U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Projectadministrateur

Projectadministrateur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een projectadministrateur? Lees de functieomschrijving.

Als projectadministrateur verzamel je diverse gegevens van verschillende de projecten. Je bereidt deze projecten voor op het gebid van planning en materialen en draagt deze over aan de uitvoerders van het project. Tijdens de uitvoering van projecten bent je als projectadministrateur het aanspreekpunt voor de uitvoerders en onze opdrachtgever(s). Na uitvoering van de werkzaamheden draagt je als projectadministrateur zorg voor een correcte oplevering en afrekening op basis van het bestek en voorwaarden en de door de uitvoerder gerapporteerde producties.

Mensen vonden ons op: Job Projectadministrateur, Baan Projectadministrateur, Projectadministrateur Worden, Functie-eisen Projectadministrateur, Verantwoordelijkheden Projectadministrateur, Functieprofiel Projectadministrateur, Wat doet een Projectadministrateur, Werken als Projectadministrateur.

Projectadministrateur worden: Opleiding tot projectadministrateur

Afhankelijk van de sector waarin je werkzaam bent, is het als projectadministrateur wenselijk cursussen of bijscholing gehad te hebben op dat vakgebied. Bekendheid in de sector waarin je werkzaam bent is als projectadministrateur erg wenselijk.

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Projectadministrateur, Projectadministrateur Worden, Opleidingsniveau Projectadministrateur, Scholing Projectadministrateur, Studie Projectadministrateur, Bijscholing Projectadministrateur, Omscholing Projectadministrateur.

Organisaties waar een projectadministrateur doorgaans werkzaam is

Als projectadministrateur kun je zowel werkzaam zijn bij profit als non-profit organisaties. Denk hierbij aan organisaties zoals bouwbedrijven of gemeenten.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Projectadministrateur, Projectadministrateur Worden, Opleidingsniveau Projectadministrateur, Scholing Projectadministrateur, Studie Projectadministrateur, Bijscholing Projectadministrateur, Omscholing Projectadministrateur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden projectadministrateur

Afhankelijk van de organisatie waarin je als projectadministrateur werkzaam bent, wordt je salaris en je secundaire arbeidsvoorwaarden bepaald. Het salaris ligt gemiddeld tussen de 2000 euro en 3000 euro.

 

 

Mensen vonden ons op: Salaris Projectadministrateur, Loon Projectadministrateur, Wat verdien je als Projectadministrateur, Salarisschaal Projectadministrateur, Salarisindicatie Projectadministrateur, Bonus Projectadministrateur, CAO Projectadministrateur, Brutoloon Projectadministrateur, Nettoloon Projectadministrateur, Vakantiedagen Projectadministrateur, Pensioen Projectadministrateur.

Competenties, skills & vaardigheden projectadministrateur

 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Kritisch
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Projectadministrateur, Vaardigheden Projectadministrateur, Attitude Projectadministrateur, Kwalificaties Projectadministrateur, Competentieprofiel Projectadministrateur.

Boeken voor het beroep projectadministrateur

Wil je meer weten over het beroep projectadministrateur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je projectadministrateur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken projectadministrateur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Projectadministrateur, Projectadministrateur ebooks, boek Projectadministrateur.

Persoonstypen projectadministrateur

Als projectadministrateur moet perfectionistisch zijn. Als perfectionist werk je realistisch, ben je je bewust van je omgeving en werk je principieel. Aangezien het verloop van de projecten van jouw werk afhangen is perfectionsich werken erg belangrijk.

Verder is het als projectadministrateur wenselijk als je eigenschappen bezit die passen bij een loyalist. Je moet wanneer nodig je verantwoordelijkheid nemen en moet betrouwbaar en loyaal zijn tegenover de projectuitvoerders en de opdrachtgevers. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Projectadministrateur, Karakter Projectadministrateur.

Netwerk projectadministrateur

Als productieadministrateur leg je de plannen voor aan de projectuitvoerder en ondersteun je de projectuitvoerder waar nodig. Ook kun je als projectadministrateur in contact komen met de opdrachtgever van het project.

Mensen vonden ons op: Collega’s Projectadministrateur, Medewerkers Projectadministrateur.

Is het beroep projectadministrateur iets voor jou?

Zou je graag projectadministrateur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als projectadministrateur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Projectadministrateur, beroepskeuzetest Projectadministrateur, beroep Projectadministrateur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden projectadministrateur

Als projectadministrateur kun je afhankelijk van de organisatie waarin je werkzaam bent verschillende doorgroeimogelijkheden hebben. Je kan als projectadministrateur doorgroeien binnen de organisatie binnen je eigen afdeling of naar andere afdelingen of naar directiefuncties. Het arbeidsperspectief voor projectadministrateur is redelijk.

Arbeidsmarktperspectief score projectadministrateur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep projectadministrateur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Projectadministrateur, Promotie mogelijkheden Projectadministrateur, Carriere Projectadministrateur.

Solliciteren op de functie projectadministrateur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als projectadministrateur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor projectadministrateur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als projectadministrateur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Projectadministrateur, CV Projectadministrateur, sollicitatie Projectadministrateur.

Interviews met projectadministrateur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen projectadministrateur

 • Projectuitvoerder

Vacatures projectadministrateur

Op zoek naar een nieuwe baan als Projectadministrateur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Projectadministrateur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als projectadministrateur verzamel je diverse gegevens van verschillende de projecten. Je bereidt deze projecten voor op het gebid van planning en materialen en draagt deze over aan de uitvoerders van het project. Tijdens de uitvoering van projecten bent je als projectadministrateur het aanspreekpunt voor de uitvoerders en onze opdrachtgever(s).

Beoordeling Projectadministrateur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Projectadministrateur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Projectadministrateur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep