Intern Specialist Verzekeren Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Intern Specialist Verzekeren? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep intern specialist verzekeren. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je intern specialist verzekeren wordt.

 

Wat is een Intern Specialist Verzekeren?

De interne verzekering specialist is iemand die risicoanalyses voorbereid, verricht en uitvoert en verkopen afhandelt.  Dit doet hij op het gebied van verzekeringen. Het is van belang dat de intern specialist over goede communicatieve vaardigheden beschikt omdat hij in veel contact staat met de klanten.

De interne verzekering specialist moet goed zijn in het plannen en maken van afspraken.

Een goed netwerk is van belang, omdat de interne specialist veel contact moet hebben met zijn collega specialisten.

Om de klanten op de hoogte te houden van veranderingen binnen verzekeringen is het belangrijk dat er periodiek contact is tussen de interne specialist en de klant. Ook is dit contact belangrijk om vragen en klachten te behandelen die de klant eventueel heeft.Wil je werken als Intern Specialist Verzekeren?

Werk je al als Intern Specialist Verzekeren en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Intern Specialist Verzekeren worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Intern Specialist Verzekeren, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Intern Specialist Verzekeren in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

 • Klanten
 • Collega's
 • Afdeling service en after sales
 • Afdelingshoofd

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1781 tot €3100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Intern Specialist Verzekeren

Wat verdient een Intern Specialist Verzekeren?

De interne verzekering specialist verdient ongeveer 1781 bij aanvang. Dit kan oplopen tot 2723 euro bruto per maand. Aantal jaren praktijk ervaring als intern verzekering specialist speelt een grote rol bij het salaris. De salarissen zijn afhankelijk van CAO schalen en de toekomstige werkgever.

Eventuele secundaire voorwaarden zijn: vakantietoeslag van 8% op je gemiddelde maandinkomen, leaseauto, voordelige collectieve ziektekostenverzekering, pensioenregeling, opleidingen, cursussen en trainingen.

Salarisschaal Intern Specialist Verzekeren

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Intern Specialist Verzekeren

Er zijn geen vacatures Intern Specialist Verzekeren aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Intern Specialist Verzekeren in werkt.

Meer weten over de sector waar een Intern Specialist Verzekeren in werkt

Bekijk werken in Finance

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Intern Specialist Verzekeren

Wat is de toekomst van Intern Specialist Verzekeren?

Aan het aantal vacatures die er te vinden zijn is het aan te nemen dat er een redelijke vraag is naar interne verzekering specialisten.

Baankans Intern Specialist Verzekeren

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Intern Specialist Verzekeren worden: Opleidingen tot Intern Specialist Verzekeren

Wil je Intern Specialist Verzekeren worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Intern Specialist Verzekeren.

Hoe word je een Intern Specialist Verzekeren? 

De meest directe weg om een interne verzekering specialist te worden is een 4 jarige opleiding volgen op HBO niveau. De meest voor de hand liggende opleiding is Assurantie A en daarbij wordt ook werkervaring gevraagd van 1 tot 3 jaar. De opleiding kan eventueel als saai ervaren worden, daar moet rekening mee worden gehouden. Tevens komt er veel kennis over verzekeringen en gerelateerde zaken bij kijken.

Het is raadzaam om de cursus WFT Basiscursus te volgen. Dat is een cursus die u met theorie en praktijkvoorbeelden de basisbeginselen van het financiële vak kennis laat maken. Het is ook uitermate geschikt om als adviseur bij een bank of verzekeringsmaatschappij te gaan werken.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Intern Specialist Verzekeren

Er zijn geen opleidingen Intern Specialist Verzekeren aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Intern Specialist Verzekeren in werkt

Bekijk alle opleidingen Finance

Omscholen of doorgroeien tot Intern Specialist Verzekeren

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Intern Specialist Verzekeren wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Intern Specialist Verzekeren zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Intern Specialist Verzekeren

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Intern Specialist Verzekeren?

Competenties en Vaardigheden Intern Specialist Verzekeren

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Intern Specialist Verzekeren nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Intern Specialist Verzekeren nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Intern Specialist Verzekeren

Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Intern Specialist Verzekeren

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Intern Specialist Verzekeren. Als Intern Specialist Verzekeren wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Intern Specialist Verzekeren:


zie volledige beschrijving persoonstype Intern Specialist Verzekeren

Vakkennis voor een Intern Specialist Verzekeren

Het is voor een Intern Specialist Verzekeren ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Intern Specialist Verzekeren zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Intern Specialist Verzekeren


Werkervaring Intern Specialist Verzekeren

Het is voor een startend Intern Specialist Verzekeren die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Intern Specialist Verzekeren is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Intern Specialist Verzekeren het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Intern Specialist Verzekeren

Met wie werkt een Intern Specialist Verzekeren samen? 

De interne verzekering specialist gaat veel met klanten om, omdat hij klanten moet overtuigen, informeren en mee moet socialiseren. Hij moet met collega's overleggen en voor zijn collega's klaarstaan. Hij is verantwoordelijk voor de afdeling service en after sales. Daarnaast moet hij zich kunnen verantwoorden bij het afdelingshoofd.


 • Klanten
 • Collega's
 • Afdeling service en after sales
 • Afdelingshoofd
Intern Specialist Verzekeren


Organisaties waar een Intern Specialist Verzekeren werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Intern Specialist Verzekeren meestal werkt.

Waar werkt een Intern Specialist Verzekeren?

 • Verzekeringsbureau
 • Adviesbureau
 • Klantenservice
 • Sales

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Intern Specialist Verzekeren

Waar kun je het beste werken als Intern Specialist Verzekeren? Hieronder vind je de best door de Intern Specialist Verzekeren beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Intern Specialist Verzekeren.

Competenties, Skills en Vaardigheden Intern Specialist Verzekeren:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Intern Specialist Verzekeren.

Welke competenties heeft een Intern Specialist Verzekeren nodig?

Een Intern Specialist Verzekeren heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Intern Specialist Verzekeren

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Intern Specialist Verzekeren passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Intern Specialist Verzekeren nodig? 

De interne verzekering specialist moet energiek zijn, omdat hij veel in contact is met klanten en ze op een energieke manier moet benaderen om hun te overtuigen. Hij moet productief zijn om successen te behalen. (Succesvolle werker)

De interne verzekering specialist moet productief zijn, omdat hij onder constante druk staat om klanten tevreden te stellen. Om die reden moet hij ook optimistisch, spontaan en charmant zijn. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de intern specialist verzekeraar een succesvolle werknemer kan worden. (Levensgenieter)

Bekijk de persoonstypen voor Intern Specialist Verzekeren


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Intern Specialist Verzekeren

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Intern Specialist Verzekeren

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Intern Specialist Verzekeren

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Intern Specialist Verzekeren

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Intern Specialist Verzekeren dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Intern Specialist Verzekeren belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Intern Specialist Verzekeren. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Intern Specialist Verzekeren iets voor je?

Zou je graag Intern Specialist Verzekeren willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Intern Specialist Verzekeren bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Intern Specialist Verzekeren

Jean-Paul

Ook ik zie bij opl.alleen maar A staan.Waar zie jij de B staan Henk?En Jan al reacties gehad?Gr.

bernard

Ik zie bij opl.alleen maar assurantie A staan.Goede informatie.H.gr.

Jan Barendsen

Misschien kunnen wij van <a href="http://www.goedkopeverzekeringenpakket.nl/">Goedkope Verzekeringen Pakket</a> u van dienst zijn?

Henk

Er wordt in de tekst bij opleidingen gesproken over Assurantie B???? Hoe oud is deze info wel niet?

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar