Chiropractor Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Chiropractor? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep chiropractor. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je chiropractor wordt.

 

Wat is een Chiropractor?

Een chiropractor probeert lichamelijke klachten als spierpijn, verstuikingen en sportblessures door middel van manuele technieken te verhelpen. De handen dienen dan ook als het belangrijkste instrument van de chiropractor.

De chiropractor zoekt voornamelijk in de wervelkolom naar blokkades in het bewegingsgestel. De chiropractor lost deze blokkade op door middel van een heel nauwkeurig gedoseerde druktechniek. Via de wervelkolom beïnvloedt de chiropractor het centrale zenuwstelsel, dat alles in ons lichaam regelt (zoals het goed functioneren van onze organen). Een goed functionerende wervelkolom is noodzakelijk voor het goed functioneren van het centrale zenuwstelsel. Als er iets mis is met het zenuwstelsel, kunnen mensen last krijgen van bijvoorbeeld hun armen, benen en  hoofd (hoofdpijn). De chiropractor lost dit op door problemen aan de wervelkolom te verhelpen. Verder is er ondermeer aandacht voor spieren en de werking daarvan, andere gewrichten dan de wervelkolom en de lichaamshouding.

Chiropraxie wordt gezien als één van de vier alternatieve behandelwijzen in Nederland, naast  manuele therapie, accupunctuur en osteopathie. Chiropraxie is ontstaan uit de beginselen van de osteopathie. De meeste technieken die worden gebruikt, zijn gebaseerd op de basisprincipes van de osteopathie. Een verschil met osteopathie is dat de chiropraxie zich enkel richt op het bewegingsapparaat van ons lichaam, terwijl de osteopathie ervan uit gaat dat dit bewegingsapparaat in verbinding staat met andere systemen. Een osteopaat houdt zich daarom ook bezig met systemen als de organen.  

 Wil je werken als Chiropractor?

Werk je al als Chiropractor en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Chiropractor worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Chiropractor, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Chiropractor in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Patiënten
 • Arts
 • Manueel therapeut
 • Fysiotherapeut
 • Osteopaat

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2700 tot €3900

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

4


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Chiropractor

Wat verdient een Chiropractor?

Veel chiropractors zijn in dienst bij een zorginstelling. Hoeveel een chiropractor verdient, hangt af van de instelling waar hij of zij komt te werken. Het salaris van een chiropractor ligt tussen de € 2700 en € 3900,- bruto per maand. Hierbij geldt dat hoe meer jaren ervaring de chiropractor heeft, hoe meer hij verdient. Voor zover bekend hebben chiropractors geen eigen cao, dus over de secundaire arbeidsvoorwaarden is niet veel bekend. Bijna altijd krijgen ze in ieder geval een eindejaarsuitkering en vakantiegeld.

Als een chiropractor een eigen praktijk heeft, is het bedrag dat hij of zij verdient afhankelijk van het aantal patiënten, de behandelingen die hij of zij uitvoert en het bedrag dat hij of zij daarvoor vraagt. 

Salarisschaal Chiropractor

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Chiropractor

Op zoek naar een nieuwe baan als Chiropractor? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Chiropractor. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Chiropractor vacatures

Fysiotherapeut, manueel therapeut.
Maatschap Breda-fysiotherapie
Gezocht: Part-time fysiotherapeut (m/v) bij voorkeur met enige ervaring en (studerend voor) manuele therapie.Wie zijn wij?Breda-Fysiotherapie is een middelgrote praktijk met drie locaties in Breda waarvan twee gesitueerd in de …
Wmo consulent - tot uur - direct een vast contract!
Langhenkel-Talenter
Van belang voor de maatschappij, dat ben jij! Als Wmo-consulent draag jij bij aan de hulp die nodig is om onze maatschappij te verbeteren. Je bent de helpende hand voor …
Fysiotherapeut in de regio Oost Nederland (Apeldoorn e.o.) uur per week
Novicare
Fysiotherapeut regio Oost Nederland (Apeldoorn e.o.)Pas jij bij de kernwaarden van Novicare; verantwoordelijk, innovatief en samen? Wil jij je blijven ontwikkelen als professional? Zoek je flexibiliteit in je werk?
Ervaren Ergotherapeut
ZorgLoont
Ben jij ergotherapeut en wil jij de zelfredzaamheid van de cliënten bevorderen? Lees dan snel verder!Je werkzaamheden zullen bestaan uit: Het adviseren van de cliënt en/of externe instanties over voorzieningen en …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Chiropractor

Wat is de toekomst van Chiropractor?

Een chiropractor kan bij vrijwel alle zorginstellingen aan de slag, zoals ziekenhuizen en sportverenigingen. Er is de laatste jaren veel aandacht voor de lichamelijke gezondheidszorg, dus het vinden van een baan is meestal niet erg moeilijk. Wel dien je geregistreerd te staan bij de NCA. 

Een chiropractor kan zijn doorgroeimogelijkheden vergroten door zich te specialiseren in bijvoorbeeld chiropraxie voor kinderen. Ook kan hij zijn kennis bijspijkeren door zich bij te scholen.

Baankans Chiropractor

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

4


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Chiropractor worden: Opleidingen tot Chiropractor

Wil je chiropractor worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Chiropractor? 

Alle geregistreerde chiropractors in Nederland hebben een opleiding gedaan die is erkend door de European European Council on Chiropractic Education (ECCE). De meeste chiropractors hebben een vijfjarige universitaire opleiding aan het Anglo-European Chiropractic College (AECC) gedaan. Hun diploma wordt in ons land echter niet officieel erkend. Bovendien zijn er in Nederland enkele chiropractors die niet aan de eisen van de NCA en DCF voldoen. Zij hebben vaak een cursus gevolgd in Duitsland. 

De chiropractors zijn verenigd in de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA). Deze vereniging streeft naar erkenning van de chiropraxie in Nederland. Deze organisatie is lid van de European Chiropractors' Union (ECU). Bovendien is in 2001 Stichting Chiropraxie Nederland (SCN) in het leven geroepen om de kwaliteit van de chiropraxie te bewaken. In 2000 werd nog een beroepsvereniging opgericht, de Dutch Chiropractic Federation (DCF).

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Chiropractor

Anatomie (Basis)
Schrijf je in en kom achter de geheimen die zich in ieder lichaam bevinden. Wat weet jij allemaal van het menselijk lichaam? Uit welke organen, weefsels en botten bestaat het? …
Anatomie en fysiologie
Anatomie en Fysiologie Ben jij geïnteresseerd in het menselijk lichaam? Als je werkzaam bent in de gezondheidszorg, is kennis van anatomie en fysiologie noodzakelijk. Voor de medische beroepen geldt dat
Cursus Anatomie en Fysiologie
CURSUS ANATOMIE & FYSIOLOGIE Wil je een cursus Anatomie & Fysiologie volgen? Bij De Kantooropleider kun je direct starten! Als je werkzaam bent in de gezondheidszorg, is kennis van …
ALLROUND wellnessmasseur
Allround wellnessmasseur Volg de complete opleiding tot allround wellnessmasseur. De opleiding voor allround masseur is een zeer doelgerichte opleiding. Door onze jarenlange ervaring hebben we de ideale massage opleiding samengesteld. …
Medische Kennis - Anatomie, Fysiologie en Pathologie Thuisstudie
Raak thuis in de medische wereld met de cursus Medische KennisIn de gezondheidszorg vliegen de medische termen je om de oren. Is het zinvol om woorden als ‘nefrogeen’ alleen maar …
Meer opleidingen Chiropractor

Weet je nog niet of je Chiropractor wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Chiropractor of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Chiropractor

Met wie werkt een Chiropractor samen? 

Het spreekt voor zich dat een chiropractor veel in aanraking komt met patiënten. Bovendien komt hij in contact met andere mensen die werken in de gezondheiszorg en/of helpen bij de behandeling van de patiënten. Zo overleggen een arts, manueel therapeut, fysiotherapeut en osteopaat vaak over de beste behandelmethode voor elke individuele cliënt.


 • Patiënten
 • Arts
 • Manueel therapeut
 • Fysiotherapeut
 • Osteopaat
Chiropractor


Organisaties waar een Chiropractor werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Chiropractor meestal werkt.

Waar werkt een Chiropractor?

Een chiropractor kan werkzaam zijn bij verschillende zorginstellingen, zoals gezondheidscentra, ziekenhuizen, verpleegcentra, revalidatiecentra en sportverenigingen. Bovendien kan hij een eigen praktijk oprichten. 

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Chiropractor

Waar kun je het beste werken als Chiropractor? Hieronder vind je de best door de Chiropractor beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Chiropractor.

Competenties, Skills en Vaardigheden Chiropractor:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Chiropractor.

Welke competenties heeft een Chiropractor nodig?

Een Chiropractor heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Chiropractor

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Chiropractor passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Chiropractor nodig? 

Het is van belang dat een chiropractor rekening houdt met de behoeften van zijn patiënten. Dit maakt hem eeen gever. Daarnaast moet een chiropractor verantwoordelijk, betrouwbaar en loyaal zijn en vertrouwelijk omgaan met gevoelige informatie van patiënten. Dit maakt hem tevens een loyalist

 

Bekijk de persoonstypen voor Chiropractor


Gever


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Chiropractor

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Chiropractor

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Chiropractor

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Chiropractor

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Chiropractor dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Chiropractor belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Chiropractor. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Chiropractor iets voor je?

Zou je graag Chiropractor willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Chiropractor bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Chiropractor

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar