Haptotherapeut Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Haptotherapeut? Lees de functieomschrijving.

Een Haptotherapeut behandelt cliënten met lichamelijke en psychische klachten. Ook begeleidt of adviseert hij mensen met vragen omtrent kwaliteit van leven en emotionele problemen. Voorbeelden van klachten of problemen die met haptotherapie kunnen worden behandeld zijn: ademhalingsklachten, stress, spierverkrampingen, buikpijn, neerslachtigheid, slaapstoornissen, burn-out, een trauma of een negatief zelfbeeld.

In haptotherapie staat het contact met zichzelf, anderen en de omgeving centraal. De Haptotherapeut probeert de cliënt zich (weer) bewust te maken voor zijn eigen vermogens en gevoelens van eigenheid en oorspronkelijkheid. Door middel van aanrakingen laat de Haptotherapeut de cliënt ontdekken wat nodig is om het evenwicht tussen denken, doen en voelen te herstellen.

Een Haptotherapeut voert intakegesprekken, stelt diagnoses, behandelt cliënten, neemt vragenlijsten af en houdt dossiers bij.

Wil je werken als Haptotherapeut?

Werk je al als Haptotherapeut en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Haptotherapeut worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Haptotherapeut, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Haptotherapeut in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Arts
 • Psycholoog
 • Pedagoog
 • Fysiotherapeut
 • Seksuoloog

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2500 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Haptotherapeut

Wat verdient een Haptotherapeut?

Een Haptotherapeut verdient tussen €2500 en €5000 per maand. De meeste Haptotherapeuten voeren zelfstandig een praktijk, hun salaris is zodoende afhankelijk van de prijs van een consult.

Salarisschaal Haptotherapeut

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Haptotherapeut

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Haptotherapeut

Hoe goed is de toekomst voor de Haptotherapeut? 

Er is een gemiddeld arbeidsmarktperspectief voor een Haptotherapeut. Er zijn niet veel vacatures beschikbaar, maar de meeste Haptotherapeuten voeren zelfstandig een praktijk.

Een Haptotherapeut kan zich specialiseren in bepaalde klachten of doelgroepen.

Baankans Haptotherapeut

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Haptotherapeut worden: Opleidingen tot Haptotherapeut

Hoe word je een Haptotherapeut? 

Een Haptotherapeut moet een HBO opleiding in de gezondheidszorg of welzijnszorg hebben afgerond. Vervolgens heeft hij de post HBO opleiding Haptotherapie gevolgd. Daarnaast moet de therapeut geregistreerd worden in het kwaliteitsregister GZ Haptotherapeuten moet hij lid zijn van de beroepsvereniging Vereniging van Haptotherapeuten. Een Haptotherapeut moet verplicht nascholingen volgen om geregistreerd te blijven.  

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Haptotherapeut

Meer opleidingen Haptotherapeut

Weet je nog niet of je Haptotherapeut wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Haptotherapeut of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Haptotherapeut

Met wie werkt een Haptotherapeut samen? 

Een Haptotherapeut werkt voornamelijk zelfstandig. Haptotherapie is een interdisciplinair vak, een Haptotherapeut kan zodoende met uiteenlopende zorgverleners overleggen. Soms kan het helpen om mensen uit de directe omgeving van de cliënt, zoals partner of ouders, bij de behandeling te betrekken.

Verwijzing naar een Haptotherapeut vindt voornamelijk plaats door een Arts, Psycholoog, Psychiater, Fysiotherapeut, Seksuoloog, Maatschappelijk Werker of (Ortho)Pedagoog.


 • Arts
 • Psycholoog
 • Pedagoog
 • Fysiotherapeut
 • Seksuoloog
Haptotherapeut


Organisaties waar een Haptotherapeut werkzaam is

Waar werkt een Haptotherapeut meestal? 

De meeste Haptotherapeuten hebben een eigen praktijk. Een Haptotherapeut kan ook werkzaam zijn in een revalidatiecentrum, verpleeghuis of (psychiatrische) kliniek.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Haptotherapeut

Waar kun je het beste werken als Haptotherapeut? Hieronder vindt je de best door de Haptotherapeut beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Haptotherapeut.

Competenties, Skills en Vaardigheden Haptotherapeut:

Welke competenties heeft een een Haptotherapeut nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Haptotherapeut

Wat voor persoonlijkheid heb je als Haptotherapeut nodig? 

Een Haptotherapeut kan zich goed inleven in anderen, is geduldig, luistert goed en streeft naar harmonie (Bemiddelaar). Een Haptotherapeut kan ook goed mensen ondersteunen en ze helpen hun doelen waar te maken. Hij is sociaal gevoelig en behulpzaam (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Haptotherapeut


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Haptotherapeut

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Haptotherapeut

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Haptotherapeut

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Haptotherapeut

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Haptotherapeut dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Haptotherapeut belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Haptotherapeut. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Haptotherapeut iets voor je?

Zou je graag Haptotherapeut willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Haptotherapeut bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Haptotherapeut

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar