Medewerker Universiteitsbibliotheek worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een medewerker Universiteitsbibliotheek? Lees de functieomschrijving.

Een Bibliotheektechnisch Medewerker werkt bij een Universiteitsbibliotheek. Zijn taken hebben als doel bezoekers te ondersteunen in het gebruiken van de collectie en faciliteiten van de bibliotheek.. Hij is zowel in contact met klanten als achter de schermen actief. Hij informeert bezoekers over bibliotheekregelementen, geeft rondleidingen en maakt mensen wegwijs in de collectie.

De Medewerker Universiteitsbibliotheek handelt administratie rond uitlening af, zoals het maken van pasjes en het verstrekken van aanvragen. Ook de afhandeling van retouren hoort bij zijn taken; het innemen en terugplaatsen of doorsturen naar een deelbibliotheek. Verder helpt hij bezoekers bij het gebruik van catalogi en databestanden en de aanvraag van informatiedragers uit magazijn of andere bibliotheek. Achter de schermen houdt hij zich bezig met de (administratieve kant van de) aanschaf van informatiemateriaal, waarbij hij de informatiespecialist/vakreferent ondersteunt en geeft hij nieuwe werken een signatuur en titelbeschrijving en plaatst ze zo in collectie en catalogus.

Collectiebeheer, het maken van barcodes, het netjes houden van leeszalen doet hij ook, evenals het beheer van apparatuur als kopieerapparaten. De functie kan inhoudelijk verschillen per bibliotheek. Een Bibliotheektechnisch Medewerker kan ook worden aangetrokken voor projecten als digitalisering van een collectie. In zo'n geval zal hij geen contact met klanten hebben.

De functie wordt ingedeeld op drie niveaus, waarbij de Bibliotheektechnisch Medewerker 3 beperkt klantcontact heeft en eenvoudige vragen beantwoordt, de Medewerker 2 onder begeleiding groepen en klanten informeert en collega's (vakinhoudelijk) ondersteunt en de Bibliotheektechnisch Medewerker 1 zelfstandig gebruikers informeert en rondleidt, werkzaamheden coördineert en collega's ondersteunt.

 

(UFO)

Mensen vonden ons op: Job Medewerker Universiteitsbibliotheek, Baan Medewerker Universiteitsbibliotheek, Medewerker Universiteitsbibliotheek Worden, Functie-eisen Medewerker Universiteitsbibliotheek, Verantwoordelijkheden Medewerker Universiteitsbibliotheek, Functieprofiel Medewerker Universiteitsbibliotheek, Wat doet een Medewerker Universiteitsbibliotheek, Werken als Medewerker Universiteitsbibliotheek.

Medewerker Universiteitsbibliotheek worden: Opleiding tot medewerker Universiteitsbibliotheek

De gevraagde opleiding varieert per functie. Hoe meer bevoegdheden, hoe hoger het opleidingsniveau. Wanneer de functie vooral uitvoerend is, bijvoorbeeld digitalisering van documenten, is een MBO opleiding voldoende. In welke richting - technisch, bibliotheek - wisselt ook per bibliotheek. De Bibliotheektechnisch Medewerker 1 heeft het meest uitgebreide takenpakket en de meeste verantwoordelijkheden. Van hem wordt HBO werk- en denkniveau gevraagd. Affiniteit met de eventuele faculteit (geesteswetenschappen, rechten) waaraan de bibliotheek gelieerd is is een pré.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Medewerker Universiteitsbibliotheek, Medewerker Universiteitsbibliotheek Worden, Opleidingsniveau Medewerker Universiteitsbibliotheek, Scholing Medewerker Universiteitsbibliotheek, Studie Medewerker Universiteitsbibliotheek, Bijscholing Medewerker Universiteitsbibliotheek, Omscholing Medewerker Universiteitsbibliotheek.

Organisaties waar een medewerker Universiteitsbibliotheek doorgaans werkzaam is

De Bibliotheektechnisch Medewerker werkt bij een Universiteitsbibliotheek en dus in de non-profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Medewerker Universiteitsbibliotheek, Medewerker Universiteitsbibliotheek Worden, Opleidingsniveau Medewerker Universiteitsbibliotheek, Scholing Medewerker Universiteitsbibliotheek, Studie Medewerker Universiteitsbibliotheek, Bijscholing Medewerker Universiteitsbibliotheek, Omscholing Medewerker Universiteitsbibliotheek.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden medewerker Universiteitsbibliotheek

Afhankelijk van zijn takenpakket wordt de Medewerker Universiteitsbibliotheek ingedeeld in schaal 5, 6 of 7 (CAO Universiteiten). Dit betekent voor de Medewerker 3 een bruto maandloon van tussen de €1624 en €2320, voor de Medewerker 2 tussen de €1738 en €2429 en voor de Bibliotheektechnisch Medewerker 1, in schaal 7 tussen de €1978 en €2681 Euro. Daarnaast heeft hij recht op vakantietoeslag (8% bruto jaarinkomen) en een eindejaarsuitkering.

Mensen vonden ons op: Salaris Medewerker Universiteitsbibliotheek, Loon Medewerker Universiteitsbibliotheek, Wat verdien je als Medewerker Universiteitsbibliotheek, Salarisschaal Medewerker Universiteitsbibliotheek, Salarisindicatie Medewerker Universiteitsbibliotheek, Bonus Medewerker Universiteitsbibliotheek, CAO Medewerker Universiteitsbibliotheek, Brutoloon Medewerker Universiteitsbibliotheek, Nettoloon Medewerker Universiteitsbibliotheek, Vakantiedagen Medewerker Universiteitsbibliotheek, Pensioen Medewerker Universiteitsbibliotheek.

Competenties, skills & vaardigheden medewerker universiteitsbibliotheek

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Accuratesse
 • Kennis van zoeksystemen
Mensen vonden ons op: Kennis Medewerker Universiteitsbibliotheek, Vaardigheden Medewerker Universiteitsbibliotheek, Attitude Medewerker Universiteitsbibliotheek, Kwalificaties Medewerker Universiteitsbibliotheek, Competentieprofiel Medewerker Universiteitsbibliotheek.

Boeken voor het beroep medewerker universiteitsbibliotheek

Wil je meer weten over het beroep medewerker universiteitsbibliotheek? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je medewerker universiteitsbibliotheek bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken medewerker universiteitsbibliotheek te komen.

Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 | Marja Baseler

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006622270 | 132 pagina's

Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 3e druk is een boek van Marja Baseler uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622270 Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 is een boek va...

Traject Welzijn - Pedagogisch medewerker kinderopvang PW Niveau 3 Theorieboek | Marja Baseler

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006622263 | 132 pagina's

Traject Welzijn - Pedagogisch medewerker kinderopvang PW Niveau 3 Theorieboek 3e druk is een boek van Marja Baseler uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622263 Traject Welzijn profiel Pedagogisch medewerker kinderopvang niveau 3 is een boek van...

Ontwikkel je leiderschap | Joel Aerts

14 krachtige principes voor het versnellen van je leiderschapsontwikkeling en die van je medewerkers - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462762336 | 236 pagina's

Ontwikkel je leiderschap 1e druk is een boek van Joel Aerts uitgegeven bij Vakmedianet Management B.V.. ISBN 9789462762336 * Hoe kun je je leiderschap het beste ontwikkelen? * Welke aanpak werkt echt en waar moet je op letten? * Hoe help je anderen bij he...

Mensen vonden ons op: boeken voor Medewerker Universiteitsbibliotheek, Medewerker Universiteitsbibliotheek ebooks, boek Medewerker Universiteitsbibliotheek.

Persoonstypen medewerker Universiteitsbibliotheek

De Medewerker Universiteitsbibliotheek heeft oog voor detail, werkt precies en zorgvuldig en hecht veel waarde aan voorschriften en regelgeving. Hij is strikt, orderlijk en heeft een praktische instelling. Het is belangrijk voor hem om zijn werk goed te doen en hij heeft duidelijke ideeën over wat dat betekent (Perfectionist). Hij heeft behoefte aan duidelijkheid en strakke planning. Hij is een dienstverlener en zal altijd proberen iedereen tevreden te stellen. Hij kan dan ook goed in een team werken (Bemiddelaar).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Medewerker Universiteitsbibliotheek, Karakter Medewerker Universiteitsbibliotheek.

Netwerk medewerker Universiteitsbibliotheek

De Bibliotheektechnisch Medewerker komt in aanraking met alle gebruikers van de bibliotheek. Het is immers zijn taak de bibliotheek bruikbaar te houden. Onder bezoekers zullen zich voornamelijk studenten, docenten en onderzoekers bevinden. Verder heeft hij collega's die ook Bibliotheektechnisch Medewerker zijn en werkt hij, eventueel, samen met de informatiespecialist/vakreferent op het gebied van aanschaf.

Mensen vonden ons op: Collega’s Medewerker Universiteitsbibliotheek, Medewerkers Medewerker Universiteitsbibliotheek.

Is het beroep medewerker Universiteitsbibliotheek iets voor jou?

Zou je graag medewerker Universiteitsbibliotheek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als medewerker Universiteitsbibliotheek bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Medewerker Universiteitsbibliotheek, beroepskeuzetest Medewerker Universiteitsbibliotheek, beroep Medewerker Universiteitsbibliotheek kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden medewerker Universiteitsbibliotheek

De Bibliotheektechnisch Medewerker kan binnen zijn functie doorgroeien door meer taken te krijgen en een bijbehorend hoger salaris.

Het aantal Universiteitsbibliotheken is beperkt en de posities voor deze functie dus ook. Toch zijn er vacatures te vinden, vaak in het kader van bepaalde projecten, als digitalisering.

Arbeidsmarktperspectief score medewerker Universiteitsbibliotheek

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep medewerker Universiteitsbibliotheek. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Medewerker Universiteitsbibliotheek, Promotie mogelijkheden Medewerker Universiteitsbibliotheek, Carriere Medewerker Universiteitsbibliotheek.

Solliciteren op de functie medewerker Universiteitsbibliotheek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als medewerker Universiteitsbibliotheek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor medewerker Universiteitsbibliotheek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als medewerker Universiteitsbibliotheek. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Medewerker Universiteitsbibliotheek, CV Medewerker Universiteitsbibliotheek, sollicitatie Medewerker Universiteitsbibliotheek.

Interviews met medewerker Universiteitsbibliotheek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen medewerker Universiteitsbibliotheek

Vacatures medewerker universiteitsbibliotheek

Op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker Universiteitsbibliotheek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medewerker Universiteitsbibliotheek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Bibliotheektechnisch Medewerker werkt bij een Universiteitsbibliotheek. Zijn taken hebben als doel bezoekers te ondersteunen in het gebruiken van de collectie en faciliteiten van de bibliotheek.. Hij is zowel in contact met klanten als achter de schermen actief.

Beoordeling Medewerker Universiteitsbibliotheek

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Medewerker Universiteitsbibliotheek' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Medewerker Universiteitsbibliotheek

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep