Aftersales Engineer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Aftersales Engineer? Lees de functieomschrijving.

Als Aftersales Engineer in de automotive branch fungeer je als een helpdeskmedewerker bij problemen met alles wat wielen heeft. Niet alleen moet je beschikken over de technische kennis, maar ook over de sociale skills om met klanten om te gaan (die klachten hebben). De ondersteuning die je biedt is voornamelijk op technisch gebied. Het is van belang om veel kennis en ervaring te hebben van en met auto's en alles wat met automotive te maken heeft.

Naast het behandelen en afhandelen van klachten is het ook van belang om structurele fouten en problemen te signaleren en deze terug te koppelen naar het management. Zo fungeer je als één van de eerste lijnen die productiefouten kan opsporen binnen de automotive branch. Wanneer je de informatie teruggekoppeld hebt is het van belang dat er direct een plan wordt opgesteld om de betreffende producten terug te halen en de fout te herstellen.

Natuurlijk is het van belang om alle informatie die wordt verzameld op de helpdesk terug te koppelen naar de aftersales manager zodat deze de database up to date kan houden.

Wil je werken als Aftersales Engineer?

Werk je al als Aftersales Engineer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Aftersales Engineer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Aftersales Engineer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Aftersales Engineer in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

 • Aftersales Manager
 • Autotechnicus
 • Automonteur
 • Manager
 • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1747 tot €2241

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Aftersales Engineer

Wat verdient een Aftersales Engineer?

Als Aftersales Engineer heb je een startsalaris van ongeveer €1747 bruto per maand, wat kan oplopen tot ongeveer €2241 bruto per maand. 

De secundaire arbeidsvoorwaarden bestaan uit vakantietoeslag en reiskostenvergoeding en verschillende andere voordelen die per werknemer verschillen.

Salarisschaal Aftersales Engineer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Aftersales Engineer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Aftersales Engineer

Hoe goed is de toekomst voor de Aftersales Engineer? 

De recente ontwikkelingen die de autobranche doormaakt zijn niet positief voor het arbeidsmarktperspectief van de Aftersales Engineer (in Nederland). Het is van belang om daar rekening mee te houden gezien de bedrijven die steeds meer fabrieken  openen in derdewereldlanden. Het voordeel van dit beroep is net als die van de APK keurmeester, zolang er auto's zijn is er ook vraag naar service medewerkers.

De doorgroeimogelijkheden zijn er, maar die vergen wel bijscholing en extra cursussen. Denk bijvoorbeeld aan afdelingschef.

Baankans Aftersales Engineer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Aftersales Engineer worden: Opleidingen tot Aftersales Engineer

Hoe word je een Aftersales Engineer? 

Om als Aftersales Engineer aan het werk te gaan moet je een HBO opleiding afgerond hebben, bij voorkeur Werktuigbouwkunde. Deze vierjarige opleiding stoomt je in principe klaar voor een breed scala aan automotive beroepen en zal je meer dan genoeg theoretische en praktische kennis opleveren om tot een goed beroep te komen binnen deze branch. Er kan eventueel gekozen worden voor een cursus of bijscholing na deze studie.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Aftersales Engineer

Meer opleidingen Aftersales Engineer

Weet je nog niet of je Aftersales Engineer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Aftersales Engineer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Aftersales Engineer

Met wie werkt een Aftersales Engineer samen? 

De Aftersales Engineer houdt zich voornamelijk bezig met de technische ondersteuning na het verkopen van de producten. Dit betekent dat hij veel in contact staat met de klanten die vragen hebben of technische ondersteuning behoeven. Alle informatie moet teruggekoppeld worden naar de afdelingschef of manager en de Engineer krijgt ook hulp van de monteurs en de technicus. Het werken als een team maakt dat de problemen sneller en efficiënter worden opgelost.


 • Aftersales Manager
 • Autotechnicus
 • Automonteur
 • Manager
 • Klant
Aftersales Engineer


Organisaties waar een Aftersales Engineer werkzaam is

Waar werkt een Aftersales Engineer meestal? 

Aftersales Engineers werken in een branche die, zoals de functienaam al zegt, onder andere om aankoop en verkoop draait, dus in de profit sector.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Aftersales Engineer

Waar kun je het beste werken als Aftersales Engineer? Hieronder vindt je de best door de Aftersales Engineer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Aftersales Engineer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Aftersales Engineer:

Welke competenties heeft een een Aftersales Engineer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Aftersales Engineer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Aftersales Engineer nodig? 

Wanneer je werkt als een Aftersales Engineer is het van belang om mensen en hun problemen serieus te nemen en over een groot analytisch vermogen te beschikken. Zodoende zullen de technische mankementen sneller duidelijk worden en kan het probleem sneller verholpen worden. Oog voor detail is dus van groot belang (Waarnemer).

Als Aftersales Engineer ben je gericht op kwaliteit en prestatiegericht werken. Deze twee eigenschappen zijn van groot belang aangezien je de klant wilt laten zien dat er serieus omgegaan wordt met het probleem en dat dit ook zo secuur mogelijk opgelost gaat worden (Succesvolle Werker).

Bekijk de persoonstypen voor Aftersales Engineer


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Aftersales Engineer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Aftersales Engineer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Aftersales Engineer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Aftersales Engineer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Aftersales Engineer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Aftersales Engineer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Aftersales Engineer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Aftersales Engineer iets voor je?

Zou je graag Aftersales Engineer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Aftersales Engineer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Aftersales Engineer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar