Podoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Podoloog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep podoloog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je podoloog wordt.

 

Wat is een Podoloog?

De Podoloog is een voetspecialist of voetkundige. De Podoloog houdt zich bezig met de podologie. Dit betekent letterlijk voetkunde.

 

De Podoloog is gespecialiseerd in de herkenning en behandeling van aandoeningen aan de voet en de enkel. Ook kan de Podoloog houdingklachten die een relatie hebben met de voet herkennen en behandelen. Voor voeten zijn goede schoenen erg belangrijk. De schoen en de schoenzool moeten een eenheid vormen met de voet. Om deze reden is de Podoloog dan vaak ook een schoenspecialist. Een goede schoenmaker kan daarom ook opgeleid zijn als Podoloog.

 

Mensen met algemene voet- en houdingklachten of klachten als gevolg van een aandoening behoren tot de doelgroep van de Podoloog. Vaak worden deze mensen door een medisch specialist doorverwezen naar de Podoloog. Nauw verwant aan de Podoloog is de podoposturale therapeut. Dit is een medisch vooropgeleide houdingstherapeut. Het accent ligt op houdingsklachten met de voeten als aangrijpingspunt voor behandeling.Wil je werken als Podoloog?

Werk je al als Podoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Podoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Podoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Podoloog in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Medisch specialist
  • Schoenmaker
  • Schoenspecialist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €3240

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Podoloog

Wat verdient een Podoloog?

Een beginnend Podoloog verdient vaak rond de €1800,-. Dit salaris kan oplopen tot ongeveer €3240,-. Het salaris is afhankelijk van de organisatie waar de Podoloog werkt.

Salarisschaal Podoloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Podoloog

Er zijn geen vacatures Podoloog aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Podoloog in werkt.

Meer weten over de sector waar een Podoloog in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Podoloog

Wat is de toekomst van Podoloog?

Er is vraag naar Podologen, maar deze vraag is niet enorm groot. De Podoloog kan doorgroeien door als zelfstandige te gaan werken of ook schoenmaker te worden en zo specifiek voor bepaalde houdingsklachten aangepaste schoenen ontwikkelen.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Podoloog worden: Opleidingen tot Podoloog

Wil je podoloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Podoloog? 

De stichting LOOP (Landelijk Overkoepelend Orgaan voor de Podologie) ziet toe op de kwaliteit van de opleiding. Een Podoloog die bij deze stichting staat geregistreerd heeft een opleiding gevolgd aan de Academie voor Podologie. Deze opleiding heeft een HBO status. 

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Podoloog

Allround Voetverzorging - dagopleiding
Steeds meer mensen bezoeken een pedicure, omdat ze de verzorging van hun voeten aangenaam en belangrijk vinden. Ben jij op zoek naar een pedicure opleiding waar je alles leert op …
Allround Voetverzorging - avondopleiding
Steeds meer mensen bezoeken een pedicure, omdat ze de verzorging van hun voeten aangenaam en belangrijk vinden. Ben jij op zoek naar een pedicure opleiding waar je alles leert op …
Meer opleidingen Podoloog

Weet je nog niet of je Podoloog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Podoloog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Podoloog

Met wie werkt een Podoloog samen? 

De Podoloog heeft vaak mensen die doorgewezen zijn door een medisch specialist. Soms werkt de Podoloog ook als schoenmaker. Als dat niet het geval is, kan de Podoloog wel contacten hebben met goede en deskundige schoenmakers. De Podoloog kan dan klanten doorverwijzen en zo optimaal helpen.


  • Medisch specialist
  • Schoenmaker
  • Schoenspecialist
Podoloog


Organisaties waar een Podoloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Podoloog meestal werkt.

Waar werkt een Podoloog?

De Podoloog werkt soms als zelfstandig ondernemer. Verschillende schoenmakers hebben ook een opleiding tot Podoloog gevolgd en hebben hun eigen onderneming opgericht. Ook kan de Podoloog bij een medisch centrum werkzaam zijn. De Podoloog kan daarmee in zowel de profit als de non-profit sector werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Podoloog

Waar kun je het beste werken als Podoloog? Hieronder vind je de best door de Podoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Podoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Podoloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Podoloog.

Welke competenties heeft een Podoloog nodig?

Een Podoloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Podoloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Podoloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Podoloog nodig? 

De Podoloog moet een goed inzicht hebben in de houding, problemen met de houding en de oorzaken van deze problemen. De Podoloog moet goed naar de klant kunnen luisteren om zo tot de beste mogelijke behandeling te komen (Gever). De Podoloog moet op zoek naar de oplossing die het beste werkt voor de Podoloog en de klant (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Podoloog


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Podoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Podoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Podoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Podoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Podoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Podoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Podoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Podoloog iets voor je?

Zou je graag Podoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Podoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Podoloog

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar