Regiomanager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Regiomanager? Lees de functieomschrijving.

 

Een Regiomanager geeft leiding aan medewerkers van een bedrijf in een bepaalde regio. Vaak heeft dit bedrijf meerdere filialen in dezelfde regio. De Regiomanager zorgt er samen met zijn team voor dat vestigingstargets worden gehaald. Hij is dus medeverantwoordelijk voor het behalen van de totale doelstellingen van de organisatie.

De Regiomanager levert actief een bijdrage aan ideeën en plannen die aansluiten bij de gewenste koers van het bedrijf. Hij houdt zich dus onder andere bezig met de visieontwikkeling. Tevens draagt een Regiomanager zorg voor belangenbehartiging en informatieverstrekking. Hij zorgt ervoor dat alle werknemers goed op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen. Tevens begeleidt de Regiomanager de werknemers uit de regio en zorgt  hij dat alle doelen efficiënt worden gehaald.

Bovendien onderhoudt de Regiomanager contact met relevante belanghebbenden. Hij is verantwoordelijk voor relatiebeheer en een goede klanttevredenheid. Hij zorgt voor het behoud of uitbreiding van de klantenkring binnen de regio. Hij spoort bestaande of potentiële klanten op, benadert hen en geeft hen informatie en advies.

Soms is een Regiomanager verantwoordelijk voor slechts één onderdeel van de organisatie. Andere Regiomanagers richten zich dan op andere onderdelen van het bedrijf. Ook kan het zijn dat er meerdere Regiomanagers zijn, dus elk verantwoordelijk zijn voor een aantal filialen binnen de regio.

Wil je werken als Regiomanager?

Werk je al als Regiomanager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Regiomanager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Regiomanager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Regiomanager in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Klanten
  • Medewerkers
  • Algemeen Directeur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2500 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

13


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Regiomanager

Wat verdient een Regiomanager?

 

Een Regiomanager verdient zo’n €2500,- tot €5000,- bruto per maand. Dit bedrag hangt vanzelfsprekend af van zijn competenties, ervaring en leeftijd.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de branche waar het bedrijf waar de Regiomanager werkzaam is onder valt. Een Regiomanager is meestal veel onderweg, dus krijgt hij soms een auto van de zaak. Ook krijgt een Regiomanager soms een bonus als beoogde doelstellingen worden behaald. 

Salarisschaal Regiomanager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Regiomanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Regiomanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Regiomanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Regiomanager vacatures

Regiomanager
KwadrantGroep
• Resultaatverantwoordelijk voor de integrale zorgverlening in de regio, samen met het regio-managementteam, dat u structuur en richting biedt. • Boegbeeld in de regio, het uitvoeren van (regionaal) relatiemanagement met …
Regiomanager
BeljonWesterterp
• Resultaatverantwoordelijk voor de integrale zorgverlening in de regio, samen met het regio-managementteam, dat u structuur en richting biedt. • Boegbeeld in de regio, het uitvoeren van (regionaal) relatiemanagement met …
Regiomanager
KwadrantGroep
• Resultaatverantwoordelijk voor de integrale zorgverlening in de regio, samen met het regio-managementteam, dat u structuur en richting biedt.• Boegbeeld in de regio, het uitvoeren van (regionaal) relatiemanagement met de …
Regiomanager Inhouse
Timing
Regio Twente bestaat uit twee klantengroepen. Enerzijds Inhouse klanten, waar we op de locatie van de klant werken. Anderzijds de MKB klanten die we vanuit onze eigen hippe locaties voorzien …
Regiomanager Kinderopvang (via VOOR)
VOOR
Er gebeurt veel in de kinderopvang. Er zijn veel aanbieders actief en veel externe partijen om mee samen te werken. Dit biedt veel mogelijkheden om te ondernemen en om zich …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Regiomanager

Hoe goed is de toekomst voor de Regiomanager? 

 

Een Regiomanager kan redelijk goed aan een baan komen. Zijn arbeidsmarktperspectief is gemiddeld.

Een Regiomanager kan na jaren van ervaring steeds meer verantwoordelijkheden krijgen. Zo kan hij steeds meer taken krijgen of grotere en/of meer filialen toegewezen krijgen. Ook kan het zijn dat een Regiomanager met veel ervaring wordt ingezet bij de minst goed lopende filialen, omdat deze meer aandacht en energie vergen. Het is een grote uitdaging deze filialen weer goed te laten lopen.

Eventueel zou een Regiomanager uiteindelijk de leiding kunnen krijgen over alle Regiomanagers en Algemeen Directeur kunnen worden.

Baankans Regiomanager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

13


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Regiomanager worden: Opleidingen tot Regiomanager

Hoe word je een Regiomanager? 

 

Om aan de slag te kunnen als Regiomanager moet je in de meeste gevallen in het bezit zijn van een HBO-diploma. De opleidingsrichting hangt af van de branche waar het bedrijf onder valt.

De meeste werkgevers vragen om enkele jaren relevante werkervaring. 

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Regiomanager

Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar)
Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar) Je hebt al meer dan 3 jaar een leidinggevende of adviserende functie op bachelorniveau, maar mist nog het bijbehorende diploma. Dat is voor jou dé erkenning …
Meer opleidingen Regiomanager

Weet je nog niet of je Regiomanager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Regiomanager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Regiomanager

Met wie werkt een Regiomanager samen? 

Een Regiomanager moet klanten binnenhalen, dus hij komt veel in contact met bestaande of potentiële klanten. Ook geeft de Regiomanager leiding aan de medewerkers van de filialen van het bedrijf in een bepaalde regio. Zelf ontvangt hij leiding van de Algemeen Directeur van het bedrijf.


  • Klanten
  • Medewerkers
  • Algemeen Directeur
Regiomanager


Organisaties waar een Regiomanager werkzaam is

Waar werkt een Regiomanager meestal? 

 

Een Regiomanager kan werkzaam zijn in veel verschillende branches waar een schakel nodig is tussen het bedrijf en de klanten. Het zijn meestal grote, soms internationale bedrijven met meerdere vestigingen verspreid over verschillende regio’s. Deze bedrijven horen bij de profit-sector.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Regiomanager

Waar kun je het beste werken als Regiomanager? Hieronder vindt je de best door de Regiomanager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Regiomanager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Regiomanager:

Welke competenties heeft een een Regiomanager nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Regiomanager

Wat voor persoonlijkheid heb je als Regiomanager nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Regiomanager zijn Succesvolle Werker en Baas.

Een Regiomanager moet energiek en gedreven zijn en doelgericht te werk te gaan. Hij moet goed kunnen communiceren om klanten binnen te halen en de kernwaarden van het bedrijf uitstralen. Deze eigenschappen passen bij het persoonstype Succesvolle Werker.

Ook dient een Rayonmanager goed leiding te kunnen geven en stevig in zijn schoenen te staan. Hij durft medewerkers aan te sturen en te corrigeren, maar is ook beschermend. Deze eigenschappen passen bij het persoonstype Baas.

Bekijk de persoonstypen voor Regiomanager


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Regiomanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Regiomanager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Regiomanager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Regiomanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Regiomanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Regiomanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Regiomanager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Regiomanager iets voor je?

Zou je graag Regiomanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Regiomanager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Regiomanager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar