U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Sales Analist

Werken als Sales Analist

Beroepsprofiel sales Analist

De Sales Analist rapporteert salesgerelateerde cijfers aan de interne organisatie en aan de klanten en leveranciers, en maakt kostenberekeningen waarbij de bruto en netto winsten duidelijk worden. Tevens vallen het maken van rapportages en analyses voor afnemers- en productgroepen, het maken van projectmatige analyses en het zorgdragen voor betaling en vastlegging van bonussystematiek onder de portefeuille van de Sales Analist. De Sales Analist heeft een financiële, analytische functie.

Mensen vonden ons op: Job Sales Analist, Baan Sales Analist, Sales Analist Worden, Functie-eisen Sales Analist, Verantwoordelijkheden Sales Analist, Functieprofiel Sales Analist, Wat doet een Sales Analist, Werken als Sales Analist.

Sales Analist worden: Opleiding tot sales Analist

Er zijn verschillende opleidingen die aansluiten bij de functie Sales Analist. Vooral bedrijfskundige, bedrijfseconomische vooropleidingen met als specialisatie Marketing worden gewaardeerd. Denkiveau moet minimaal MBO (niveau-3/4, Economie/Handel/Detailhandel) zijn en bij voorkeur HBO of Academisch wanneer men werzkaam is binnen grotere organisaties.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Sales Analist, Sales Analist Worden, Opleidingsniveau Sales Analist, Scholing Sales Analist, Studie Sales Analist, Bijscholing Sales Analist, Omscholing Sales Analist.

Organisaties waar een sales Analist doorgaans werkzaam is

De Sales Analist is werkzaam binnen commerciële, sales gerichte organisaties. Het betreft hier de profit sector. Je kunt dan denken aan werken binnen de detailhandel, telecom, handel, marketing, internet en Fast Moving Consumer Goods branches of in het bank- en verzekeringswezen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Sales Analist, Sales Analist Worden, Opleidingsniveau Sales Analist, Scholing Sales Analist, Studie Sales Analist, Bijscholing Sales Analist, Omscholing Sales Analist.

Arbeidsvoorwaarden sales Analist

Het salaris van een Sales Analist hangt af of de persoon ingeschaald wordt als Junior of Senior Sales Analist. Dit hangt weer af van het aantal jaren werkervaring. Een beginnend Sales Analist verdient ongeveer €2200 bruto per maand. Men kan dan doorgroeien, tot het eindniveau Senior Sales Analist dat op ca. €4000 bruto per maand ligt.

Mensen vonden ons op: Salaris Sales Analist, Loon Sales Analist, Wat verdien je als Sales Analist, Salarisschaal Sales Analist, Salarisindicatie Sales Analist, Bonus Sales Analist, CAO Sales Analist, Brutoloon Sales Analist, Nettoloon Sales Analist, Vakantiedagen Sales Analist, Pensioen Sales Analist.

Competenties, skills & vaardigheden sales analist

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Omgaan met details
 • Financieel bewustzijn
 • Accuratesse
 • Cijfermatig inzicht
 • Zelfstandigheid
 • Samenwerken
 • Sociale en communicatieve vaardigheden
 • Kennis van relevante softwarepakketten en officeprogramma's als Excel en Word
Mensen vonden ons op: Kennis Sales Analist, Vaardigheden Sales Analist, Attitude Sales Analist, Kwalificaties Sales Analist, Competentieprofiel Sales Analist.

Boeken voor het beroep sales analist

Wil je meer weten over het beroep sales analist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je sales analist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken sales analist te komen.

Joona Linna 6 - Jager | Lars Kepler

Nederlandstalig | Ebook | 2017

Begin maar vast met rennen Joona Linna is terug! Na twee jaar te hebben doorgebracht in een van de best beveiligde gevangenissen van Zweden, wordt Joona Linna benaderd voor een geheime opdracht. Saga Bauer heeft hem nodig voor een onderz...

Achter gesloten deuren | B.A. Paris

Nederlandstalig | Ebook | 2016

"Achter gesloten deuren" lees je in één ruk uit! In Engeland zijn er meer dan 500.000 exemplaren van verkocht. "Achter gesloten deuren" is de spannende thriller die iedereen leest! Iedereen kent wel een echtpaar als Jack en Grac...

Fantastic Beasts and Where to Find Them | Newt Scamander

Hogwarts Library Book - Engelstalig | Hardcover | 2017

Dit is het originele boek Fantastic Beasts and Where to Find Them, geschreven door J.K. Rowling als toevoeging aan de Harry Potter verhalen. Het is zogezegd een van de lesboeken op Zweinstein en geschreven door Newt Scamander. Ben je op zoek naar het scri...

Mensen vonden ons op: boeken voor Sales Analist, Sales Analist ebooks, boek Sales Analist.

Persoonstypen sales Analist

Een Sales Analist is vaak bezig met cijfertjes te analyseren. Observerend vermogen is een primaire capaciteit voor een Sales Analist (Waarnemer). De vertaalslag kunnen maken tussen enerzijds de cijfers en anderzijds het belang en de conclusies vergt een perfectionistische instelling. Uit data kun je namelijk onmetelijk veel informatie halen. Je moet als Sales Analist dus niet snel tevreden willen zijn (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Sales Analist, Karakter Sales Analist.

Netwerk sales Analist

Als Sales Analist leg je vaak verantwoording af aan en werk je samen met de Commercieel Directeur, Manager Verkoop, Account en Category Managers. Je correspondeert met de Data Analisten of System Analisten over de kern van je beroep: het analyseren van gegevens.

Mensen vonden ons op: Collega’s Sales Analist, Medewerkers Sales Analist.

Is het beroep sales Analist iets voor jou?

Zou je graag sales Analist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als sales Analist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Sales Analist, beroepskeuzetest Sales Analist, beroep Sales Analist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden sales Analist

Het arbeidsmarktperspectief is gunstig. Er is voldoende werk te vinden. Een Sales Analist heeft de mogelijkheid om promotie te maken naar bijv. Business Analist, Marketing / Sales Manager, Commercieel Manager of Account Manager.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Sales Analist, Promotie mogelijkheden Sales Analist, Carriere Sales Analist.

Solliciteren op de functie sales Analist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als sales Analist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor sales Analist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als sales Analist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Sales Analist, CV Sales Analist, sollicitatie Sales Analist.

Interviews met sales Analist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen sales Analist

Vacatures sales analist

Op zoek naar een nieuwe baan als Sales Analist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Sales Analist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Sales Analist rapporteert salesgerelateerde cijfers aan de interne organisatie en aan de klanten en leveranciers, en maakt kostenberekeningen waarbij de bruto en netto winsten duidelijk worden. Tevens vallen het maken van rapportages en analyses voor afnemers- en productgroepen, het maken van projectmatige analyses en het zorgdragen voor betaling en vastlegging van bonussystematiek onder de portefeuille van de Sales Analist. De Sales Analist heeft een financiële, analytische functie. .

Deel dit beroep

Deel dit beroep met je vrienden, collega’s en netwerk.

Beoordeling Sales Analist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Sales Analist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Sales Analist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep