Seksuoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Seksuoloog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep seksuoloog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je seksuoloog wordt.

Wat is een Seksuoloog?

De seksuoloog is een therapeut gespecialiseerd op het gebied van seksualiteit in de 'normale' vorm en 'abnormale' vorm. De doelgroep is breder dan menigeen denkt. Onder de cliënten van een seksuoloog zijn mensen met intimiteits problemen, problemen met heterogeniteit, of bepaalde seksuele aandoeningen zoals een erectiestoornis of vaginisme (moeizame geslachtsgemeenschap). Veel mensen zien praten over hun intimiteitsproblemen nog als een taboe, wat zorgt voor een moeizaam verloop in de therapie. Maar veel problemen die te maken hebben met seksualiteit of liefdesverdriet kunnen verholpen worden, en makkelijker dan veel mensen denken. 

De behandeling ligt vaak op het psychosociale aspect, veel gesprekken en soms het toeschrijven van medicatie of een behandeling. Vaak zijn de seksuele problemen van psychologische aard. Denk hierbij aan te veel stress, een gebeurtenis met veel impact, of een identiteitsstoornis. Wanneer de cliënt aan komt kloppen bij de seksuoloog is het van belang in het intakegesprek te achterhalen of de problemen van psychologische aard zijn of zich meer op een fysiek vlak bevinden, Zodra dit duidelijk is kan er voor gekozen worden om de cliënt door te sturen naar een ziekenhuis of er voor te kiezen om diegene psychosociaal te behandelen. 

Wil je werken als Seksuoloog?

Werk je al als Seksuoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Seksuoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Seksuoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Seksuoloog in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Huisarts
 • Cliënt
 • Medisch Specialisten
 • Partner Cliënt

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3279 tot €4502

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Seksuoloog

Wat verdient een Seksuoloog?

De seksuoloog is in staat om als startsalaris 3279 euro bruto per maand te verdienen wat kan oplopen tot 4502 euro bruto per maand. Dit is geheel afhankelijk van de plek waar de seksuoloog werkt en of deze een eigen praktijk heeft, wat veel voorkomt in dit beroep.

De secundaire arbeidsvoorwaarden verschillen per bedrijf. Voorbeelden zijn een werktelefoon, doorbetaalde vakantiedagen en scholingsmogelijkheden. 

Salarisschaal Seksuoloog

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Seksuoloog

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Seksuoloog

Wat is de toekomst van Seksuoloog?

Hoewel er wel een taboe bestaat op problemen op het gebied van seksualiteit, ontstaat er steeds meer begrip voor dit soort problemen. Mede hierdoor is er een toenemende vraag naar seksuologen. Ook het feit dat, doordat de mens gemiddeld steeds ouder wordt, er steeds meer psychische problemen ontstaan, dus ook in het seksleven, waardoor de seksuoloog ook meer nodig is. 

Doorgroeimogelijkheden zijn er niet, aangezien je al een gespecialiseerd psycholoog bent en je al aan de top van je carriére staat. 

Baankans Seksuoloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Seksuoloog worden: Opleidingen tot Seksuoloog

Wil je seksuoloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Seksuoloog? 

Er kan gekozen worden voor een HBO studie toegepaste psychologie welke 4 jaar duurt. Naast de 4 jarige opleiding is het nodig een master te behalen en daarna nog een 2 jarige post doctorale opleiding seksuologie bij bijvoorbeeld de RINO. Het is een lange weg. 

Een andere optie is de 4 jarige WO studie psychologie, waarvan 3 jaar bachelor is en 1 jaar master. Na deze opleiding te hebben afgerond is het nodig om de post doctorale opleiding seksuologie te volgen welke ook 2 jaar duurt.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Seksuoloog

Meer opleidingen Seksuoloog

Weet je nog niet of je Seksuoloog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Seksuoloog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Seksuoloog

Met wie werkt een Seksuoloog samen? 

De seksuoloog staat veel in contact met de cliënt en vaak ook haar of zijn partner. Dit contact is intensief en vergt veel doorzettingsvermogen en stressbestendigheid. Daarnaast staat de seksuoloog ook in contact met verschillende specialisten wanneer de kans bestaat dat het een fysieke aandoening is waardoor ze doorverwezen worden naar een specialist. En natuurlijk staat de seksuoloog in contact met de (huis)arts voor eventueel advies, of waar cliënten vanuit doorgestuurd worden. 


 • Huisarts
 • Cliënt
 • Medisch Specialisten
 • Partner Cliënt
Seksuoloog


Organisaties waar een Seksuoloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Seksuoloog meestal werkt.

Waar werkt een Seksuoloog?

Een Seksuoloog werkt vaak in een non-profitorganisatie, zoals een GGZ, een ziekenhuis, een zorginstelling of een huisartsenpraktijk. Een Seksuoloog kan ook zijn/haar eigen praktijk beginnen.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Seksuoloog

Waar kun je het beste werken als Seksuoloog? Hieronder vind je de best door de Seksuoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Seksuoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Seksuoloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Seksuoloog.

Welke competenties heeft een Seksuoloog nodig?

Een Seksuoloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Seksuoloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Seksuoloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Seksuoloog nodig? 

De seksuoloog moet een levensgenieter zijn aangezien er in dit vak veelal nog een taboe zit. De levensgenieter is open, excentriek en direct, wat wil zeggen dat deze beter met de taboe om kan gaan. Seksualiteit is een moeizaam gespreksonderwerp tijdens therapiesessies, vandaar de openheid die een levensgenieter (en tevens ook een Gever) moet bezitten.Wanneer de therapeut zelf open over dit onderwerp kan praten is het voor de cliënt ook makkelijker om er over te praten. (Levensgenieter)

De seksuoloog moet een gever zijn aangezien er net als bij de andere sociale beroepen in de zorg veel omgegaan wordt met cliënten met psychologische problemen waar nogal veel gene voor is. Het ijs moet gebroken worden in de eerste gesprekken en de seksuoloog moet in staat zijn om goed te kunnen luisteren en het verhaal juist te interpreteren. Zodoende is het makkelijker om een behandelplan voor te stellen. (Gever)

Bekijk de persoonstypen voor Seksuoloog


Gever


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Interview met een Seksuoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Seksuoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Seksuoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Seksuoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Seksuoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Seksuoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Seksuoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Seksuoloog iets voor je?

Zou je graag Seksuoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Seksuoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Seksuoloog

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar