Jobcoach Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Jobcoach? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep jobcoach. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je jobcoach wordt.

 

Wat is een Jobcoach?

Een Jobcoach kan in meerdere sectoren zijn functie vervullen, zoals de gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg of de jeugdzorg. Een Jocbcoach heeft als doel de cliënt zelfstandig mee te laten draaien op de arbeidsmarkt. Dit kan op een praktische manier bereikt worden door als Jobcoach actief mee te werken met de cliënt tijdens een inwerkperiode. In deze periode voert een Jobcoach soms dezelfde werkzaamheden als zijn cliënt, zoals helpen op een boerderij. Een Jobcoach kan ook meer op afstand begeleiden.

Na deze periode wordt het contact met de cliënt verminderd tot een maandelijks bezoek aan de cliënt om de werksituatie te bespreken. Als er problemen (zijn) ontstaan, is het de taak van de Jobcoach deze problemen met de cliënt op te lossen.

Het werk van een Jobcoach is ook voor werkgevers belangrijk, omdat een Jobcoach geschikte cliënten voor hen selecteert. Het kan ook zijn dat een Jobcoach betrokken wordt bij het zoeken van passend werk voor de cliënt. De Jobcoach kijkt wat een cliënt (wél) kan en zoekt hierbij een geschikte werkplek. Hij heeft een groot netwerk van werkgevers.

Voor een Jobcoach is het belangrijk de cliënten te motiveren om op een nieuwe werkplek te beginnen, hoe moeilijk dit ook voor de cliënt ook is. De cliënten van een Jobcoach hebben diverse psychische, sociale, verstandelijke of fysieke beperkingen en kunnen om die reden niet op reguliere wijze de arbeidsmarkt instromen. Vaak zal hij werken met jongeren met een WAJong-uitkering. Ook jongeren met een strafblad, vroegtijdige schoolverlaters en nieuwe Nedelanders horen tot zijn doelgroep. Een Jobcoach biedt passende begeleiding voor ieder individu.  Een Jobcoach kan werken bij een re-integratiebureau, dat mensen die niet volledig kunnen (of willen) deelnemen aan de maatschappij aan werk helpt.Wil je werken als Jobcoach?

Werk je al als Jobcoach en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Jobcoach worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Jobcoach, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Jobcoach in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leidinggevende
  • Cliënt
  • Jobcoach

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1790 tot €3570

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Jobcoach

Wat verdient een Jobcoach?

Volgens de CAO Gehandicaptenzorg kan een Jobcoach die start met zijn baan ongeveer €1790 bruto per maand verdienen bij een 36-urige werkweek. Dit salaris kan oplopen tot €3570.  Voor andere sectoren kunnen andere bedragen van toepassing zijn. Er wordt naast het salaris ook 8% vakantietoeslag uitgekeerd.

Salarisschaal Jobcoach

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Jobcoach

Op zoek naar een nieuwe baan als Jobcoach? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Jobcoach. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Jobcoach vacatures

Jobcoach
Olympia Uitzendbureau
Ben jij de topper waar wij naar op zoek zijn? Ben jij een echt 'mensen-mens', kan je goed communiceren en ben je iemand die mensen snel op hun gemak stelt? …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Jobcoach

Wat is de toekomst van Jobcoach?

Als Jobcoach kun je in sommige sectoren doorgroeien naar een functie als trajectbegeleider arbeid. In die functie bekijk je de mogelijkheden en beperkingen van de cliënt en zoek je een passende functie. Een andere mogelijkheid is dat je werkbegeleider wordt. Dit is een functie waarbij je bijvoorbeeld in sociale werkvoorzieningsplaatsen werkt. Je geeft leiding aan het gehele productieproces in de sociale werkplaats. Voor beide doorgroeimogelijkheden heb je over het algemeen aanvullende cursussen of trainingen nodig. Je besteedt in beide genoemde functies meer tijd aan managementtaken en minder aan het werk met cliënten.

Is er werk? Jazeker! De tendens is dat mensen met beperkingen (gehandicapten) en psychiatrische patiënten, zoveel mogelijk moeten meedraaien in de maatschappij. Een baan speelt daarbij een belangrijke rol. En een Jobcoach is dan onmisbaar.

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Jobcoach worden: Opleidingen tot Jobcoach

Wil je jobcoach worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Jobcoach? 

Met een cursus is het mogelijk om een Jobcoach te worden. De volgende opleidingen kunnen gevolgd worden:

Maatschappelijke Zorg: Medewerker Gehandicaptenzorg (niveau 4, MBO)

Maatschappelijke Zorg: Medewerker Volwassenenwerk (niveau 4, MBO)

Sociaal Pedagogisch Werker (niveau 4, MBO)

Sociaal Pedagogische Hulpverlening (HBO)

Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (HBO)

Ook omscholing vanuit het onderwijs is mogelijk.

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Jobcoach

Jobcoach
Ben jij op zoek naar een nieuwe baan, maar geen kei in solliciteren en jezelf verkopen? Of ben je dat wél en wil je mensen helpen bij hun sollicitatie? In …
Loopbaancoach Thuisstudie
Mensen coachen bij loopbaanontwikkeling? Volg de opleiding Loopbaancoach Een loopbaan loopt niet altijd zoals mensen dat willen. Herkenbaar. Soms zie je zelf niet meer waar kansen en bedreigingen liggen en …
Train the trainer t.b.v. jobcoaches & jongerencoaches
Doel: De training is gericht om jobcoaches en jongerencoaches te leren hoe jongeren met afstand op de arbeidsmarkt het beste begeleidt kunnen worden op weg naar werk. Inhoud Loopbaanbegeleiding is …
Meer opleidingen Jobcoach

Weet je nog niet of je Jobcoach wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Jobcoach of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Jobcoach

Met wie werkt een Jobcoach samen? 

Een Jobcoach vormt voor werkgevers het eerste aanspreekpunt bij het vinden van werknemers. De Jobcoach kan de werkgever vertellen over de mogelijkheden van de cliënt voor een bepaalde werkplek.

Clinten worden door een Jobcoach (praktisch) begeleid om na verloop van tijd zelfstandig te werken. Een Jobcoach werkt vaak bij instanties waar meerdere Jobcoaches aan het werk zijn.


  • Leidinggevende
  • Cliënt
  • Jobcoach
Jobcoach


Organisaties waar een Jobcoach werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Jobcoach meestal werkt.

Waar werkt een Jobcoach?

Een Jobcoach kan in meerdere sectoren aan het werk, zoals in instellingen binnen de Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Jeugdzorg of het welzijnswerk.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Jobcoach

Waar kun je het beste werken als Jobcoach? Hieronder vind je de best door de Jobcoach beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Jobcoach.

Competenties, Skills en Vaardigheden Jobcoach:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Jobcoach.

Welke competenties heeft een Jobcoach nodig?

Een Jobcoach heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Jobcoach

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Jobcoach passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Jobcoach nodig? 

Een Jobcoach is iemand die geeft om of betrokken is bij zijn cliënt en kan de cliënt motiveren om aan het werk te gaan. De Jobcoach heeft interesse in de cliënt en weet goed aan te sluiten bij de behoeften van de cliënt (Gever).

Een Jobcoach is ook iemand die gezamenlijk met de cliënt aan het werk gaat. Hij is energiek, optimistisch, doelgericht  en verdiept in het werk (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Jobcoach


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Jobcoach

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Jobcoach

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Jobcoach

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Jobcoach

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Jobcoach dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Jobcoach belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Jobcoach. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Jobcoach iets voor je?

Zou je graag Jobcoach willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Jobcoach bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Jobcoach

Saskia

Hallo Emmy,ik reageer een beetje laatmaar misschien heb je er nog wat aan.  Als je hierboven op opleidingen klikt,krijg je aantal suggesties te zien,waaronder stages.Misschien zit er wat voor je bij.Mij is het gelukt.Gr.en sucses

Emmy Simons

Ik maak een switch in mijn loopbaan. Verlaat na 17 jaar de KvK en wil nu met veel enthousiasme de wereld van de re-integratie in. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleiden naar een geschikte (aangepaste) baan. Ik spreek de taal van de ondernemers en ik geef graag en gul aandacht aan de werkzoekenden. In september start ik met de opleiding tot Jobcoach bij Elan trainingen en nu zoek ik een STAGEPLAATS. Liefst in de omgeving van Den Haag, Leiden, Delft e.o. Heeft iemand een plekje voor mij? CV stuur ik graag toe. In een stage ben ik zeker niet alleen een 'haler' ik kom zeker ook 'brengen'. Zonder kosten..... Kopje koffie drinken? Hartelijke groet, Emmy Simons Tel.: 06 46 16 99 34 Emmy.simons@kvk.nl

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar