Medewerker Universiteitsbibliotheek Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medewerker Universiteitsbibliotheek? Lees de functieomschrijving.

Een Bibliotheektechnisch Medewerker werkt bij een Universiteitsbibliotheek. Zijn taken hebben als doel bezoekers te ondersteunen in het gebruiken van de collectie en faciliteiten van de bibliotheek.. Hij is zowel in contact met klanten als achter de schermen actief. Hij informeert bezoekers over bibliotheekregelementen, geeft rondleidingen en maakt mensen wegwijs in de collectie.

De Medewerker Universiteitsbibliotheek handelt administratie rond uitlening af, zoals het maken van pasjes en het verstrekken van aanvragen. Ook de afhandeling van retouren hoort bij zijn taken; het innemen en terugplaatsen of doorsturen naar een deelbibliotheek. Verder helpt hij bezoekers bij het gebruik van catalogi en databestanden en de aanvraag van informatiedragers uit magazijn of andere bibliotheek. Achter de schermen houdt hij zich bezig met de (administratieve kant van de) aanschaf van informatiemateriaal, waarbij hij de informatiespecialist/vakreferent ondersteunt en geeft hij nieuwe werken een signatuur en titelbeschrijving en plaatst ze zo in collectie en catalogus.

Collectiebeheer, het maken van barcodes, het netjes houden van leeszalen doet hij ook, evenals het beheer van apparatuur als kopieerapparaten. De functie kan inhoudelijk verschillen per bibliotheek. Een Bibliotheektechnisch Medewerker kan ook worden aangetrokken voor projecten als digitalisering van een collectie. In zo'n geval zal hij geen contact met klanten hebben.

De functie wordt ingedeeld op drie niveaus, waarbij de Bibliotheektechnisch Medewerker 3 beperkt klantcontact heeft en eenvoudige vragen beantwoordt, de Medewerker 2 onder begeleiding groepen en klanten informeert en collega's (vakinhoudelijk) ondersteunt en de Bibliotheektechnisch Medewerker 1 zelfstandig gebruikers informeert en rondleidt, werkzaamheden coördineert en collega's ondersteunt.

 

(UFO)

Wil je werken als Medewerker Universiteitsbibliotheek?

Werk je al als Medewerker Universiteitsbibliotheek en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medewerker Universiteitsbibliotheek worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Medewerker Universiteitsbibliotheek, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Medewerker Universiteitsbibliotheek in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Medewerker Universiteitsbibliotheek
 • Student
 • Docent
 • Onderzoeker
 • Informatiespecialist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1624 tot €2320

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker Universiteitsbibliotheek

Wat verdient een Medewerker Universiteitsbibliotheek?

Afhankelijk van zijn takenpakket wordt de Medewerker Universiteitsbibliotheek ingedeeld in schaal 5, 6 of 7 (CAO Universiteiten). Dit betekent voor de Medewerker 3 een bruto maandloon van tussen de €1624 en €2320, voor de Medewerker 2 tussen de €1738 en €2429 en voor de Bibliotheektechnisch Medewerker 1, in schaal 7 tussen de €1978 en €2681 Euro. Daarnaast heeft hij recht op vakantietoeslag (8% bruto jaarinkomen) en een eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Medewerker Universiteitsbibliotheek

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Medewerker Universiteitsbibliotheek

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medewerker Universiteitsbibliotheek

Hoe goed is de toekomst voor de Medewerker Universiteitsbibliotheek? 

De Bibliotheektechnisch Medewerker kan binnen zijn functie doorgroeien door meer taken te krijgen en een bijbehorend hoger salaris.

Het aantal Universiteitsbibliotheken is beperkt en de posities voor deze functie dus ook. Toch zijn er vacatures te vinden, vaak in het kader van bepaalde projecten, als digitalisering.

Baankans Medewerker Universiteitsbibliotheek

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Medewerker Universiteitsbibliotheek worden: Opleidingen tot Medewerker Universiteitsbibliotheek

Hoe word je een Medewerker Universiteitsbibliotheek? 

De gevraagde opleiding varieert per functie. Hoe meer bevoegdheden, hoe hoger het opleidingsniveau. Wanneer de functie vooral uitvoerend is, bijvoorbeeld digitalisering van documenten, is een MBO opleiding voldoende. In welke richting - technisch, bibliotheek - wisselt ook per bibliotheek. De Bibliotheektechnisch Medewerker 1 heeft het meest uitgebreide takenpakket en de meeste verantwoordelijkheden. Van hem wordt HBO werk- en denkniveau gevraagd. Affiniteit met de eventuele faculteit (geesteswetenschappen, rechten) waaraan de bibliotheek gelieerd is is een pré.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Medewerker Universiteitsbibliotheek

Meer opleidingen Medewerker Universiteitsbibliotheek

Weet je nog niet of je Medewerker Universiteitsbibliotheek wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Medewerker Universiteitsbibliotheek of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Medewerker Universiteitsbibliotheek

Met wie werkt een Medewerker Universiteitsbibliotheek samen? 

De Bibliotheektechnisch Medewerker komt in aanraking met alle gebruikers van de bibliotheek. Het is immers zijn taak de bibliotheek bruikbaar te houden. Onder bezoekers zullen zich voornamelijk studenten, docenten en onderzoekers bevinden. Verder heeft hij collega's die ook Bibliotheektechnisch Medewerker zijn en werkt hij, eventueel, samen met de informatiespecialist/vakreferent op het gebied van aanschaf.


 • Medewerker Universiteitsbibliotheek
 • Student
 • Docent
 • Onderzoeker
 • Informatiespecialist
Medewerker Universiteitsbibliotheek


Organisaties waar een Medewerker Universiteitsbibliotheek werkzaam is

Waar werkt een Medewerker Universiteitsbibliotheek meestal? 

De Bibliotheektechnisch Medewerker werkt bij een Universiteitsbibliotheek en dus in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Medewerker Universiteitsbibliotheek

Waar kun je het beste werken als Medewerker Universiteitsbibliotheek? Hieronder vindt je de best door de Medewerker Universiteitsbibliotheek beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Medewerker Universiteitsbibliotheek.

Competenties, Skills en Vaardigheden Medewerker Universiteitsbibliotheek:

Welke competenties heeft een een Medewerker Universiteitsbibliotheek nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Medewerker Universiteitsbibliotheek

Wat voor persoonlijkheid heb je als Medewerker Universiteitsbibliotheek nodig? 

De Medewerker Universiteitsbibliotheek heeft oog voor detail, werkt precies en zorgvuldig en hecht veel waarde aan voorschriften en regelgeving. Hij is strikt, orderlijk en heeft een praktische instelling. Het is belangrijk voor hem om zijn werk goed te doen en hij heeft duidelijke ideeën over wat dat betekent (Perfectionist). Hij heeft behoefte aan duidelijkheid en strakke planning. Hij is een dienstverlener en zal altijd proberen iedereen tevreden te stellen. Hij kan dan ook goed in een team werken (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker Universiteitsbibliotheek


Bemiddelaar


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Medewerker Universiteitsbibliotheek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medewerker Universiteitsbibliotheek

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medewerker Universiteitsbibliotheek

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medewerker Universiteitsbibliotheek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medewerker Universiteitsbibliotheek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medewerker Universiteitsbibliotheek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medewerker Universiteitsbibliotheek. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medewerker Universiteitsbibliotheek iets voor je?

Zou je graag Medewerker Universiteitsbibliotheek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medewerker Universiteitsbibliotheek bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Medewerker Universiteitsbibliotheek

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar