Documentatiemedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Documentatiemedewerker? Lees de functieomschrijving.

De Documentatiemedewerker is verantwoordelijk voor het bijhouden van de documentatie in een bedrijf. Deze documentatie bestaat onder andere uit procedurele handleidingen, voorschriften, en algemene personeelsdocumenten. De Documentatiemedewerker moet ervoor zorgen dat de stroom documentatiemateriaal steeds verwerkt wordt en met elke vernieuwing geupdate wordt. Alleen als dit proces van ordenen en verwerken plaatsheeft kunnen de andere medewerkers in het bedrijf hun werk goed (gebaseerd op actuele informatie) blijven doen.

Het is dan ook belangrijk voor de Documentatiemedewerker om zelf kennis te hebben van en inzicht in de sector waarin hij werkt. Zonder inzicht kan de Medewerker geen goede documentatie leveren en bestaat het gevaar dat de documentatie niet begrijpelijk of te gebruiken is door het personeel.

Omdat de documentie die de Documentatiemedewerker bijhoudt of samenstelt vaak gebruikt wordt om personeel te informeren of zelfs bij te scholen, is hij vaak ook verantwoordelijk voor het registreren van deelname van personeel aan trainingen. Indien nodig kan de Documentatiemedewerker zijn meerdere inlichten over gaten in het onderwijsaanbod en er zo voor zorgen dat nieuwe trainingen gegeven worden.

Ook andere administratieve werkzaamheden kunnen tot het takenpakket van de Documentatiemedewerker horen, zoals boekhouding of het uitgeven van relevante documenten aan klanten.

Een voorbeeld van een sector waarin Documentatiemedewerkers actief zijn is transport en logistiek, waarin veel gegevens geadministreerd en geupdate moeten worden.

Wil je werken als Documentatiemedewerker?

Werk je al als Documentatiemedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Documentatiemedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Documentatiemedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Documentatiemedewerker in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Medewerkers
  • Directie
  • Trainers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Documentatiemedewerker

Wat verdient een Documentatiemedewerker?

Het loon van een Documentatiemedewerker is erg afhankelijk van het soort bedrijf waar hij werkt en de ervaring die hij heeft. Bij de overheid is een startsalaris van rond de €1700 waarschijnlijk. In sommige functies echter verdient een Documentatiemedewerker met ervaring tot €3000 per maand. De overige arbeidsvoorwaarden variëren eveneens.

Salarisschaal Documentatiemedewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Documentatiemedewerker

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Documentatiemedewerker

Hoe goed is de toekomst voor de Documentatiemedewerker? 

Er zijn weinig functies die uitsluitend op de documentatieverwerking gericht zijn. Vaak maakt de Documentatiemedewerker dan deel uit van de administratieve dienst. Hierdoor is het dan weer wel mogelijk om een andere functie te kunnen krijgen, vooral als hij zich specialiseert.

Baankans Documentatiemedewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Documentatiemedewerker worden: Opleidingen tot Documentatiemedewerker

Hoe word je een Documentatiemedewerker? 

Voor beroepen in de industriële sector heeft men doorgaans een MBO opleiding als Laborant, Operator, of Milieumedewerker nodig. In de transportsector (scheepvaart) is een diploma van het Scheepvaart en Transport College (MBO) nodig.

Een HBO opleiding in de financiële richting leidt meer tot werk in de zakelijke sector, waar een Documentatiemedewerker vooral administratief werk doet. Een opleiding die specifiek de informatieve kant belicht is MBO Informatiedienstverlening Bibliotheken of HBO Informatiebeheer -en Dienstverlening.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Documentatiemedewerker

Meer opleidingen Documentatiemedewerker

Weet je nog niet of je Documentatiemedewerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Documentatiemedewerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Documentatiemedewerker

Met wie werkt een Documentatiemedewerker samen? 

De belangrijkste interactie voor een Documentatiemedewerker is die met de andere medewerkers, om te zorgen dat de goede documentatie geleverd wordt. De directie levert opdrachten aan de medewerker en geeft leiding. Voor het organiseren van eventuele trainingen is het belangrijk dat er contact gezocht wordt met de goede trainers.


  • Medewerkers
  • Directie
  • Trainers
Documentatiemedewerker


Organisaties waar een Documentatiemedewerker werkzaam is

Waar werkt een Documentatiemedewerker meestal? 

Als een bedrijf groot genoeg is om veel documentatie te genereren, is er al een Documentatiemedewerker nodig. Vaak komt men voor specifiek documentatiewerk, zoals handleidingen, bij een bedrijf terecht dat voornamelijk aan productie doet. Ook in de scheepvaart en transport moet veel informatie verwerkt worden. Maar de overheid kent ook grote instanties en is dus ook een optie.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Documentatiemedewerker

Waar kun je het beste werken als Documentatiemedewerker? Hieronder vindt je de best door de Documentatiemedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Documentatiemedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Documentatiemedewerker:

Welke competenties heeft een een Documentatiemedewerker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Documentatiemedewerker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Documentatiemedewerker nodig? 

Omdat de Documentatiemedewerker ondersteunend werk voor anderenverricht moet hij een intrinsieke behoefte hebben om anderen te helpen (Gever). Daarnaast is het belangrijk om ook de kleine veranderingen op te pikken en door te voeren, alle informatie kritisch te bekijken en goed te omschrijven. Dit werk moet de Documentatiemedewerker wel op eigen houtje kunnen doen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Documentatiemedewerker


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Documentatiemedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Documentatiemedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Documentatiemedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Documentatiemedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Documentatiemedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Documentatiemedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Documentatiemedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Documentatiemedewerker iets voor je?

Zou je graag Documentatiemedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Documentatiemedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Documentatiemedewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar