Bemiddelaar Gastouder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bemiddelaar Gastouder? Lees de functieomschrijving.

De Bemiddelaar Gastouder helpt ouders met het vinden van geschikte kinderopvang. Deze 'vraagouders' werken of studeren en hebben zodoende geen tijd om voor hun kinderen te zorgen. Wanneer een ouder komt met een verzoek houdt de Bemiddelaar Gastouder een intakegesprek, waarin de wensen van de vraagouders worden onderzocht en vastgesteld. Naar aanleiding van dit gesprek wordt een bemiddelingsovereenkomst opgesteld en wordt er in een databestand gezocht naar passende gastouders.

Geschikte gastouders voldoen aan de wensen en verwachtingen van de vraagouders. In geval van een match voert de Bemiddelaar Gastouder een kennismakingsgesprek met de gastouders en volgt er hierna een koppelingsgesprek tussen vraagouders, gastouders en de bemiddelaar.  De Bemiddelaar Gastouder zorgt er in dit gesprek voor dat de communicatie tussen vraag- en gastouder goed verloopt en wanneer de ouders met elkaar in zee willen gaan stelt de Bemiddelaar Gastouder een overeenkomst op van de gemaakte afspraken.

Na dit gesprek belt de Bemiddelaar regelmatig over of de opvang goed verloopt en wordt er een evaluatiegesprek gevoerd met de vraag- en gastouders.

Als het contact tussen vraag- en gastouders niet goed verloopt of er onverhoopt vragen zijn, is de Bemiddelaar Gastouder de persoon die hulp biedt. Wanneer er sprake is van ziekte bij de gastouders of zij op vakantie gaan, regelt de Bemiddelaar Gastouder andere opvang. Er zijn wettelijke eisen en kwaliteitscriteria vastgesteld waaraan gastouders moeten voldoen . Deze eisen en criteria worden door een Bemiddelaar Gastouder jaarlijks gecontroleerd.

Om dit beroep te kunnen uitoefenen, zal de Bemiddelaar Gastouder bekend moeten zijn met kinderen en opvoeding. Gastouderopvang is een vorm van kinderopvang.

Wil je werken als Bemiddelaar Gastouder?

Werk je al als Bemiddelaar Gastouder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bemiddelaar Gastouder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Bemiddelaar Gastouder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bemiddelaar Gastouder in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Medewerker GGD
  • Vraagouders
  • Gastouders

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1920 tot €2540

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bemiddelaar Gastouder

Wat verdient een Bemiddelaar Gastouder?

Een Bemiddelaar Gastouder verdient €1920 bruto per maand als startsalaris en kan uiteindelijk €2540 bruto per maand gaan verdienen. Daarnaast krijgt hij 8% vakantiegeld en wordt er een variabele eindjaarsuitkering van ongeveer 3,5% betaald.

Salarisschaal Bemiddelaar Gastouder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Bemiddelaar Gastouder

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bemiddelaar Gastouder

Hoe goed is de toekomst voor de Bemiddelaar Gastouder? 

Als Bemiddelaar Gastouder creëer je doorgroeimogelijkheden door het volgen van een relevante HBO opleiding. Via deze opleiding is het mogelijk om meer beleidsmatige taken te mogen doen of een leidinggevende fuctie te bekleden. Een Bemiddelaar Gastouder kan ook doorgroeien tot directeur van een gastouderbureau.

Er is veel vraag naar kinderopvang. Hierdoor is er veel perspectief op de arbeidsmarkt voor Bemiddelaars Gastouder.

Baankans Bemiddelaar Gastouder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bemiddelaar Gastouder worden: Opleidingen tot Bemiddelaar Gastouder

Hoe word je een Bemiddelaar Gastouder? 

Het beroep Bemiddelaar Gastouder kan uitgevoerd worden met een van de volgende opleidingen:

Sociaal Dienstverlener (MBO)

Sociaal Pedagogisch Werker (niveau 4, MBO)

Sociaal Pedagogische Hulpverlening (HBO)

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Bemiddelaar Gastouder

Meer opleidingen Bemiddelaar Gastouder

Weet je nog niet of je Bemiddelaar Gastouder wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Bemiddelaar Gastouder of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Bemiddelaar Gastouder

Met wie werkt een Bemiddelaar Gastouder samen? 

De GGD (Gemeentelijke of Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst) maakt ieder jaar een inspectierapport van de kwaliteit van het gastouderbureau. Hierbij wordt er gekeken of het gastouderbureau voldoet aan alle gestelde kwaliteitscriteria.

Voor vraagouders wordt er een geschikte gastouder gevonden, zodat hun kinderen opgevangen kunnen worden.

Gastouders zijn degenen die kinderen opvangen, waarbij zij aan meerdere criteria moeten voldoen. Ook zijn er eisen omtrent het aantal kinderen en de leeftijd van de kinderen. Opvang kan in het huis van de gastouder plaatsvinden, maar ook in het huis van de vraagouder.


  • Medewerker GGD
  • Vraagouders
  • Gastouders
Bemiddelaar Gastouder


Organisaties waar een Bemiddelaar Gastouder werkzaam is

Waar werkt een Bemiddelaar Gastouder meestal? 

De Bemiddelaar Gastouder werkt op een gastouderbureau. Een gastouderbureau kan zich aansluiten bij de VGOB (Vereniging Gastouderbureaus), een landelijke vereniging voor gastouderbureaus.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Bemiddelaar Gastouder

Waar kun je het beste werken als Bemiddelaar Gastouder? Hieronder vindt je de best door de Bemiddelaar Gastouder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bemiddelaar Gastouder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bemiddelaar Gastouder:

Welke competenties heeft een een Bemiddelaar Gastouder nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Bemiddelaar Gastouder

Wat voor persoonlijkheid heb je als Bemiddelaar Gastouder nodig? 

Een Bemiddelaar Gastouder is iemand die bemiddelt in de relatie tussen vraag- en gastouder.  Hiervoor zijn de eigenschappen vriendelijkheid, geduld, ruimdenkend, diplomatiek en empathie onontbeerlijk (Bemiddelaar).

Hij is ook iemand die een realistische kijk heeft op dingen en de relatie  tussen de vraag- en gastouder goed kan inschatten. Verder is hij eerlijk, betrouwbaar en ordelijk. Dit zijn eigenschappen die passen bij de perfectionist en deze mensen proberen de wereld te verbeteren (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Bemiddelaar Gastouder


Bemiddelaar


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Bemiddelaar Gastouder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bemiddelaar Gastouder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bemiddelaar Gastouder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bemiddelaar Gastouder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bemiddelaar Gastouder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bemiddelaar Gastouder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bemiddelaar Gastouder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bemiddelaar Gastouder iets voor je?

Zou je graag Bemiddelaar Gastouder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bemiddelaar Gastouder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar