U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Software designer

Software designer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een software designer? Lees de functieomschrijving.

De belangrijkste taak van de software designer is het opzetten van een bepaald plan voor een bepaalde behoefte. Wanneer een bedrijf een programma nodig heeft dat niet op de markt verkrijgbaar is en daarvoor een ICT-bedrijf inhuurt, moet de software designer tot in de puntjes begrijpen wat de wensen van de klant zijn, en moet hij hier vervolgens een plan en methodologie voor ontwikkelen. De software designer heeft dus niet noodzakelijk een leidinggevende functie in het proces van de software-ontwikkeling, maar wel een hele belangrijke.

Er zijn veel verschillende manieren waarop een programma tot stand kan komen. De technische details doen er hier niet toe, maar voor de software designer wel. Deze moet weten op welke manieren een programma gemaakt kan worden, en moet voor een project bepalen hoe een team het beste te werk kan gaan. De software designer blijft zodra het project begonnen is nog steeds betrokken bij de werkzaamheden, en kan hier allerlei verschillende taken hebben. Hij of zij kan zelf meewerken, of een leidende of begeleidende functie hebben. In beide gevallen is zijn of haar aandeel in de ontwikkeling van het programma groot.

Software designers worden vanwege de tijdelijke aard van hun werkzaamheden vaak op projectbasis ingehuurd. Dit betekent vaak minder kans op een vaste aanstelling, maar vaak wel een hoger uurloon.

Mensen vonden ons op: Job Software designer, Baan Software designer, Software designer Worden, Functie-eisen Software designer, Verantwoordelijkheden Software designer, Functieprofiel Software designer, Wat doet een Software designer, Werken als Software designer.

Software designer worden: Opleiding tot software designer

Software designer kun je worden met een opleiding ICT/informatica. De meeste bedrijven zullen minimaal een hbo- of wo-niveau verwachten. Vanwege de verantwoordelijkheid van de software designer zal vaak ook om een aantal jaar werkervaring worden gevraagd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Software designer, Software designer Worden, Opleidingsniveau Software designer, Scholing Software designer, Studie Software designer, Bijscholing Software designer, Omscholing Software designer.

Organisaties waar een software designer doorgaans werkzaam is

Software designers zijn bijna altijd werkzaam voor een ICT-bedrijf, hoewel deze bedrijven soms op locatie werken bij klanten. Ook kan een software designer zichzelf natuurlijk als zzp’er verhuren.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Software designer, Software designer Worden, Opleidingsniveau Software designer, Scholing Software designer, Studie Software designer, Bijscholing Software designer, Omscholing Software designer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden software designer

Een software designer die voor een ICT-bedrijf werkt, zal een redelijk normaal salaris verdienen. Meestal niet minder dan 2000, maar vaak ook niet hoger dan 3500 tot 4000, zelfs met veel werkervaring. Een software designer die zichzelf verhuurt aan bedrijven en zichzelf goed verkoopt kan hier echter makkelijk overheen gaan. De taken van de software designer zijn van groot belang in het proces van software-ontwikkeling, dus bedrijven zijn vaak bereid hiervoor te betalen.

Mensen vonden ons op: Salaris Software designer, Loon Software designer, Wat verdien je als Software designer, Salarisschaal Software designer, Salarisindicatie Software designer, Bonus Software designer, CAO Software designer, Brutoloon Software designer, Nettoloon Software designer, Vakantiedagen Software designer, Pensioen Software designer.

Competenties, skills & vaardigheden software designer

 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Oordeelsvorming
 • Innovatief
 • Accuratesse
 • Visie
 • Onafhankelijkheid
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Software designer, Vaardigheden Software designer, Attitude Software designer, Kwalificaties Software designer, Competentieprofiel Software designer.

Boeken voor het beroep software designer

Wil je meer weten over het beroep software designer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je software designer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken software designer te komen.

The Non-Designer's Type Book | Robin Williams

Insights and Techniques for Creating Professional-Level Type - Engels | Druk: 2nd Revised edition | Paperback | 9780321303363 | 240 pagina's

Seven years is a long time in any industry, but when it comes to the worlds of design and technology (and particularly the point at which the two merge), it's an eternity! No wonder, then, that you (and about a million other readers!) have been eagerly aw...

Nero 7 Premium | Peter D'Hollander

Nederlands | Druk: 1 | Onbekende bindwijze | 9789043012317 | 159 pagina's

Nero 7 Premium 1e druk is een boek van Peter D'Hollander uitgegeven bij Peachpit Press. ISBN 9789043012317 Audio beluisteren, films afspelen en tussendoor nog een cd of dvd branden? Nero 7 Premium - een bundeling van diverse programma's - biedt het allema...

Designing Online Communities | Trevor Owens

How Designers, Developers, Community Managers, and Software Structure Discourse and Knowledge Production on the Web - Engels | Druk: 2nd Revised edition | Paperback | 9781433128479 | 139 pagina's

Discussion on the Web is mediated through layers of software and protocols. As scholars increasingly study communication and learning on the Internet, it is essential to consider how site administrators, programmers, and designers create interfaces and en...

Mensen vonden ons op: boeken voor Software designer, Software designer ebooks, boek Software designer.

Persoonstypen software designer

Een software designer staat aan de basis van het ontwikkelen van een softwareproduct. Het is dus belangrijk dat hij een hoge kwaliteitsstandaard heeft, en die ook wil overdragen op anderen. De software designer past dus het persoonstype Perfectionist. Verder houdt zijn werk echter ook veel onderzoekswerk en het behandelen van grote hoeveelheden technische details in. Een goede software designer is daarom ook een Waarnemer.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Software designer, Karakter Software designer.

Netwerk software designer

De software designer heeft een netwerk van ICT’ers. Door zijn of haar begeleidende functie in het proces komt de software designer veel met anderen in aanraking. Tot zijn of haar  netwerk behoren bijvoorbeeld de software engineer of software developer, de software tester, de programmeur, de applicatie-ontwikkelaar, de data-analist, de systeemoperator, enzovoorts. Met welke de software designer precies in aanraking komt hangt van het specifieke bedrijf waar hij of zij voor werkt af.

Mensen vonden ons op: Collega’s Software designer, Medewerkers Software designer.

Is het beroep software designer iets voor jou?

Zou je graag software designer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als software designer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Software designer, beroepskeuzetest Software designer, beroep Software designer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden software designer

Het arbeidsmarktperspectief voor dit beroep is momenteel redelijk tot goed. Veel software designers zijn echter doorgestroomd vanuit een baan als ontwikkelaar of een dergelijke functie. Een software designer die uit het eigen bedrijf komt heeft als voordeel dat hij het personeel al (deels) kent, de werkwijzen weet en kennis heeft van de doelstellingen van het bedrijf, terwijl een software designer van buitenaf zich veel meer moet aanpassen. Doorgroeimogelijkheden zijn er wel, maar software designer is al een redelijk hoog aangeschreven functie. Welke functies er precies beschikbaar zijn is per bedrijf verschillend. Als een software designer een beetje naam heeft gemaakt en zichzelf goed kan verkopen, kan hij pas echt doorgroeien als hij zichzelf (als eenmanszaak) verhuurt aan bedrijven tegen een uurloon dat veel hoger ligt dan dat bij de meeste ICT-bedrijven.

Arbeidsmarktperspectief score software designer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep software designer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Software designer, Promotie mogelijkheden Software designer, Carriere Software designer.

Solliciteren op de functie software designer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als software designer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor software designer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als software designer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Software designer, CV Software designer, sollicitatie Software designer.

Interviews met software designer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen software designer

Vacatures software designer

Op zoek naar een nieuwe baan als Software designer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Software designer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De belangrijkste taak van de software designer is het opzetten van een bepaald plan voor een bepaalde behoefte. Wanneer een bedrijf een programma nodig heeft dat niet op de markt verkrijgbaar is en daarvoor een ICT-bedrijf inhuurt, moet de software designer tot in de puntjes begrijpen wat de wensen van de klant zijn, en moet hij hier vervolgens een plan en methodologie voor ontwikkelen. De software designer heeft dus niet noodzakelijk een leidinggevende functie in het proces van de software-ontwikkeling, maar wel een hele belangrijke.

Beoordeling Software designer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Software designer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Software designer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep