Domeinspecialist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Domeinspecialist? Lees de functieomschrijving.

Een Domeinspecialist werkt in de backoffice van een openbare bibliotheek (ook wel gemeentebibliotheek). Hij is verantwoordelijk voor de product-, beleid- en kennisontwikkeling binnen zijn domein, bijvoorbeeld jeugd, maatschappij of onderwijs. Jaarlijks worden in een werkplan doelstellingen vastgelegd, op de uitvoering waarvan de Domeinspecialist toeziet. Hij doet voor de bepaling van doelstellingen en beleidsadviezen het benodigde onderzoek, zowel binnen als buiten de bibliotheek. Hij is de autoriteit op zijn domein, het inhoudelijke aanspreekpunt, de beleidsadviseur, onderzoeker, de spin in het web die contacten onderhoudt met culturele en maatschappelijke organisaties.

Door zijn uitgebreide netwerk en domeinspecifieke kennis is de Domeinspecialist in staat te achterhalen welke producten en diensten nog ontbreken of verbeterd kunnen worden, adviseert hij hierover en start hij projecten om in de publieksvraag te voorzien. Naast zijn omvangrijke externe netwerk gebruikt de Domeinspecialist als medewerker informatie & advies de frontoffice om contact met klanten te behouden en zo van dichtbij te zien wat er leeft. Hij werkt samen met andere medewerkers in de backoffice bij de uitvoering van projecten.

Wil je werken als Domeinspecialist?

Werk je al als Domeinspecialist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Domeinspecialist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Domeinspecialist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Domeinspecialist in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Domeinspecialist
 • Bibliothecaris Backoffice
 • Specialist Collectiebeheer
 • Medewerker Informatie & Advies

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2200 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Domeinspecialist

Wat verdient een Domeinspecialist?

De Domeinspecialist verdient tussen de €2200 en €3000 bruto per maand. Ook een eindejaarsuitkering (1,5% van het bruto jaarloon), vakantietoeslag (12 x 8% van het bruto maandsalaris) en onregelmatigheidstoeslagen horen tot de arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Domeinspecialist

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Domeinspecialist

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Domeinspecialist

Hoe goed is de toekomst voor de Domeinspecialist? 

De prognoses voor werkgelegenheid in het bibliotheekwezen waren tot 2008 uitstekend. Nu heeft ook de bibliotheek echter te maken met bezuinigingen.

De Domeinspecialist kan zijn verantwoordelijkheden rond organisatie en management uitbreiden naar een meer leidinggevende functie.

Baankans Domeinspecialist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Domeinspecialist worden: Opleidingen tot Domeinspecialist

Hoe word je een Domeinspecialist? 

De bibliotheek vraagt een afgeronde HBO opleiding Informatiedienstverlening en -Management of een HBO opleiding die past bij het specifieke domein, aangevuld met kennis van de bibliotheek.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Domeinspecialist

Meer opleidingen Domeinspecialist

Weet je nog niet of je Domeinspecialist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Domeinspecialist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Domeinspecialist

Met wie werkt een Domeinspecialist samen? 

De Domeinspecialist werkt samen met de bibliothecaris backoffice bij de uitvoering van projecten, hij onderhoudt externe contacten gerelateerd aan zijn domein, ziet toe op de uitvoering van het werkplan door teamleden en werkt met de medewerker(s) informatie & advies om zo in contact te blijven met klanten.


 • Domeinspecialist
 • Bibliothecaris Backoffice
 • Specialist Collectiebeheer
 • Medewerker Informatie & Advies
Domeinspecialist


Organisaties waar een Domeinspecialist werkzaam is

Waar werkt een Domeinspecialist meestal? 

De Domeinspecialist is werkzaam in een openbare bibliotheek en dus in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Domeinspecialist

Waar kun je het beste werken als Domeinspecialist? Hieronder vindt je de best door de Domeinspecialist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Domeinspecialist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Domeinspecialist:

Welke competenties heeft een een Domeinspecialist nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Domeinspecialist

Wat voor persoonlijkheid heb je als Domeinspecialist nodig? 

De Domeinspecialist heeft helder voor ogen wat hij wil bereiken en hoe hij dit gaat doen. Hij is gedreven, heeft hart voor zijn domein en wil producten en diensten hierin verbeteren, ontwikkelen en laten voldoen aan de wens van de klant (Perfectionist). Hij is uitstekend op de hoogte van wat er leeft, heeft goed zicht op wat er aan kennis is binnen zijn domein en is gedreven in het bijhouden van alle ontwikkelingen. Hij overziet het geheel en onderbouwt zijn keuzes met zoveel mogeljk informatie (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Domeinspecialist


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Domeinspecialist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Domeinspecialist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Domeinspecialist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Domeinspecialist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Domeinspecialist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Domeinspecialist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Domeinspecialist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Domeinspecialist iets voor je?

Zou je graag Domeinspecialist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Domeinspecialist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Domeinspecialist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar