Podotherapeut Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Podotherapeut? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep podotherapeut. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je podotherapeut wordt.

 

Wat is een Podotherapeut?

Een Podotherapeut behandelt patiënten met voetklachten of klachten aan het houdings- en bewegingssysteem als gevolg van een afwijkend functioneren of afwijkende stand van de voeten. Hij onderzoekt de aard en oorzaak van de klachten, stelt een behandelplan op en voert dit uit. Een Podotherapeut weet alles over hulpmiddelen om de voet te corrigeren of te beschermen. Het doel is het opheffen, verminderen of compenseren van stoornissen door middel van steun- of correctiezolen of andere hulpmiddelen. Ook houdt een Podotherapeut zich bezig met het bestrijden van nagelafwijkingen of huidaandoeningen aan de voeten. Hij geeft advies over de aandoening en over geschikt schoeisel.

De meeste werkzaamheden van een Podotherapeut zijn vrij technisch. Hij past de nieuwste technieken toe in het maken van hulpstukken. Een Podotherapeut werkt meestal zelfstandig. Naast het behandelen en adviseren komt ook de verslaglegging en administratie bij een Podotherapeut terecht.

De titel Podotherapeut is beschermd en mag men alleen voeren na de vierjarige HBO opleiding tot Podotherapeut. De Podotherapeut behandelt op verwijzing van een arts. Bij alle werkzaamheden dient hij zich te houden aan de voorschriften en richtlijnen van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten.Wil je werken als Podotherapeut?

Werk je al als Podotherapeut en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Podotherapeut worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Podotherapeut, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Podotherapeut in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Huisarts
 • Diabetesverpleegkundige
 • Fysiotherapeut
 • Orthopeed
 • Pedicure

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1900 tot €2600

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Podotherapeut

Wat verdient een Podotherapeut?

Een beginnend Podotherapeut in loondienst verdient zo'n €1900 bruto per maand. Met ervaring kan dit oplopen tot €2800. Het salaris van een zelfstandig Podotherapeut met een eigen praktijk ligt een stuk hoger. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de Podotherapeut werkzaam is.

Salarisschaal Podotherapeut

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Podotherapeut

Op zoek naar een nieuwe baan als Podotherapeut? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Podotherapeut. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Podotherapeut vacatures

Podotherapeut
Schutrups Exloo
Voor Schutrups Exloo zijn wij op zoek naar een Podotherapeut. Het aantal uren is bespreekbaar. Bij Schutrups Exloo staan de voeten in alle opzichten centraal. Ons doel is om mensen …
Podotherapeut
Schutrups Exloo
Voor Schutrups Exloo zijn wij op zoek naar een Podotherapeut. Het aantal uren is bespreekbaar. Bij Schutrups Exloo staan de voeten in alle opzichten centraal. Ons doel is om mensen …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Podotherapeut

Wat is de toekomst van Podotherapeut?

Er is een tekort aan Podotherapeuten, het arbeidsmarktperspectief van een afgestudeerd Podotherapeut is dus goed. Een Podotherapeut kan doorgroeien door leidinggevende taken op zich te nemen of zich verder te specialiseren.

Baankans Podotherapeut

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Podotherapeut worden: Opleidingen tot Podotherapeut

Wil je podotherapeut worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Podotherapeut? 

Alleen na de vierjarige HBO opleiding Podotherapeut kan de beschermde titel Podotherapeut gevoerd worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Podotherapeut

Er zijn geen opleidingen Podotherapeut aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Podotherapeut in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie


Netwerk Podotherapeut

Met wie werkt een Podotherapeut samen? 

De Huisarts verwijst patiënten naar de Podotherapeut. De Podotherapeut werkt veel zelfstandig maar hij werkt ook in toenemende mate samen met (diabetes)verpleegkundigen, pedicuren, fysiotherapeuten, manueel therapeuten, oefentherapeuten, chirurgen, revalidatieartsen en neurologen.


 • Huisarts
 • Diabetesverpleegkundige
 • Fysiotherapeut
 • Orthopeed
 • Pedicure
Podotherapeut


Organisaties waar een Podotherapeut werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Podotherapeut meestal werkt.

Waar werkt een Podotherapeut?

Een Podotherapeut kan in loondienst werken of een eigen praktijk opzetten. Podotherapeuten zijn voornamelijk werkzaam in particuliere praktijken, ziekenhuizen, gezondheidscentra, verpleeghuizen en revalidatiecentra.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Podotherapeut

Waar kun je het beste werken als Podotherapeut? Hieronder vind je de best door de Podotherapeut beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Podotherapeut.

Competenties, Skills en Vaardigheden Podotherapeut:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Podotherapeut.

Welke competenties heeft een Podotherapeut nodig?

Een Podotherapeut heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Podotherapeut

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Podotherapeut passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Podotherapeut nodig? 

Een Podotherapeut is onderzoekend en kan goed luisteren, om de oorzaak van de problemen vast te stellen. Hij werkt ook zeer nauwkeurig en objectief (Waarnemer). Een Podotherapeut is ook geduldig en hulpvaardig (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Podotherapeut


Bemiddelaar


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Podotherapeut

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Podotherapeut

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Podotherapeut

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Podotherapeut

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Podotherapeut dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Podotherapeut belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Podotherapeut. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Podotherapeut iets voor je?

Zou je graag Podotherapeut willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Podotherapeut bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Podotherapeut

Jan Dijkstra

Interessant om meer te lezen over de opleiding tot podotherapeut. Mijn oom is podotherapeut en ik vind het altijd interessant om te horen wat hij doet op zijn werk. Het lijkt me erg leuk om mensen te helpen met hun voetklachten en er voor te zorgen dat ze weer plezier hebben bij het lopen.  http://www.devoetspecialist.nl/

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar