Bemiddelaar Gastouder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bemiddelaar Gastouder? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bemiddelaar gastouder. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bemiddelaar gastouder wordt.

 

Wat is een Bemiddelaar Gastouder?

De Bemiddelaar Gastouder helpt ouders met het vinden van geschikte kinderopvang. Deze 'vraagouders' werken of studeren en hebben zodoende geen tijd om voor hun kinderen te zorgen. Wanneer een ouder komt met een verzoek houdt de Bemiddelaar Gastouder een intakegesprek, waarin de wensen van de vraagouders worden onderzocht en vastgesteld. Naar aanleiding van dit gesprek wordt een bemiddelingsovereenkomst opgesteld en wordt er in een databestand gezocht naar passende gastouders.

Geschikte gastouders voldoen aan de wensen en verwachtingen van de vraagouders. In geval van een match voert de Bemiddelaar Gastouder een kennismakingsgesprek met de gastouders en volgt er hierna een koppelingsgesprek tussen vraagouders, gastouders en de bemiddelaar.  De Bemiddelaar Gastouder zorgt er in dit gesprek voor dat de communicatie tussen vraag- en gastouder goed verloopt en wanneer de ouders met elkaar in zee willen gaan stelt de Bemiddelaar Gastouder een overeenkomst op van de gemaakte afspraken.

Na dit gesprek belt de Bemiddelaar regelmatig over of de opvang goed verloopt en wordt er een evaluatiegesprek gevoerd met de vraag- en gastouders.

Als het contact tussen vraag- en gastouders niet goed verloopt of er onverhoopt vragen zijn, is de Bemiddelaar Gastouder de persoon die hulp biedt. Wanneer er sprake is van ziekte bij de gastouders of zij op vakantie gaan, regelt de Bemiddelaar Gastouder andere opvang. Er zijn wettelijke eisen en kwaliteitscriteria vastgesteld waaraan gastouders moeten voldoen . Deze eisen en criteria worden door een Bemiddelaar Gastouder jaarlijks gecontroleerd.

Om dit beroep te kunnen uitoefenen, zal de Bemiddelaar Gastouder bekend moeten zijn met kinderen en opvoeding. Gastouderopvang is een vorm van kinderopvang.

Past het beroep Bemiddelaar Gastouder bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Bemiddelaar Gastouder?

Werk je al als Bemiddelaar Gastouder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bemiddelaar Gastouder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bemiddelaar Gastouder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bemiddelaar Gastouder in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Medewerker GGD
  • Vraagouders
  • Gastouders

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1920 tot €2540

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bemiddelaar Gastouder

Wat verdient een Bemiddelaar Gastouder?

Een Bemiddelaar Gastouder verdient €1920 bruto per maand als startsalaris en kan uiteindelijk €2540 bruto per maand gaan verdienen. Daarnaast krijgt hij 8% vakantiegeld en wordt er een variabele eindjaarsuitkering van ongeveer 3,5% betaald.

Salarisschaal Bemiddelaar Gastouder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Bemiddelaar Gastouder

Er zijn geen vacatures Bemiddelaar Gastouder aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Bemiddelaar Gastouder in werkt.

Meer weten over de sector waar een Bemiddelaar Gastouder in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bemiddelaar Gastouder

Wat zijn de baankansen voor een Bemiddelaar Gastouder?

Als Bemiddelaar Gastouder creëer je doorgroeimogelijkheden door het volgen van een relevante HBO opleiding. Via deze opleiding is het mogelijk om meer beleidsmatige taken te mogen doen of een leidinggevende fuctie te bekleden. Een Bemiddelaar Gastouder kan ook doorgroeien tot directeur van een gastouderbureau.

Er is veel vraag naar kinderopvang. Hierdoor is er veel perspectief op de arbeidsmarkt voor Bemiddelaars Gastouder.

De actuele kans op werk voor een Bemiddelaar Gastouder

Het beroep Bemiddelaar Gastouder is onderdeel van de beroepsfamilie Bemiddelingsmedewerkers gastouderopvang. De kans op werk voor de beroepsfamilie Bemiddelingsmedewerkers gastouderopvang is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Bemiddelaar Gastouder

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Bemiddelaar Gastouder worden: Opleidingen tot Bemiddelaar Gastouder

Wil je Bemiddelaar Gastouder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Bemiddelaar Gastouder.

Hoe word je een Bemiddelaar Gastouder? 

Het beroep Bemiddelaar Gastouder kan uitgevoerd worden met een van de volgende opleidingen:

Sociaal Dienstverlener (MBO)

Sociaal Pedagogisch Werker (niveau 4, MBO)

Sociaal Pedagogische Hulpverlening (HBO)

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Bemiddelaar Gastouder

Er zijn geen opleidingen Bemiddelaar Gastouder aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Bemiddelaar Gastouder in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen tot Bemiddelaar Gastouder

Als je je wilt omscholen tot Bemiddelaar Gastouder is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Bemiddelaar Gastouder zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Bemiddelaar Gastouder dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Bemiddelaar Gastouder

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Bemiddelaar Gastouder

Als je Bemiddelaar Gastouder wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Bemiddelaar Gastouder zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Bemiddelaar Gastouder

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Bemiddelaar Gastouder?

Competenties en Vaardigheden Bemiddelaar Gastouder

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Bemiddelaar Gastouder nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Bemiddelaar Gastouder nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Bemiddelaar Gastouder

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Persoonlijkheid van een Bemiddelaar Gastouder

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Bemiddelaar Gastouder. Als Bemiddelaar Gastouder wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Bemiddelaar Gastouder:


zie volledige beschrijving persoonstype Bemiddelaar Gastouder

Vakkennis voor een Bemiddelaar Gastouder

Het is voor een Bemiddelaar Gastouder ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Bemiddelaar Gastouder zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Bemiddelaar Gastouder


Werkervaring Bemiddelaar Gastouder

Het is voor een startend Bemiddelaar Gastouder die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Bemiddelaar Gastouder is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Pedagogisch Medewerker Kinderopvang, Jeugd-jongerenwerker, Bemiddelingsmedewerker .

Iets anders leren?

Is Bemiddelaar Gastouder het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Bemiddelaar Gastouder

Je kunt als Bemiddelaar Gastouder een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Bemiddelaar Gastouder is onderdeel van de beroepsfamilie Bemiddelingsmedewerkers gastouderopvang. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Bemiddelaar Gastouder

Verwante beroepen Bemiddelaar Gastouder


Hoofd beroepsgroep Bemiddelaar Gastouder

Het beroep Bemiddelaar Gastouder valt binnen de hoofdberoepsgroep Vakspecialisten

Vakspecialisten betreffen beroepen waarin ze specifieke aangeleerde kennis toepassen om een gewenst resultaat te bereiken. 

Dit betreffen technische of sociale taken die gebaseerd zijn op de toepassing van wetenschappelijke of artistieke concepten, maar ook op basis van operationele methoden en voorschriften. 

Vakspecialisten betreffen technische beroepen, maar ook gezondheidszorg medewerkers, zakelijke-, juridische- en ICT professionals. 
Netwerk Bemiddelaar Gastouder

Met wie werkt een Bemiddelaar Gastouder samen? 

De GGD (Gemeentelijke of Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst) maakt ieder jaar een inspectierapport van de kwaliteit van het gastouderbureau. Hierbij wordt er gekeken of het gastouderbureau voldoet aan alle gestelde kwaliteitscriteria.

Voor vraagouders wordt er een geschikte gastouder gevonden, zodat hun kinderen opgevangen kunnen worden.

Gastouders zijn degenen die kinderen opvangen, waarbij zij aan meerdere criteria moeten voldoen. Ook zijn er eisen omtrent het aantal kinderen en de leeftijd van de kinderen. Opvang kan in het huis van de gastouder plaatsvinden, maar ook in het huis van de vraagouder.


  • Medewerker GGD
  • Vraagouders
  • Gastouders
Bemiddelaar Gastouder


Organisaties waar een Bemiddelaar Gastouder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bemiddelaar Gastouder meestal werkt.

Waar werkt een Bemiddelaar Gastouder?

De Bemiddelaar Gastouder werkt op een gastouderbureau. Een gastouderbureau kan zich aansluiten bij de VGOB (Vereniging Gastouderbureaus), een landelijke vereniging voor gastouderbureaus.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Bemiddelaar Gastouder

Waar kun je het beste werken als Bemiddelaar Gastouder? Hieronder vind je de best door de Bemiddelaar Gastouder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bemiddelaar Gastouder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bemiddelaar Gastouder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bemiddelaar Gastouder.

Welke competenties heeft een Bemiddelaar Gastouder nodig?

Een Bemiddelaar Gastouder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bemiddelaar Gastouder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bemiddelaar Gastouder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bemiddelaar Gastouder nodig? 

Een Bemiddelaar Gastouder is iemand die bemiddelt in de relatie tussen vraag- en gastouder.  Hiervoor zijn de eigenschappen vriendelijkheid, geduld, ruimdenkend, diplomatiek en empathie onontbeerlijk (Bemiddelaar).

Hij is ook iemand die een realistische kijk heeft op dingen en de relatie  tussen de vraag- en gastouder goed kan inschatten. Verder is hij eerlijk, betrouwbaar en ordelijk. Dit zijn eigenschappen die passen bij de perfectionist en deze mensen proberen de wereld te verbeteren (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Bemiddelaar Gastouder


Bemiddelaar


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Bemiddelaar Gastouder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bemiddelaar Gastouder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bemiddelaar Gastouder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bemiddelaar Gastouder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bemiddelaar Gastouder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bemiddelaar Gastouder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bemiddelaar Gastouder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bemiddelaar Gastouder iets voor je?

Zou je graag Bemiddelaar Gastouder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bemiddelaar Gastouder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bemiddelaar Gastouder

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar