Arbo Adviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Arbo Adviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep arbo adviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je arbo adviseur wordt.

 

Wat is een Arbo Adviseur?

Een Arbo adviseur doet zelfstandig onderzoek naar arbeidsomstandigheden. In specifieke situaties waarin men nader onderzoek nodig acht, kan men een andere werkplekdeskundige inschakelen zoals de Arbeidshygienist, de Veiligheidskundige of de Arbeids- en organisatiedeskundige. Daarnaast kan een Arbo adviseur voor een deel bepaalde taken overnemen van de bedrijfsarts als het gaat om verzuimbegeleiding. in dit verband wordt er ook wel gesproken  over de Arboverpleegkundige. Bij de Arbo Unie worden de verpleegkundigen die alleen belast zijn met verzuimbegeleiding ook wel Verzuimconsulent genoemd. Maar meestal voert de Arbo adviseur een combinatie van taken uit: zowel werkplekgericht als verzuimgericht.

Wil je werken als Arbo Adviseur?

Werk je al als Arbo Adviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Arbo Adviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Arbo Adviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Arbo Adviseur in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3000 tot €3400

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Arbo Adviseur

Wat verdient een Arbo Adviseur?

Een brutosalaris van € 3000 tot € 3400 per maand. In de functie van Arbo adviseur heeft men daarnaast vaak een 13e maand en ruime opleidingsmogelijkheden binnen de gezondheidssector. Als Arbo adviseur kan men zelf sturing geven aan de eigen inzetbaarheid, ontwikkeling en verantwoordelijkheid. 
 

Salarisschaal Arbo Adviseur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Arbo Adviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Arbo Adviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Arbo Adviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Arbo Adviseur vacatures

KAM medewerker
Louter Recruitment
Als KAM Specialist ben jij hét aanspreekpunt op locatie voor alles over Kwaliteit, Arbo en Milieu (oftewel KAM). Je bent een echte aanpakker en streeft naar slimme procedures. Voedselveiligheid is …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Arbo Adviseur

Wat is de toekomst van Arbo Adviseur?

Een Arbo adviseur kan zich specialiseren voor bedrijven in bepaalde regelwetgeving en daarmee een gerichte beroepsgroep bedienen en adviseren.

Baankans Arbo Adviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Arbo Adviseur worden: Opleidingen tot Arbo Adviseur

Wil je arbo adviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Arbo Adviseur? 

Naast een HBO-opleiding heeft een Arbo adviseur bij voorkeur ruime werkervaring in een functie als reintegratiemedewerker. Geschikte Arbo adviseurs beschikken over een HBO werk- en denkniveau ( Opleiding op HBO/WO niveau of opleiding op MBO+ niveau (vakgerelateerd) aangevuld met ruime werkervaring in een functie als reïntegratiemedewerker of casemanager.). De Arbo adviseur heeft kennis van en ervaring met het werkgebied van arbodiensten, reïntegratiebedrijven, verzekeraars en wet- en regelgeving rondom ziekteverzuim.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Arbo Adviseur

Integraal Vitaliteitsmanagement (HR, Arbo, Arbeid en Gezondheid, Management, Duurzame inzetbaarheid)
In samenwerking met het Nederlands Kennisnetwerk Vitaliteit (NKV) heeft HAN SENECA een opleiding ontwikkeld, waarin u praktische en onderbouwde handvatten krijgt voor uw vitaliteitsvraagstukken. U krijgt inzichten in de verschillende …
Van RI&E naar Cultuurverandering
Een brug tussen RI&E en cultuurverandering Van RI&E naar cultuurverandering U draagt als adviseur bij aan optimale arbeidsomstandigheden en een effectieve arbo-organisatie. Maar u begeleidt ook het invoeren van maatregelen …
Preventiemedewerker
Een preventiemedewerker is een werknemer die de werkgever ondersteunt bij het zorgen voor veilige en gezonde werkomstandigheden in een bedrijf. De preventiemedewerker wordt ook wel arbo-coördinator genoemd. Wat doet zo’n …
Preventiemedewerker
De cursus is geschikt voor iedereen wie door zijn werkgever wordt aangesteld als preventiemedewerker. Iedere werkgever is verplicht om ten minste één preventiemedewerker aan te stellen. De preventiemedewerker werkt actief …
Adviseren en grenzen stellen
Veel functionarissen in het werkveld van arbo, veiligheid en HR zijn door hun grote betrokkenheid en harde werken vaak “grenzeloos”. Dat wil hier zeggen; in de uitoefening van uw adviserende taak …
Meer opleidingen Arbo Adviseur

Weet je nog niet of je Arbo Adviseur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Arbo Adviseur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Arbo Adviseur

Met wie werkt een Arbo Adviseur samen? 

De Arbo adviseur werkt voor allerlei bedrijven en raadpleegt en adviseert de werknemers op het gebied van gezondheid in de buurt van de werkplek.  De Arbo adviseur kan soms plaatsvervangend optreden voor een bedrijfsarts en zal tevens zo nodig verpleegkundigen consulteren en inschakelen bij twijfel en ondersteuning.


Arbo Adviseur


Organisaties waar een Arbo Adviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Arbo Adviseur meestal werkt.

Waar werkt een Arbo Adviseur?

Een Arbo adviseur is werkzaam bij zowel werkgevers- als werknemersorganisaties, bij Arbo-diensten en verzekeringsmaatschappijen waar de Arbo adviseur klanten adviseert mbt kwesties die samenhangen met ziekteverzuim en/of reintegratie.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Arbo Adviseur

Waar kun je het beste werken als Arbo Adviseur? Hieronder vind je de best door de Arbo Adviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Stichting Evean Zorg

Locatie: Noord-Holland

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Arbo Adviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Arbo Adviseur.

Welke competenties heeft een Arbo Adviseur nodig?

Een Arbo Adviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Arbo Adviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Arbo Adviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Arbo Adviseur nodig? 

Een Arbo adviseur is in de eerste plaats een Loyalist die zijn werk goed doet in een betrouwbare verantwoordelijke omgeving.  Daarnaast is een Arbo adviseur een Baas die onafhankelijk zijn beslissingen neemt en afwegingen maakt in het arbeidstraject.

Bekijk de persoonstypen voor Arbo Adviseur


Bemiddelaar


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Arbo Adviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Arbo Adviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Arbo Adviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Arbo Adviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Arbo Adviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Arbo Adviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Arbo Adviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Arbo Adviseur iets voor je?

Zou je graag Arbo Adviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Arbo Adviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Arbo Adviseur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar