Regiomanager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Regiomanager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep regiomanager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je regiomanager wordt.

 

Wat is een Regiomanager?

 

Een Regiomanager geeft leiding aan medewerkers van een bedrijf in een bepaalde regio. Vaak heeft dit bedrijf meerdere filialen in dezelfde regio. De Regiomanager zorgt er samen met zijn team voor dat vestigingstargets worden gehaald. Hij is dus medeverantwoordelijk voor het behalen van de totale doelstellingen van de organisatie.

De Regiomanager levert actief een bijdrage aan ideeën en plannen die aansluiten bij de gewenste koers van het bedrijf. Hij houdt zich dus onder andere bezig met de visieontwikkeling. Tevens draagt een Regiomanager zorg voor belangenbehartiging en informatieverstrekking. Hij zorgt ervoor dat alle werknemers goed op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen. Tevens begeleidt de Regiomanager de werknemers uit de regio en zorgt  hij dat alle doelen efficiënt worden gehaald.

Bovendien onderhoudt de Regiomanager contact met relevante belanghebbenden. Hij is verantwoordelijk voor relatiebeheer en een goede klanttevredenheid. Hij zorgt voor het behoud of uitbreiding van de klantenkring binnen de regio. Hij spoort bestaande of potentiële klanten op, benadert hen en geeft hen informatie en advies.

Soms is een Regiomanager verantwoordelijk voor slechts één onderdeel van de organisatie. Andere Regiomanagers richten zich dan op andere onderdelen van het bedrijf. Ook kan het zijn dat er meerdere Regiomanagers zijn, dus elk verantwoordelijk zijn voor een aantal filialen binnen de regio.Wil je werken als Regiomanager?

Werk je al als Regiomanager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Regiomanager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Regiomanager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Regiomanager in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Klanten
  • Medewerkers
  • Algemeen Directeur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2500 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Regiomanager

Wat verdient een Regiomanager?

 

Een Regiomanager verdient zo’n €2500,- tot €5000,- bruto per maand. Dit bedrag hangt vanzelfsprekend af van zijn competenties, ervaring en leeftijd.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de branche waar het bedrijf waar de Regiomanager werkzaam is onder valt. Een Regiomanager is meestal veel onderweg, dus krijgt hij soms een auto van de zaak. Ook krijgt een Regiomanager soms een bonus als beoogde doelstellingen worden behaald. 

Salarisschaal Regiomanager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Regiomanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Regiomanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Regiomanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Regiomanager vacatures

Vacature Regiomanager / GZ-psycholoog (schaal 70) GGZ
Matchpartner
Bedrijfsomschrijving Onze opdrachtgever is zowel in de basis- als specialistische GGZ actief en is gespecialiseerd in interventies tot maximaal 1 jaar met blijvend resultaat. Kort gezegd helpt de organisatie clienten …
Vacature Regiomanager / GZ-psycholoog (schaal 70) GGZ
Matchpartner
Bedrijfsomschrijving Onze opdrachtgever is zowel in de basis- als specialistische GGZ actief en is gespecialiseerd in interventies tot maximaal 1 jaar met blijvend resultaat. Kort gezegd helpt de organisatie clienten …
Vacature Rayonmanager Schoonmaak
Independent Recruiters
Voor een regionaal schoonmaakbedrijf in Rotterdam zijn wij op zoek naar een ambitieuze Rayonmanager! Jij trekt de kar en weet de directie steeds meer te ontzorgen over de operatie en …
Vacature Regiomanager / GZ-psycholoog (schaal ) GGZ
Matchpartner
Voor een landelijk opererende zorgaanbieder op het gebied van arbeid en gezondheid zijn wij op zoek naar een Regiomanager / GZ-psycholoog (schaal ). De kandidaat die wij zoeken is een ervaren …
Vacature Regiomanager Beveiligingssystemen
Krosto Techniek
Je bent verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en ontwikkeling van jouw regio.  Projecten worden door jou en je team op een vakkundige manier begeleid waardoor ze snel, efficiënt en binnen het …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Regiomanager

Wat is de toekomst van Regiomanager?

 

Een Regiomanager kan redelijk goed aan een baan komen. Zijn arbeidsmarktperspectief is gemiddeld.

Een Regiomanager kan na jaren van ervaring steeds meer verantwoordelijkheden krijgen. Zo kan hij steeds meer taken krijgen of grotere en/of meer filialen toegewezen krijgen. Ook kan het zijn dat een Regiomanager met veel ervaring wordt ingezet bij de minst goed lopende filialen, omdat deze meer aandacht en energie vergen. Het is een grote uitdaging deze filialen weer goed te laten lopen.

Eventueel zou een Regiomanager uiteindelijk de leiding kunnen krijgen over alle Regiomanagers en Algemeen Directeur kunnen worden.

Baankans Regiomanager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Regiomanager worden: Opleidingen tot Regiomanager

Wil je Regiomanager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Regiomanager.

Hoe word je een Regiomanager? 

 

Om aan de slag te kunnen als Regiomanager moet je in de meeste gevallen in het bezit zijn van een HBO-diploma. De opleidingsrichting hangt af van de branche waar het bedrijf onder valt.

De meeste werkgevers vragen om enkele jaren relevante werkervaring. 

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Regiomanager

Arbeidsverhoudingen: OR en vakbonden (Leerweg HRM en arbeidsrecht voor eigentijds management module 6)
Voor wie Als manager ben je wellicht bestuurder van je organisatie - en heb je uit die functie automatisch te maken met het medezeggenschapsorgaan voor werknemers, de ondernemingsraad (OR) of …
Arbeidsverhoudingen: OR en vakbonden (Leerweg HRM en arbeidsrecht voor eigentijds management module 6)

Omscholen of doorgroeien tot Regiomanager

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Regiomanager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Regiomanager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Regiomanager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Regiomanager?

Competenties en Vaardigheden Regiomanager

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Regiomanager nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Regiomanager nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Regiomanager

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Regiomanager

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Regiomanager. Als Regiomanager wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Regiomanager:


zie volledige beschrijving persoonstype Regiomanager

Vakkennis voor een Regiomanager

Het is voor een Regiomanager ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Regiomanager zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Regiomanager


Werkervaring Regiomanager

Het is voor een startend Regiomanager die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Regiomanager is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Manager, Filiaalmanager .

Iets anders leren?

Is Regiomanager het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Regiomanager

Met wie werkt een Regiomanager samen? 

Een Regiomanager moet klanten binnenhalen, dus hij komt veel in contact met bestaande of potentiële klanten. Ook geeft de Regiomanager leiding aan de medewerkers van de filialen van het bedrijf in een bepaalde regio. Zelf ontvangt hij leiding van de Algemeen Directeur van het bedrijf.


  • Klanten
  • Medewerkers
  • Algemeen Directeur
Regiomanager


Organisaties waar een Regiomanager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Regiomanager meestal werkt.

Waar werkt een Regiomanager?

 

Een Regiomanager kan werkzaam zijn in veel verschillende branches waar een schakel nodig is tussen het bedrijf en de klanten. Het zijn meestal grote, soms internationale bedrijven met meerdere vestigingen verspreid over verschillende regio’s. Deze bedrijven horen bij de profit-sector.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Regiomanager

Waar kun je het beste werken als Regiomanager? Hieronder vind je de best door de Regiomanager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Regiomanager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Regiomanager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Regiomanager.

Welke competenties heeft een Regiomanager nodig?

Een Regiomanager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Regiomanager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Regiomanager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Regiomanager nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Regiomanager zijn Succesvolle Werker en Baas.

Een Regiomanager moet energiek en gedreven zijn en doelgericht te werk te gaan. Hij moet goed kunnen communiceren om klanten binnen te halen en de kernwaarden van het bedrijf uitstralen. Deze eigenschappen passen bij het persoonstype Succesvolle Werker.

Ook dient een Rayonmanager goed leiding te kunnen geven en stevig in zijn schoenen te staan. Hij durft medewerkers aan te sturen en te corrigeren, maar is ook beschermend. Deze eigenschappen passen bij het persoonstype Baas.

Bekijk de persoonstypen voor Regiomanager


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Regiomanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Regiomanager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Regiomanager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Regiomanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Regiomanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Regiomanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Regiomanager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Regiomanager iets voor je?

Zou je graag Regiomanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Regiomanager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Regiomanager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar