U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Intercedent

Intercedent worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een intercedent? Lees de functieomschrijving.

Een intercedent bemiddelt tussen werkzoekenden en bedrijven met vacatures. De primaire taak is het zoeken van de match tussen vacature en werkzoekende, maar hier komen veel andere taken bij kijken zoals het werven van opdrachtgevers, het werven van werkzoekenden en allerlei kleinere taken zoals contacten onderhouden en kwaliteit controleren.

De intercedent werkt over het algemeen bij een uitzendbureau. Hier kan hij of zij een bepaalde specifieke taak uitvoeren, zoals het werven van werkzoekenden en het voeren van intakegesprekken of juist acquisitie (het werven van nieuwe opdrachtgevers), of meerdere taken tegelijk uitvoeren. Een intercedent moet veelzijdig zijn: hij of zij moet administratieve taken uitvoeren, inzicht hebben in het financiële aspect, maar ook prettig in de omgang en communicatief vaardig zijn omdat hij of zij veel met mensen in contact staat.

Mensen vonden ons op: Job Intercedent, Baan Intercedent, Intercedent Worden, Functie-eisen Intercedent, Verantwoordelijkheden Intercedent, Functieprofiel Intercedent, Wat doet een Intercedent, Werken als Intercedent.

Intercedent worden: Opleiding tot intercedent

Voor intercedent bestaat er in het regulier onderwijs geen specifieke opleiding, omdat het werk in te vullen is voor een bepaalde sector/beroepsgroep, en de verdere vaardigheden ontwikkeld kunnen worden bij meerdere opleidingen. Hbo- of wo-niveau is over het algemeen wel gewenst. Daarbinnen kunnen veel verschillende opleidingen volstaan, waaronder alle economische, sociaal-maatschappelijke en managementgerichte opleidingen. Het professioneel onderwijs biets tegenwoordig wel gerichte opleidingen om intercedent te worden. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Intercedent, Intercedent Worden, Opleidingsniveau Intercedent, Scholing Intercedent, Studie Intercedent, Bijscholing Intercedent, Omscholing Intercedent.

Organisaties waar een intercedent doorgaans werkzaam is

Een intercedent werkt of zelfstandig of voor een uitzendbureau.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Intercedent, Intercedent Worden, Opleidingsniveau Intercedent, Scholing Intercedent, Studie Intercedent, Bijscholing Intercedent, Omscholing Intercedent.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden intercedent

Een beginnend intercedent zal zo ongeveer 1900 tot 2000 per maand verdienen, en kan doorgroeien tot in de 3000. In de meeste gevallen zal het echter schommelen tussen de 2000 en de 2500.

Mensen vonden ons op: Salaris Intercedent, Loon Intercedent, Wat verdien je als Intercedent, Salarisschaal Intercedent, Salarisindicatie Intercedent, Bonus Intercedent, CAO Intercedent, Brutoloon Intercedent, Nettoloon Intercedent, Vakantiedagen Intercedent, Pensioen Intercedent.

Competenties, skills & vaardigheden intercedent

 • Klantgerichtheid
 • Coachen
 • Netwerken
 • Financieel bewustzijn
 • Plannen en organiseren
Mensen vonden ons op: Kennis Intercedent, Vaardigheden Intercedent, Attitude Intercedent, Kwalificaties Intercedent, Competentieprofiel Intercedent.

Boeken voor het beroep intercedent

Wil je meer weten over het beroep intercedent? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je intercedent bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken intercedent te komen.

De wereld van arbeidsbemiddeling | Ilonka Dorrepaal

recruitment en re-integratie - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904657 | 352 pagina's

De wereld van arbeidsbemiddeling 2e druk is een boek van Ilonka Dorrepaal uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904657 Uitzendbureaus, werving- en selectiebureaus, headhunters, re-integratiebureaus, outplacementbureaus en het UWV WERKbedrijf: al deze organ...

De wereld van arbeidsbemiddeling | Ilonka Dorrepaal

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046902158 | 324 pagina's

Uitzendbureaus, werving- en selectiebureaus, headhunters, re-integratiebureaus, outplacementbureaus en het UWV WERKbedrijf: al deze organisaties spelen een belangrijke rol in de arbeidsbemiddeling. Goede kennis van dit speelveld is nodig om erin te kunnen...

Arbeidsbemiddeling | Adrienne Moolenaar

Nederlands | Druk: 4 | Paperback | 9789042541719 | 181 pagina's

Arbeidsbemiddeling...

Mensen vonden ons op: boeken voor Intercedent, Intercedent ebooks, boek Intercedent.

Persoonstypen intercedent

De intercedent is in de eerste plaats een Bemiddelaar, hij of zij bemiddelt namelijk de hele dag door. De intercedent moet flexibel zijn, en beide kanten welwillend en met geduld benaderen. De intercedent is echter ook een Levensgenieter, hij of zij kan goed anderen motiveren en potentie ontdekken en verwerkelijken. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Intercedent, Karakter Intercedent.

Netwerk intercedent

Als intercedent heb je goede gelegenheden om een netwerk op te bouwen. Je komt in aanraking met veel verschillende soorten werkgevers, deze contacten kunnen ook als een mogelijkheid worden gezien om door te groeien. Binnen uitzendbureaus werken ook vaak veel mensen die veel connecties hebben, waar de intercedent mogelijk ook van kan profiteren.

Mensen vonden ons op: Collega’s Intercedent, Medewerkers Intercedent.

Is het beroep intercedent iets voor jou?

Zou je graag intercedent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als intercedent bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Intercedent, beroepskeuzetest Intercedent, beroep Intercedent kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden intercedent

Intercedent is voor veel mensen niet iets wat ze hun hele leven blijven. Als gevolg daarvan zijn er vaker vacatures voor dan voor veel andere beroepen. Met de juiste opleiding en vaardigheden is het niet moeilijk om een baan als intercedent te vinden.

Intercedent is een goede baan om ervaring mee op te doen. Doorgroeimogelijkheden bestaan er vooral in leidinggevende te worden, in een filiaal of op grotere schaal (in grotere uitzendbureaus) bijvoorbeeld regiomanager. Met de ervaring die je nodig hebt om op dit niveau manager te worden, kun je echter bij veel meer bedrijven terecht in allerlei verschillende (management)functies.

Arbeidsmarktperspectief score intercedent

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep intercedent. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Intercedent, Promotie mogelijkheden Intercedent, Carriere Intercedent.

Beroepsvereniging intercedent

De Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU) is dé brancheorganisatie voor 1.000 arbeidsbemiddelaars, met name in het MKB. Een NBBU-onderneming voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. De NBBU-cao voor Uitzendkrachten vormt een goede balans tussen flex en zekerheid. Voorop staat dat de nieuwe NBBU-cao handelt naar de afspraken uit het Sociaal Akkoord en de nieuwe Wet werk & zekerheid (WWZ).

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Intercedent, Promotie mogelijkheden Intercedent, Carriere Intercedent.

Solliciteren op de functie intercedent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als intercedent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor intercedent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als intercedent. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Intercedent, CV Intercedent, sollicitatie Intercedent.

Interviews met intercedent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen intercedent

Vacatures intercedent

Op zoek naar een nieuwe baan als Intercedent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Intercedent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een intercedent bemiddelt tussen werkzoekenden en bedrijven met vacatures. De primaire taak is het zoeken van de match tussen vacature en werkzoekende, maar hier komen veel andere taken bij kijken zoals het werven van opdrachtgevers, het werven van werkzoekenden en allerlei kleinere taken zoals contacten onderhouden en kwaliteit controleren. De intercedent werkt over het algemeen bij een uitzendbureau.

Beoordeling Intercedent

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Intercedent' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Intercedent

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

ik ben intercedent en heb alleen MBO

Door: kees

Beste Kees,probeer door te groeien en ga studeren.

Door: Henri

Een goed advies van Henri.Voor de beste cursussen kan je Springest raadplegen.

Door: Marcus

Ik heb een sollicitatie voor recruiter/intercedent, en er wordt me 1850 euro bruto p.m. aangeboden. Ik vind het verschil tussen salaris intercedent en recruiter zo groot (1500 en 2400), terwijl het werk nagenoeg hetzelfde is. weten jullie waar dit aan ligt?

Door: T.T.

Vergelijk de be-omschrijving van recruiter en intercedent met elkaar op deze site en het verschil is duidelijk. Recruiter meer druk,spannend wordt de kandidaat aangenomen of niet ook druk vanbovenaf enz.enz..Dus het verschil is eenvoudig e verklaren.

Door: recruiter

intercedenten gaan vroegtijdig uitdienst. wat zijn de meest voorkomende redenen?

Door: sinem

T.T,  jou wordt 1850 aangeboden maar, is dit op basis van een 40 uurige werkweek? dus 11,56 per uur? Hoeveel jaar ervaring heb je? 

Door: Iris

Dit is een zeer legitieme en terzake doende vraag.H.gr.

Door: Pierre

Beste Sinem,dit is nieuw voor mij.Ik zit toch al 25jr.in het vsk.Gr.

Door: Pierre

Ik denk(eigen ervaring) als intercedent wil je na verloop van tijd,je werkterrein verbreden en meer verdienen en ga je bv. de kant van de recruitment het  

Door: Wilco

Sorry,ik werd even afgeleid.Ik bedoel te zeggen,dat de stap naar recruitment een stap vooruit is.Gr.

Door: wilco

Reageer op dit beroep