Data Engineer: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Data Engineer: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Data Engineer. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Data Engineer nodig heeft.Wat doet een Data Engineer? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Data Engineer?

Een Data Engineer is iemand die data organiseert voor analytische doeleinden.
 
Vaak hebben bedrijven te maken met ongestructureerde datasets. De data zijn bijvoorbeeld afkomstig van verschillende bronnen. Dat kunnen e-mails, social media, etcetera zijn, maar ook andere datatypes zoals aankomsttijden, vertrektijden, vertragingen, bestemmingen, etc.
 
Het is de verantwoordelijkheid van de Data Engineer om de sets zo te organiseren dat ze bruikbaar zijn voor bijvoorbeeld analyses. Dit doet de Data Engineer onder andere door scripts te schrijven en visualisatie te realiseren.
 
 

Past het beroep Data Engineer bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wat doet een Data Engineer?

Het werk van de Data Engineer varieert per bedrijf. Diverse mogelijke taken zijn:

 • het ontwerpen en bouwen van datasets
 • ervoor zorgen dat systemen voldoen aan bedrijfsvereisten
 • het bouwen van algoritmes en modellen
 • het schrijven van scripts in Python
 • het integreren van nieuwe datamanagement-technologieën en software engineering tools in bestaande structuren
 • het beveiligen van data
 • het analyseren van data
 • datavisualisatie mogelijk maken
Vacatures Data Engineer

Op zoek naar een nieuwe baan als Data Engineer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Data Engineer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Data Engineer per ervaringsniveau

junior Data Engineer vacatures startend Data Engineer vacatures senior Data Engineer vacatures beginnend Data Engineer vacatures trainee Data Engineer vacatures leidinggevend Data Engineer vacatures medior Data Engineer vacatures aankomend Data Engineer vacatures ervaren Data Engineer vacatures leerling Data Engineer vacatures vacatures omscholen tot Data Engineer vacatures opleiding tot Data Engineer

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Data Engineer

Wat verdient een Data Engineer?

Een Data Engineer verdient zo tussen de €2800,- en €4500,- bruto per maand. Ervaring, de precieze werkzaamheden en leeftijd spelen een rol. 
 
Mogelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zijn een werktelefoon, cursussen om op de hoogte te blijven van de nieuwste systemen en een dertiende maand. 
 

Salarisschaal Data Engineer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Data Engineer

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Data Engineer


Bekijk het salaris Data Engineer per ervaringsniveau

Salaris junior Data Engineer Wat verdient een startend Data Engineer? Wat is het loon senior Data Engineer? beginnend Data Engineer salaris Maximaal salaris trainee Data Engineer Hoeveel verdient een leidinggevend Data Engineer? Wat is het salaris van een medior Data Engineer? Salaris aankomend Data Engineer Wat verdient een ervaren Data Engineer? Welk salaris krijgt een leerling Data Engineer?


Data Engineer worden: Opleidingen tot Data Engineer

Wil je Data Engineer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Data Engineer.

Hoe word je een Data Engineer? 

Een computertechnische of wiskundige opleiding is van belang om Data Engineer te kunnen worden. Sinds kort bestaat er een WO-bachelor genaamd Data Science. Hier leer je onder meer programmeren. Het is van belang dat je kennis hebt van programmeertalen als Java, SQL en C#.

Opleidingen Data Engineer

Azure Data Engineering
Omschrijving In de opleiding "Azure Data Engineering" helpen we jou om de sprong te maken naar Azure. Elke week pakken we een belangrijk onderwerp op het gebied van Cloud Data …
Azure Data Engineering
Introductie Data Modelling
Korte beschrijving: Je bent je ervan bewust dat data modelleren een vaardigheid is die niet alleen een database-beheerder bezit en wilt je hier verder in verdiepen. Doelgroep: Deze training is …
Introductie Data Modelling
Veeam Certified Engineer
Veeam Certified Engineer (VMCE). The Veeam® Availability Suite™ v11: Configuration and Management training course is a three-day, technical deep dive focused on teaching IT professionals the skills to configure, manage …
Veeam Certified Engineer
Certified Data Engineer
De training Certified Data Engineer kan online of klassikaal worden gevolgd. Klassikale training vindt plaats in Utrecht, Den Haag, Amersfoort, Amsterdam of Eindhoven. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk. …
Certified Data Engineer
Training Data Engineer
In veel bedrijven en organisaties is data een onmisbare bron voor het inzichtelijk maken van bedrijfsresultaten, het nemen van strategische beslissingen, en vele andere toepassingen. Dergelijke informatiestromen, analyse, bewerking, opslag …
Training Data EngineerData Engineer worden: Omscholen tot Data Engineer

Als je je wilt omscholen tot Data Engineer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Data Engineer zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Data Engineer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Traineeship vacatures Data Engineer

Vacature Traineeship Data Engineering
Ordina
De uitdagingVanaf september biedt dé IT-dienstverlener van de Benelux opnieuw een kans voor data-professionals die graag willen ontwikkelen tot data engineer. Na dit opleidingstraject zul je in high-performing teams …
Vacature Geo-data Engineer | Trainee Geodesie Program - Rotterdam
Voort, Rotterdam
Data Engineer - Wat jij gaat doen Als Geo-data Engineer coördineer jij de dataverzameling voor de afdeling Monitoring. Jij zorgt dat het inwinningsproces en verwerking soepel verloopt en monitort de …
Vacature Data Engineering Traineeship
Educom
Functieomschrijving Data en slimme software bieden vaak de oplossing bij maatschappelijke en bedrijfskundige uitdagingen. Data staat dan ook bij vrijwel elke organisatie op de strategische agenda. De hoeveelheid data neemt …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Data Engineer

Als je Data Engineer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Data Engineer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Data Engineer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Data Engineer?


Competenties en Vaardigheden Data Engineer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Data Engineer.

Welke competenties heeft een Data Engineer nodig?

Een Data Engineer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Accuratesse
Accuratesse

Steekwoorden Competentie Accuratesse:

precies, netjes, oog voor detail, kritisch, perfectionisme

Omschrijving

Deze mensen leveren werk waarin geen fouten naar voren komen. Deze mensen werken gestructureerd en corrigeren meerdere malen het werk. In het werk van anderen, zien deze personen ook vaak de fouten. Deze personen hebben vaak oog voor detail en zien snel verbanden tussen zaken. Ook onder werkdruk blijven deze mensen accuraat werken.

Sterke punten
Hun oog voor detail zorgt voor foutloze documenten en goed voorbereide taken en gebeurtenissen.

Zwakke punten
Accuraat werken zorgt voor foutloos werk, maar kan ook veel tijd kosten. Dit kan voor de omgeving frustrerend zijn. Daarnaast wordt deze competentie weleens gekoppeld aan de term ‘muggenziften’.

 

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid

Steekwoorden: beslissingen, argumenten, overtuigen, durf

Omschrijving

Deze personen durven beslissingen te nemen. Dit doen ze bijvoorbeeld door een bepaalde actie uit te voeren of een regel in te stellen. Deze besluitvaardige personen stellen hun beslissingen niet uit tot ze alle informatie hebben, zij proberen zo snel mogelijk de knoop door te maken. Bij eventuele consequenties kan hij terugkomen op de beslissing en een andere keuze maken. De persoon weet de beslissingen op een goede manier te onderbouwen.

Sterke punten
Deze personen weten anderen te overtuigen van hun besluit, ze gebruiken hierbij verschillende argumenten die passen bij hun standpunt. Voor het nemen van besluiten is lef nodig, hierover beschikt deze besluitvaardige persoon dan ook.

Zwakke punten
Aan het nemen van beslissingen zitten risico’s en deze risico’s kunnen gevolgen hebben. Op het moment dat deze persoon te snel teveel beslissingen neemt, kan hij roekeloos worden en zijn oog voor het resultaat verliezen. Het is dan ook van belang dat deze persoon op het juiste moment de juiste beslissing neemt en goed nadenkt over de voor- en nadelen ervan.

Conceptueel denken
Conceptueel denken

Steekwoorden: creativiteit, analytisch vermogen, legt verbanden, concepten

Omschrijving

Deze mensen hebben het vermogen om in concepten te denken. Bij een probleem zien zij vrijwel meteen verschillende oplossingen en vormen ze hierbij een duidelijk beeld. Zij bekijken het probleem vanuit verschillende oogpunten en komen met die informatie tot de beste oplossing. Naderhand evalueren zij deze oplossing grondig en kijken ze wat er eventueel nog meer mogelijk is. Ze bedenken constant nieuwe concepten voor verschillende problemen.

Sterke punten
Een sterk punt van deze mensen is hun creativiteit. Daarnaast hebben ze over het algemeen een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken het probleem vanuit verschillende hoeken en komen dan met meerdere creatieve oplossingen.

Zwakke punten
De creatieve ideeën die deze mensen hebben, kunnen onpraktisch zijn. Zij hebben veel verschillende oplossingen en concepten in hun hoofd, maar deze zijn niet altijd uitvoerbaar. Deze creativiteit kan ook er ook voor zorgen dat deze mensen ‘zweverig’ overkomen.

Creativiteit
Creativiteit

Steekwoorden: durf, lateraal denken, initiatief, verfrissend

Omschrijving

Bij een project of opdracht is het handig om er een creatieveling bij te hebben. Deze mensen komen vaak met verfrissende ideeën input. Wanneer werkzaamheden vastlopen, kan deze creatieveling met goede oplossingen komen. Creatievelingen kunnen omspringen met veranderende omstandigheden op de werkvloer.

Sterke punten
Deze mensen zijn goed in out-of-the-box denken, zij kunnen vaste patronen of ideeën loslaten en komen met een compleet nieuw perspectief. Deze mensen hebben vaak lef en zijn initiatiefrijk. Zij komen vaak zelf met andere oplossingen.

Zwakke punten
Creatieve mensen hebben vaak veel verschillende ideeën, maar dit kunnen er ook teveel zijn. Deze mensen kunnen dan ook vaker nogal chaotisch overkomen. Hun ideeën bestaan voor het overgrote deel uit losse flodders en duidelijkheid ontbreekt dan. Deze mensen hebben vaak wel een goede sfeer of inspiratie nodig. Ontbreekt het hieraan, dan kan de creatieveling nog weleens vastlopen. Bepaalde creatievelingen kunnen erg eigenwijs zijn, zij hebben dan het idee dat hun plan het beste is.

Oordeelsvorming
Oordeelsvorming

Steekwoorden: analytisch vermogen, structureel, zelfkennis, visie

Omschrijving

Deze mensen kunnen zuiver en helder redeneren. Deze personen houden rekening met feiten en gebruiken verschillende perspectieven om een oordeel te vormen over bijvoorbeeld een werksituatie. Daarnaast beoordelen zij bijvoorbeeld de haalbaarheid en de planning van een opdracht.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak erg gestructureerd en scheiden dan ook de hoofd- van de bijzaken. Verder hebben deze mensen over het algemeen vaak een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken zaken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast beschikken deze mensen vaak over een goede zelfkennis, ze bekijken hun eigen presteren ook vanuit verschillende visies.

Zwakke punten
Wanneer er teveel wordt geoordeeld, kan dit demotivatie oproepen. Dit gebeurt met name dan bij anderen. Deze mensen oordelen dan overal over, ook wanneer het hen niet wordt gevraagd. Dit kan zorgen voor onderlinge irritaties. Als laatste kunnen deze mensen hun eigen oordeel op nummer één zetten, hierdoor kan het zijn dat de omgeving zich achtergesteld voelt.

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Steekwoorden: to-the-point, structureel, verstaanbaar, helder, ordelijk

Omschrijving

Deze mensen kunnen hun gedachten goed onder woorden brengen. Dit kan zowel op papier als mondeling. Ze kunnen helder en duidelijk communiceren naar de lezer/luisteraar. Ze kunnen hun boodschap vertellen zonder teveel uit te weiden naar irrelevante informatie.

Sterke punten
Helderheid en duidelijkheid zijn twee sterke punten. Zowel mondeling als schriftelijk kunnen deze mensen een boodschap goed verwoorden. Ze passen hun tekst aan op de doelgroep en ze spreken dan ook vaak de taal van het publiek. Tevens kunnen ze op een goede manier vragen beantwoorden, ze maken dan vaak gebruik van heldere voorbeelden.

Zwakke punten
Bij mondelinge uitdrukkingsvaardigheid kan het voorkomen dat de spreker en andere non-verbale houding heeft. Hierdoor kan zijn boodschap verkeerd overkomen op de ontvanger. Sommige van deze mensen gebruiken veel vaktermen, hierdoor kan de boodschap verkeerd worden geïnterpreteerd.

Visie
Visie

Steekwoorden: toekomst, zelfontwikkeling, resultaatgericht, zelfkennis

Omschrijving

Deze mensen hebben een duidelijk toekomstbeeld. Hierbij houden ze rekening met de verschillende mogelijkheden en wegen die zij kunnen bewandelen. Deze mensen kunnen zaken vanaf een afstand bekijken en objectieve besluiten nemen. Verder onderzoeken deze mensen vaak nieuwe dingen en willen ze graag op de hoogte blijven van ontwikkelingen.

Sterke punten
Deze mensen hebben een duidelijke visie, die ze goed onder woorden kunnen brengen. Ze willen dit toekomstbeeld bereiken en zijn dus resultaatgericht. Bovendien hebben ze vaak een goede zelfkennis en zelfontwikkeling. 

Zwakke punten
Mensen kunnen een te abstracte of onrealistische visie hebben. Ze hebben dan niet helder in hun hoofd waar ze naar toe willen en hoe ze dit moeten bereiken. Ook kunnen ze koppig en eigenwijs overkomen omdat ze teveel aan hun visie vasthouden. Ze zijn er dan van overtuigd dat hun visie de beste is.

 

Vaardigheden Data Engineer

 • Methodisch werken
 • Analytisch vermogen
 • Doelgericht
 • Toekomstgericht
 • Ambitie
 • Vasthoudendheid
 • Afwegen
 • Inlevingsvermogen
 • Probleem oplossen
 • Kritisch denken
 • Punctueel
 • Aandacht voor details
 • Verbanden leggen
 • Creatief denken
 • Verbeeldingskracht
 • Zelfvertrouwen
 • Out of the box denken
 • Durf
 • Keuzes maken
 • Beslissen
 • Effectief communiceren
 • Aanpassingsvermogen
 • Taalkennis
 • Nieuwe oplossingen bedenken
Bekijk meer Bekijk minder

Persoonlijkheid en Eigenschappen Data Engineer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Data Engineer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Data Engineer nodig? 

Persoonstypen die goed bij een Data Engineer passen zijn Gever en Waarnemer.
 
De Data Engineer is gevoelig voor de behoeftes van anderen. Hij weet wat de baas te weten wil komen aan de hand van de data en gaat op zoek naar het antwoord (Gever).
 
Tevens is hij onderzoekend, leergierig en analytisch (Waarnemer).
 

Bekijk de persoonstypen voor Data Engineer


Eigenschappen Data Engineer

 • Idealistisch
 • Gedisciplineerd
 • Punctueel
 • Enthousiast
 • Zelfverzekerd
 • Ondernemend
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • LeergierigArbeidsmarktperspectief Data Engineer

Wat zijn de baankansen voor een Data Engineer?

Datamanagement is steeds belangrijker voor bedrijven. De gegevens bevatten informatie die voor onschatbare waarde kan zijn voor het succes van het bedrijf. De tools en processen worden steeds complexer. Een Data Engineer die goed op de hoogte is van de nieuwste technologieën kan daarom snel een baan vinden. Uiteraard speelt ervaring ook een rol.
 
Bij goed functioneren kan hij steeds verantwoordelijkere taken krijgen. Hij kan een team aansturen.  
 

De actuele kans op werk voor een Data Engineer

Het beroep Data Engineer is onderdeel van de beroepsfamilie Actuarieel rekenaars en statistisch analisten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Actuarieel rekenaars en statistisch analisten is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

243

Baankans Data Engineer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Data Engineer

Je kunt als Data Engineer een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Data Engineer is onderdeel van de beroepsfamilie Actuarieel rekenaars en statistisch analisten. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Data Engineer


Organisaties waar een Data Engineer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Data Engineer meestal werkt.

Waar werkt een Data Engineer?

Een Data Engineer werkt over het algemeen bij een groot bedrijf. Denk aan een bank, verzekeraar of overheidsinstantie. Hij kan dus zowel in de profit- als de non-profitsector aan de slag.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Netwerk Data Engineer

Met wie werkt een Data Engineer samen? 

Een Data Engineer werkt nauw samen met Database Managers en Data Scientists. Aan de hand van de informatie van de Database Manager kan de Data Engineer bepalen welke systemen geschikt zijn. De informatie van de Data Scientist geeft aan welke data nodig zijn voor de analyses.
 
Natuurlijk heeft hij ook te maken met andere IT-teamleden en een Manager.
 

 • Database Manager
 • Data Scientist
 • IT-teamleden
 • Manager
Data Engineer

Interview met een Data Engineer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Data Engineer:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Data Engineer verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Data Engineer?

De beroepen die verwant zijn aan Data Engineer zijn:
Data Scientist
Salaris: €2800 tot €4500
Opleiding: Cursus / Bijscholing HBO WO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Database manager
Salaris: €2500 tot €5000
Opleiding: WO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Data Engineer in één oogopslag

Netwerk:

 • Database Manager
 • Data Scientist
 • IT-teamleden
 • Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2800 tot €4500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

243Ga direct naar