Linux Specialist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Linux Specialist? Lees de functieomschrijving.

Een Linux Specialist is iemand die gespecialiseerd is in het bouwen en verbeteren van Linux-besturingssystemen.

Linux-systemen zijn open source besturingssystemen. Dat betekent dat iedereen ze gratis kan downloaden. Echter, sommige bedrijven vragen om heel specifieke, op hun behoeftes afgestemde besturingssystemen. De Linux Specialist maakt dus ofwel gratis Linux-besturingssystemen, ofwel speciale voor bedrijven. De Linux Specialist moet zogenaamde ‘architectuuroplossingen’ bedenken en maken die aan de eisen van de klant voldoen.  Tevens houdt hij zich bezig met implementaties en migraties van (netwerk)infrastructuren en inrichtingen van communicatie- en managementoplossingen.

Een Linux Specialist maakt niet alleen nieuwe besturingssystemen, hij onderhoudt en beheert deze ook. De Linux Specialist signaleert knelpunten en neemt de juiste stappen om te komen tot wijzigingen ter voorkoming of oplossing van deze knelpunten.

Het is van belang dat een Linux Specialist oog heeft voor nieuwe ontwikkelingen en weet hij hoe hierop kan inspelen. De ICT-wereld verandert snel, dus hij moet goed op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op zijn vakgebied. 

Wil je werken als Linux Specialist?

Werk je al als Linux Specialist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Linux Specialist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Linux Specialist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Linux Specialist in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Klanten
  • Collega Linux-specialisten
  • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1900 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

4


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Linux Specialist

Wat verdient een Linux Specialist?

Een Linux Specialist kan rekenen op zo’n €1900,- tot €3500,- bruto per maand bij een fulltime dienstaanstelling. Het precieze bedrag hangt onder andere af van de leeftijd en ervaring van de Linux Specialist.

Secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de precieze functie van de Linux Specialist bij de werkgever, maar voorbeelden zijn opleidingen, technische meetings, vakantiedagen, een telefoon van de zaak, beurzen enzovoort.

Salarisschaal Linux Specialist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Linux Specialist

Op zoek naar een nieuwe baan als Linux Specialist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Linux Specialist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Linux Specialist vacatures

Linux Specialist
Centric
Als Linux specialist ben je verantwoordelijk voor de juiste technische installatie, onderhoud en werking van de Linux omgevingen binnen onze datacenters. Binnen deze omgevingen worden de applicaties en databases van …
Linux specialist
VONQ Vacatures Online
Linux specialistBen jij de Linux specialist die ons wil helpen om verder te professionaliseren? Heb je ervaring met automatisering en wil je dat toepassen binnen een uitdagende datacenter infrastructuur? …
Linux specialist
CCV Nederland
Linux specialist Ben jij de Linux specialist die ons wil helpen om verder te professionaliseren? Heb je ervaring met automatisering en wil je dat toepassen binnen een uitdagende datacenter infrastructuur? …
Linux Specialist (Red Hat) max. salaris EUR 6.500
CIMSOLUTIONS B.V.
Wie zoeken we? Je bent de beste in je vak of hebt de ambitie en de potentie om de beste te worden. Je hebt de passie om nieuwe technologieën te …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Linux Specialist

Hoe goed is de toekomst voor de Linux Specialist? 

Voor een ervaren Linux Specialist is het arbeidsmarktperspectief goed. De ICT-sector is altijd in ontwikkelingen en is altijd op zoek naar goede werknemers met veel relevante kennis. Voor een beginnende Linux Specialist is het dus wel moeilijker aan een baan te komen.

Bij goed functioneren krijgt de Linux Specialist steeds uitdagendere klussen. Ook kan hij leidinggevende worden. 

Baankans Linux Specialist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

4


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Linux Specialist worden: Opleidingen tot Linux Specialist

Hoe word je een Linux Specialist? 

Om Linux Specialist te worden, kun je bijvoorbeeld de HBO- of WO-opleiding Informatica doen. De meeste bedrijven vragen echter ook om iemand met een aantal jaren relevante werkervaring en kennis van allerlei Linux-platformen en open source oplossingen. 

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Linux Specialist

Red Hat Certified Specialist in Linux Performance Tuning exam [EX442]
OVERVIEW The Red Hat Certified Specialist in Linux Performance Tuning exam (EX442) validates candidates' ability to use standard system tools to analyze the performance of Red Hat® Enterprise Linux® and …
Red Hat Certified Specialist in Linux Diagnostics and Troubleshooting exam [EX342]
OVERVIEW The performance-based Red Hat Certified Specialist in Linux Diagnostics and Troubleshooting exam (EX342) tests your ability to analyze Red Hat® Enterprise Linux® systems for common issues that may cause …
Red Hat Certified Specialist in Virtualization exam [EX318]
OVERVIEW The performance-based Red Hat Certified Specialist in Virtualization exam (EX318) tests your ability to create, deploy, and manage Linux® virtual machines using Red Hat® Virtualization Manager. By passing this …
Red Hat Certified Specialist in Deployment and Systems Management exam [EX403]
OVERVIEW The Red Hat Certificate of Expertise in Deployment and Systems Management exam (EX403) tests candidates' knowledge, skills, and ability to use Red Hat products, including Red Hat® Enterprise Linux® …
Red Hat Certified Specialist in Security Linux Exam [EX415]
OVERVIEW The Red Hat Certified Specialist in Security: Linux exam validates your knowledge and abilities in securing Red Hat® Enterprise Linux®. By passing this exam, you become a Red Hat …
Meer opleidingen Linux Specialist

Weet je nog niet of je Linux Specialist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Linux Specialist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Linux Specialist

Met wie werkt een Linux Specialist samen? 

Een Linux Specialist heeft natuurlijk contact met klanten. Hij luistert goed naar zijn klanten en speelt in op hun behoeftes. Als er meerdere Linux Specialisten werken aan een project, werkt de Linux Specialist nauw met hen samen. Bij vragen en problemen kan de Linux Specialist terecht bij zijn leidinggevende. Aan hem moet hij zijn werkzaamheden ook rapporteren.


  • Klanten
  • Collega Linux-specialisten
  • Leidinggevende
Linux Specialist


Organisaties waar een Linux Specialist werkzaam is

Waar werkt een Linux Specialist meestal? 

Een Linux Specialist werkt in de profitsector bij een ICT-bedrijf. Hij werkt op project- en/of detacheringbasis.

Een Linux Specialist kan ook als ZZP’er aan de slag. Hij wordt dan door steeds andere bedrijven ingeschakeld voor een klus. 

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Linux Specialist

Waar kun je het beste werken als Linux Specialist? Hieronder vindt je de best door de Linux Specialist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Linux Specialist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Linux Specialist:

Welke competenties heeft een een Linux Specialist nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Linux Specialist

Wat voor persoonlijkheid heb je als Linux Specialist nodig? 

Persoonstypen die goed passen bij een Linux Specialist zijn Perfectionist en Succesvolle Werker.

Een Linux Specialist streeft naar een besturingssyteem dat precies tegemoet komt aan de behoeftes van de klant. Hij streeft dus naar een optimaal functionerend, gebruiksvriendelijk en compleet eindresultaat (Perfectionist).

Ook is de Linux Specialist efficiënt, creatief, ondernemend, resultaatgericht en besluitvaardig. Hij werkt altijd toe naar een doel, namelijk een goed werkend Linux-systeem dat de klant tevreden maakt (Succesvolle Werker).

Bekijk de persoonstypen voor Linux Specialist


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Linux Specialist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Linux Specialist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Linux Specialist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Linux Specialist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Linux Specialist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Linux Specialist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Linux Specialist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Linux Specialist iets voor je?

Zou je graag Linux Specialist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Linux Specialist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Linux Specialist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar