Applicatieontwerper Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Applicatieontwerper? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep applicatieontwerper. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je applicatieontwerper wordt.

 

Wat is een Applicatieontwerper?

Als Applicatieontwerper ontwikkel, bouw, onderhoud en test je applicaties. Een applicatie is een programma voor de computer, ook wel software genoemd. Dit kunnen allerlei soorten programma’s zijn, variëren van een website tot een systeem dat de voorraden bijhoudt. De Applicatieontwerper bedenkt en maakt de applicaties en controleert of deze goed blijven werken en houdt het programma bij.

De Applicatieontwerperr werkt meestal in opdracht van een klant. De Applicatieontwerper moet daarom goed naar de wensen van de klant luisteren en de applicatie hierop aanpassen. Een goed contact met de klant is daarom belangrijk. Tijdens het ontwerpen van de applicaties let de Applicatieontwerper op de technische aspecten, maar ook op de functionaliteit en de gebruiksvriendelijkheid. Na het ontwerpen, blijft de Applicatieontwerper de applicatie verbeteren door fouten op te sporen en te verhelpen.

Omdat de Applicatieontwerper de applicatie het beste kent, leert deze ook vaak anderen met de applicatie werken en helpt hen bij problemen. Hiervoor wordt vaak een soort van handleiding geschreven. Ook ondersteunt de Applicatieontwerper de implementatie van de applicatie in een organisatie. Een nieuwe applicatie brengt vaak een andere manier van werken met zich mee en de Applicatieontwerper moet bedenken hoe de gebruikers hierin het beste begeleid kunnen worden.Wil je werken als Applicatieontwerper?

Werk je al als Applicatieontwerper en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Applicatieontwerper worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Applicatieontwerper, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Applicatieontwerper in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1650 tot €3200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Applicatieontwerper

Wat verdient een Applicatieontwerper?

Het salaris van een beginnende Applicatieontwerper ligt tussen de 1650 en 1750 euro. Naarmate de Applicatieontwerper meer ervaring opdoet kan dit salaris oplopen tot 3200 euro. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van het bedrijf waar de Applicatieontwerper voor werkzaam is.

Salarisschaal Applicatieontwerper

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Applicatieontwerper

Er zijn geen vacatures Applicatieontwerper aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Applicatieontwerper in werkt.

Meer weten over de sector waar een Applicatieontwerper in werkt

Bekijk werken in ICT

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Applicatieontwerper

Wat is de toekomst van Applicatieontwerper?

Er is veel vraag naar Applicatieontwerpers. Er worden steeds meer applicaties gebruikt en deskundige kennis is hierbij hard nodig. De doorgroeimogelijkheden zijn er vooral om door te groeien naar een specialisatie, bijvoorbeeld gamedevelopment of mediadevelopment. Hierbij gaat de Applicatieontwerper meer specifiek een bepaald soort applicaties ontwerpen en onderhouden.

Baankans Applicatieontwerper

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Applicatieontwerper worden: Opleidingen tot Applicatieontwerper

Wil je Applicatieontwerper worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Applicatieontwerper.

Hoe word je een Applicatieontwerper? 

Op het MBO-niveau is de opleiding Applicatie- en Mediaontwikkeling (Applicatieontwikkelaar) geschikt om aan de slag te kunnen als Applicatieontwerper. Om je te specialiseren kun je ook de opleidingen Gamedeveloper (MBO)  of Mediadeveloper (MBO) volgen. Op HBO-niveau kunnen onder andere de opleidingen Informatica en Bedrijfskundige Informatica gevolgd worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Applicatieontwerper

Er zijn geen opleidingen Applicatieontwerper aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Applicatieontwerper in werkt

Bekijk alle opleidingen ICT

Omscholen of doorgroeien tot Applicatieontwerper

Als je Applicatieontwerper wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Applicatieontwerper zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Applicatieontwerper

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Applicatieontwerper?

Competenties en Vaardigheden Applicatieontwerper

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Applicatieontwerper nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Applicatieontwerper nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Applicatieontwerper

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Applicatieontwerper

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Applicatieontwerper. Als Applicatieontwerper wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Applicatieontwerper:


zie volledige beschrijving persoonstype Applicatieontwerper

Vakkennis voor een Applicatieontwerper

Het is voor een Applicatieontwerper ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Applicatieontwerper zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Applicatieontwerper


Werkervaring Applicatieontwerper

Het is voor een startend Applicatieontwerper die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Applicatieontwerper is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Applicatieontwerper het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Applicatieontwerper

Met wie werkt een Applicatieontwerper samen? 

De Applicatieontwerper werkt soms nauw samen met andere Applicatieontwerpers. Ook heeft de Applicatieontwerper te maken met een leidinggevende en met de klant waar de Applicatieontwerper de applicatie voor ontwikkelt en onderhoudt.


Applicatieontwerper


Organisaties waar een Applicatieontwerper werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Applicatieontwerper meestal werkt.

Waar werkt een Applicatieontwerper?

De Applicatieontwerper is werkzaam bij diverse IT-bedrijven of grotere organisaties die hun eigen applicaties ontwikkelen. De Applicatieontwerper werkt meestal voor een klant en moet aan de eisen en wensen van de klant voldoen. De bedrijven waar de Applicatieontwerper werkzaam is, zijn allen bedrijven in de profit sector.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Applicatieontwerper

Waar kun je het beste werken als Applicatieontwerper? Hieronder vind je de best door de Applicatieontwerper beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Applicatieontwerper.

Competenties, Skills en Vaardigheden Applicatieontwerper:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Applicatieontwerper.

Welke competenties heeft een Applicatieontwerper nodig?

Een Applicatieontwerper heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Applicatieontwerper

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Applicatieontwerper passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Applicatieontwerper nodig? 

De Applicatieontwerper moet beschikken over een goed technisch inzicht. De Applicatieontwerper moet de wensen en behoeften van de klant analyseren en omzetten in een gebruiksvriendelijke en functionele applicatie. Daarnaast moet de Applicatieontwerper ook fouten blijven opsporen en de applicatie onderhouden.

De Applicatieontwerper moet ook over goede communicatieve vaardigheden beschikken om de applicatie uit te leggen en bijvoorbeeld een handleiding te kunnen schrijven. Vaak wordt bij de ontwikkeling van een applicatie samengewerkt met collega’s. De Applicatieontwerper moet daarom ook goed kunnen samenwerken.

Bekijk de persoonstypen voor Applicatieontwerper


Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Applicatieontwerper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Applicatieontwerper

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Applicatieontwerper

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Applicatieontwerper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Applicatieontwerper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Applicatieontwerper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Applicatieontwerper. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Applicatieontwerper iets voor je?

Zou je graag Applicatieontwerper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Applicatieontwerper bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Applicatieontwerper

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar