Spelersmakelaar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Spelersmakelaar? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep spelersmakelaar. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je spelersmakelaar wordt.

 

Wat is een Spelersmakelaar?

Hoewel in de volksmond met het beroep van Spelersmakelaar vaak iemand bedoeld wordt die voetballers aan voetbalclubs koppelt, heeft het beroep niet louter met voetbal te maken. Spelersmakelaars zijn er namelijk (bijna) in alle sporten, zoals bij basketbal, wielrennen en hockey. Het aantal Spelersmakelaars per sport hangt af van de mate van interesse in Spelersmakelaar vanuit die betreffende sport. In het voetbal heeft een Spelersmakelaar een groot werkveld (omdat het in Nederland de populairste sport is) en de vraag naar Spelersmakelaars is binnen deze sport ook groot. Vandaar ook dat Nederlanders het beroep van Spelersmakelaar vaak koppelen aan voetbal.

Een Spelersmakelaar probeert een arbeidsovereenkomst tussen een sporter en een sportclub tot stand te brengen. Het zijn zowel spelers als clubs die een Spelersmakelaar ter hand nemen, omdat deze nou eenmaal beter gespecialiseerd zijn in onderhandelen en beter inzicht in de situatie hebben dan de speler of de club. Werkzaamheden die bij de onderhandelingen komen zijn, hangen af van het belang dat een Spelersmakelaar heeft (dus aan wiens kant hij staat). Een Spelersmakelaar die door een sportclub ingehuurd wordt, zal spelers contacteren met een voorstel van een contract. Een Spelersmakelaar die door een speler ingehuurd wordt zal juist met verschillende sportclubs contact op nemen.

Een Spelersmakelaar krijgt vaak een bepaald percentage van de gesloten arbeidsovereenkomst en hij zal hierdoor proberen een zo gunstig mogelijke overeenkomst te sluiten voor degene aan wiens kant hij staat.
 Wil je werken als Spelersmakelaar?

Werk je al als Spelersmakelaar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Spelersmakelaar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Spelersmakelaar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Spelersmakelaar in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1200 tot €10000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Spelersmakelaar

Wat verdient een Spelersmakelaar?

Een Spelersmakelaar krijgt vaak een bepaald percentage provisie van het contract dat hij tot stand heeft gebracht. Het loont voor een Spelersmakelaar dan ook erg om een contract van een zo hoog mogelijk bedrag tot stand te brengen. Het beloningssysteem is vaak op deze manier georganiseerd voor Spelersmakelaars die zelfstandig zijn. Echter, er zijn ook Spelersmakelaars die in dienst zijn van een bepaalde club. Het kan zijn dat de Spelersmakelaar daar een vast contract heeft, waardoor zijn maandsalaris een stuk stabieler is dan dat van een zelfstandige Spelersmakelaar. Reiskosten kunnen in dat geval als goede secundaire arbeidsvoorwaarden genoemd worden, omdat het beroep nogal eens meebrengt dat er regelmatig grote afstanden afgelegd moeten worden.

Salarisschaal Spelersmakelaar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Spelersmakelaar

Er zijn geen vacatures Spelersmakelaar aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Spelersmakelaar in werkt.

Meer weten over de sector waar een Spelersmakelaar in werkt

Bekijk werken in Voeding & Beweging

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Spelersmakelaar

Wat is de toekomst van Spelersmakelaar?

De arbeidsmarkt voor een Spelersmakelaar is slecht tot redelijk te noemen. Dit komt omdat er geen opleidingseisen aan een Spelersmakelaar gesteld worden en, omdat er veel geld mee gemoeid kan zijn, het aantrekkelijk is voor jongeren om in dit beroep aan de slag te gaan. Het aanbod naar Spelersmakelaars is door de jaren heen stabiel gebleven en is goed te noemen. Dit komt omdat er continu clubs op spelers zitten te wachten en (semi-)professionele sporters graag bij een (grote) club in dienst willen treden.

Doorgroeimogelijkheden die in het verlengde liggen van de werkzaamheden die een Spelersmakelaar heeft, heeft een Spelersmakelaar niet. Dit komt omdat het een zeer specifiek beroep is en omdat het werk doorgaans zelfstandig verricht wordt. Hierbij wordt wel, indien een Spelersmakelaar in dienst is bij een club, verantwoording afgelegd, maar er staat niemand boven hem die soortgelijke werkzaamheden verricht waarna de Spelersmakelaar eventueel zou kunnen doorgroeien.
 

Baankans Spelersmakelaar

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Spelersmakelaar worden: Opleidingen tot Spelersmakelaar

Wil je Spelersmakelaar worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Spelersmakelaar.

Hoe word je een Spelersmakelaar? 

Er is geen opleiding die een student opleidt tot Spelersmakelaar. Dit is ook geen vereiste om aan het werk te gaan als Spelersmakelaar. Omdat een Spelersmakelaar ondernemend is en een goede onderhandelaar moet zijn om zijn werk goed te doen, zijn veel Spelersmakelaren opgeleid via een economische opleiding. Daarnaast moet een Spelersmakelaar inzicht hebben in de vraag en aanbod in de sport, dus enige kennis van deze sport is vaak erg nuttig. Een opleiding die zowel inzicht geeft in sporten én een student ondernemend leert zijn, is de opleiding ‘sport, management en ondernemen’. Dit (of een vergelijkbare opleiding) is dan ook de opleiding die veel Spelersmakelaars gevolgd hebben.
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Spelersmakelaar

Er zijn geen opleidingen Spelersmakelaar aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Spelersmakelaar in werkt

Bekijk alle opleidingen Voeding & Beweging

Omscholen of doorgroeien tot Spelersmakelaar

Als je Spelersmakelaar wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Spelersmakelaar zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Spelersmakelaar

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Spelersmakelaar?

Competenties en Vaardigheden Spelersmakelaar

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Spelersmakelaar nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Spelersmakelaar nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Spelersmakelaar

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen

Persoonlijkheid van een Spelersmakelaar

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Spelersmakelaar. Als Spelersmakelaar wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Spelersmakelaar:


zie volledige beschrijving persoonstype Spelersmakelaar

Vakkennis voor een Spelersmakelaar

Het is voor een Spelersmakelaar ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Spelersmakelaar zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Spelersmakelaar


Werkervaring Spelersmakelaar

Het is voor een startend Spelersmakelaar die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Spelersmakelaar is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Voetballer .

Iets anders leren?

Is Spelersmakelaar het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Spelersmakelaar

Met wie werkt een Spelersmakelaar samen? 

Het hangt sterk af van de organisatie waarin de Spelersmakelaar werkzaam is, om te zeggen met wie hij tijdens zijn werkzaamheden in contact staat, maar er zijn een aantal personen waar hij hoe dan ook in contact mee staat. Dit zijn spelers en clubs. Dit ligt ook voor de hand, omdat zijn werkzaamheden gericht zijn op het linken van spelers aan clubs (en andersom). Het kan zijn dat er bij de mogelijke transacties ook nog andere Spelersmakelaars betrokken zijn. Een Spelersmakelaar zal in dat geval ook in contact staan met deze andere Spelersmakelaar.
 


Spelersmakelaar


Organisaties waar een Spelersmakelaar werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Spelersmakelaar meestal werkt.

Waar werkt een Spelersmakelaar?

Een Spelersmakelaar kan werkzaam als zelfstandige zijn of hij kan in dienst zijn bij een sportclub. Hoe dan ook, zowel de spelersmakelaar als de club waar hij eventueel werkzaam voor is, zijn gericht op het behalen van winst. Beide organisaties zijn dan ook profit-organisaties.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Spelersmakelaar

Waar kun je het beste werken als Spelersmakelaar? Hieronder vind je de best door de Spelersmakelaar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Spelersmakelaar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Spelersmakelaar:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Spelersmakelaar.

Welke competenties heeft een Spelersmakelaar nodig?

Een Spelersmakelaar heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Spelersmakelaar

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Spelersmakelaar passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Spelersmakelaar nodig? 

Een Spelersmakelaar is zowel een bemiddelaar als een succesvolle werker.

Dat een Spelersmakelaar een bemiddelaar is, ligt voor de hand omdat hij bemiddeld tussen de speler en de club. Eigenschappen die een bemiddelaar heeft zijn onder andere dat hij onpartijdig en ondersteunend is. Een Spelersmakelaar die in dienst is van een sportclub is misschien niet altijd even onpartijdig (hij is ten slotte in dienst bij één van de partijen), maar dat maakt hem geen mindere bemiddelaar. Hij wil namelijk hoe dan ook een zo goed mogelijk contract tot stand brengen en hij doet hier alles voor.

Een Spelersmakelaar is ook een succesvolle werker. Het maakt hiervoor niet uit of hij in dienst is bij een club of dat hij zelfstandig is. Een succesvolle werker bezit onder andere de eigenschappen doelgericht en zelfverzekerd. Dit zijn eigenschappen die een Spelersmakelaar zeker moet bezitten, omdat hij alleen op die manier in kan spelen op de behoeftes en hij dan ook daadwerkelijk een contract tot stand kan brengen.

Bekijk de persoonstypen voor Spelersmakelaar


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Spelersmakelaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Spelersmakelaar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Spelersmakelaar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Spelersmakelaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Spelersmakelaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Spelersmakelaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Spelersmakelaar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Spelersmakelaar iets voor je?

Zou je graag Spelersmakelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Spelersmakelaar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Spelersmakelaar

Joeri Sturkenboom

Hoe kan je dan als zaakwaarnemer binnen stromen als er geen directe opleiding voor is? Momenteel studeer ik af voor mijn Bachelor Commerciele Economie. Hoe kan ik in die wereld binnen stromen? Er zijn niet zomaar vacatures etc..

Joeri Sturkenboom

Hoe kan je dan als zaakwaarnemer binnen stromen als er geen directe opleiding voor is? Momenteel studeer ik af voor mijn Bachelor Commerciele Economie. Hoe kan ik in die wereld binnen stromen? Er zijn niet zomaar vacatures etc..

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar