Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep kwaliteitscontroleur vee, vlees, vis. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je kwaliteitscontroleur vee, vlees, vis wordt.

 

Wat is een Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis?

Als Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis inspecteer en test je producten aan de hand van gestelde eisen en standaarden (op nationaal of zelfs Europees niveau). Indien nodig ben jij ook degene die producten af kan en mag keuren.

Op het gebied van vee, vlees en vis en betreffende regelgeving en eisen dien je dus als Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis veel te weten. Je bekijkt onder andere handboeken en gegevens van bedrijven om uit te vinden waar inspecties en tests kunnen worden uitgevoerd. Mogelijke aandachtsgebieden van de Kwaliteitscontroleur is versheid van de producten, bewaarwijze, bereidingswijze en (overige) ingrediënten.

De tests en inspecties voer je vervolgens zelf uit, evenals de administratie en de registratie die daarbij hoort. Wanneer je problemen ontdekt ben jij degene die de toezichthouder hierop aanspreekt.  Je kunt uiteindelijk adviezen geven voor verbeteringen of producties zelfs helemaal stopzetten.Wil je werken als Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis?

Werk je al als Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Laboratoriummedewerker
  • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Wat verdient een Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis?

Wat je als Kwaliteitscontroleur vee, vlees, vis gaat verdienen hangt sterk af van de taken die je vervult en het daarvoor benodigde opleidingsniveau. Maar ook ervaring en leeftijd spelen een rol. Uiteindelijk zul je op een gemiddeld salaris terecht komen van tussen de €1700 en  €3000 per maand.

Salarisschaal Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Er zijn geen vacatures Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis in werkt.

Meer weten over de sector waar een Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis in werkt

Bekijk werken in Agrarisch & Milieu

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Wat is de toekomst van Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis?

Het is niet eenvoudig om specifiek als Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis aan de slag te gaan. Er zijn wel vacatures voor Kwaliteitscontroleur te vinden, maar of je ook in de passende sector snel iets vindt is moeilijk te zeggen. Daarbij zijn veel functies voor algemeen Kwaliteitscontroleur op MBO niveau en veel minder op HBO of WO.

Wanneer je werkzaam bent op HBO of WO niveau binnen het laboratorium kun je nog groeien naar analist of leidinggevende binnen het laboratorium.

Baankans Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis worden: Opleidingen tot Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Wil je Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis.

Hoe word je een Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis? 

Afhankelijk van je precieze taken in de functie van Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis verschilt ook het benodigde niveau. Het puur uitvoeren van de metingen en controles is prima te doen met een opleiding op MBO niveau in de richting van kwaliteitscontrole waarbij je specialiseert in de richting vee, vlees en vis.

Wanneer je op laboratoriumniveau aan de slag gaat heb je een HBO of WO opleiding nodig in de betreffende richting van kwaliteitscontroles.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Er zijn geen opleidingen Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis in werkt

Bekijk alle opleidingen Agrarisch & Milieu

Omscholen of doorgroeien tot Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Als je Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis?

Competenties en Vaardigheden Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming

Persoonlijkheid van een Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis. Als Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis:


zie volledige beschrijving persoonstype Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Vakkennis voor een Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Het is voor een Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis


Werkervaring Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Het is voor een startend Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Met wie werkt een Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis samen? 

Wanneer je als Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis daadwerkelijk ergens op de werkvloer de tests en controles uitvoert heb je meer contacten met de medewerkers van dat bedrijf en het management waaraan je uiteindelijk de adviezen doorgeeft. Eventueel wordt je hierin ondersteund door bevindingen van laboranten.

Als je in je functie vooral in het laboratorium werkt heb je meer te maken met de medewerkers daar en minder met het bedrijf waarvoor de controles worden uigevoerd.

Je moet sowieso verantwoording afleggen aan een leidinggevende.


  • Laboratoriummedewerker
  • Leidinggevende
Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis


Organisaties waar een Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis meestal werkt.

Waar werkt een Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis?

De bedrijven waar je de checks uitvoert vallen onder de profit sector. Je bent dus veelal binnen die sector werkzaam. Echter het daadwerkelijke controleren van kwaliteit  voor bijvoorbeeld de Consumentenbond of TNO is voor veiligheid van voedsel en milieu en dus niet gebaseerd op het maken van winst in geldelijke zin.

Meer weten over werken in de Kwaliteit & Veiligheid?

Bekijk werken in Kwaliteit & Veiligheid

Best beoordeelde werkgevers Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Waar kun je het beste werken als Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis? Hieronder vind je de best door de Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis.

Welke competenties heeft een Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis nodig?

Een Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis nodig? 

Als Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis moet je vooral eerlijk en betrouwbaar werk leveren. Jouw bevindingen hebben uiteindelijk gevolgen voor het beoordeelde bedrijf. De tests en inspecties die je uitvoert dien je daarom ook ordelijk te doen en te documenteren (Perfectionist).

Je zult steeds wat je ziet moeten toetsen aan de hand van bepaalde voorschriften en eisen. Je moetmoet dus objectief zijn en goed kunnen analyseren, maar ook oog hebben voor detail zonder het overzicht te verliezen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis iets voor je?

Zou je graag Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar