Chiropractor Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Chiropractor? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep chiropractor. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je chiropractor wordt.

 

Wat is een Chiropractor?

Een chiropractor probeert lichamelijke klachten als spierpijn, verstuikingen en sportblessures door middel van manuele technieken te verhelpen. De handen dienen dan ook als het belangrijkste instrument van de chiropractor.

De chiropractor zoekt voornamelijk in de wervelkolom naar blokkades in het bewegingsgestel. De chiropractor lost deze blokkade op door middel van een heel nauwkeurig gedoseerde druktechniek. Via de wervelkolom beïnvloedt de chiropractor het centrale zenuwstelsel, dat alles in ons lichaam regelt (zoals het goed functioneren van onze organen). Een goed functionerende wervelkolom is noodzakelijk voor het goed functioneren van het centrale zenuwstelsel. Als er iets mis is met het zenuwstelsel, kunnen mensen last krijgen van bijvoorbeeld hun armen, benen en  hoofd (hoofdpijn). De chiropractor lost dit op door problemen aan de wervelkolom te verhelpen. Verder is er ondermeer aandacht voor spieren en de werking daarvan, andere gewrichten dan de wervelkolom en de lichaamshouding.

Chiropraxie wordt gezien als één van de vier alternatieve behandelwijzen in Nederland, naast  manuele therapie, accupunctuur en osteopathie. Chiropraxie is ontstaan uit de beginselen van de osteopathie. De meeste technieken die worden gebruikt, zijn gebaseerd op de basisprincipes van de osteopathie. Een verschil met osteopathie is dat de chiropraxie zich enkel richt op het bewegingsapparaat van ons lichaam, terwijl de osteopathie ervan uit gaat dat dit bewegingsapparaat in verbinding staat met andere systemen. Een osteopaat houdt zich daarom ook bezig met systemen als de organen.  

 Wil je werken als Chiropractor?

Werk je al als Chiropractor en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Chiropractor worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Chiropractor, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Chiropractor in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Patiënten
 • Arts
 • Manueel therapeut
 • Fysiotherapeut
 • Osteopaat

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2700 tot €3900

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

26


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Chiropractor

Wat verdient een Chiropractor?

Veel chiropractors zijn in dienst bij een zorginstelling. Hoeveel een chiropractor verdient, hangt af van de instelling waar hij of zij komt te werken. Het salaris van een chiropractor ligt tussen de € 2700 en € 3900,- bruto per maand. Hierbij geldt dat hoe meer jaren ervaring de chiropractor heeft, hoe meer hij verdient. Voor zover bekend hebben chiropractors geen eigen cao, dus over de secundaire arbeidsvoorwaarden is niet veel bekend. Bijna altijd krijgen ze in ieder geval een eindejaarsuitkering en vakantiegeld.

Als een chiropractor een eigen praktijk heeft, is het bedrag dat hij of zij verdient afhankelijk van het aantal patiënten, de behandelingen die hij of zij uitvoert en het bedrag dat hij of zij daarvoor vraagt. 

Salarisschaal Chiropractor

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Chiropractor

Op zoek naar een nieuwe baan als Chiropractor? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Chiropractor. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Chiropractor vacatures

Vacature Fysiotherapeut in Zwitserland, regio Bern
TMI
Voor een kliniek vlakbij Bern, Zwitserland zijn wij op zoek naar een gediplomeerd fysiotherapeut, die ervaring heeft met het zelfstandig draaien van consulten. Het betreft een fulltime functie met zeer …
Vacature Fysiotherapeut voor diverse locaties in Nederland
TMI
Ben jij fysiotherapeut en ben jij op zoek naar een fijne organisatie waar je de komende tijd jezelf kunt ontplooien? Wil jij je vooral gaan richten op nek-, rug- en …
Vacature Fysiotherapeut Verzekeringsgeneeskunde
Matchpartner
Bedrijfsomschrijving Als Fystiotherapeut kom je te werken in een organisatie die jou alles gaat leren over ;BedrijfscultuurOnze opdrachtgever is een organisatie die meedenkt met haar werknemers, werkinhoudelijk maar ook op …
Vacature Fysiotherapeut in modern centrum gezocht
Medisch Traininingscentrum Rumpt
Vanwege groei in de praktijk en een collega die na een zwangerschapsverlof minder gaat werken zoeken wij een enthousiaste fysiotherapeut voor ongeveer uur per week. Het exact aantal uren van …
Vacature Fysiotherapeut Verzekeringsgeneeskunde
Matchpartner
Als fysiotherapeut, in een praktijk, zie je veel patiënten met al dan niet chronische klachten. Soms kan dit werk wat al te solistisch zijn. Als fysiotherapeut in de verzekeringsgeneeskunde werk …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Chiropractor

Wat is de toekomst van Chiropractor?

Een chiropractor kan bij vrijwel alle zorginstellingen aan de slag, zoals ziekenhuizen en sportverenigingen. Er is de laatste jaren veel aandacht voor de lichamelijke gezondheidszorg, dus het vinden van een baan is meestal niet erg moeilijk. Wel dien je geregistreerd te staan bij de NCA. 

Een chiropractor kan zijn doorgroeimogelijkheden vergroten door zich te specialiseren in bijvoorbeeld chiropraxie voor kinderen. Ook kan hij zijn kennis bijspijkeren door zich bij te scholen.

Baankans Chiropractor

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

26


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Chiropractor worden: Opleidingen tot Chiropractor

Wil je Chiropractor worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Chiropractor.

Hoe word je een Chiropractor? 

Alle geregistreerde chiropractors in Nederland hebben een opleiding gedaan die is erkend door de European European Council on Chiropractic Education (ECCE). De meeste chiropractors hebben een vijfjarige universitaire opleiding aan het Anglo-European Chiropractic College (AECC) gedaan. Hun diploma wordt in ons land echter niet officieel erkend. Bovendien zijn er in Nederland enkele chiropractors die niet aan de eisen van de NCA en DCF voldoen. Zij hebben vaak een cursus gevolgd in Duitsland. 

De chiropractors zijn verenigd in de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA). Deze vereniging streeft naar erkenning van de chiropraxie in Nederland. Deze organisatie is lid van de European Chiropractors' Union (ECU). Bovendien is in 2001 Stichting Chiropraxie Nederland (SCN) in het leven geroepen om de kwaliteit van de chiropraxie te bewaken. In 2000 werd nog een beroepsvereniging opgericht, de Dutch Chiropractic Federation (DCF).

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Chiropractor

Anatomie en fysiologie
Anatomie en Fysiologie Ben jij geïnteresseerd in het menselijk lichaam? Als je werkzaam bent in de gezondheidszorg, is kennis van anatomie en fysiologie noodzakelijk. Voor de medische beroepen geldt dat
Anatomie en fysiologie
Anatomie en fysiologie
Anatomie en Fysiologie  Ben jij geïnteresseerd in het menselijk lichaam? Als je werkzaam bent in de gezondheidszorg, is kennis van anatomie en fysiologie noodzakelijk. Voor de medische beroepen geldt
Anatomie en fysiologie
Cursus Anatomie en Fysiologie
CURSUS ANATOMIE & FYSIOLOGIE Wil je een cursus Anatomie & Fysiologie volgen? Bij De Kantooropleider kun je direct starten! Als je werkzaam bent in de gezondheidszorg, is kennis van …
Cursus Anatomie en Fysiologie
Anatomie en fysiologie e-learning
Anatomie en Fysiologie Ben jij geïnteresseerd in het menselijk lichaam? Als je werkzaam bent in de gezondheidszorg, is kennis van anatomie en fysiologie noodzakelijk. Voor de medische beroepen geldt dat
Anatomie en fysiologie e-learning
Medische Kennis - Anatomie, Fysiologie en Pathologie Thuisstudie
Raak thuis in de medische wereld met de cursus Medische KennisIn de gezondheidszorg vliegen de medische termen je om de oren. Is het zinvol om woorden als ‘nefrogeen’ alleen maar …
Medische Kennis - Anatomie, Fysiologie en Pathologie Thuisstudie

Omscholen of doorgroeien tot Chiropractor

Als je Chiropractor wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Chiropractor zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Chiropractor

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Chiropractor?

Competenties en Vaardigheden Chiropractor

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Chiropractor nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Chiropractor nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Chiropractor

Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Chiropractor

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Chiropractor. Als Chiropractor wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Chiropractor:


zie volledige beschrijving persoonstype Chiropractor

Vakkennis voor een Chiropractor

Het is voor een Chiropractor ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Chiropractor zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Chiropractor

Cursus Anatomie en Fysiologie
CURSUS ANATOMIE & FYSIOLOGIE Wil je een cursus Anatomie & Fysiologie volgen? Bij De Kantooropleider kun je direct starten! Als je werkzaam bent in de gezondheidszorg, is kennis van …
Cursus Anatomie en Fysiologie
Anatomie en fysiologie e-learning
Anatomie en Fysiologie Ben jij geïnteresseerd in het menselijk lichaam? Als je werkzaam bent in de gezondheidszorg, is kennis van anatomie en fysiologie noodzakelijk. Voor de medische beroepen geldt dat
Anatomie en fysiologie e-learning
Medische Kennis - Anatomie, Fysiologie en Pathologie E-Learning
Raak thuis in de medische wereld met de cursus Medische KennisIn de gezondheidszorg vliegen de medische termen je om de oren. Is het zinvol om woorden als ‘nefrogeen’ alleen maar …
Medische Kennis - Anatomie, Fysiologie en Pathologie E-Learning
Medische terminologie - Uitgebreid met anatomie voor iedereen in verpleegkunde, gezondheidszorg en GGZ.
Vind jij het belangrijk dat je medische termen of uitdrukkingen snel begrijpt? Heb je voor je werk of vanuit persoonlijke belangstelling meer dan gemiddeld te maken met aanduidingen uit de …
Medische terminologie - Uitgebreid met anatomie voor iedereen in verpleegkunde, gezondheidszorg en GGZ.
Beginnerscursus medische terminologie - Praktische basis voor iedereen in verpleegkunde, gezondheidszorg en GGZ.
Medische termen lijken vaak lastig, maar je zult merken dat ze heel logisch zijn opgebouwd. In deze korte online beginnerscursus leer je medische termen te ontleden in woorddelen, zodat het …
Beginnerscursus medische terminologie - Praktische basis voor iedereen in verpleegkunde, gezondheidszorg en GGZ.

Werkervaring Chiropractor

Het is voor een startend Chiropractor die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Chiropractor is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Fysiotherapeut, Osteopaat .

Iets anders leren?

Is Chiropractor het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Chiropractor

Met wie werkt een Chiropractor samen? 

Het spreekt voor zich dat een chiropractor veel in aanraking komt met patiënten. Bovendien komt hij in contact met andere mensen die werken in de gezondheiszorg en/of helpen bij de behandeling van de patiënten. Zo overleggen een arts, manueel therapeut, fysiotherapeut en osteopaat vaak over de beste behandelmethode voor elke individuele cliënt.


 • Patiënten
 • Arts
 • Manueel therapeut
 • Fysiotherapeut
 • Osteopaat
Chiropractor


Organisaties waar een Chiropractor werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Chiropractor meestal werkt.

Waar werkt een Chiropractor?

Een chiropractor kan werkzaam zijn bij verschillende zorginstellingen, zoals gezondheidscentra, ziekenhuizen, verpleegcentra, revalidatiecentra en sportverenigingen. Bovendien kan hij een eigen praktijk oprichten. 

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Chiropractor

Waar kun je het beste werken als Chiropractor? Hieronder vind je de best door de Chiropractor beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Chiropractor.

Competenties, Skills en Vaardigheden Chiropractor:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Chiropractor.

Welke competenties heeft een Chiropractor nodig?

Een Chiropractor heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Chiropractor

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Chiropractor passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Chiropractor nodig? 

Het is van belang dat een chiropractor rekening houdt met de behoeften van zijn patiënten. Dit maakt hem eeen gever. Daarnaast moet een chiropractor verantwoordelijk, betrouwbaar en loyaal zijn en vertrouwelijk omgaan met gevoelige informatie van patiënten. Dit maakt hem tevens een loyalist

 

Bekijk de persoonstypen voor Chiropractor


Gever


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Chiropractor

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Chiropractor

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Chiropractor

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Chiropractor

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Chiropractor dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Chiropractor belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Chiropractor. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Chiropractor iets voor je?

Zou je graag Chiropractor willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Chiropractor bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Chiropractor?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Chiropractor

Vacature Fysiotherapeut gezocht - Vinkeveen (vanaf uur per week)
DuoZorg Uitzendbureau Utrecht
Als fysiotherapeut vind je het een uitdaging om een bijdrage te leveren aan de gezondheid en het welzijn van de bewoners in een intramurale setting, het dagbehandelcentrum en/of thuis. Het …
Vacature Fysiotherapeut
Corparis
OmschrijvingWil jij je als fysiotherapeut verder ontwikkelen en heb jij affiniteit met de ouderenzorg? Lees dan vooral verder!Onze opdrachtgever is een grote organisatie binnen de ouderenzorg, actief in het …
Vacature Kinderfysiotherapeut(e)
Fysiotherapie Zuiderkroon B.V.
Fysiotherapie Zuiderkroon B.V. zoekt een Kinderfysiotherapeut(e) te HBO geplaatst op 22-02-2021 Kinderfysiotherapeut(e) (2 dagen per week) Fysiotherapie Zuiderkroon is gevestigd in Gezondheidscentrum Zuiderkroon en ligt in de Rotterdamse wijk Pendrecht. …
Vacature Algemeen Fysiotherapeut
Fysio Physics Fysiotherapie Papendrecht
Fysio Physics Fysiotherapie - Papendrecht zoekt een Algemeen Fysiotherapeut te Papendrecht HBO geplaatst op 25-01-2021 Algemeen Fysiotherapeut Fysio Physics Fysiotherapie BV is een landelijke organisatie voor fysiotherapie & revalidatie met …
Vacature Algemeen Fysiotherapeut
Fysio Physics Fysiotherapie Den Haag
Fysio Physics Fysiotherapie - Den Haag zoekt een Algemeen Fysiotherapeut te Den Haag HBO geplaatst op 25-01-2021 Algemeen Fysiotherapeut Fysio Physics Fysiotherapie BV is een landelijke organisatie voor fysiotherapie & …

Actuele blogposts


reacties op Chiropractor

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar