Arbeidsbemiddelaar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Arbeidsbemiddelaar? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep arbeidsbemiddelaar. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je arbeidsbemiddelaar wordt.

Wat is een Arbeidsbemiddelaar?

De Arbeidsbemiddelaar vormt de schakel tussen werkzoekenden en werkgevers. Het werk van een Arbeidsbemiddelaar verschilt sterk per positie, waardoor er geen beeld van de precieze taken geschetst kan worden. In het algemeen kan wel gezegd worden dat een Arbeidsbemiddelaar zich dagelijks bezighoudt met het in kaart brengen van (profielen van) werkzoekenden, om zo de best mogelijke combinatie van profiel en baan te kunnen maken. Dit profiel moet steeds bijgehouden en ge-update worden. Ook staat de Arbeidsbemiddelaar in contat met de werkzoekende, om deze op alle mogelijke manieren naar een baan toe te kunnen coachen.

Aan de andere kant moet de Arbeidsbemiddelaar ook contact opnemen met bedrijven en inventariseren naar wat voor werknemers de bedrijven zoeken.  Op deze manier ontstaat er een goed beeld van aangeboden arbeidsplaatsen en welke ingeschreven werkzoekende het beste zou kunnen passen bij de vraag van een bedrijf . De wensen van beide partijen moeten zo goed mogelijk gehonoreerd worden. Acquisitie is ook een deel van de functie van Arbeidsbemiddelaar. Nieuwe werkzoekenden en nieuwe werkmogelijkheden binnenhalen is nodig om een omvangrijk bestand aan mensen en bedrijven aan te leggen en te houden. Hoe groter het bestand, immers, hoe groter de kans op een goede match tussen werkgever en werkzoekende. De Arbeidsbemiddelaar heeft zo een heel afwisselende baan en moet goed met een diversiteit aan mensen kunnen communiceren om een netwerk op te bouwen en in stand te houden.

Wil je werken als Arbeidsbemiddelaar?

Werk je al als Arbeidsbemiddelaar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Arbeidsbemiddelaar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Arbeidsbemiddelaar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Arbeidsbemiddelaar in één oogopslag

Netwerk:

  • Werkzoekende
  • HR-manager
  • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1535 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Arbeidsbemiddelaar

Wat verdient een Arbeidsbemiddelaar?

Een beginnende Arbeidsbemiddelaar verdient ongeveer €1535 (conform Intercedenten CAO). Dit kan oplopen tot €2500 euro, als men genoeg ervaring heeft opgedaan of een leidinggevende functie vervult.

Salarisschaal Arbeidsbemiddelaar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Arbeidsbemiddelaar

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Arbeidsbemiddelaar

Wat is de toekomst van Arbeidsbemiddelaar?

Mensen gaan steeds vaker op zoek naar een nieuwe baan, waardoor er ook veel Arbeidsbemiddelaars nodig zijn om deze mensen van de ene baan naar de andere te helpen. De arbeidsmarkt is dus gunstig. De Arbeidsbemiddelaar kan doorgroeien naar een leidinggevende positie.

Baankans Arbeidsbemiddelaar

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Arbeidsbemiddelaar worden: Opleidingen tot Arbeidsbemiddelaar

Wil je arbeidsbemiddelaar worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Arbeidsbemiddelaar? 

Het is bijna onmogelijk om een specifieke opleiding tot Arbeidsbemiddelaar te adviseren, aangezien je met vele verschillende achtergronden een Arbeidsbemiddelaar kan worden. Zo is het mogelijk om uit de Chemie, de verpleegkunde of een laboratorium als Arbeidsbemiddelaar aan de slag te gaan, die dan op dat vakgebied gespecialiseerd is. Daarnaast is een meer algemene opleiding in HRM, Personeelswetenschappen of Maatschappelijke Dienstverlening ook een mogelijkheid. Het is allemaal afhankelijk van het soort werk dat je uiteindelijk gaat doen. Eenmaal aangenomen word je interne opgeleid.

De 4 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Arbeidsbemiddelaar

HBO Module Arbeidsmarkt en –bemiddeling - Avond
U bent (aankomend) arbeidsbemiddelaar. U wilt mensen aan een baan helpen. Met een functie die bij hen past en een organisatie waar ze zich op hun gemak voelen. Dat is …
HBO Module Arbeidsmarkt en –bemiddeling - Zaterdag
U bent (aankomend) arbeidsbemiddelaar. U wilt mensen aan een baan helpen. Met een functie die bij hen past en een organisatie waar ze zich op hun gemak voelen. Dat is …
HBO Module Arbeidsmarkt en –bemiddeling - E-learning
U bent (aankomend) arbeidsbemiddelaar. U wilt mensen aan een baan helpen. Met een functie die bij hen past en een organisatie waar ze zich op hun gemak voelen. Dat is …
HBO Module Arbeidsmarkt en –bemiddeling - Dag
U bent (aankomend) arbeidsbemiddelaar. U wilt mensen aan een baan helpen. Met een functie die bij hen past en een organisatie waar ze zich op hun gemak voelen. Dat is …
Meer opleidingen Arbeidsbemiddelaar

Weet je nog niet of je Arbeidsbemiddelaar wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Arbeidsbemiddelaar of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Arbeidsbemiddelaar

Met wie werkt een Arbeidsbemiddelaar samen? 

Om zijn baan goed te kunnen doen heeft de arbeidsbemiddelaar vooral veel contact met werkzoekenden en met de HR-managers van de bedrijven die werknemers zoeken. Deze twee groepen van (toekomstige) klanten vormen het belangrijkste netwerk. Daarnaast is er nog contact met de eigen leidinggevende, ter begeleiding en ondersteuning van de eigen werkzaamheden.


  • Werkzoekende
  • HR-manager
  • Leidinggevende
Arbeidsbemiddelaar


Organisaties waar een Arbeidsbemiddelaar werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Arbeidsbemiddelaar meestal werkt.

Waar werkt een Arbeidsbemiddelaar?

De Arbeidsbemiddelaar werkt voor bedrijven die mensen aan (nieuw) werk helpen. Dit kan zowel commercieel bij een uitzendbureau of adviesbureau als in de publieke sector (de overheid), bij bijvoorbeeld instanties die (langdurig) werklozen uit een uitkering trachten te krijgen. Het werk is te verschillend om een verdere indicatie van organisaties te kunnen geven.

Meer weten over werken in de Human Resource Management (HR)?

Bekijk werken in Human Resource Management (HR)

Best beoordeelde werkgevers Arbeidsbemiddelaar

Waar kun je het beste werken als Arbeidsbemiddelaar? Hieronder vind je de best door de Arbeidsbemiddelaar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Arbeidsbemiddelaar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Arbeidsbemiddelaar:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Arbeidsbemiddelaar.

Welke competenties heeft een Arbeidsbemiddelaar nodig?

Een Arbeidsbemiddelaar heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Arbeidsbemiddelaar

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Arbeidsbemiddelaar passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Arbeidsbemiddelaar nodig? 

Het is de taak van de Arbeidsbemiddelaar om twee verschillende standpunten te verenigen en zo voor beide partijen het optimale resultaat te behalen (Bemiddelaar). Daarnaast is het belangrijk om zoveel mogelijk succesvolle combinaties te maken om zo een goede reputatie en een nieuwe stroom werk te kunnen genereren (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Arbeidsbemiddelaar


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Arbeidsbemiddelaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Arbeidsbemiddelaar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Arbeidsbemiddelaar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Arbeidsbemiddelaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Arbeidsbemiddelaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Arbeidsbemiddelaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Arbeidsbemiddelaar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Arbeidsbemiddelaar iets voor je?

Zou je graag Arbeidsbemiddelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Arbeidsbemiddelaar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Arbeidsbemiddelaar

Karin

Hallo, jammer dat hier geen reacties staan, dit lijkt mij een zeer uitdagend beroep. Personen vanuit hun eigen overtuiging laten ontdekken waar zij goed in zijn en deze personen de kans geven dit uit te stralen in een beroep dat zij vanuit intrinsieke motivatie voortzetten.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar