Software designer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Software designer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep software designer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je software designer wordt.

 

Wat is een Software designer?

De belangrijkste taak van de software designer is het opzetten van een bepaald plan voor een bepaalde behoefte. Wanneer een bedrijf een programma nodig heeft dat niet op de markt verkrijgbaar is en daarvoor een ICT-bedrijf inhuurt, moet de software designer tot in de puntjes begrijpen wat de wensen van de klant zijn, en moet hij hier vervolgens een plan en methodologie voor ontwikkelen. De software designer heeft dus niet noodzakelijk een leidinggevende functie in het proces van de software-ontwikkeling, maar wel een hele belangrijke.

Er zijn veel verschillende manieren waarop een programma tot stand kan komen. De technische details doen er hier niet toe, maar voor de software designer wel. Deze moet weten op welke manieren een programma gemaakt kan worden, en moet voor een project bepalen hoe een team het beste te werk kan gaan. De software designer blijft zodra het project begonnen is nog steeds betrokken bij de werkzaamheden, en kan hier allerlei verschillende taken hebben. Hij of zij kan zelf meewerken, of een leidende of begeleidende functie hebben. In beide gevallen is zijn of haar aandeel in de ontwikkeling van het programma groot.

Software designers worden vanwege de tijdelijke aard van hun werkzaamheden vaak op projectbasis ingehuurd. Dit betekent vaak minder kans op een vaste aanstelling, maar vaak wel een hoger uurloon.Wil je werken als Software designer?

Werk je al als Software designer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Software designer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Software designer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Software designer in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Software engineer
 • Software tester
 • Software developer
 • Programmeur
 • Data-analist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

11


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Software designer

Wat verdient een Software designer?

Een software designer die voor een ICT-bedrijf werkt, zal een redelijk normaal salaris verdienen. Meestal niet minder dan 2000, maar vaak ook niet hoger dan 3500 tot 4000, zelfs met veel werkervaring. Een software designer die zichzelf verhuurt aan bedrijven en zichzelf goed verkoopt kan hier echter makkelijk overheen gaan. De taken van de software designer zijn van groot belang in het proces van software-ontwikkeling, dus bedrijven zijn vaak bereid hiervoor te betalen.

Salarisschaal Software designer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Software designer

Op zoek naar een nieuwe baan als Software designer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Software designer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Software designer vacatures

Senior Embedded Software Designer with semiconductor experiences, Eindhoven
Trinamics
Senior Embedded Software Designer with semiconductor experiences Is your interest triggered by Embedded Software and can you solve hard and complex structures? Do you have relevant work experience in a …
Sr. Software Designer C++ Python, Eindhoven
Trinamics
Tri namics Sr. Software Designer C++, Python Software Designer / C++ / Python / Matlab / Sensors / Camera’s / Eindhoven Introduction Our company is one of the most innovative …
Senior Embedded Software Designer with semiconductor experiences
Trinamics
Senior Embedded Software Designer with semiconductor experiences Intro Is your interest triggered by Embedded Software and can you solve hard and complex structures? Do you have relevant work experience in …
Embedded Software Designers (C, C++, Python, Java)
Trinamics
Organization For our business client, a fast dynamic technical company with lots of growth opportunity, we are looking for several embedded Software Engineers. You will be part of a team …
Engineer Sitras Pro MDC
Abilitec
Als Engineer Sistras Pro MDC vertaal je het functionele ontwerp naar Sistras MDC software waarbij je zoveel als mogelijk gebruik maakt van de standaard software modules.Op locatie van de klant voer …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Software designer

Wat is de toekomst van Software designer?

Het arbeidsmarktperspectief voor dit beroep is momenteel redelijk tot goed. Veel software designers zijn echter doorgestroomd vanuit een baan als ontwikkelaar of een dergelijke functie. Een software designer die uit het eigen bedrijf komt heeft als voordeel dat hij het personeel al (deels) kent, de werkwijzen weet en kennis heeft van de doelstellingen van het bedrijf, terwijl een software designer van buitenaf zich veel meer moet aanpassen. Doorgroeimogelijkheden zijn er wel, maar software designer is al een redelijk hoog aangeschreven functie. Welke functies er precies beschikbaar zijn is per bedrijf verschillend. Als een software designer een beetje naam heeft gemaakt en zichzelf goed kan verkopen, kan hij pas echt doorgroeien als hij zichzelf (als eenmanszaak) verhuurt aan bedrijven tegen een uurloon dat veel hoger ligt dan dat bij de meeste ICT-bedrijven.

Baankans Software designer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

11


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Software designer worden: Opleidingen tot Software designer

Wil je software designer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Software designer? 

Software designer kun je worden met een opleiding ICT/informatica. De meeste bedrijven zullen minimaal een hbo- of wo-niveau verwachten. Vanwege de verantwoordelijkheid van de software designer zal vaak ook om een aantal jaar werkervaring worden gevraagd.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Software designer

Make Art by Coding - Web Animation, 365 dagen toegang.
Learn to create shapes and graphics with this fantastic coding course! If your ambition is to work as a graphic designer, or web designer, this is the perfect course to …
Ontwerpen voor niet-ontwerpers
Borrelt het in jouw brein van de creatieve ideeën? Zou je willen weten hoe je die kunt omvormen tot een echt ontwerp, maar heb je daar nog helemaal geen ervaring …
Creating, Publishing, and Securing APIs with IBM API Connect [WD508G]
OVERVIEW This course teaches you how to create, publish, and secure APIs with IBM API Connect V5.0.8. You learn how to use the Developer Toolkit to define an API interface …
Autodesk Fusion 360 (basis) 2 dagen + gratis workshop
Autodesk Fusion 360 geeft u alle benodigde tools in handen van ontwerp tot aan een frees- of 3D printprogramma. Deze software ondersteunt de designer, engineer en werkvoorbereider in een gecentraliseerde tool …
Open Roads Designer basis (ook op locatie mogelijk)
Start met 3D ontwerpen in OpenRoads Designer basis Werk jij als ontwerper al jaren met Bentley MX of met Autodesk Civil 3D, maar zoek je een krachtiger pakket met meer …
Meer opleidingen Software designer

Weet je nog niet of je Software designer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Software designer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Software designer

Met wie werkt een Software designer samen? 

De software designer heeft een netwerk van ICT’ers. Door zijn of haar begeleidende functie in het proces komt de software designer veel met anderen in aanraking. Tot zijn of haar  netwerk behoren bijvoorbeeld de software engineer of software developer, de software tester, de programmeur, de applicatie-ontwikkelaar, de data-analist, de systeemoperator, enzovoorts. Met welke de software designer precies in aanraking komt hangt van het specifieke bedrijf waar hij of zij voor werkt af.


 • Software engineer
 • Software tester
 • Software developer
 • Programmeur
 • Data-analist
Software designer


Organisaties waar een Software designer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Software designer meestal werkt.

Waar werkt een Software designer?

Software designers zijn bijna altijd werkzaam voor een ICT-bedrijf, hoewel deze bedrijven soms op locatie werken bij klanten. Ook kan een software designer zichzelf natuurlijk als zzp’er verhuren.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Software designer

Waar kun je het beste werken als Software designer? Hieronder vind je de best door de Software designer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Software designer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Software designer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Software designer.

Welke competenties heeft een Software designer nodig?

Een Software designer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Software designer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Software designer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Software designer nodig? 

Een software designer staat aan de basis van het ontwikkelen van een softwareproduct. Het is dus belangrijk dat hij een hoge kwaliteitsstandaard heeft, en die ook wil overdragen op anderen. De software designer past dus het persoonstype Perfectionist. Verder houdt zijn werk echter ook veel onderzoekswerk en het behandelen van grote hoeveelheden technische details in. Een goede software designer is daarom ook een Waarnemer.

Bekijk de persoonstypen voor Software designer


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Software designer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Software designer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Software designer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Software designer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Software designer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Software designer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Software designer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Software designer iets voor je?

Zou je graag Software designer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Software designer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Software designer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar