U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Online Media Specialist

Online Media Specialist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een online Media Specialist? Lees de functieomschrijving.

Een Online Media Specialist is verantwoordelijk voor alle online communicatie uitingen van een bedrijf of instelling. Aangezien veel van deze uitingen tegenwoordig via social media gaan zoals bijvoorbeeld via Twitter, Facebook en Linkedin wordt een Online Media Specialist ook wel een Social Media Specialist genoemd. Het is de taak van de Online Media Specialist om te reageren als het bedrijf of instelling waar de Online Media Specialist voor werkt genoemd wordt op het internet. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een twitter bericht, een post op facebook maar ook gaan om een bericht op een forum van een consumentenwebsite zoals Radar. De taak van de Online Media Specialist is om de juiste informatie te verstrekken en eventuele imagoschade te voorkomen. Een Online Media Specialist is dan ook veel bezig met reputatiemanagement en het bewaken van het imago van de werkgever van de Online Media Specialist. Als een klant bijvoorbeeld niet tevreden is over het product en hier over tweet dan is het de taak van de Online Media Specialist om hier op in te spelen om zo te laten zien dat het bedrijf begaan is met de klanten.

Verder kan een Online Media Specialist ook verantwoordelijk zijn voor het beantwoorden van vragen die gesteld worden op het internet. De Online Media Specialist moet daarom ook kennis hebben van het product of dienst dat het bedrijf waarvoor de Online Media Specialist werkt aanbiedt. Het beantwoorden van klantvragen die gesteld worden via het internet wordt webcare genoemd. En dit kan  een belangrijk onderdeel zijn van de werkzaamheden van een Online Media Specialist.

Een Online Media Specialist kan overal werken. In de praktijk zijn het de grotere ondernemingen met veel verschillende soorten klanten die een Online Media Specialist in dienst nemen. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan banken, verzekeraars en telecomaanbieders. 

Mensen vonden ons op: Job Online Media Specialist, Baan Online Media Specialist, Online Media Specialist Worden, Functie-eisen Online Media Specialist, Verantwoordelijkheden Online Media Specialist, Functieprofiel Online Media Specialist, Wat doet een Online Media Specialist, Werken als Online Media Specialist.

Online Media Specialist worden: Opleiding tot online Media Specialist

Een Online Media Specialist dient in het algemeen over HBO werk- en denkniveau te beschikken. De meeste reguliere communicatie opleidingen zijn goede vooropleidingen om als Online Media Specialist te kunnen werken. Opleidingen zoals Marketing Management (HBO), Marketing & Communicatie (HBO) en andere Media/Communicatie opleidingen zijn doorgaands ook geschikt. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Online Media Specialist, Online Media Specialist Worden, Opleidingsniveau Online Media Specialist, Scholing Online Media Specialist, Studie Online Media Specialist, Bijscholing Online Media Specialist, Omscholing Online Media Specialist.

Organisaties waar een online Media Specialist doorgaans werkzaam is

Alle soorten organisaties maken tegenwoordig gebruik van online media. Profit organisaties zoals banken en telecomaanbieders maar ook de overheid en andere non-profit organaties zoals het Rode Kruis en Greenpeace hebben Online Media Specialisten in dienst. 

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Online Media Specialist, Online Media Specialist Worden, Opleidingsniveau Online Media Specialist, Scholing Online Media Specialist, Studie Online Media Specialist, Bijscholing Online Media Specialist, Omscholing Online Media Specialist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden online Media Specialist

Een Online Media Specialist verdient doorgaands circa 1700 euro per maand als starter en dit kan oplopen tot circa 3000 euro per maand.

 

Mensen vonden ons op: Salaris Online Media Specialist, Loon Online Media Specialist, Wat verdien je als Online Media Specialist, Salarisschaal Online Media Specialist, Salarisindicatie Online Media Specialist, Bonus Online Media Specialist, CAO Online Media Specialist, Brutoloon Online Media Specialist, Nettoloon Online Media Specialist, Vakantiedagen Online Media Specialist, Pensioen Online Media Specialist.

Competenties, skills & vaardigheden online media specialist

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Conflicten beheersen
 • Sensitiviteit
Mensen vonden ons op: Kennis Online Media Specialist, Vaardigheden Online Media Specialist, Attitude Online Media Specialist, Kwalificaties Online Media Specialist, Competentieprofiel Online Media Specialist.

Boeken voor het beroep online media specialist

Wil je meer weten over het beroep online media specialist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je online media specialist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken online media specialist te komen.

Chromecast: The Best Media Streamer for Enjoying Online Entertainment in Your Home | Alfonso Gilbert

Engels | E-book | 9781386903796

The Google Chromecast is a truly powerful device that will turn your television into an Internet content powerhouse! The second generation Chromecast was released in the last half of 2015 and now offers increased speed, reliability, and mobility. If you'v...

Gezondheidsbevordering en zelfmanagement voor verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten | Barbara Sassen

Nederlands | Druk: 6 | Paperback | 9789035238275 | 408 pagina's

In 'Gezondheidsbevordering en preventie voor verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten' worden de meest recente inzichten over gezondheidsvoorlichting, gezondheidsbevordering en ziektepreventie uitgebreid beschreven. Twee belangrijke onderwerpen in ...

Handboek sharepoint online | Twan Deibel

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789059409255 | 208 pagina's

Handboek sharepoint online 1e druk is een boek van Twan Deibel uitgegeven bij Duuren Media, Van. ISBN 9789059409255 In de tijd van Web 2.0 integreren desktop- en internettoepassingen meer en meer. De grens tussen wat eens zo duidelijk 'lokaal geïnstalleer...

Mensen vonden ons op: boeken voor Online Media Specialist, Online Media Specialist ebooks, boek Online Media Specialist.

Persoonstypen online Media Specialist

Een Online Media Specialist dient communicatief van aard te zijn, goed kunnen luisteren en gevoelig zijn voor de behoefte van anderen. Allemaal eigenschappen die passen bij het persoonstype de gever. Naast deze eigenschappen dient een Online Media Specialist ook empatisch en geduldig. te zijn. Een Online Media Specialist is in veel gevallen immers het online visitekaartje van het bedrijf of instelling waar de Online Media Specialist voor werkzaam is. Daarom past het persoonstype de bemiddelaar ook goed bij een Online Media Specialist. 

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Online Media Specialist, Karakter Online Media Specialist.

Netwerk online Media Specialist

Meestal werkt een Online Media Specialist samen in een team met andere media specialisten en vaak wordt het team geleidt door een Communicatie Manager

Mensen vonden ons op: Collega’s Online Media Specialist, Medewerkers Online Media Specialist.

Is het beroep online Media Specialist iets voor jou?

Zou je graag online Media Specialist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als online Media Specialist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Online Media Specialist, beroepskeuzetest Online Media Specialist, beroep Online Media Specialist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden online Media Specialist

Social media wordt steeds meer gebruikt door allerlei soorten bedrijven en instellingen om te communiceren. Er is dan ook een toenemende vraag naar Online Media Specialisten. Het arbeidsperspectief is dan ook goed te noemen. Doorgroeimogelijkheden zijn er doorgaands ook. Zo kan een Online Media Specialist bij goed functioneren na verloop van tijd Communicatie Manager worden. 

 

Arbeidsmarktperspectief score online Media Specialist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep online Media Specialist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Online Media Specialist, Promotie mogelijkheden Online Media Specialist, Carriere Online Media Specialist.

Solliciteren op de functie online Media Specialist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als online Media Specialist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor online Media Specialist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als online Media Specialist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Online Media Specialist, CV Online Media Specialist, sollicitatie Online Media Specialist.

Interviews met online Media Specialist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen online Media Specialist

Vacatures online media specialist

Op zoek naar een nieuwe baan als Online Media Specialist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Online Media Specialist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Online Media Specialist is verantwoordelijk voor alle online communicatie uitingen van een bedrijf of instelling. Aangezien veel van deze uitingen tegenwoordig via social media gaan zoals bijvoorbeeld via Twitter, Facebook en Linkedin wordt een Online Media Specialist ook wel een Social Media Specialist genoemd. Het is de taak van de Online Media Specialist om te reageren als het bedrijf of instelling waar de Online Media Specialist voor werkt genoemd wordt op het internet.

Beoordeling Online Media Specialist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Online Media Specialist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Online Media Specialist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep