Bemiddelingsmedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bemiddelingsmedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bemiddelingsmedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bemiddelingsmedewerker wordt.

 

Wat is een Bemiddelingsmedewerker?

Een Bemiddelingsmedewerker of Trajectbegeleider helpt mensen aan een baan. Wanneer werkzoekenden een bepaalde baan zoeken in bijvoorbeeld welzijn of horeca is de Bemiddelingsmedewerker de uitgelezen persoon om in dit zoekproces te bemiddelen. Ook probleemjongeren of allochtonen die het Nederlands nog niet goed beheersen kunnen aan een baan geholpen worden. Een Bemiddelingsmederwerker heeft kennis van de arbeidsmarkt en bijscholingsmogelijkheden, zodat hij diverse werkzoekenden goed kan ondersteunen. Middels een intakegesprek met de werkzoekende worden de wensen en vaardigheden van de werkzoekende vastgesteld, zodat hierbij een passend beroep gevonden kan worden. Het is ook mogelijk dat de Bemiddelingsmedewerker  de werkzoekende adviseert over het volgen van een vaardigheidsprogramma, zoals een sociale vaardigheidstraining of hem wijst op andere scholingsmogelijkheden.

Een belangrijk aspect van het werk van de Bemiddelingsmedewerker is het onderhouden van contacten met of een netwerk van potentiële werkgevers. Een Bemiddelingsmedewerker is op de hoogte van de vraag van werkgevers en bemiddelt tussen werkzoekende en werkgever bij het ontstaan van personeelsproblemen of vacatures. Werkgevers kunnen allerlei soorten bedrijven zijn, zowel groot als klein, of overheidsinstanties.

Een Bemiddelingsmedewerker representeert een bepaalde sector, zoals welzijn. Hij is een specialist in deze sector en op de hoogte van alle arbeidsmogelijkheden voor werkzoekenden. Van een Bemiddelingsmedewerker wordt verwacht dat de aan hem toegewezen werkzoekenden op korte termijn een passende werkplaats vinden binnen een bedrijf of instelling. Over het traject van de werkzoekende wordt een verslag gemaakt en vindt regelmatig overleg plaats.

Wil je werken als Bemiddelingsmedewerker?

Werk je al als Bemiddelingsmedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bemiddelingsmedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bemiddelingsmedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bemiddelingsmedewerker in één oogopslag

Netwerk:

  • Werkgever
  • Werkzoekende
  • Jongeren

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1980 tot €2945

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bemiddelingsmedewerker

Wat verdient een Bemiddelingsmedewerker?

Het startsalaris van een Bemiddelingsmedewerker is €1980 bruto per maand. Dit kan oplopen tot ruim €2945 bruto per maand. Hier bovenop komt nog 8 % vakantietoeslag en een eindjaarsuitkering.

Salarisschaal Bemiddelingsmedewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Bemiddelingsmedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Bemiddelingsmedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bemiddelingsmedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Bemiddelingsmedewerker vacatures

functie van coördinator / trajectbegeleider FBNE
FBNE
Stichting Fonds Bijzondere Noden Enschede zoekt medewerker voor het voorbereiden van hulp aanvragen; verzorgen van administratie ; onderhoud van contacten etc.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bemiddelingsmedewerker

Wat is de toekomst van Bemiddelingsmedewerker?

Voor een Bemiddelingsmedewerker is het mogelijk om later een functie als manager of beleidsmedewerker te vervullen. Als beleidsmedewerker kan men werken in de sector Zorg en Welzijn of als Teamleider Zorgmanager.

Baankans Bemiddelingsmedewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bemiddelingsmedewerker worden: Opleidingen tot Bemiddelingsmedewerker

Wil je bemiddelingsmedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Bemiddelingsmedewerker? 

Het beroep Bemiddelingsmedewerker of Trajectbegeleider is uit te oefenen met een van de volgende opleidingen:

Sociaal Dienstverlener (MBO)

Sociaal Juridisch Medewerker Arbeidsvoorziening en Personeelswerk (MBO)

Sociaal Juridische Dienstverlener (MBO)

Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener (MBO)

Sociaal Pedagogisch Werker (niveau 4, MBO)

Sociaal Pedagogische Hulpverlening (HBO)

Culturele en Maatschappelijke Vorming (HBO)

Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (HBO)

 Toegepaste Psychologie (HBO)

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Bemiddelingsmedewerker

Er zijn geen opleidingen Bemiddelingsmedewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Bemiddelingsmedewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Overheid & Semi-overheid


Netwerk Bemiddelingsmedewerker

Met wie werkt een Bemiddelingsmedewerker samen? 

Werkgevers zijn op zoek naar werknemers (werkzoekenden). Een werkgever laat een Bemiddelingsmedewerker weten wat voor soort werknemer hij zoekt.

Een Bemiddelingsmedewerker heeft te maken met allochtonen en jongeren die werk zoeken.  Hij is hierbij op de hoogte van de wettelijke regels die gesteld worden voor inburgering en het zoeken van werk voor en door jongeren.


  • Werkgever
  • Werkzoekende
  • Jongeren
Bemiddelingsmedewerker


Organisaties waar een Bemiddelingsmedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bemiddelingsmedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Bemiddelingsmedewerker?

Een Bemiddelingsmedewerker kan zowel in de profit als non-profit sector werken. In de profit sector werkt hij bij een uitzend- of detacheringbureau. In de non-profit sector kan hij werken bij het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). Ook is het mogelijk om bij een bemiddelingsbureau te werken dat bemiddelt voor vrijwilligers. Om voor probleemjongeren een passende baan te zoeken, kan een Bemiddelingsmedewerker werken bij een instelling voor jeugdzorg of welzijn.

Meer weten over werken in de Human Resource Management (HR)?

Bekijk werken in Human Resource Management (HR)

Best beoordeelde werkgevers Bemiddelingsmedewerker

Waar kun je het beste werken als Bemiddelingsmedewerker? Hieronder vind je de best door de Bemiddelingsmedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bemiddelingsmedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bemiddelingsmedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bemiddelingsmedewerker.

Welke competenties heeft een Bemiddelingsmedewerker nodig?

Een Bemiddelingsmedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bemiddelingsmedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bemiddelingsmedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bemiddelingsmedewerker nodig? 

Een Bemiddelingsmedewerker zoekt een passende baan voor een werkzoekende. Om dit te bereiken zal hij acief en creatief moeten zijn in het vinden van arbeidsmogelijkheden voor de werkzoekende. Een Bemiddelingsmedewerker heeft succes als een werkzoekende een passende baan heeft gevonden. Hij is productief, streeft succes na en probeert mislukkingen te vermijden. Hij handelt ook in overeenstemming met maatschappelijke normen (Succesvolle werker).

Een Bemiddelingsmedewerkers, is zoals de naam al aangeeft, een bemiddelaar. Hij is iemand die graag de vrede bewaart, conflicten vermijdt en in relaties steunend en diplomatiek kan zijn. Deze eigenschappen zijn nodig om de relatie tussen werkzoekende en werkgever optimaal te houden (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Bemiddelingsmedewerker


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Bemiddelingsmedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bemiddelingsmedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bemiddelingsmedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bemiddelingsmedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bemiddelingsmedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bemiddelingsmedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bemiddelingsmedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bemiddelingsmedewerker iets voor je?

Zou je graag Bemiddelingsmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bemiddelingsmedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bemiddelingsmedewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar