Data-visualisator Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Data-visualisator? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep data-visualisator. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je data-visualisator wordt.

Wat is een Data-visualisator?

Een data-visualisator is iemand die data weergeeft door middel van beelden. Dit kan bijvoorbeeld gaan om medische gegevens, wetenschappelijke metingen, weergegevens, enzovoorts. De data-visualisator zet grote hoeveelheden gegevens om in bijvoorbeeld een grafiek, een 3D-visualisatie of een tijdlijn. De data-visualisator overbrugt het gat tussen grafische vormgeving en informatica, en is waardevol voor organisaties omdat visualisaties overzichtelijke manieren zijn om grote, abstracte hoeveelheden gegevens te presenteren.

Data-visualisatoren kunnen van grote toegevoegde waarde zijn in onderzoeksprojecten, medisch of anders, maar ook in adviesbureaus. Deze werken veel met visueel georiënteerde presentaties, en bij het weergeven van grote hoeveelheden gegevens in een overzichtelijk plaatje komt de data-visualisator in het spel.

Wil je werken als Data-visualisator?

Werk je al als Data-visualisator en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Data-visualisator worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Data-visualisator, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Data-visualisator in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Data-analist
 • Informatie-analist
 • Onderzoeker
 • Informatiemanager
 • Consultant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2300 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Data-visualisator

Wat verdient een Data-visualisator?

Het gemiddeld startsalaris van een datavisualisator is te verwachten rond de 2300 per maand. Na een aantal jaren werkervaring kan dit oplopen tot pakweg 3500. Afhankelijk van je werkgever kan dit nog verder doorgroeien (tot boven de 5000), en zullen er soms secundaire arbeidsvoorwaarden zijn zoals een telefoon, laptop en mogelijk zelfs leaseauto.

Salarisschaal Data-visualisator

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Data-visualisator

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Data-visualisator

Wat is de toekomst van Data-visualisator?

Hoewel het beroep in veel beroepsgroepen in te passen is, zijn vacatures voor het specifieke beroep ‘data-visualisator’ schaars. Het arbeidsmarktperspectief is in die zin dus niet noemenswaardig “goed”, maar doordat het beroep wel een belangrijke functie kan vervullen in een bedrijf kan een open sollicitatie overtuigend werken. Doorgroeimogelijkheden zijn vervolgens grotendeels afhankelijk van het bedrijf, maar andere data-gerelateerde beroepen zoals informatie-analist, of een managementfunctie liggen voor de hand.

Baankans Data-visualisator

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Data-visualisator worden: Opleidingen tot Data-visualisator

Wil je data-visualisator worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Data-visualisator? 

Voor data-visualisator bestaat geen specifieke opleiding, maar gezien het vakgebied van de datavisualisatie een brug slaat tussen informatica en grafische vormgeving is minstens een opleiding in één van die twee vakgebieden gewenst, en bij voorkeur ook affiniteit met de tweede. Veelal zal er gezocht worden naar mensen met een wo- of hbo-opleiding, maar in principe is het werk ook te doen met bepaalde mbo-opleidingen.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Data-visualisator

Data Science voor Consultants: big data, data mining, R programmeren, python
Opleiding Data Science voor Consultants; iets voor jou? Er is geen ontkomen meer aan: data is overal en de groei is er nog lang niet uit. Sterker nog, de hoeveelheid …
Data Analyse
Deze cursus is gemaakt voor iedereen die een start wil maken met het leren analyseren van data. Tijdens deze cursus leer je op de eerste dag alle basiselementen van het …
Opleiding Datawarehouse & Data Governance: datamodellering, Kimball, Inmon
De opleiding Datawarehouse & Data Governance helpt je als manager of medewerker bij het vinden van antwoorden op belangrijke datavragen. Je bent daarnaast niet alleen op zoek naar theoretische, maar …
Opleiding Data Protection Officer (DPO), 2-daags | Functionaris voor de Gegevensbescherming (FG)
In de AVG is de functie van de Data Protection Officer (DPO) oftewel de Functionaris voor Gegevensbescherming (FG) vastgelegd. Binnen een organisatie moet een FG ervoor zorgen dat aan de …
Data Warehouse Concepts
Korte beschrijving: Na deze training weet je welke DW concepten, modellen en aanpakken er zijn. Daarnaast heb je inzicht in de toegevoegde waarde van DW en in tools topologie en …
Meer opleidingen Data-visualisator

Weet je nog niet of je Data-visualisator wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Data-visualisator of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Data-visualisator

Met wie werkt een Data-visualisator samen? 

De data-visualisator zal in zijn werk vooral veel contact hebben met data- en/of informatie-analisten. Ook zal hij contact hebben met wie de data heeft geleverd: personeel bij onderzoeksbureaus, universiteiten, ziekenhuizen of ICT’ers. In het bedrijfsleven zullen vaak ook consultants/adviseurs deel uitmaken van het netwerk van een data-visualisator.


 • Data-analist
 • Informatie-analist
 • Onderzoeker
 • Informatiemanager
 • Consultant
Data-visualisator


Organisaties waar een Data-visualisator werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Data-visualisator meestal werkt.

Waar werkt een Data-visualisator?

In elke organisatie, profit of non-profit, gaat data om. Het beroep van data-visualisator is dus in elke beroepsgroep in te vullen. Bekende toepassingen van datavisualisatie betreffen de medische (onderzoeks)sector, andere wetenschappelijke onderzoeken, of het structureren van databases in om het even welke organisatie die met veel data omgaat. Ook adviesbureaus werken veel met datavisualisatie.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Data-visualisator

Waar kun je het beste werken als Data-visualisator? Hieronder vind je de best door de Data-visualisator beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Data-visualisator.

Competenties, Skills en Vaardigheden Data-visualisator:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Data-visualisator.

Welke competenties heeft een Data-visualisator nodig?

Een Data-visualisator heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Data-visualisator

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Data-visualisator passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Data-visualisator nodig? 

Aan de data-visualisator ligt de taak om een complexe brei aan gegevens op een overzichtelijke manier weer te geven. Enerzijds sluit deze taak aan op het persoonstype Waarnemer, omdat de data-visualisator een oog voor detail moet hebben, analytisch en conceptueel moet kunnen denken en leergierig moet zijn om alle data te begrijpen. Anderzijds sluit het werk aan op het persoonstype Romanticus, omdat de data-visualisator moet begrijpen hoe het resultaat aan moet sluiten op aan wie het gepresenteerd wordt, en hiervoor op een creatieve manier te werk moet gaan.

Bekijk de persoonstypen voor Data-visualisator


Romanticus


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Data-visualisator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Data-visualisator

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Data-visualisator

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Data-visualisator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Data-visualisator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Data-visualisator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Data-visualisator. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Data-visualisator iets voor je?

Zou je graag Data-visualisator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Data-visualisator bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Data-visualisator

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar