U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Haptotherapeut

Haptotherapeut worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een haptotherapeut? Lees de functieomschrijving.

Een Haptotherapeut behandelt cliënten met lichamelijke en psychische klachten. Ook begeleidt of adviseert hij mensen met vragen omtrent kwaliteit van leven en emotionele problemen. Voorbeelden van klachten of problemen die met haptotherapie kunnen worden behandeld zijn: ademhalingsklachten, stress, spierverkrampingen, buikpijn, neerslachtigheid, slaapstoornissen, burn-out, een trauma of een negatief zelfbeeld.

In haptotherapie staat het contact met zichzelf, anderen en de omgeving centraal. De Haptotherapeut probeert de cliënt zich (weer) bewust te maken voor zijn eigen vermogens en gevoelens van eigenheid en oorspronkelijkheid. Door middel van aanrakingen laat de Haptotherapeut de cliënt ontdekken wat nodig is om het evenwicht tussen denken, doen en voelen te herstellen.

Een Haptotherapeut voert intakegesprekken, stelt diagnoses, behandelt cliënten, neemt vragenlijsten af en houdt dossiers bij.

Mensen vonden ons op: Job Haptotherapeut, Baan Haptotherapeut, Haptotherapeut Worden, Functie-eisen Haptotherapeut, Verantwoordelijkheden Haptotherapeut, Functieprofiel Haptotherapeut, Wat doet een Haptotherapeut, Werken als Haptotherapeut.

Haptotherapeut worden: Opleiding tot haptotherapeut

Een Haptotherapeut moet een HBO opleiding in de gezondheidszorg of welzijnszorg hebben afgerond. Vervolgens heeft hij de post HBO opleiding Haptotherapie gevolgd. Daarnaast moet de therapeut geregistreerd worden in het kwaliteitsregister GZ Haptotherapeuten moet hij lid zijn van de beroepsvereniging Vereniging van Haptotherapeuten. Een Haptotherapeut moet verplicht nascholingen volgen om geregistreerd te blijven.  

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Haptotherapeut, Haptotherapeut Worden, Opleidingsniveau Haptotherapeut, Scholing Haptotherapeut, Studie Haptotherapeut, Bijscholing Haptotherapeut, Omscholing Haptotherapeut.

Organisaties waar een haptotherapeut doorgaans werkzaam is

De meeste Haptotherapeuten hebben een eigen praktijk. Een Haptotherapeut kan ook werkzaam zijn in een revalidatiecentrum, verpleeghuis of (psychiatrische) kliniek.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Haptotherapeut, Haptotherapeut Worden, Opleidingsniveau Haptotherapeut, Scholing Haptotherapeut, Studie Haptotherapeut, Bijscholing Haptotherapeut, Omscholing Haptotherapeut.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden haptotherapeut

Een Haptotherapeut verdient tussen €2500 en €5000 per maand. De meeste Haptotherapeuten voeren zelfstandig een praktijk, hun salaris is zodoende afhankelijk van de prijs van een consult.

Mensen vonden ons op: Salaris Haptotherapeut, Loon Haptotherapeut, Wat verdien je als Haptotherapeut, Salarisschaal Haptotherapeut, Salarisindicatie Haptotherapeut, Bonus Haptotherapeut, CAO Haptotherapeut, Brutoloon Haptotherapeut, Nettoloon Haptotherapeut, Vakantiedagen Haptotherapeut, Pensioen Haptotherapeut.

Competenties, skills & vaardigheden haptotherapeut

 • Integriteit
 • Analytisch
 • Motiveren
 • Sensitiviteit
 • Luisteren
 • Ethisch inzicht
Mensen vonden ons op: Kennis Haptotherapeut, Vaardigheden Haptotherapeut, Attitude Haptotherapeut, Kwalificaties Haptotherapeut, Competentieprofiel Haptotherapeut.

Boeken voor het beroep haptotherapeut

Wil je meer weten over het beroep haptotherapeut? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je haptotherapeut bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken haptotherapeut te komen.

Werken met gevoel | Dolly Verhoeven

geschiedenis van het beroep haptotherapeut in Nederland - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789087043506 | 120 pagina's

Werken met gevoel 1e druk is een boek van Dolly Verhoeven uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789087043506 Het beroep haptotherapeut vindt zijn oorsprong in het Nijmegen van de jaren vijftig, waar Frans Veldman de leer van de haptonomie ontwik...

Haptonomische bibliotheek - Gevoel voor Leven | Onbekend

haptotherapeuten over hun werk - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789079166015 | 158 pagina's

Acht haptotherapeuten schrijven over hun werk, ieder vanuit zijn of haar specifieke deskundigheid. Hun werk met baby's, kinderen, verstandelijk gehandicapten en pubers. Hun ervaringen met volwassenen die vroeger verwaarloosd zijn, die trauma's moeten verw...

Mensen vonden ons op: boeken voor Haptotherapeut, Haptotherapeut ebooks, boek Haptotherapeut.

Persoonstypen haptotherapeut

Een Haptotherapeut kan zich goed inleven in anderen, is geduldig, luistert goed en streeft naar harmonie (Bemiddelaar). Een Haptotherapeut kan ook goed mensen ondersteunen en ze helpen hun doelen waar te maken. Hij is sociaal gevoelig en behulpzaam (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Haptotherapeut, Karakter Haptotherapeut.

Netwerk haptotherapeut

Een Haptotherapeut werkt voornamelijk zelfstandig. Haptotherapie is een interdisciplinair vak, een Haptotherapeut kan zodoende met uiteenlopende zorgverleners overleggen. Soms kan het helpen om mensen uit de directe omgeving van de cliënt, zoals partner of ouders, bij de behandeling te betrekken.

Verwijzing naar een Haptotherapeut vindt voornamelijk plaats door een Arts, Psycholoog, Psychiater, Fysiotherapeut, Seksuoloog, Maatschappelijk Werker of (Ortho)Pedagoog.

Mensen vonden ons op: Collega’s Haptotherapeut, Medewerkers Haptotherapeut.

Is het beroep haptotherapeut iets voor jou?

Zou je graag haptotherapeut willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als haptotherapeut bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Haptotherapeut, beroepskeuzetest Haptotherapeut, beroep Haptotherapeut kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden haptotherapeut

Er is een gemiddeld arbeidsmarktperspectief voor een Haptotherapeut. Er zijn niet veel vacatures beschikbaar, maar de meeste Haptotherapeuten voeren zelfstandig een praktijk.

Een Haptotherapeut kan zich specialiseren in bepaalde klachten of doelgroepen.

Arbeidsmarktperspectief score haptotherapeut

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep haptotherapeut. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Haptotherapeut, Promotie mogelijkheden Haptotherapeut, Carriere Haptotherapeut.

Solliciteren op de functie haptotherapeut

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als haptotherapeut dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor haptotherapeut belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als haptotherapeut. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Haptotherapeut, CV Haptotherapeut, sollicitatie Haptotherapeut.

Interviews met haptotherapeut

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen haptotherapeut

Vacatures haptotherapeut

Op zoek naar een nieuwe baan als Haptotherapeut? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Haptotherapeut. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Haptotherapeut behandelt cliënten met lichamelijke en psychische klachten. Ook begeleidt of adviseert hij mensen met vragen omtrent kwaliteit van leven en emotionele problemen. Voorbeelden van klachten of problemen die met haptotherapie kunnen worden behandeld zijn: ademhalingsklachten, stress, spierverkrampingen, buikpijn, neerslachtigheid, slaapstoornissen, burn-out, een trauma of een negatief zelfbeeld.

Beoordeling Haptotherapeut

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Haptotherapeut' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Haptotherapeut

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep