Bibliothecaris Backoffice Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bibliothecaris Backoffice? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bibliothecaris backoffice. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bibliothecaris backoffice wordt.

 

Wat is een Bibliothecaris Backoffice?

De Bibliothecaris Backoffice is breed inzetbaar op het gebied van productontwikkeling, het maken van beleid en de ontwikkeling van kennis. Hij onderzoekt welke diensten mogelijk ontbreken in de bibliotheek en fungeert als leider van projecten die in de vraag van bezoekers voorzien. Naast een leidinggevende heeft de functie van de Bibliothecaris Backoffice ook een netwerkende kant. Hij is de persoon die contacten maakt en onderhoudt met (culturele) instellingen en scholen waarmee de bibliotheek samenwerkt. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld de plaatselijke afdeling van Amnesty, die voor de Dag van de Rechten van de Mens in samenwerking met de bibliotheek een tentoonstelling inricht.

De Bibliothecaris Backoffice heeft ook een informerend functie; hij houdt bij welke veranderingen zich voordoen in nationaal, regionaal of stedelijk beleid en rapporteert de relevante informatie aan de coördinator backoffice. Tot slot signaleert hij wat er ontbreekt of juist teveel is in de collectie van de bibliotheek. Hiervoor is het belangrijk om te weten wat er leeft bij het publiek. De Bibliothecaris Backoffice voert daarom ook taken uit in de frontoffice, overeenkomstig met die van de medewerker informatie & advies.Wil je werken als Bibliothecaris Backoffice?

Werk je al als Bibliothecaris Backoffice en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bibliothecaris Backoffice worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bibliothecaris Backoffice, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bibliothecaris Backoffice in één oogopslag

Netwerk:

  • Coördinator Backoffice
  • Directeur
  • Medewerker Informatie & Advies

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €2600

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bibliothecaris Backoffice

Wat verdient een Bibliothecaris Backoffice?

De Bibliothecaris Backoffice verdient tussen de €2000 en €2600 bruto per maand. Hij kan verder rekenen op een eindejaarsuitkering (1,3 % van het bruto jaarloon), vakantiegeld (12x 8% van het bruto maandloon) en onregelmatigheidstoeslagen.

Salarisschaal Bibliothecaris Backoffice

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Bibliothecaris Backoffice

Er zijn geen vacatures Bibliothecaris Backoffice aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Bibliothecaris Backoffice in werkt.

Meer weten over de sector waar een Bibliothecaris Backoffice in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bibliothecaris Backoffice

Wat is de toekomst van Bibliothecaris Backoffice?

Tot 2008 waren de vooruitzichten voor in IDM afgestudeerden rooskleurig. Nu heeft ook het bibliotheekwezen te maken met bezuinigingen.

Een Bibliothecaris Backoffice kan meer leidinggevende taken op zich nemen en zo doorgroeien naar een leidinggevende functie.

Baankans Bibliothecaris Backoffice

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Bibliothecaris Backoffice worden: Opleidingen tot Bibliothecaris Backoffice

Wil je Bibliothecaris Backoffice worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Bibliothecaris Backoffice.

Hoe word je een Bibliothecaris Backoffice? 

Er is één HBO opleiding waarmee je aan het werk kunt als Bibliothecaris Backoffice, namelijk Informatiedienstverlening en -Management (IDM).

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Bibliothecaris Backoffice

Er zijn geen opleidingen Bibliothecaris Backoffice aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Bibliothecaris Backoffice in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Omscholen of doorgroeien tot Bibliothecaris Backoffice

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Bibliothecaris Backoffice wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Bibliothecaris Backoffice zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Bibliothecaris Backoffice

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Bibliothecaris Backoffice?

Competenties en Vaardigheden Bibliothecaris Backoffice

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Bibliothecaris Backoffice nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Bibliothecaris Backoffice nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Bibliothecaris Backoffice

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Bibliothecaris Backoffice

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Bibliothecaris Backoffice. Als Bibliothecaris Backoffice wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Bibliothecaris Backoffice:


zie volledige beschrijving persoonstype Bibliothecaris Backoffice

Vakkennis voor een Bibliothecaris Backoffice

Het is voor een Bibliothecaris Backoffice ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Bibliothecaris Backoffice zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Bibliothecaris Backoffice


Werkervaring Bibliothecaris Backoffice

Het is voor een startend Bibliothecaris Backoffice die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Bibliothecaris Backoffice is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Medewerker Informatie & Advies .

Iets anders leren?

Is Bibliothecaris Backoffice het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Bibliothecaris Backoffice

Met wie werkt een Bibliothecaris Backoffice samen? 

De Bibliothecaris Backoffice heeft contact met het publiek om te achterhalen wat er leeft. Hierbij werkt hij samen met de medewerker informatie & advies. Daarnaast houdt hij politieke ontwikkelingen bij die hij rapporteert aan de coördinator backoffice. Hij legt verantwoording af aan de directeur. Tot slot heeft hij een uitgebreid netwerk van externe contacten met name in de culturele sector.


  • Coördinator Backoffice
  • Directeur
  • Medewerker Informatie & Advies
Bibliothecaris Backoffice


Organisaties waar een Bibliothecaris Backoffice werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bibliothecaris Backoffice meestal werkt.

Waar werkt een Bibliothecaris Backoffice?

De Bibliothecaris Backoffice is werkzaam bij een openbare bibliotheek en dus in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Bibliothecaris Backoffice

Waar kun je het beste werken als Bibliothecaris Backoffice? Hieronder vind je de best door de Bibliothecaris Backoffice beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bibliothecaris Backoffice.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bibliothecaris Backoffice:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bibliothecaris Backoffice.

Welke competenties heeft een Bibliothecaris Backoffice nodig?

Een Bibliothecaris Backoffice heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bibliothecaris Backoffice

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bibliothecaris Backoffice passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bibliothecaris Backoffice nodig? 

De Bibliothecaris Backoffice heeft een breed takenpakket en uiteenlopende verantwoordelijkheden, waarbij secuur werken en de wens te verbeteren of ontwikkelen onontbeerlijk zijn (Perfectionist). Ook is hij ijverig en gedreven en heeft hij een praktische instelling. Hij houdt het overzicht, doet veel dingen tegelijk en is bovendien enthousiast (Succesvolle Werker).

Bekijk de persoonstypen voor Bibliothecaris Backoffice


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Bibliothecaris Backoffice

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bibliothecaris Backoffice

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bibliothecaris Backoffice

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bibliothecaris Backoffice

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bibliothecaris Backoffice dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bibliothecaris Backoffice belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bibliothecaris Backoffice. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bibliothecaris Backoffice iets voor je?

Zou je graag Bibliothecaris Backoffice willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bibliothecaris Backoffice bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bibliothecaris Backoffice

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar