Safety, Health & Environment Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Safety, Health & Environment Manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep safety, health & environment manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je safety, health & environment manager wordt.

 

Wat is een Safety, Health & Environment Manager?

De SSafety, Health & Environment Manager heeft een leidinggevende functie waarbinnen een aantal primaire taken uitgevoerd moet worden. Naast deze taken, welke later omschreven worden, is de SHE Manager eindverantwoordelijke van een afdeling, instelling/fabriek/kantoor of in elk geval een gebouw van een concern. In meeste gevallen is de SHE Manager een leidinggevende in de technische sector.

De taken van de Safety, Health & Environment Manager zijn onder andere; zorgdragen dat de lokale productie verloopt volgens de plannen van het bedrijf, het bewaken van de werkzaamheden binnen het bedrijf, veiligheid bewaren en bewaken in het bedrijf, milieuzaken en gezondheidsprocedures navolgen en het opzetten van projecten die van belang zijn voor het bedrijf.  Ook moet de SHE Manager de financiële administratie bijhouden voor het bedrijf. 

De SHE Manager heeft een uitgebreid takenpakket en kan een stressvolle baan hebben i.v.m. de verantwoordelijkheden, diversiteit aan taken en de verantwoordelijkheid als veiligheidsmanager.Wil je werken als Safety, Health & Environment Manager?

Werk je al als Safety, Health & Environment Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Safety, Health & Environment Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Safety, Health & Environment Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Safety, Health & Environment Manager in één oogopslag

Netwerk:

 • Projectmanager
 • Chemical Engineer
 • Directeur
 • Werknemer

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €5300 tot €8333

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Safety, Health & Environment Manager

Wat verdient een Safety, Health & Environment Manager?

Een SHE Manager verdient, afhankelijk van ervaring en achtergrond, tussen de €5300 en de €8333 bruto per maand. Secundaire arbeidsvoorwaarden bestaan uit bonussen, onregelmatigheidstoeslagen, vakantietoeslagen, reiskostenvergoeding, lease auto etc. 

Salarisschaal Safety, Health & Environment Manager

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Safety, Health & Environment Manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Safety, Health & Environment Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Safety, Health & Environment Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Safety, Health & Environment Manager vacatures

Vacature SHE manager
FORTEC
Jij bent...een kartrekker, iemand met natuurlijk overwicht die weet hoe je de neuzen dezelfde kant op kan krijgen. Als SHE manager heb jij namelijk de leiding over een team …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Safety, Health & Environment Manager

Wat zijn de baankansen voor een Safety, Health & Environment Manager?

Er worden erg weinig SHE Managers gevraagd en er zijn dus ook heel weinig vacatures te vinden.

Doorgroeimogelijkheden zijn er niet, aangezien je op de top van je carrière zit en je niet verder door kan groeien. 

De actuele kans op werk voor een Safety, Health & Environment Manager

Het beroep Safety, Health & Environment Manager is onderdeel van de beroepsfamilie Inspecteurs veiligheid en gezondheid. De kans op werk voor de beroepsfamilie Inspecteurs veiligheid en gezondheid is in de huidige periode redelijk

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Safety, Health & Environment Manager

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Safety, Health & Environment Manager worden: Opleidingen tot Safety, Health & Environment Manager

Wil je Safety, Health & Environment Manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Safety, Health & Environment Manager.

Hoe word je een Safety, Health & Environment Manager? 

Er is geen specifieke studie om een Safety, Health & Environment Manager te worden. De Studie die het dichtst in de buurt komt is Hogere Veiligheidskunde.

Bijna altijd zijn het chemische ingenieurs die doorgegroeid zijn en zo veel ervaring opgedaan hebben in het werkveld dat ze geschikt zijn voor de functie. Om wel dicht in de buurt te komen van SHE Manager wordt er minimaal een WO achtergrond verwacht in de Techniek, Life Science of Management en Business. Veel van deze opleidingen duren gemiddeld genomen vier jaar: drie jaar Bachelor waar een een- of tweejarigeMaster achteraan komt.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Safety, Health & Environment Manager

HVK (Hogere Veiligheidskundige) Opleiding
Wil je als HBO-er aan de slag als Hoger Veiligheidskundige? Volg de door Hobéon SKO-erkende HVK Opleiding start 16 juni 2021 in Capelle aan den IJssel. Meer startdata op de …
HVK (Hogere Veiligheidskundige) Opleiding
Hogere Veiligheidskunde (HVK)
Een nieuwe stap in je carrière maken? In de veiligheid is altijd werk. Er is veel vraag naar veiligheidskundigen, de deskundigen op het gebied van arbeidsveiligheid en procesveiligheid. Dus begin …
Hogere Veiligheidskunde (HVK)
Combi HVK, AH en/of A&O
PHOV biedt jou de mogelijkheid om de opleidingen Hogere Veiligheidskunde (HVK), Arbeidshygiëne (AH) en/of Arbeids- en Organisatiekunde (A&O) in combinatie te volgen. Dit bespaart je kosten en tijd, je verwerft …
Combi HVK, AH en/of A&O
Hogere Veiligheidskunde (HVK)
Heb jij een passie voor veiligheid op de werkvloer? Wil jij die passie op beleidsniveau en de werkvloer uitdragen en echt het verschil maken? Dan is de HVK-opleiding van Apply …
Hogere Veiligheidskunde (HVK)
Hogere Veiligheidskunde (HVK)
HVK opleiding Ben je op zoek naar een post hbo opleiding die je meer kennis en inzichten biedt in arbeidsveiligheid? Of een veiligheidskundige opleiding waar het beheersen van veiligheidsrisico’s centraal …
Hogere Veiligheidskunde (HVK)

Omscholen of doorgroeien tot Safety, Health & Environment Manager

Als je Safety, Health & Environment Manager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Safety, Health & Environment Manager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Safety, Health & Environment Manager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Safety, Health & Environment Manager?

Competenties en Vaardigheden Safety, Health & Environment Manager

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Safety, Health & Environment Manager nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Safety, Health & Environment Manager nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Safety, Health & Environment Manager

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Safety, Health & Environment Manager

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Safety, Health & Environment Manager. Als Safety, Health & Environment Manager wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Safety, Health & Environment Manager:


zie volledige beschrijving persoonstype Safety, Health & Environment Manager

Vakkennis voor een Safety, Health & Environment Manager

Het is voor een Safety, Health & Environment Manager ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Safety, Health & Environment Manager zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Safety, Health & Environment Manager


Werkervaring Safety, Health & Environment Manager

Het is voor een startend Safety, Health & Environment Manager die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Safety, Health & Environment Manager is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Directeur, Zorgmanager .

Iets anders leren?

Is Safety, Health & Environment Manager het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Safety, Health & Environment Manager

Met wie werkt een Safety, Health & Environment Manager samen? 

De SHE Manager gaat eigenlijk simpelweg met iedereen om die binnen dat bedrijf werkt. Aangezien hij toezicht houdt op de gezondheid en veiligheid van de werknemers en het milieuplaatje, zal iedereen door hem aangesproken kunnen worden. Hij is ook leidinggevende, wat wil zeggen dat mensen verantwoordelijkheid moeten afleggen aan hem en hij dit weer doorspeelt naar de directie. 


 • Projectmanager
 • Chemical Engineer
 • Directeur
 • Werknemer
Safety, Health & Environment Manager


Organisaties waar een Safety, Health & Environment Manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Safety, Health & Environment Manager meestal werkt.

Waar werkt een Safety, Health & Environment Manager?

 • Werkmaatschappij
 • Farmaceutisch bedrijf
 • Productie
 • Handel

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Safety, Health & Environment Manager

Waar kun je het beste werken als Safety, Health & Environment Manager? Hieronder vind je de best door de Safety, Health & Environment Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Safety, Health & Environment Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Safety, Health & Environment Manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Safety, Health & Environment Manager.

Welke competenties heeft een Safety, Health & Environment Manager nodig?

Een Safety, Health & Environment Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Safety, Health & Environment Manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Safety, Health & Environment Manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Safety, Health & Environment Manager nodig? 

De SHE manager moet een baas zijn omdat dit hij een leidinggevende rol heeft waar veel charismatische leidereigenschapskwaliteiten bij komen kijken. Hij moet een constante helikopterkijk hebben op het gehele productieproces en alles wat daar bij hoort. Zodoende kan de SHE Manager alles op en top leiden. Naast de belangrijke leidinggevende eigenschappen is flexibiliteit en analytisch vermogen ook van groot belang (Baas).

De SHE Manager moet een succesvolle werker zijn omdat er in dit beroep niet minder maar altijd meer wordt verwacht. Verder denken en kijken dan normaal, visie tonen en deze ook durven uit te spreken is van groot belang (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Safety, Health & Environment Manager


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Safety, Health & Environment Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Safety, Health & Environment Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Safety, Health & Environment Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Safety, Health & Environment Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Safety, Health & Environment Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Safety, Health & Environment Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Safety, Health & Environment Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Safety, Health & Environment Manager iets voor je?

Zou je graag Safety, Health & Environment Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Safety, Health & Environment Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Safety, Health & Environment Manager

Carlo

Ben het helemaal eens met Marcel en zou zelfs Quality willen toevoegen. Dan woordt het dus een SSHEQ manager. Over het Security gedeelte kun je natuurlijk denken aan toegangscontrole voor een fabriek cq. beveiliging, maar ook IT security.

Marcel

Ik my s n deze beroepengids de Security Manager!  Soms is deze functie gecombineerd met de SHE manager. De nieuwe SMS Norm 2016 biedt een goed kader voor de inrichting van het Veiligheidsmanagement Systeem inclusief Security. 

Dirk

Hallo Marcel,kun je iets duidelijker zijn.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar