Applicatieontwikkelaar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Applicatieontwikkelaar? Lees de functieomschrijving.

De Applicatieontwikkelaar creëert applicaties (programma's die een uitvoerende taak hebben), zoals tekstverwerkers of games. Naast het ontwerpen van geheel nieuwe applicaties past de Applicatieontwikkelaar ook bestaande applicaties aan. Dit werk gebeurt meestal in teamverband, waarbij meerdere Applicatieontwikkelaars samen werken aan één project. Als dit project af is kan de Applicatieontwikkelaar weer aan een heel ander project beginnen, met een ander team ontwikkelaars.Als de applicate af is, is het project echter nog niet klaar. De Applicatieontwikkelaar moet ook de gebruikershandleiding presenteren en schrijven, zodat mensen de applicatie daadwerkelijk kunnen gaan gebruiken.

Het werk van een Applicatieontwikkelaar reikt zo veel verder dan het programmeren van een applicatie, omdat hij ook rekening moet houden met de gebruikers en het succesvol implementeren van de applicatie. Hierbij hoort ook het realiseren van aanpassingen op basis van tests en eventueel feedback. Dit gebeurt allemaal in overleg, wat betekent dat Applicatieontwikkelaars een flexibele houding moeten hebben in de ontwikkeling van applicaties.

Wil je werken als Applicatieontwikkelaar?

Werk je al als Applicatieontwikkelaar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Applicatieontwikkelaar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Applicatieontwikkelaar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Applicatieontwikkelaar in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Applicatieontwikkelaar
  • Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1650 tot €3900

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

35


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Applicatieontwikkelaar

Wat verdient een Applicatieontwikkelaar?

Als MBO'er start je meestal met een salaris van €1650 per maand. Voor een HBO'er ligt het startsalaris rond de €2000. Dit salaris kan oplopen tot ongeveer €3900 met voldoende ervaring. Verder zijn er goede voorwaarden en worden vaak opleidingsmogelijkheden gegeven.

Salarisschaal Applicatieontwikkelaar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Applicatieontwikkelaar

Op zoek naar een nieuwe baan als Applicatieontwikkelaar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Applicatieontwikkelaar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Applicatieontwikkelaar vacatures

Application engineer Java
Addselect BV
Als application engineer en Java architect ontwikkel je software ten behoeve van het Europese Trein Management Systeem (ERTMS). Met een team ontwikkelaars ontwikkel je software voor trein en infrastructuur. Het …
Technical Software Application Engineer
Trinamics
Tri namics Technical Software Application Engineer Bachelor / Master / Machines / Product ion / Productie / Industrial / .NET / Software / Ontwikkelen Organisatie Onze opdrachtgever is al jarenlang …
Application Engineer Automation - Fulltime
Primatch werft voor SCHUNK
Schunk (’s-Hertogenbosch) is op zoek naar een Application Engineer Binnendienst om de klanten vanuit technische kennis te adviseren over Schunk automatiserings projecten en daarnaast zorg te dragen voor alle werkzaamheden …
Application Engineer
Mitsubishi Turbocharger and Engine Europe
Have you just obtained a degree in Automotive Engineering and are you looking for a job where you are responsible for the technical specifications of a Turbocharger? Start your career …
Application Engineer, Zaandam
Engie Nederland
FUNCTIEOMSCHRIJVING ENGIE Infra & Mobility is een technisch dienstverlener en ontwerpt, bouwt en onderhoudt de elektro- en besturingstechnische onderdelen van publieke infrastructuren als bruggen, sluizen, tunnels en andere verkeerssystemen. Als …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Applicatieontwikkelaar

Hoe goed is de toekomst voor de Applicatieontwikkelaar? 

Er komen steeds weer nieuwe applicaties op de markt, en bestaande applicaties moeten constant ge-update worden. Hierdoor zijn er voldoende mogelijkheden voor een Applicatieontwikkelaar om aan werk te komen. Voor doorgroeimogelijkheden heeft men vaak wel een HBO diploma nodig. Dan kan men ingenieur worden.

Baankans Applicatieontwikkelaar

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

35


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Applicatieontwikkelaar worden: Opleidingen tot Applicatieontwikkelaar

Hoe word je een Applicatieontwikkelaar? 

Een Applicatieontwikkelaar heeft meestal een MBO opleiding op niveau 4 in IT gevolgd, of op HBO niveau in de IT/ Engineering een diploma gehaald.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Applicatieontwikkelaar

Meer opleidingen Applicatieontwikkelaar

Weet je nog niet of je Applicatieontwikkelaar wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Applicatieontwikkelaar of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Applicatieontwikkelaar

Met wie werkt een Applicatieontwikkelaar samen? 

De Applicatieontwikkelaar brengt vooral veel tijd door met de andere Applicatieontwikkelaars in zijn team. Door goede samenwerking ontstaat een goede band. Verder overleg wordt gepleegd met de manager, die verantwoordelijk is voor het toewijzen en coördineren van projecten waaraan de Applicatieontwikkelaar komt te werken.


  • Applicatieontwikkelaar
  • Manager
Applicatieontwikkelaar


Organisaties waar een Applicatieontwikkelaar werkzaam is

Waar werkt een Applicatieontwikkelaar meestal? 

De Applicatieontwikkelaar komt terecht bij een IT-bedrijf dat applicaties ontwikkelt voor anderen of bij een bedrijf dat groot genoeg is om eigen applicaties te kunnen ontwikkelen en gebruiken, maar in een andere sector actief is.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Applicatieontwikkelaar

Waar kun je het beste werken als Applicatieontwikkelaar? Hieronder vindt je de best door de Applicatieontwikkelaar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Applicatieontwikkelaar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Applicatieontwikkelaar:

Welke competenties heeft een een Applicatieontwikkelaar nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Applicatieontwikkelaar

Wat voor persoonlijkheid heb je als Applicatieontwikkelaar nodig? 

De Applicatieontwikkelaar werkt resultaatgericht. Het succes van het project staat voorop (Succesvolle werker). Om succesvol te kunnen zijn is het dan belangrijk om goed op de verschillende specificaties en componenten van de applicatie te letten en daarop in te kunnen spelen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Applicatieontwikkelaar


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Applicatieontwikkelaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Applicatieontwikkelaar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Applicatieontwikkelaar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Applicatieontwikkelaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Applicatieontwikkelaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Applicatieontwikkelaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Applicatieontwikkelaar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Applicatieontwikkelaar iets voor je?

Zou je graag Applicatieontwikkelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Applicatieontwikkelaar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Applicatieontwikkelaar

IW

Dit klopt gewoon totaal niet. 1650 is net boven het minimumloon en een baan waarbij er zeer tekort komt gaan bedrijven zeker meer dan dat betalen. Ik begon met een salaris van 3000 bruto. 

Rik

Misschien wel handig om te noemen dat websites ook onder applicaties vallen. Met vriendelijke groet, Rik

Henri

Je bent mij net voor om dit vak te complementeren.Gr.Henri

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar