Sales Analist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Sales Analist? Lees de functieomschrijving.

De Sales Analist rapporteert salesgerelateerde cijfers aan de interne organisatie en aan de klanten en leveranciers, en maakt kostenberekeningen waarbij de bruto en netto winsten duidelijk worden. Tevens vallen het maken van rapportages en analyses voor afnemers- en productgroepen, het maken van projectmatige analyses en het zorgdragen voor betaling en vastlegging van bonussystematiek onder de portefeuille van de Sales Analist. De Sales Analist heeft een financiële, analytische functie.

Wil je werken als Sales Analist?

Werk je al als Sales Analist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Sales Analist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Sales Analist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Sales Analist in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Data Analist
 • Commercieel Directeur
 • Sales Manager
 • Account Manager
 • Category Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2200 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Sales Analist

Wat verdient een Sales Analist?

Het salaris van een Sales Analist hangt af of de persoon ingeschaald wordt als Junior of Senior Sales Analist. Dit hangt weer af van het aantal jaren werkervaring. Een beginnend Sales Analist verdient ongeveer €2200 bruto per maand. Men kan dan doorgroeien, tot het eindniveau Senior Sales Analist dat op ca. €4000 bruto per maand ligt.

Salarisschaal Sales Analist

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Sales Analist

Op zoek naar een nieuwe baan als Sales Analist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Sales Analist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Sales Analist vacatures

Online Sales Analist
Good Company
Leer de organisatie kennen Onze opdrachtgever in de regio Amsterdam is één van de grotere spelers in de wereld van multimedia services. Met een indrukwekkend portfolio heeft deze organisatie een …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Sales Analist

Hoe goed is de toekomst voor de Sales Analist? 

Het arbeidsmarktperspectief is gunstig. Er is voldoende werk te vinden. Een Sales Analist heeft de mogelijkheid om promotie te maken naar bijv. Business Analist, Marketing / Sales Manager, Commercieel Manager of Account Manager.

Baankans Sales Analist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Sales Analist worden: Opleidingen tot Sales Analist

Hoe word je een Sales Analist? 

Er zijn verschillende opleidingen die aansluiten bij de functie Sales Analist. Vooral bedrijfskundige, bedrijfseconomische vooropleidingen met als specialisatie Marketing worden gewaardeerd. Denkiveau moet minimaal MBO (niveau-3/4, Economie/Handel/Detailhandel) zijn en bij voorkeur HBO of Academisch wanneer men werzkaam is binnen grotere organisaties.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Sales Analist

Empathisch Luisteren
Korte beschrijving: De training 'Empathisch Luisteren' reikt de basis gesprekstechniek aan voor situaties waarin goede communicatie met een ander (collega, partner, manager, klant) van belang is. We bespreken de invloed …
Meer opleidingen Sales Analist

Weet je nog niet of je Sales Analist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Sales Analist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Sales Analist

Met wie werkt een Sales Analist samen? 

Als Sales Analist leg je vaak verantwoording af aan en werk je samen met de Commercieel Directeur, Manager Verkoop, Account en Category Managers. Je correspondeert met de Data Analisten of System Analisten over de kern van je beroep: het analyseren van gegevens.


 • Data Analist
 • Commercieel Directeur
 • Sales Manager
 • Account Manager
 • Category Manager
Sales Analist


Organisaties waar een Sales Analist werkzaam is

Waar werkt een Sales Analist meestal? 

De Sales Analist is werkzaam binnen commerciële, sales gerichte organisaties. Het betreft hier de profit sector. Je kunt dan denken aan werken binnen de detailhandel, telecom, handel, marketing, internet en Fast Moving Consumer Goods branches of in het bank- en verzekeringswezen.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Sales Analist

Waar kun je het beste werken als Sales Analist? Hieronder vindt je de best door de Sales Analist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Sales Analist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Sales Analist:

Welke competenties heeft een een Sales Analist nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Sales Analist

Wat voor persoonlijkheid heb je als Sales Analist nodig? 

Een Sales Analist is vaak bezig met cijfertjes te analyseren. Observerend vermogen is een primaire capaciteit voor een Sales Analist (Waarnemer). De vertaalslag kunnen maken tussen enerzijds de cijfers en anderzijds het belang en de conclusies vergt een perfectionistische instelling. Uit data kun je namelijk onmetelijk veel informatie halen. Je moet als Sales Analist dus niet snel tevreden willen zijn (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Sales Analist


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Sales Analist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Sales Analist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Sales Analist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Sales Analist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Sales Analist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Sales Analist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Sales Analist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Sales Analist iets voor je?

Zou je graag Sales Analist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Sales Analist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Sales Analist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar