Professioneel wielrenner Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Professioneel wielrenner? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep professioneel wielrenner. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je professioneel wielrenner wordt.

 

Wat is een Professioneel wielrenner?

Een professioneel wielrenner is iemand die op professioneel gebied in wedstrijdverband lange afstanden fietst.

Professioneel wielrennen is een sport waarin verschillende professionele wielrenners op snelheid wedstrijden rijden om binnen de wedstrijd of competitie de eerste plaats te veroveren.  De wielrenner kan individueel of in groepsverband de wedstrijden rijden. In de wielrensport zijn verschillende professionele wielrenwedstrijden op verschillende niveaus en competities waarvan de Ronde van Frankrijk (de Tour de France) de bekendste en hoogst haalbare wedstrijd is.

In het wegwielrennen nemen de wedstrijden op één of meerdere dagen plaats. De wielrenners kunnen deelnemen aan verschillende wedstrijden waaronder het tijdrijden (waar de wielrenner met de snelste tijd wint), de rit in lijn wedstrijd (waar het hele peloton rijdt en waarbij de eerste wielrenner binnen het peloton het eindpunt bereikt wint) en de ploegentijdrit (waar er in ploegen wordt gestart en wordt gereden) 

Wielrenwedstrijden zijn lichamelijk en mentaal erg zware wedstrijden en de wielrenner moet over een ongelofelijke motivatie, conditie en doorzettingsvermogen beschikken om een wedstrijd te kunnen rijden en winnen en daarom wordt er voor deze wedstrijden en competities door de wielrenners het hele jaar door getraind.

De hoogst haalbare wedstrijd in de wielrensport is de Tour de France, een meerdaagse wedstrijd door Frankrijk waarin de wielrenners strijden om de gele trui, een prijs die behaald wordt door de renner die, over alle dagen geteld, de meeste etappes het snelst gereden heeft.

Om op hoog niveau te kunnen wielrennen is jarenlange training, doorzettingsvermogen, een perfecte fysieke gesteldheid en conditie en talent voor wielrennen vereist. Ook moet de wielrenner het ervoor over hebben vrijwel elke dag intensief te trainen en te wennen aan een apart eetpatroon. Hierdoor is de absolute wielrentop dan ook alleen voor de echte doorzetters weggelegd. Wil je werken als Professioneel wielrenner?

Werk je al als Professioneel wielrenner en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Professioneel wielrenner worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Professioneel wielrenner, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Professioneel wielrenner in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Wedstrijden
 • Peloton
 • Wielerunieploeg
 • Coach
 • Dokter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €400 tot €30000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Professioneel wielrenner

Wat verdient een Professioneel wielrenner?

Het salaris van een professionele wielrenner verschilt per persoon en is afhankelijk van het aantal wedstrijden waaraan de wielrenner deelneemt. Wel is het zo dat gemiddeld het minimale bedrag voor het winnen van een wedstrijd op 400 en het maximale bedrag rond de 20.000 euro zit. Veel wielrenners verdienen ongeveer het minimumloon van rond de 30.000 euro per jaar, waarvan de maximale top zo'n €800000 op jaarbasis verdient.

Salarisschaal Professioneel wielrenner

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Professioneel wielrenner

Er zijn geen vacatures Professioneel wielrenner aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Professioneel wielrenner in werkt.

Meer weten over de sector waar een Professioneel wielrenner in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Professioneel wielrenner

Wat is de toekomst van Professioneel wielrenner?

Het arbeidsmarktperspectief en de doorgroeimogelijkheden liggen volledig af van de professionele wielrenner in kwestie en zijn inzet om de absolute top te bereiken. Niet elke wielrenner kan de top bereiken; hier gaat jarenlange training en doorzettingsvermogen aan vanaf.

Baankans Professioneel wielrenner

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Professioneel wielrenner worden: Opleidingen tot Professioneel wielrenner

Wil je professioneel wielrenner worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Professioneel wielrenner? 

Voor het beroep van professionele wielrenner is geen opleiding vereist. Wel wordt er van de wielrenner jarenlange intensieve training en een aangepast eetpatroon verwacht. Hierdoor is het beroep van professionele wielrenner alleen weggelegd voor de wielrenners met doorzettingsvermogen, wielrentalent en ongelofelijke ambitie.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Professioneel wielrenner

Er zijn geen opleidingen Professioneel wielrenner aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Professioneel wielrenner in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment


Netwerk Professioneel wielrenner

Met wie werkt een Professioneel wielrenner samen? 

Het netwerk van de professionele wielrenner bestaat voornamelijk uit zijn tegenstanders (andere wielrenners) tijdens de wedstrijden en de ploeg of het peleton waarin/waarmee hij tijdens wedstrijden rijdt. Daarnaast hebben veel wielrenners een trainer of coach die hen helpt om het optimale uit een training en/of wedstrijd te halen en een dokter die controleert of de wielrenner zijn lichaam niet overbelast.


 • Wedstrijden
 • Peloton
 • Wielerunieploeg
 • Coach
 • Dokter
Professioneel wielrenner


Organisaties waar een Professioneel wielrenner werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Professioneel wielrenner meestal werkt.

Waar werkt een Professioneel wielrenner?

De professionele wielrenner rijdt in een ploeg of individueel de wedstrijden op zowel profit als non profit basis. Er zijn verschillende soorten wedstrijden en competitie waarvan de belangrijkste wedstrijden zijn samengevoegd in de UCI ProTour, een competitie met de belangrijkste wedstrijden.

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Professioneel wielrenner

Waar kun je het beste werken als Professioneel wielrenner? Hieronder vind je de best door de Professioneel wielrenner beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Professioneel wielrenner.

Competenties, Skills en Vaardigheden Professioneel wielrenner:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Professioneel wielrenner.

Welke competenties heeft een Professioneel wielrenner nodig?

Een Professioneel wielrenner heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Professioneel wielrenner

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Professioneel wielrenner passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Professioneel wielrenner nodig? 

Omdat professioneel wielrenner een lichamelijk en mentaal zwaar beroep is moet de wielrenner zich door middel van strakke trainingschema's en afwijkende voedingspatronen ook voor honderd procent buiten de wedstrijden inzetten om zo het maximale in zichzelf naar boven te halen. Daarnaast moet de wielrenner voorzichtig zijn met het overbelasten van zijn benen en daarom precies weten wat hij wel en niet kan doen. Daarom is het belangrijk dat de wielrenner discipline en doorzettingsvermogen heeft om zichzelf zo goed mogelijk in de wielrensport te kunnen ontwikkelen. (succesvolle werker en perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Professioneel wielrenner


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Professioneel wielrenner

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Professioneel wielrenner

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Professioneel wielrenner

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Professioneel wielrenner

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Professioneel wielrenner dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Professioneel wielrenner belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Professioneel wielrenner. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Professioneel wielrenner iets voor je?

Zou je graag Professioneel wielrenner willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Professioneel wielrenner bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Professioneel wielrenner

Lode Reigers

Leuk beroep!   

Jan

Niet als je 300 km hebt gekoerst  en je komt aan 120ste. N i e t

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar