Klantadviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Klantadviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep klantadviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je klantadviseur wordt.

 

Wat is een Klantadviseur?

De Klantadviseur beantwoordt vragen van klanten en adviseert de klanten over de producten en diensten die de organisatie aanbiedt. Diverse soorten organisaties beschikken over Klantadviseurs en de exacte taken van een Klantadviseur zijn daarom ook afhankelijk van het type organisatie waar de Klantadviseur werkzaam is.

De Klantadviseur beantwoordt persoonlijk, telefonisch en per e-mail vragen van de klanten. Dit kan gaan over bestellingen of meer informatie over een product of dienst. Ook klachten komen vaak bij de Klantadviseur binnen en moeten afgehandeld worden. Daarnaast kan de Klantadviseur in een gesprek de klant ook attenderen op het afnemen van extra producten of diensten. Het verkopen van diensten en producten is niet het hoofddoel, maar kan in een goed gesprek wel naar voren komen.

De Klantadviseur moet hiervoor beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden omdat er veel contact met de klant is. Zowel telefonisch als per e-mail moeten vragen en klachten deskundig en professioneel afgehandeld worden. Daarnaast moet de Klantadviseur ook beschikken over goede computervaardigheden. Vaak vallen onder de taken van de Klantadviseur ook administratieve werkzaamheden. Wil je werken als Klantadviseur?

Werk je al als Klantadviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Klantadviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Klantadviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Klantadviseur in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

81


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Klantadviseur

Wat verdient een Klantadviseur?

Het salaris van een beginnende Klantadviseur of Klantadviseur in opleiding ligt vaak rond de 1700 euro. Het salaris kan stijgen als meer werkervaring wordt opgedaan. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de Klantadviseur werkt.

Salarisschaal Klantadviseur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Klantadviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Klantadviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Klantadviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Klantadviseur vacatures

Vacature Fulltime Klantadviseur Rabobank
Yource
Wil jij je verder ontwikkelen in de financiële sector en weet jij precies hoe je zakelijke klanten een passend advies kunt geven? Dan is de Fulltime functie van Zakelijk Klantadviseur
Vacature Klantadviseur met WFT
Walters People
Ben jij op zoek naar een uitdagende baan en heb jij affiniteit met klantcontact? Als Klantadviseur kom jij telefonisch in contact te staan van klanten en zal je ze hierin …
Vacature Zakelijk Klantadviseur Rabobank
Yource
Wat ga jij doen?Word jij blij van het verlenen van een uitstekende dienstverlening? Voor 32-36 uur per week kun jij je talenten inzetten om ondernemers te ondersteunen bij hun dagelijkse …
Vacature Klantadviseur, KPN
KPN
Deze vacature wordt vervuld in samenwerking met Randstad. Ben jij geïnteresseerd en wil je solliciteren? Klik dan op 'solliciteren op werkgever site'. Je wordt dan direct doorgestuurd naar Functieomschrijving Als …
Vacature Technisch klantadviseur KPN
KPN
Deze vacature wordt vervuld in samenwerking met Randstad. Ben jij geïnteresseerd en wil je solliciteren? Klik dan op 'solliciteren op werkgever site'. Je wordt dan direct doorgestuurd naar Functieomschrijving Ben …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Klantadviseur

Wat is de toekomst van Klantadviseur?

Veel (grotere) organisaties beschikken over een contactcenter waar diverse Klantadviseurs werkzaam zijn. Er is daarom voldoende vraag naar Klantadviseurs.

Om te beginnen kan men eerst Klantadviseur in opleiding worden en later doorstromen naar de functie van Klantadviseur.

Baankans Klantadviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

81


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Klantadviseur worden: Opleidingen tot Klantadviseur

Wil je Klantadviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Klantadviseur.

Hoe word je een Klantadviseur? 

Voor de functie van Klantadviseur wordt vaak MBO werk- en denkniveau als eis gesteld. Een specifieke opleiding wordt meestal niet gevraagd. Ervaring en beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden zijn meestal belangrijk. Daarnaast is ook vaak mogelijk om een interne opleiding tot Klantadviseur te volgen. De Klantadviseur begint dan als Klantadviseur in opleiding en stroomt zo door tot Klantadviseur.

De 3 best beoordeelde opleidingen tot Klantadviseur

Klantadviseur met kwaliteit KSF A certificering
Kwaliteit in het klantcontact center wordt steeds belangrijker. De eisen die gesteld worden aan de klantadviseurs in een contact center gaan daardoor ook razend snel omhoog. Zowel voor de (interne)klanten, de …
Klantadviseur met kwaliteit KSF A certificering
Effectief coachen KSF B certificering
Inleiding Wie kan er nu beter coachen dan medewerkers die hetzelfde werk uitvoeren dan de coachee. Dit zijn immers de uitvoeringsspecialisten, de ervaringsdeskundigen. Een belangrijke randvoorwaarden is echter wel dat …
Effectief coachen KSF B certificering
Bank en Verzekeringen - Klantmedewerker Bank Verzekeringen (Beroepsopleiding KBC - Den Haag)
Beroepsbeeld Als WFT gediplomeerd adviseur adviseer je klanten met betrekking tot financiële producten zoals: verzekeren van schade, inkomen en vermogen. De adviseur inventariseert de behoefte van de klanten (particulier en …
Bank en Verzekeringen - Klantmedewerker Bank Verzekeringen (Beroepsopleiding KBC - Den Haag)

Omscholen of doorgroeien tot Klantadviseur

Als je Klantadviseur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Klantadviseur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Klantadviseur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Klantadviseur?

Competenties en Vaardigheden Klantadviseur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Klantadviseur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Klantadviseur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Klantadviseur

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen

Persoonlijkheid van een Klantadviseur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Klantadviseur. Als Klantadviseur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Klantadviseur:


zie volledige beschrijving persoonstype Klantadviseur

Vakkennis voor een Klantadviseur

Het is voor een Klantadviseur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Klantadviseur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Klantadviseur


Werkervaring Klantadviseur

Het is voor een startend Klantadviseur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Klantadviseur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Klantadviseur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Klantadviseur

Met wie werkt een Klantadviseur samen? 

De Klantadviseur heeft vooral veel contact met de klant. Daarnaast zal er ook contact zijn met andere Klantadviseurs om ervaringen uit te wisselen. Om de vragen van de klanten te kunnen beantwoorden zal soms ook contact gezocht worden met andere medewerkers binnen de organisatie.


Klantadviseur


Organisaties waar een Klantadviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Klantadviseur meestal werkt.

Waar werkt een Klantadviseur?

De Klantadviseur kan bij allerlei typen organisaties werkzaam zijn. Veel organisaties beschikken over een contactcenter waar vragen en klachten van klanten binnenkomen. Hier zijn vaak diverse Klantadviseur werkzaam.

Meer weten over werken in de Klantenservice?

Bekijk werken in Klantenservice

Best beoordeelde werkgevers Klantadviseur

Waar kun je het beste werken als Klantadviseur? Hieronder vind je de best door de Klantadviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Klantadviseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Klantadviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Klantadviseur.

Welke competenties heeft een Klantadviseur nodig?

Een Klantadviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Klantadviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Klantadviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Klantadviseur nodig? 

De Klantadviseur krijgt vragen en klachten van klanten. De Klantadviseur moet deze vragen en klachten professioneel afhandelen en de klant goed adviseren. Goede sociale vaardigheden en inzicht in de behoeften en wensen van de klant zijn daarom voor deze functie belangrijk (gever).

Bekijk de persoonstypen voor Klantadviseur


Gever


Lees meer

Interview met een Klantadviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Klantadviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Klantadviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Klantadviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Klantadviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Klantadviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Klantadviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Klantadviseur iets voor je?

Zou je graag Klantadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Klantadviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Klantadviseur?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Klantadviseur

Vacature Klantadviseur tegels
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is dé specialist in vloer- en wandtegels. Hun showroom kan je vinden in Capelle aan de IJssel. Als typisch familiebedrijf zijn hun idealen heel eenvoudig: het bedrijf …
Vacature Klantadviseur SNS
SNS Leeuwarden
Voor onze SNS winkels in Leeuwarden, Sneek, Franeker en Dokkum, zijn we op zoek naar: Klantadviseur (24 uur) Als Klantadviseur ben je hét gezicht van SNS in jouw winkel. Je …
Vacature Klantadviseur Verzekeringen
Mathà Kuijpers AssurantiÃn en Hypotheken B.V.
Ben jij degene die onze klanten van telefonisch/ digitaal advies kan voorzien? Wij zijn op zoek naar een klantadviseur voor telefonisch en digitaal verzekeringsadvies aan onze klanten voor 32-40 uur …
Vacature Zakelijk Klantadviseur
YoungCapital B.V.
Als Zakelijk Klantadviseur bij Rabobank in Amsterdam zorg jij, met jouw ervaring in de businesswereld, voor een professioneel en kundig advies op maat. Wat ga je doen? Als Zakelijk Klantadviseur …
Vacature Klantadviseur Bedrijven
YoungCapital B.V.
Als Klantadviseur Bedrijven bij Rabobank zorg jij, met jouw ervaring in de businesswereld, voor een professioneel advies op maat. Wat ga je doen? Als Klantadviseur Bedrijven bij Rabobank in Eindhoven …

Actuele blogposts


reacties op Klantadviseur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar