Software designer Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Software designer worden: Opleidingen tot Software designer

Wil je Software designer worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Software designer, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Software designer.

Hoe word je een Software designer? 

Software designer kun je worden met een opleiding ICT/informatica. De meeste bedrijven zullen minimaal een hbo- of wo-niveau verwachten. Vanwege de verantwoordelijkheid van de software designer zal vaak ook om een aantal jaar werkervaring worden gevraagd.

De 5 best beoordeelde opleidingen Software designer

bijgewerkt op 13-10-2021

OpenRoads Designer basis (ook op locatie mogelijk)
Start met 3D ontwerpen in OpenRoads Designer basis Werk jij als ontwerper al jaren met Bentley MX of met Autodesk Civil 3D, maar zoek je een krachtiger pakket met meer …
OpenRoads Designer basis (ook op locatie mogelijk)
UX Design
De 6-daagse training UX Design biedt een stevige basis om jezelf als UX Designer te mogen bestempelen. Na het afronden van deze uitgebreide training kun je projecten zoals websites en …
UX Design
Usability Testing in UX-Lab | Gebruikerstest uitvoeren
Unilever versleet wel 449 ontwerpen voordat ze de perfecte schenktuit voor waspoeder hadden gevonden. En Dyson maakte maar liefst 5.127 prototypes van hun stofzuiger met cycloontechnologie. Zo zie je maar:
Usability Testing in UX-Lab | Gebruikerstest uitvoeren
Adobe Photoshop Design Expert (met certificaat en licenties))
*** Bij deze bestelling krijg je een gratis Bol.com cadeaukaart van 100 euro. Deze is vrij te besteden en wordt na je aanvraag naar je thuisgestuurd. *** *** Bij deze …
Adobe Photoshop Design Expert (met certificaat en licenties))
Course Design principles
In the precision technology there is a trend towards smaller, faster and more accurate construction. Systems contain electronic actuators, sensors, line units and software. The mechanical designer is expected to …
Course Design principles

Is het verstandig om Software designer te worden?

Voordat je aan een opleiding Software designer begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Software designer worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Software designer?

Het arbeidsmarktperspectief voor dit beroep is momenteel redelijk tot goed. Veel software designers zijn echter doorgestroomd vanuit een baan als ontwikkelaar of een dergelijke functie. Een software designer die uit het eigen bedrijf komt heeft als voordeel dat hij het personeel al (deels) kent, de werkwijzen weet en kennis heeft van de doelstellingen van het bedrijf, terwijl een software designer van buitenaf zich veel meer moet aanpassen. Doorgroeimogelijkheden zijn er wel, maar software designer is al een redelijk hoog aangeschreven functie. Welke functies er precies beschikbaar zijn is per bedrijf verschillend. Als een software designer een beetje naam heeft gemaakt en zichzelf goed kan verkopen, kan hij pas echt doorgroeien als hij zichzelf (als eenmanszaak) verhuurt aan bedrijven tegen een uurloon dat veel hoger ligt dan dat bij de meeste ICT-bedrijven.

De actuele kans op werk voor een Software designer

Het beroep Software designer is onderdeel van de beroepsfamilie Softwareontwikkelaars. De kans op werk voor de beroepsfamilie Softwareontwikkelaars is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

11

Baankans Software designer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Software designer

Als je je wilt omscholen tot Software designer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Software designer door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Software designer zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Software designer

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Software designer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Software designer

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Software designer

Als je Software designer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Software designer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Software designer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Software designer?

Competenties en Vaardigheden Software designer

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Software designer nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Software designer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Software designer

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Software designer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Software designer. Als Software designer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Software designer:


zie volledige beschrijving persoonstype Software designer

Vakkennis voor een Software designer

Het is voor een Software designer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Software designer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Software designer

Adobe Photoshop Design Expert (met certificaat en licenties))
*** Bij deze bestelling krijg je een gratis Bol.com cadeaukaart van 100 euro. Deze is vrij te besteden en wordt na je aanvraag naar je thuisgestuurd. *** *** Bij deze …
Adobe Photoshop Design Expert (met certificaat en licenties))
Leer alle ins en outs van Affinity Publisher; desktoppublishingprogramma voor het opmaken van drukwerk en digitale publicaties.
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet Affinity Publisher is een professioneel layout-programma voor het opmaken van pagina’s voor drukwerk en digitale publicaties. …
Leer alle ins en outs van Affinity Publisher; desktoppublishingprogramma voor het opmaken van drukwerk en digitale publicaties.

Werkervaring Software designer

Het is voor een startend Software designer die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Software designer is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Software designer, maar iets anders?

Is een opleiding Software designer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Software designer te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Software designer te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Software designer te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Software designer te worden?

Zou je graag Software designer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Software designer voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Alle opleidingen Software designer

Cursus RUP

Cursus RUP

RUP (Rational Unified Process) is een op de praktijk gebaseerde software ontwikkelmethode. RUP beschrijft in feite wie wat doet in welke fase van het ontwikkelproces. RUP is heel dynamisch: het proces wordt aangepast aan de werkwijze binnen een organisatie. Tijdens …

 • Onderwerp opleiding Software designer
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 1.499,00
 • Duur 3 dagen
Cursus Zonnepanelen (4-daagse cursus)

Cursus Zonnepanelen (4-daagse cursus)

Doel van de cursus is dat je een dusdanige kennis opdoet waarmee je:  · Een bewuste keuze kunt maken, welk systeem te gaan gebruiken  · Het systeem aan kunt sluiten; DC, AC, omvormer/ optimizers/ micro omvormers  · De relevante NEN-normen …

 • Onderwerp opleiding Software designer
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 950,00
 • Duur 4 uren
Autodesk Fusion 360 Basiscursus

Autodesk Fusion 360 Basiscursus

Autodesk Fusion 360 geeft u alle benodigde tools in handen van ontwerp tot aan een frees- of 3D printprogramma. Deze software ondersteunt de designer, engineer en werkvoorbereider in een gecentraliseerde tool welke gebaseerd is op cloud computing. Om met Fusion 360 …

 • Onderwerp opleiding Software designer
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 695,00
 • Duur 3 dagen
Developing Solutions using Cisco IoT and Edge Platforms (DEVIOT)

Developing Solutions using Cisco IoT and Edge Platforms (DEVIOT)

Na het volgen van deze training zou je in staat moeten zijn om: Leg de basisprincipes van Cisco IoT uit en maak een lijst van veelvoorkomende apparaten Maak een lijst van de gangbare protocollen, standaarden en gegevensstromen van IoT Leg …

 • Onderwerp opleiding Software designer
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 3.995,00
 • Duur 5 dagen
Leer alle ins en outs van Affinity Publisher; desktoppublishingprogramma voor het opmaken van drukwerk en digitale publicaties.

Leer alle ins en outs van Affinity Publisher; desktoppublishingprogramma voor het opmaken van drukwerk en digitale publicaties.

Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet Affinity Publisher is een professioneel layout-programma voor het opmaken van pagina’s voor drukwerk en digitale publicaties. Het is gezien de sympathieke prijs en de veelzijdige mogelijkheden, …

 • Onderwerp opleiding Software designer
 • Lesmethode E-Learning
 • Prijs € 179,50
 • Duur 4 dagen

Ga direct naar