Regiomanager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Regiomanager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep regiomanager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je regiomanager wordt.

 

Wat is een Regiomanager?

Een Regiomanager geeft leiding aan medewerkers van een bedrijf in een bepaalde regio. Vaak heeft dit bedrijf meerdere filialen in dezelfde regio. De Regiomanager zorgt er samen met zijn team voor dat vestigingsdoelstellingen worden gehaald. Hij is dus medeverantwoordelijk voor het behalen van de totale doelstellingen van de organisatie.

 

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wat doet een Regiomanager?

De Regiomanager levert actief een bijdrage aan ideeën en plannen die aansluiten bij de gewenste koers van het bedrijf. Hij houdt zich dus onder andere bezig met de visieontwikkeling. Tevens draagt een Regiomanager zorg voor belangenbehartiging en informatieverstrekking. Hij zorgt ervoor dat alle werknemers goed op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen. Tevens begeleidt de Regiomanager de werknemers uit de regio en zorgt  hij dat alle doelen efficiënt worden gehaald.

Bovendien onderhoudt de Regiomanager contact met relevante belanghebbenden. Hij is verantwoordelijk voor relatiebeheer en een goede klanttevredenheid. Hij zorgt voor het behoud of uitbreiding van de klantenkring binnen de regio. Hij spoort bestaande of potentiële klanten op, benadert hen en geeft hen informatie en advies.

Soms is een Regiomanager verantwoordelijk voor slechts één onderdeel van de organisatie. Andere Regiomanagers richten zich dan op andere onderdelen van het bedrijf. Ook kan het zijn dat er meerdere Regiomanagers zijn, dus elk verantwoordelijk zijn voor een aantal filialen binnen de regio.

Wil je werken als Regiomanager?

Werk je al als Regiomanager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Regiomanager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Regiomanager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Regiomanager in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Klanten
  • Medewerkers
  • Algemeen Directeur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2500 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

29


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Regiomanager

Wat verdient een Regiomanager?

Een Regiomanager verdient zo’n €2500,- tot €5000,- bruto per maand. Dit bedrag hangt vanzelfsprekend af van zijn competenties, ervaring en leeftijd.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de branche waar het bedrijf waar de Regiomanager werkzaam is onder valt. Een Regiomanager is meestal veel onderweg, dus krijgt hij soms een auto van de zaak. Ook krijgt een Regiomanager soms een bonus als beoogde doelstellingen worden behaald. 

Salarisschaal Regiomanager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Regiomanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Regiomanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Regiomanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Regiomanager vacatures

Vacature Regiomanager CoolblueBezorgt
Coolblue
Samen met je team van teamleiders en bezorghelden ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie op het depot in Venlo. Wat doe je als Regiomanager CoolblueBezorgt bij Coolblue? Als Regiomanager …
Vacature Regiomanager
One People Services
Wij ...een medisch projectbureau dat ondersteuning biedt bij de implementatie van e-health. We werkenmet studenten en net afgestudeerden afkomstig van relevante studies, zoals geneeskunde,biomedische wetenschappen, psychologie en biologie. We zijn …
Vacature Regiomanager - Vlissingen
Maintec NL Hoofdkantoor, Vlissingen
Manager - Als Regiomanager weet jij je team te motiveren, maar ook zeker aan te spreken en te sturen door constructieve feedback. Daarbij ben je zowel voor je team als …
Vacature Regiomanager CoolblueBezorgt
Coolblue
Samen met je team van teamleiders en bezorghelden ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie op het depot in Venlo. Wat doe je als Regiomanager CoolblueBezorgt bij Coolblue? Als Regiomanager …
Vacature Regiomanager / Labelmanager
Flexibility
Ben jij momenteel vestigingsmanager of junior regiomanager en toe aan je volgende stap? Zoek jij een uitdagende en ondernemende baan met veel vrijheid en flexibele werklocaties door heel Nederland? Ben …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Regiomanager

Wat zijn de baankansen voor een Regiomanager?

Een Regiomanager kan redelijk goed aan een baan komen. Zijn arbeidsmarktperspectief is gemiddeld genomen goed.

Een Regiomanager kan na jaren van ervaring steeds meer verantwoordelijkheden krijgen. Zo kan hij steeds meer taken krijgen of grotere en/of meer filialen toegewezen krijgen. Ook kan het zijn dat een Regiomanager met veel ervaring wordt ingezet bij de minst goed lopende filialen, omdat deze meer aandacht en energie vergen. Het is een grote uitdaging deze filialen weer goed te laten lopen.

Eventueel zou een Regiomanager uiteindelijk de leiding kunnen krijgen over alle Regiomanagers en Algemeen Directeur kunnen worden.

De actuele kans op werk voor een Regiomanager

De kans op werk voor het beroep Regiomanager is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

29

Baankans Regiomanager

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Regiomanager worden: Opleidingen tot Regiomanager

Wil je Regiomanager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Regiomanager.

Hoe word je een Regiomanager? 

Om aan de slag te kunnen als Regiomanager moet je in de meeste gevallen in het bezit zijn van een HBO-diploma. De opleidingsrichting hangt af van de branche waar het bedrijf onder valt.

De meeste werkgevers vragen om enkele jaren relevante werkervaring. 

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Regiomanager

Strategisch management, Balanced Score Card en kritische succesfactoren.*
Onderdelen van een bedrijf op een structurele wijze kunnen gemeten en constructief kunnen aanpassen. De meeste bedrijven kijken naar makkelijk meetbare Key Performance Indicators (KPI’s) zoals omzet en marge en …
Strategisch management, Balanced Score Card en kritische succesfactoren.*
Opleiding Scenarioplanning & Business Dynamics: strategisch management, business modelling, scenario based planning
3-daagse training Scenarioplanning & Business Dynamics De complete opleiding Scenarioplanning & Business Dynamics helpt je om de koers en strategie van jouw organisatie beter op de toekomst af te stemmen. …
Opleiding Scenarioplanning & Business Dynamics: strategisch management, business modelling, scenario based planning
Compensation & Benefits Management (Strategisch management, Strategisch HRM)
Denk en handel in termen van strategisch belonen De opleiding van Vlerick business School biedt u de nodige kennis en inzichten om een ware compensation & benefits professional te worden …
Compensation & Benefits Management (Strategisch management, Strategisch HRM)
Strategisch handelen: strategisch denken en tactisch doen
Heb je soms het gevoel dat je ogen in je rug moet hebben? Voel je je soms een schaap dat als het even niet op let, naar de slachtbank gebracht …
Strategisch handelen: strategisch denken en tactisch doen
Strategisch Management (ook online virtual classroom)
In deze training Strategisch Management leer je hoe je de juiste strategische keuzes maakt en waar de innovatie- en groeimogelijkheden voor jouw organisatie, team of afdeling liggen. Strategie is van …
Strategisch Management (ook online virtual classroom)

Omscholen tot Regiomanager

Als je je wilt omscholen tot Regiomanager is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Regiomanager zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Regiomanager dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Regiomanager

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Regiomanager

Als je Regiomanager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Regiomanager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Regiomanager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Regiomanager?

Competenties en Vaardigheden Regiomanager

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Regiomanager nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Regiomanager nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Regiomanager

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Regiomanager

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Regiomanager. Als Regiomanager wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Regiomanager:


zie volledige beschrijving persoonstype Regiomanager

Vakkennis voor een Regiomanager

Het is voor een Regiomanager ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Regiomanager zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Regiomanager

HBO Strategisch Management in Zorg en Welzijn (1 jaar)
Algemeen Bepaalt u de nieuwe strategie voor de organisatie in Zorg en Welzijn? Om een nieuwe strategie te kunnen bepalen voor een organisatie zullen er veel keuzes gemaakt moeten worden. …
HBO Strategisch Management in Zorg en Welzijn (1 jaar)
Post-HBO Senior Strategic Management
Algemeen Wilt u na uw afgeronde HBO studie een uitdagende vervolgstap maken? De Post-HBO Senior Strategic Management opleiding geeft u een verbreding en verdieping op uw vorige studie. Deze opleiding …
Post-HBO Senior Strategic Management
HBO Strategisch Management in Zorg en Welzijn
Algemeen Bepaalt u de nieuwe strategie voor de organisatie in Zorg en Welzijn? Om een nieuwe strategie te kunnen bepalen voor een organisatie zullen er veel keuzes gemaakt moeten worden. …
HBO Strategisch Management in Zorg en Welzijn
Post-HBO Senior Strategic Management Non-Profit
Algemeen Wilt u na uw afgeronde HBO studie een uitdagende vervolgstap maken? De Post-HBO Senior Strategic Management Non-Profit opleiding geeft u een verbreding en verdieping op uw vorige studie. Deze opleiding …
Post-HBO Senior Strategic Management Non-Profit
HBO Strategisch Management
Algemeen Bepaalt u de nieuwe strategie voor de organisatie? Om een nieuwe strategie te kunnen bepalen voor een organisatie zullen er veel keuzes gemaakt moeten worden. Deze opleiding biedt u …
HBO Strategisch Management

Werkervaring Regiomanager

Het is voor een startend Regiomanager die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Regiomanager is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Manager, Filiaalmanager .

Iets anders leren?

Is Regiomanager het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Regiomanager

Met wie werkt een Regiomanager samen? 

Een Regiomanager moet klanten binnenhalen, dus hij komt veel in contact met bestaande of potentiële klanten. Ook geeft de Regiomanager leiding aan de medewerkers van de filialen van het bedrijf in een bepaalde regio. Zelf ontvangt hij leiding van de Algemeen Directeur van het bedrijf.


  • Klanten
  • Medewerkers
  • Algemeen Directeur
Regiomanager


Organisaties waar een Regiomanager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Regiomanager meestal werkt.

Waar werkt een Regiomanager?

Een Regiomanager kan werkzaam zijn in veel verschillende branches waar een schakel nodig is tussen het bedrijf en de klanten. Het zijn meestal grote, soms internationale bedrijven met meerdere vestigingen verspreid over verschillende regio’s. Deze bedrijven horen bij de profit-sector.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Regiomanager

Waar kun je het beste werken als Regiomanager? Hieronder vind je de best door de Regiomanager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Regiomanager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Regiomanager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Regiomanager.

Welke competenties heeft een Regiomanager nodig?

Een Regiomanager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Regiomanager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Regiomanager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Regiomanager nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Regiomanager zijn Succesvolle Werker en Baas.

Een Regiomanager moet energiek en gedreven zijn en doelgericht te werk te gaan. Hij moet goed kunnen communiceren om klanten binnen te halen en de kernwaarden van het bedrijf uitstralen. Deze eigenschappen passen bij het persoonstype Succesvolle Werker.

Ook dient een Rayonmanager goed leiding te kunnen geven en stevig in zijn schoenen te staan. Hij durft medewerkers aan te sturen en te corrigeren, maar is ook beschermend. Deze eigenschappen passen bij het persoonstype Baas.

Bekijk de persoonstypen voor Regiomanager


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Regiomanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Regiomanager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Regiomanager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Regiomanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Regiomanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Regiomanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Regiomanager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Regiomanager iets voor je?

Zou je graag Regiomanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Regiomanager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Regiomanager?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Regiomanager

Vacature regiomanager, manager food
House of Talents
House of Talents is een HR dienstengroep die 10 bedrijven groepeert, gespecialiseerd in knelpuntprofielen: Sales Talents, Care Talents, Financial Talents, Executive Talents, HR Talents, Food Talents, ICT Talents, Science Talents, …
Vacature Commercieel Manager
Certos Holland B.V.
Ben jij de ambitieuze, energieke en inspirerende leider die jouw team uitdaagt en enthousiasmeert om er ‘samen voor te gaan’? Zit je in jouw kracht als je kunt schakelen tussen …
Vacature Regiomanager
Timing Uitzendbureau
Regio Brabant Oost-Limburg Noord bestaat uit twee klantengroepen. Enerzijds Inhouse klanten, waar we op de locatie van de klant werken. Anderzijds de MKB klanten die we vanuit onze eigen hippe …
Vacature Regiomanager
One People Services
Wij zijn... ...een medisch projectbureau dat ondersteuning biedt bij de implementatie van e-health. We werken met studenten en net afgestudeerden afkomstig van relevante studies, zoals geneeskunde, biomedische wetenschappen, psychologie en …
Vacature Regiomanager
Tzorg
Wat ga je doen? *Aangenaam thuis* Tzorg maakt het aangenaam voor mensen in hun eigen huis. Door huishoudelijke hulp en individuele begeleiding zorgen we ervoor dat onze cliënten langer thuis …

Actuele blogposts


reacties op Regiomanager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar