U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Veiligheidscoördinator

Veiligheidscoördinator worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een veiligheidscoördinator? Lees de functieomschrijving.

Bij bijna alle bedrijven is veiligheid een belangrijk onderwerp. Een veilige werkomgeving voor de medewerkers, veiligheid voor de klanten, gasten of leerlingen en veiligheid in de omgang met waardevolle goederen en geld. Veiligheid kent vele dimensies en raakvlakken. De Veiligheidscoördinator herkent de diverse aspecten van veiligheid binnen zijn organisatie en draagt zorg voor een zo optimaal mogelijke veiligheid voor de hele organisatie.

 

De Veiligheidscoördinator kan een bedrijf goed en deskundig adviseren over het beleid en de maatregelen omtrent de veiligheid. Ook kan de Veiligheidscoördinator zelf het beleid maken en uitvoeren. Het is belangrijk dat de Veiligheidscoördinator voldoende kennis heeft van veiligheid en beschikt over de juiste informatie en richtlijnen. Ook moet de Veiligheidscoördinator rekening houden met de wet- en regelgeving. De Veiligheidscoördinator maakt het beleid, stelt een plan van aanpak op en bepaalt of er derden ingeschakeld moeten worden. De Veiligheidscoördinator is verantwoordelijk voor de volledige veiligheidsmanagement binnen de organisatie.

 

De Veiligheidscoördinator kan bij verschillende organisaties werken. In de bouw zijn veel Veiligheidscoördinatoren werkzaam. Voor een bouwterrein moet altijd een Veiligheidscoördinator aangesteld zijn omdat het risico op ongevallen groot is. Maar de Veiligheidscoördinator kan ook werkzaam zijn voor een onderwijsinstelling of commercieel bedrijf.

Mensen vonden ons op: Job Veiligheidscoördinator, Baan Veiligheidscoördinator, Veiligheidscoördinator Worden, Functie-eisen Veiligheidscoördinator, Verantwoordelijkheden Veiligheidscoördinator, Functieprofiel Veiligheidscoördinator, Wat doet een Veiligheidscoördinator, Werken als Veiligheidscoördinator.

Veiligheidscoördinator worden: Opleiding tot veiligheidscoördinator

Om aan de slag te kunnen als Veiligheidscoördinator moet je een gedegen kennis hebben van veiligheid en veiligheidsmanagement. Deze kennis kan opgedaan worden via speciale cursussen en opleidingen. Deze zijn op verschillende niveaus te volgen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Veiligheidscoördinator, Veiligheidscoördinator Worden, Opleidingsniveau Veiligheidscoördinator, Scholing Veiligheidscoördinator, Studie Veiligheidscoördinator, Bijscholing Veiligheidscoördinator, Omscholing Veiligheidscoördinator.

Organisaties waar een veiligheidscoördinator doorgaans werkzaam is

De Veiligheidscoördinator kan bij verschillende organisaties werken. Veel Veiligheidscoördinator werken in de bouw, maar de Veiligheidscoördinator kan ook bij een onderwijsinstelling of andere organisatie werken. De Veiligheidscoördinator kan in zowel de profit als de non-profit sector werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Veiligheidscoördinator, Veiligheidscoördinator Worden, Opleidingsniveau Veiligheidscoördinator, Scholing Veiligheidscoördinator, Studie Veiligheidscoördinator, Bijscholing Veiligheidscoördinator, Omscholing Veiligheidscoördinator.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden veiligheidscoördinator

Het salaris van de Veiligheidscoördinator is afhankelijk van de organisatie waar de Veiligheidscoördinator voor werkt. Omdat dit zeer uiteenlopend is, is het lastig om hier een goede salarisindicatie te kunnen geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Veiligheidscoördinator, Loon Veiligheidscoördinator, Wat verdien je als Veiligheidscoördinator, Salarisschaal Veiligheidscoördinator, Salarisindicatie Veiligheidscoördinator, Bonus Veiligheidscoördinator, CAO Veiligheidscoördinator, Brutoloon Veiligheidscoördinator, Nettoloon Veiligheidscoördinator, Vakantiedagen Veiligheidscoördinator, Pensioen Veiligheidscoördinator.

Competenties, skills & vaardigheden veiligheidscoördinator

 • Analytisch
 • Discipline
 • Plannen en organiseren
 • Visie
 • Onafhankelijkheid
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Veiligheidscoördinator, Vaardigheden Veiligheidscoördinator, Attitude Veiligheidscoördinator, Kwalificaties Veiligheidscoördinator, Competentieprofiel Veiligheidscoördinator.

Boeken voor het beroep veiligheidscoördinator

Wil je meer weten over het beroep veiligheidscoördinator? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je veiligheidscoördinator bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken veiligheidscoördinator te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Veiligheidscoördinator, Veiligheidscoördinator ebooks, boek Veiligheidscoördinator.

Persoonstypen veiligheidscoördinator

De Veiligheidscoördinator moet een goede en gedegen kennis hebben van veiligheid en veiligheidsmanagement. Daarbij moet de Veiligheidscoördinator gevoelig zijn voor de behoeften van anderen (Gever) en in hun behoefte aan veiligheid kunnen voorzien. Ook moet de Veiligheidscoördinator de situatie goed in kunnen schatten, beleid opstellen en dit handhaven (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Veiligheidscoördinator, Karakter Veiligheidscoördinator.

Netwerk veiligheidscoördinator

De Veiligheidscoördinator werkt soms samen met andere veiligheidsmedewerkers, maar heeft ook geregeld contact met andere medewerkers van de organisatie. Daarnaast moet de Veiligheidscoördinator vaak verantwoording afdragen aan het management.

Mensen vonden ons op: Collega’s Veiligheidscoördinator, Medewerkers Veiligheidscoördinator.

Is het beroep veiligheidscoördinator iets voor jou?

Zou je graag veiligheidscoördinator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als veiligheidscoördinator bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Veiligheidscoördinator, beroepskeuzetest Veiligheidscoördinator, beroep Veiligheidscoördinator kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden veiligheidscoördinator

Er is, zeker in de bouwsector, voldoende vraag naar Veiligheidscoördinatoren. Door goed beleid te voeren en de veiligheid te kunnen waarborgen kan de Veiligheidscoördinator doorgroeien naar hogere functies.

Arbeidsmarktperspectief score veiligheidscoördinator

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep veiligheidscoördinator. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Veiligheidscoördinator, Promotie mogelijkheden Veiligheidscoördinator, Carriere Veiligheidscoördinator.

Solliciteren op de functie veiligheidscoördinator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als veiligheidscoördinator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor veiligheidscoördinator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als veiligheidscoördinator. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Veiligheidscoördinator, CV Veiligheidscoördinator, sollicitatie Veiligheidscoördinator.

Interviews met veiligheidscoördinator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen veiligheidscoördinator

Vacatures veiligheidscoördinator

Op zoek naar een nieuwe baan als Veiligheidscoördinator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Veiligheidscoördinator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Bij bijna alle bedrijven is veiligheid een belangrijk onderwerp. Een veilige werkomgeving voor de medewerkers, veiligheid voor de klanten, gasten of leerlingen en veiligheid in de omgang met waardevolle goederen en geld. Veiligheid kent vele dimensies en raakvlakken.

Beoordeling Veiligheidscoördinator

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Veiligheidscoördinator' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Veiligheidscoördinator

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep