Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep medewerker voorlichting werving en selectie pleegouders. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je medewerker voorlichting werving en selectie pleegouders wordt.

 

Wat is een Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders?

Zoals de naam al aangeeft, geeft een persoon met dit beroep voorlichting over het zijn/worden van pleegouders en werft en selecteert hij deze mensen. Zijn werk is er dus op gericht geschikte pleegouders te vinden. De Voorlichter geeft informatie over het pleegouderschap en cursussen of trainingen aan ouders die graag pleegouders willen worden. De voorlichting kan onderdeel zijn van campagnes die in de regio gevoerd worden en waarvoor een medewerker Voorlichting Werving en Selectie op zoek gaat naar sponsors.

Uit de ouders die aangeven pleegouders te willen worden, maakt de Voorlichter op basis van bepaalde criteria een selectie. Zo moeten de ouders minimaal 21 jaar zijn , geen verklaring van bezwaar van de Raad van Kinderbescherming hebben en een veilige, warme en gestructureerde leefomgeving kunnen bieden. Hierna wordt het gezin van de potentiële pleegouders gemaakt. Pleegouders hoeven geen kinderen te hebben, maar het kan wel. Pleegkinderen worden voor zover het kan in eerste instantie ondergebracht bij familie, vrienden of kennissen. Is dit niet mogelijk, worden er andere pleegouders gezocht voor het kind. Voor de pleegouders organiseert een Medewerker Voorlichting, Werving & Selectie activiteiten over het  kunnen worden van pleegouders en voor het uitwisselen van ervaringen. Pleegkinderen zijn tussen de 0 en 18 jaar en kunnen voor langere of kortere tijd worden opgenomen in een pleeggezin.Wil je werken als Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders?

Werk je al als Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leidinggevende
 • Ouders
 • Gezinsvoogd
 • Bemiddelaar Pleegzorg
 • Begeleider Pleegzorg

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2241 tot €3347

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders

Wat verdient een Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders?

Het startsalaris van een Medewerker Voorlichting Werving & Selectie Pleegouders bedraagt €2241 bruto per maand en kan oplopen tot €3347 bruto per maand. Hierbij wordt nog 8% aan vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering uitbetaald.

Salarisschaal Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders

Er zijn geen vacatures Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders in werkt.

Meer weten over de sector waar een Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders

Wat is de toekomst van Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders?

Er zijn veel mogelijkheden om door te groeien en er is veel vraag naar Medewerkers Voorlichting Werving & Selectie Pleegouders, omdat het aantal aanvragen toeneemt. Om te kunnen doorgroeien is het mogelijk dat er gevraagd wordt naar aanvullende opleidingen en cursussen.

Baankans Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders worden: Opleidingen tot Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders

Wil je Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders.

Hoe word je een Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders? 

Het beroep Medewerker Voorlichting Werving & Selectie Pleegouders kan uitgeoefend worden met een afgeronde HBO opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Naast het behalen van dit diploma, worden er ook allerlei cursussen aangeboden om deskundig te blijven en mee te gaan met de veranderingen in het werkveld.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders

Er zijn geen opleidingen Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen of doorgroeien tot Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders?

Competenties en Vaardigheden Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders. Als Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders:


zie volledige beschrijving persoonstype Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders

Vakkennis voor een Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders

Het is voor een Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders


Werkervaring Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders

Het is voor een startend Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Gezinsvoogd, Begeleider Pleegzorg, Bemiddelaar Pleegzorg .

Iets anders leren?

Is Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders

Met wie werkt een Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders samen? 

Het netwerk bestaat uit een leidinggevende, waaraan een Medewerker Voorlichting Werving & Selectie Pleegouders verantwoording aflegt. Hiernaast heeft  hij contact met mensen die pleegouder willen worden.

Aan een Medewerker Voorlichting Werving & Selectie Pleegouders kan een gezinsvoogd hogere eisen stellen ten aanzien van de professionaliteit. Dit geldt ook voor bemiddelaars en begeleiders in de pleegzorg.


 • Leidinggevende
 • Ouders
 • Gezinsvoogd
 • Bemiddelaar Pleegzorg
 • Begeleider Pleegzorg
Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders


Organisaties waar een Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders meestal werkt.

Waar werkt een Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders?

Een Medewerker Voorlichting Werving & Selectie Pleegouders kan werkzaam zijn binnen een jeugdzorginstelling, zoals Bureau Jeugdzorg.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders

Waar kun je het beste werken als Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders? Hieronder vind je de best door de Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders.

Competenties, Skills en Vaardigheden Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders.

Welke competenties heeft een Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders nodig?

Een Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders nodig? 

Een Medewerker Voorlichting, Werving en Selectie Pleegouders kan in het uitoefenen van het beroep nauwkeurig werken volgens maatschappelijke normen en wil graag de situatie van het kind verbeteren. Hij is iemand die eerlijk, betrouwbaar en ordelijk te werk gaat (Perfectionist)

Zijn werk kenmerkt zich ook in het nemen van een definitieve besluiten omtrent pleegouderschap, die grote gevolgen hebben. Hierbij zijn vaardigheden als analytisch vermogen, inzichtelijkheid en objectiviteit nodig, opdat een goede keuze gemaakt kan worden (Waarnememer).

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders iets voor je?

Zou je graag Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Medewerker Voorlichting Werving en Selectie Pleegouders

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar