Medewerker Klantenservice Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medewerker Klantenservice? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep medewerker klantenservice. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je medewerker klantenservice wordt.

 

Wat is een Medewerker Klantenservice?

De Medewerker Klantenservice helpt klanten bij problemen, klachten en vragen. De Klantenservicemedewerker biedt waar nodig ondersteuning en diensten aan bestaande klanten. Zo kunnen klanten vragen hebben over het gebruik van een aangeschaft product, klachten hebben over een product of dienst of andere problemen ondervinden. De Medewerker Klantenservice probeert de klant zo goed mogelijk verder te helpen en de problemen op te lossen. Een klantgerichte instelling is hiervoor erg belangrijk. Maar ook communicatieve vaardigheden en het goed kunnen omgaan met verschillende typen mensen zijn belangrijke vaardigheden.

Klantenservice

De klantenservice wordt meestal telefonisch verleend. Maar de service kan ook via e-mail, de website, social media of op locatie verleend worden. Veel grote bedrijven hebben een eigen afdeling Klantenservice waar alle Klantenservicemedewerkers werken. Vaak werken de medewerkers in teams en hebben een teamleider die hen aanstuurt en in gesprekken helpt bij de verdere ontwikkeling en eventuele problemen met de klanten.

Verkoop

De klantenservice werkt vaak nauw samen met de verkoopafdeling. Naast het ondersteunen van de klanten bij de huidige producten en diensten, kan de Medewerker Klantenservice ook advies en informatie geven over nieuwe producten en zo toekomstige klanten binnen proberen te halen. Het is hiervoor belangrijk dat de Klantenservicemedewerker commerciële kansen snel weet te signaleren.Wil je werken als Medewerker Klantenservice?

Werk je al als Medewerker Klantenservice en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medewerker Klantenservice worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Medewerker Klantenservice, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Medewerker Klantenservice in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Teamleider Klantenservice
  • Verkoper

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1300 tot €2400

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

753


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker Klantenservice

Wat verdient een Medewerker Klantenservice?

Een startende Medewerker Klantenservice verdient tussen de €1300,- en €1600,-. Door werkervaring op te doen kan dit salaris oplopen tot €2400,-. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden horen vaak vakantiedagen en de mogelijkheid tot het volgen van aanvullende cursussen.

Salarisschaal Medewerker Klantenservice

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Medewerker Klantenservice

Op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker Klantenservice? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medewerker Klantenservice. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Medewerker Klantenservice vacatures

Vacature Medewerker klantenservice
ABN AMRO
Deze vacature wordt vervuld in samenwerking met Randstad. Ben jij geïnteresseerd en wil je solliciteren? Klik dan op 'solliciteren op werkgever site'. Je wordt dan direct doorgestuurd naar Functieomschrijving Per …
Vacature Klantenservice Medewerker
Walters People
Ben jij een startende MBO'er of HBO'er en op zoek naar een baan als Klantenservice Medewerker? Sta je mensen graag te woord en heb jij SAP ervaring? Typeren anderen jou …
Vacature Medewerker Klantenservice
Olympia
Bedrijfsomschrijving Onze opdrachtgever is een Semi-Overheid instelling. Je komt te werken op de Klant Contact afdeling waar een diversiteit aan collega's zit. Het betreft een informele, gezellige werksfeer binnen de …
Vacature Klantenservice medewerker Techniek/ Zorg
Olympia
Bedrijfsomschrijving Binnen deze leuke en groeiende onderneming in Almelo zoeken wij leuke collega's met passie voor klantcontact! Kom werken bij het leukste contact center van Nederland! Onze opdrachtgever is een …
Vacature Klantenservice medewerker Zakelijk, ABN AMRO
ABN AMRO
Deze vacature wordt vervuld in samenwerking met Randstad. Ben jij geïnteresseerd en wil je solliciteren? Klik dan op 'solliciteren op werkgever site'. Je wordt dan direct doorgestuurd naar Functieomschrijving Is …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medewerker Klantenservice

Wat is de toekomst van Medewerker Klantenservice?

Er is een ruime vraag naar Medewerkers Klantenservice, dus er zijn veel vacatures voor klantenservice medewerker te vinden. Verschillende bedrijven zijn op zoek naar geschikte kandidaten voor deze functie. Door ervaring op te doen en aanvullende cursussen te volgen zijn er ook doorgroeimogelijkheden binnen dit beroep. Doorgroeien tot teamleider Klantenservice behoort ook vaak tot de mogelijkheden.

Baankans Medewerker Klantenservice

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

753


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Medewerker Klantenservice worden: Opleidingen tot Medewerker Klantenservice

Wil je Medewerker Klantenservice worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Medewerker Klantenservice.

Hoe word je een Medewerker Klantenservice? 

Om aan de slag te kunnen als Medewerker Klantenservice wordt vaak geen specifieke opleiding gevraagd. Wel zijn er opleidingen en cursussen beschikbaar die je kunnen opleidingen tot Klantenservicemedewerker en je vaardigheden hiervoor kunnen verbeteren.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Medewerker Klantenservice

Medewerker Klantenservice
De functie Medewerker Klantenservice Heb jij graag klantcontact? Ben jij iemand voor wie service verlenen vanzelfsprekend is? En werk je graag in teamverband? Dan is onze opleiding Medewerker Klantenservice jou …
Medewerker Klantenservice
Medewerker Klantenservice
Medewerker klantenservice   Medewerkers van de klantenservice verschaffen klanten advies en informatie op vragen over de producten, diensten en het beleid van bedrijven en organisaties, ze verwerken financiële transacties via
Medewerker Klantenservice
Medewerker Klantenservice
Medewerker klantenservice   Medewerkers van de klantenservice verschaffen klanten advies en informatie op vragen over de producten, diensten en het beleid van bedrijven en organisaties, ze verwerken financiële transacties via
Medewerker Klantenservice
Medewerker Klantenservice
Medewerker klantenservice   Medewerkers van de klantenservice verschaffen klanten advies en informatie op vragen over de producten, diensten en het beleid van bedrijven en organisaties, ze verwerken financiële transacties via
Medewerker Klantenservice
(specialisatie) Medewerker Klantenservice
De functie Medewerker Klantenservice Heb jij graag klantcontact? Ben jij iemand voor wie service verlenen vanzelfsprekend is? En werk je graag in teamverband? Dan is onze opleiding Medewerker Klantenservice jou …
(specialisatie) Medewerker Klantenservice

Omscholen of doorgroeien tot Medewerker Klantenservice

Als je Medewerker Klantenservice wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Medewerker Klantenservice zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Medewerker Klantenservice

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Medewerker Klantenservice?

Competenties en Vaardigheden Medewerker Klantenservice

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Medewerker Klantenservice nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Medewerker Klantenservice nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Medewerker Klantenservice

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Medewerker Klantenservice

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Medewerker Klantenservice. Als Medewerker Klantenservice wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Medewerker Klantenservice:


zie volledige beschrijving persoonstype Medewerker Klantenservice

Vakkennis voor een Medewerker Klantenservice

Het is voor een Medewerker Klantenservice ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Medewerker Klantenservice zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Medewerker Klantenservice

Medewerker Klantenservice
Medewerker klantenservice   Medewerkers van de klantenservice verschaffen klanten advies en informatie op vragen over de producten, diensten en het beleid van bedrijven en organisaties, ze verwerken financiële transacties via
Medewerker Klantenservice
Opleiding Medewerker Klantenservice
Wil je een opleiding Medewerker Klantenservice volgen om aan de slag te kunnen in een administratieve functie? Bij De Kantooropleider kun je direct starten! De opleiding Medewerker Klantenservice bij De …
Opleiding Medewerker Klantenservice
CUSTOMER SERVICE MEDEWERKER / KLANTENSERVICE
Algemene informatie: De wijze waarop het telefonisch contact met je klant verloopt, bepaalt grotendeels het beeld van een organisatie. Vaak is dit een belangrijk visitekaartje. Wil je weten en leren …
CUSTOMER SERVICE MEDEWERKER / KLANTENSERVICE
Online opleiding Callcentre/Klantenservice Wmo, Jeugdwet en Participatiewet
Online opleiding frontoffice/klantenservice Wmo, Jeugdwet en Participatiewet Er is een grote vraag naar frontoffice medewerkers Wmo, Jeugdwet en Participatiewet! Zoek je een om- of bijscholing naar het beroep van medewerker …
Online opleiding Callcentre/Klantenservice Wmo, Jeugdwet en Participatiewet

Werkervaring Medewerker Klantenservice

Het is voor een startend Medewerker Klantenservice die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Medewerker Klantenservice is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Medewerker Klantenservice het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Medewerker Klantenservice

Met wie werkt een Medewerker Klantenservice samen? 

De Klantenservicemedewerker werkt vaak in een team onder leidingen van een teamleider. Daarnaast werkt de afdeling vaak nauw samen met de verkoopafdeling en de verkopers die daar werkzaam zijn.


  • Teamleider Klantenservice
  • Verkoper
Medewerker Klantenservice


Organisaties waar een Medewerker Klantenservice werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Medewerker Klantenservice meestal werkt.

Waar werkt een Medewerker Klantenservice?

De Medewerker klantenservice kan bij uiteenlopende bedrijven werken. Veel (grotere) bedrijven hebben een eigen afdeling Klantenservice. De Klantenservicemedewerker werkt doorgaans in de profit sector, maar kan ook in de non-profit sector werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Klantenservice?

Bekijk werken in Klantenservice

Best beoordeelde werkgevers Medewerker Klantenservice

Waar kun je het beste werken als Medewerker Klantenservice? Hieronder vind je de best door de Medewerker Klantenservice beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

VANAD

Locatie: Zuid-Holland

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Medewerker Klantenservice:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Medewerker Klantenservice.

Welke competenties heeft een Medewerker Klantenservice nodig?

Een Medewerker Klantenservice heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Medewerker Klantenservice

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Medewerker Klantenservice passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Medewerker Klantenservice nodig? 

De Medewerker Klantenservice moet een klantgerichte instelling hebben, beschikken over goede communicatieve vaardigheden en goed met verschillende soorten mensen om kunnen gaan (Gever). Daarnaast moet de medewerker ook beschikken over commercieel inzicht en hard kunnen werken om zoveel mogelijk klanten zo snel mogelijk bij klachten en problemen te woord te kunnen staan (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker Klantenservice


Gever


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Medewerker Klantenservice

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medewerker Klantenservice

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medewerker Klantenservice

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medewerker Klantenservice

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medewerker Klantenservice dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medewerker Klantenservice belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medewerker Klantenservice. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medewerker Klantenservice iets voor je?

Zou je graag Medewerker Klantenservice willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medewerker Klantenservice bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker Klantenservice?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Medewerker Klantenservice

Vacature Klantenservice medewerker Eneco
Olympia
Bedrijfsomschrijving Via Webhelp ga je aan de slag op de klantenservice van Eneco. En dat mag, na de inwerktraining, voorlopig vanuit huis. Eneco is met hun verschillende producten voorloper op …
Vacature Parttime klantenservicemedewerker Noors
Olympia
Bedrijfsomschrijving Je komt te werken bij een wereldwijde leverancier met betrekking tot consumentenelectronica. Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Apeldoorn.Functieomschrijving Voor onze opdrachtgever zijn we opzoek naar …
Vacature Klantenservice medewerker Vlaamse telecomprovider Orange (FRANSTALIG)
Randstad
Functieomschrijving Weet jij de klant vanaf het eerste moment in de watten te leggen? Kun jij ze daarna wegwijs maken in de digitale wereld, en ze pro-actief te informeren over …
Vacature Klantenservice medewerker
Olympia
Bedrijfsomschrijving Via Olympia ga je aan het werk bij DHL Express. Zij zijn een onderdeel van DHL, de wereldwijde marktleider in expresvervoer en logistiek. De grootste logistieke dienstverlener ter wereld. …
Vacature Medewerker klantenservice
Randstad
Functieomschrijving Help jij graag mensen verder met goede informatie en advies? Werk jij secuur en vind jij goede service belangrijk? Ga dan aan de slag als medewerker klantenservice bij BPD, …

Actuele blogposts


reacties op Medewerker Klantenservice

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar