tennisopleidingen (waar getraind kan worden en tennissers zich kunnen ontwikkelen) maar dit zijn geen MBO of HBO opleidingen.

Wel kan de tennisser een opleiding tot leraar tennis volgen. Deze opleiding is over het algemeen MBO en vierjarig.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Professioneel tennisser

Meer opleidingen Professioneel tennisser

Weet je nog niet of je Professioneel tennisser wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Professioneel tennisser of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Professioneel tennisser

Met wie werkt een Professioneel tennisser samen? 

Het netwerk van de professionele tennisser bestaat uit de coach of trainer die hem begeleidt en hem helpt zich te ontwikkelen, zijn (eventuele) teamgenoten, zijn tegenstanders (collega tennissers) en de medische staf die kijkt of het goed met hem gaat en die hem helpen bij eventuele blessures.


 • Coach
 • Medische staf
 • Trainer
 • Tennissers
Professioneel tennisser


Organisaties waar een Professioneel tennisser werkzaam is

Waar werkt een Professioneel tennisser meestal? 

Een professioneel tennisser werkt zelfstandig of voor een tennisorganisatie (als bijvoorbeeld de International Tennis Federation).

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Professioneel tennisser

Waar kun je het beste werken als Professioneel tennisser? Hieronder vindt je de best door de Professioneel tennisser beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Professioneel tennisser.

Competenties, Skills en Vaardigheden Professioneel tennisser:

Welke competenties heeft een een Professioneel tennisser nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Professioneel tennisser

Wat voor persoonlijkheid heb je als Professioneel tennisser nodig? 

Een professioneel tennisser heeft het ervoor over om elke dag te trainen en zijn voedingspatroon te veranderen om zo de absolute top te bereiken. Hij heeft alles ervoor over en zet veel dingen opzij om te kunnen tennissen, hiermee zijn brood te kunnen verdienen en het beste in zichzelf naar boven te halen (perfectionist).

Daarnaast verdient de professioneel tennisser geld met zijn hobby en is hij in zekere zin dus een echte levensgenieter.

Bekijk de persoonstypen voor Professioneel tennisser


Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Professioneel tennisser

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Professioneel tennisser

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Professioneel tennisser

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Professioneel tennisser

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Professioneel tennisser dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Professioneel tennisser belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Professioneel tennisser. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Professioneel tennisser iets voor je?

Zou je graag Professioneel tennisser willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Professioneel tennisser bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Professioneel tennisser

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar