Sales Analist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Sales Analist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep sales analist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je sales analist wordt.

 

Wat is een Sales Analist?

De Sales Analist rapporteert salesgerelateerde cijfers aan de interne organisatie en aan de klanten en leveranciers, en maakt kostenberekeningen waarbij de bruto en netto winsten duidelijk worden. Tevens vallen het maken van rapportages en analyses voor afnemers- en productgroepen, het maken van projectmatige analyses en het zorgdragen voor betaling en vastlegging van bonussystematiek onder de portefeuille van de Sales Analist. De Sales Analist heeft een financiële, analytische functie.Wil je werken als Sales Analist?

Werk je al als Sales Analist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Sales Analist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Sales Analist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Sales Analist in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Data Analist
 • Commercieel Directeur
 • Sales Manager
 • Account Manager
 • Category Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2200 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Sales Analist

Wat verdient een Sales Analist?

Het salaris van een Sales Analist hangt af of de persoon ingeschaald wordt als Junior of Senior Sales Analist. Dit hangt weer af van het aantal jaren werkervaring. Een beginnend Sales Analist verdient ongeveer €2200 bruto per maand. Men kan dan doorgroeien, tot het eindniveau Senior Sales Analist dat op ca. €4000 bruto per maand ligt.

Salarisschaal Sales Analist

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Sales Analist

Er zijn geen vacatures Sales Analist aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Sales Analist in werkt.

Meer weten over de sector waar een Sales Analist in werkt

Bekijk werken in Algemeen

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Sales Analist

Wat is de toekomst van Sales Analist?

Het arbeidsmarktperspectief is gunstig. Er is voldoende werk te vinden. Een Sales Analist heeft de mogelijkheid om promotie te maken naar bijv. Business Analist, Marketing / Sales Manager, Commercieel Manager of Account Manager.

Baankans Sales Analist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Sales Analist worden: Opleidingen tot Sales Analist

Wil je Sales Analist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Sales Analist.

Hoe word je een Sales Analist? 

Er zijn verschillende opleidingen die aansluiten bij de functie Sales Analist. Vooral bedrijfskundige, bedrijfseconomische vooropleidingen met als specialisatie Marketing worden gewaardeerd. Denkiveau moet minimaal MBO (niveau-3/4, Economie/Handel/Detailhandel) zijn en bij voorkeur HBO of Academisch wanneer men werzkaam is binnen grotere organisaties.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Sales Analist

Zakelijk tekenen - Cartoons en Sketchnotes
Korte beschrijving: Deze training bestaat uit twee basisworkshops, en omvat training in het onderling versterken van tekst en beeld en on-the-go werken op flipovers en whiteboards. Doelgroep: Iedereen die het …
Zakelijk tekenen - Cartoons en Sketchnotes

Omscholen of doorgroeien tot Sales Analist

Als je Sales Analist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Sales Analist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Sales Analist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Sales Analist?

Competenties en Vaardigheden Sales Analist

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Sales Analist nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Sales Analist nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Sales Analist

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Sales Analist

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Sales Analist. Als Sales Analist wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Sales Analist:


zie volledige beschrijving persoonstype Sales Analist

Vakkennis voor een Sales Analist

Het is voor een Sales Analist ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Sales Analist zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Sales Analist


Werkervaring Sales Analist

Het is voor een startend Sales Analist die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Sales Analist is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Data-analist .

Iets anders leren?

Is Sales Analist het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Sales Analist

Met wie werkt een Sales Analist samen? 

Als Sales Analist leg je vaak verantwoording af aan en werk je samen met de Commercieel Directeur, Manager Verkoop, Account en Category Managers. Je correspondeert met de Data Analisten of System Analisten over de kern van je beroep: het analyseren van gegevens.


 • Data Analist
 • Commercieel Directeur
 • Sales Manager
 • Account Manager
 • Category Manager
Sales Analist


Organisaties waar een Sales Analist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Sales Analist meestal werkt.

Waar werkt een Sales Analist?

De Sales Analist is werkzaam binnen commerciële, sales gerichte organisaties. Het betreft hier de profit sector. Je kunt dan denken aan werken binnen de detailhandel, telecom, handel, marketing, internet en Fast Moving Consumer Goods branches of in het bank- en verzekeringswezen.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Sales Analist

Waar kun je het beste werken als Sales Analist? Hieronder vind je de best door de Sales Analist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Sales Analist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Sales Analist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Sales Analist.

Welke competenties heeft een Sales Analist nodig?

Een Sales Analist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Sales Analist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Sales Analist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Sales Analist nodig? 

Een Sales Analist is vaak bezig met cijfertjes te analyseren. Observerend vermogen is een primaire capaciteit voor een Sales Analist (Waarnemer). De vertaalslag kunnen maken tussen enerzijds de cijfers en anderzijds het belang en de conclusies vergt een perfectionistische instelling. Uit data kun je namelijk onmetelijk veel informatie halen. Je moet als Sales Analist dus niet snel tevreden willen zijn (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Sales Analist


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Sales Analist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Sales Analist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Sales Analist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Sales Analist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Sales Analist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Sales Analist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Sales Analist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Sales Analist iets voor je?

Zou je graag Sales Analist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Sales Analist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Sales Analist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar