Medewerker Klantenservice Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medewerker Klantenservice? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep medewerker klantenservice. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je medewerker klantenservice wordt.

 

Wat is een Medewerker Klantenservice?

De Medewerker Klantenservice helpt klanten bij problemen, klachten en vragen. De Klantenservicemedewerker biedt waar nodig ondersteuning en diensten aan bestaande klanten. Zo kunnen klanten vragen hebben over het gebruik van een aangeschaft product, klachten hebben over een product of dienst of andere problemen ondervinden. De Medewerker Klantenservice probeert de klant zo goed mogelijk verder te helpen en de problemen op te lossen. Een klantgerichte instelling is hiervoor erg belangrijk. Maar ook communicatieve vaardigheden en het goed kunnen omgaan met verschillende typen mensen zijn belangrijke vaardigheden.

Klantenservice

De klantenservice wordt meestal telefonisch verleend. Maar de service kan ook via e-mail, de website, social media of op locatie verleend worden. Veel grote bedrijven hebben een eigen afdeling Klantenservice waar alle Klantenservicemedewerkers werken. Vaak werken de medewerkers in teams en hebben een teamleider die hen aanstuurt en in gesprekken helpt bij de verdere ontwikkeling en eventuele problemen met de klanten.

Verkoop

De klantenservice werkt vaak nauw samen met de verkoopafdeling. Naast het ondersteunen van de klanten bij de huidige producten en diensten, kan de Medewerker Klantenservice ook advies en informatie geven over nieuwe producten en zo toekomstige klanten binnen proberen te halen. Het is hiervoor belangrijk dat de Klantenservicemedewerker commerciële kansen snel weet te signaleren.

Wil je werken als Medewerker Klantenservice?

Werk je al als Medewerker Klantenservice en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medewerker Klantenservice worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Medewerker Klantenservice, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Medewerker Klantenservice in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Teamleider Klantenservice
  • Verkoper

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1300 tot €2400

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

217


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker Klantenservice

Wat verdient een Medewerker Klantenservice?

Een startende Medewerker Klantenservice verdient tussen de €1300,- en €1600,-. Door werkervaring op te doen kan dit salaris oplopen tot €2400,-. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden horen vaak vakantiedagen en de mogelijkheid tot het volgen van aanvullende cursussen.

Salarisschaal Medewerker Klantenservice

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Medewerker Klantenservice

Op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker Klantenservice? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medewerker Klantenservice. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Medewerker Klantenservice vacatures

Commercieel Klantenservice Medewerker
Yource
Wat ga jij doen? Service of sales? Vragen beantwoorden of iets verkopen? Iemand blij maken of iemand blij maken? Wil jij niet kiezen tussen deze opties en het liefst een …
Medewerker Klantenservice
Flexibility Uitzendbureau B.V.
Wil jij écht iets kunnen betekenen voor klanten, ben je klantgericht vind je het leuk om in een dynamische omgeving te werken? Dan ben jij misschien wel de Medewerker Klantenservice …
Klantenservice Medewerker
ARTO Recruitment
Ben jij communicatief vaardig, kan je goed overweg met verschillende systemen en altijd al een kijkje willen nemen bij een grote organisatie? Dan ontvang ik graag jouw sollicitatie! Functieomschrijving Binnen …
Commerciële Klantenservice Medewerker
PontMeyer Zaandam
Ga jij voor de hoogste klanttevredenheid? Hou je ervan klanten te ontzorgen en te ondersteunen bij hun aankopen op onze webshop? Dan bieden wij jou deze leuke baan waarin je …
Medewerker Hypotheken (ING)
EnergieQ
Voor ING zijn wij voortdurend op zoek naar nieuwe medewerkers. Of je nu net uit de schoolbanken komt of al jaren ervaring hebt! Wanneer je voor de ING komt werken, …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medewerker Klantenservice

Wat is de toekomst van Medewerker Klantenservice?

Er is een ruime vraag naar Medewerkers Klantenservice, dus er zijn veel vacatures voor klantenservice medewerker te vinden. Verschillende bedrijven zijn op zoek naar geschikte kandidaten voor deze functie. Door ervaring op te doen en aanvullende cursussen te volgen zijn er ook doorgroeimogelijkheden binnen dit beroep. Doorgroeien tot teamleider Klantenservice behoort ook vaak tot de mogelijkheden.

Baankans Medewerker Klantenservice

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

217


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Medewerker Klantenservice worden: Opleidingen tot Medewerker Klantenservice

Wil je medewerker klantenservice worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Medewerker Klantenservice? 

Om aan de slag te kunnen als Medewerker Klantenservice wordt vaak geen specifieke opleiding gevraagd. Wel zijn er opleidingen en cursussen beschikbaar die je kunnen opleidingen tot Klantenservicemedewerker en je vaardigheden hiervoor kunnen verbeteren.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Medewerker Klantenservice

Facilitair Servicedesk Medewerker
Facilitair Servicedesk Medewerker Algemeen Het licht in het damestoilet is kapot, het bureau van de directiesecretaresse moet verplaatst worden, de plant in de vergaderzaal is erg dor..... Je bent hét aanspreekpunt …
Facilitair Servicedesk Medewerker Incompany
Facilitair Servicedesk Medewerker Algemeen Het licht in het damestoilet is kapot, het bureau van de directiesecretaresse moet verplaatst worden, de plant in de vergaderzaal is erg dor..... Je bent hét aanspreekpunt …
Online opleiding Callcentre/Klantenservice Wmo, Jeugdwet en Participatiewet
Online opleiding frontoffice/klantenservice Wmo, Jeugdwet en Participatiewet Er is een grote vraag naar frontoffice medewerkers Wmo, Jeugdwet en Participatiewet! Zoek je een om- of bijscholing naar het beroep van medewerker …
Opleiding Medewerker Klantenservice
Wil je een opleiding Medewerker Klantenservice volgen om aan de slag te kunnen in een administratieve functie? Bij De Kantooropleider kun je direct starten! De opleiding Medewerker Klantenservice bij De …
Medewerker Klantenservice
Medewerker klantenservice   Medewerkers van de klantenservice verschaffen klanten advies en informatie op vragen over de producten, diensten en het beleid van bedrijven en organisaties, ze verwerken financiële transacties via
Meer opleidingen Medewerker Klantenservice

Weet je nog niet of je Medewerker Klantenservice wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Medewerker Klantenservice of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Medewerker Klantenservice

Met wie werkt een Medewerker Klantenservice samen? 

De Klantenservicemedewerker werkt vaak in een team onder leidingen van een teamleider. Daarnaast werkt de afdeling vaak nauw samen met de verkoopafdeling en de verkopers die daar werkzaam zijn.


  • Teamleider Klantenservice
  • Verkoper
Medewerker Klantenservice


Organisaties waar een Medewerker Klantenservice werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Medewerker Klantenservice meestal werkt.

Waar werkt een Medewerker Klantenservice?

De Medewerker klantenservice kan bij uiteenlopende bedrijven werken. Veel (grotere) bedrijven hebben een eigen afdeling Klantenservice. De Klantenservicemedewerker werkt doorgaans in de profit sector, maar kan ook in de non-profit sector werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Klantenservice?

Bekijk werken in Klantenservice

Best beoordeelde werkgevers Medewerker Klantenservice

Waar kun je het beste werken als Medewerker Klantenservice? Hieronder vind je de best door de Medewerker Klantenservice beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Medewerker Klantenservice.

Competenties, Skills en Vaardigheden Medewerker Klantenservice:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Medewerker Klantenservice.

Welke competenties heeft een Medewerker Klantenservice nodig?

Een Medewerker Klantenservice heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Medewerker Klantenservice

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Medewerker Klantenservice passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Medewerker Klantenservice nodig? 

De Medewerker Klantenservice moet een klantgerichte instelling hebben, beschikken over goede communicatieve vaardigheden en goed met verschillende soorten mensen om kunnen gaan (Gever). Daarnaast moet de medewerker ook beschikken over commercieel inzicht en hard kunnen werken om zoveel mogelijk klanten zo snel mogelijk bij klachten en problemen te woord te kunnen staan (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker Klantenservice


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Medewerker Klantenservice

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medewerker Klantenservice

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medewerker Klantenservice

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medewerker Klantenservice

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medewerker Klantenservice dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medewerker Klantenservice belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medewerker Klantenservice. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medewerker Klantenservice iets voor je?

Zou je graag Medewerker Klantenservice willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medewerker Klantenservice bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Medewerker Klantenservice

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar