Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis? Lees de functieomschrijving.

Als Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis inspecteer en test je producten aan de hand van gestelde eisen en standaarden (op nationaal of zelfs Europees niveau). Indien nodig ben jij ook degene die producten af kan en mag keuren.

Op het gebied van vee, vlees en vis en betreffende regelgeving en eisen dien je dus als Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis veel te weten. Je bekijkt onder andere handboeken en gegevens van bedrijven om uit te vinden waar inspecties en tests kunnen worden uitgevoerd. Mogelijke aandachtsgebieden van de Kwaliteitscontroleur is versheid van de producten, bewaarwijze, bereidingswijze en (overige) ingrediënten.

De tests en inspecties voer je vervolgens zelf uit, evenals de administratie en de registratie die daarbij hoort. Wanneer je problemen ontdekt ben jij degene die de toezichthouder hierop aanspreekt.  Je kunt uiteindelijk adviezen geven voor verbeteringen of producties zelfs helemaal stopzetten.

Wil je werken als Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis?

Werk je al als Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Laboratoriummedewerker
  • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Wat verdient een Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis?

Wat je als Kwaliteitscontroleur vee, vlees, vis gaat verdienen hangt sterk af van de taken die je vervult en het daarvoor benodigde opleidingsniveau. Maar ook ervaring en leeftijd spelen een rol. Uiteindelijk zul je op een gemiddeld salaris terecht komen van tussen de €1700 en  €3000 per maand.

Salarisschaal Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Hoe goed is de toekomst voor de Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis? 

Het is niet eenvoudig om specifiek als Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis aan de slag te gaan. Er zijn wel vacatures voor Kwaliteitscontroleur te vinden, maar of je ook in de passende sector snel iets vindt is moeilijk te zeggen. Daarbij zijn veel functies voor algemeen Kwaliteitscontroleur op MBO niveau en veel minder op HBO of WO.

Wanneer je werkzaam bent op HBO of WO niveau binnen het laboratorium kun je nog groeien naar analist of leidinggevende binnen het laboratorium.

Baankans Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis worden: Opleidingen tot Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Hoe word je een Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis? 

Afhankelijk van je precieze taken in de functie van Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis verschilt ook het benodigde niveau. Het puur uitvoeren van de metingen en controles is prima te doen met een opleiding op MBO niveau in de richting van kwaliteitscontrole waarbij je specialiseert in de richting vee, vlees en vis.

Wanneer je op laboratoriumniveau aan de slag gaat heb je een HBO of WO opleiding nodig in de betreffende richting van kwaliteitscontroles.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Meer opleidingen Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Weet je nog niet of je Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Met wie werkt een Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis samen? 

Wanneer je als Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis daadwerkelijk ergens op de werkvloer de tests en controles uitvoert heb je meer contacten met de medewerkers van dat bedrijf en het management waaraan je uiteindelijk de adviezen doorgeeft. Eventueel wordt je hierin ondersteund door bevindingen van laboranten.

Als je in je functie vooral in het laboratorium werkt heb je meer te maken met de medewerkers daar en minder met het bedrijf waarvoor de controles worden uigevoerd.

Je moet sowieso verantwoording afleggen aan een leidinggevende.


  • Laboratoriummedewerker
  • Leidinggevende
Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis


Organisaties waar een Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis werkzaam is

Waar werkt een Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis meestal? 

De bedrijven waar je de checks uitvoert vallen onder de profit sector. Je bent dus veelal binnen die sector werkzaam. Echter het daadwerkelijke controleren van kwaliteit  voor bijvoorbeeld de Consumentenbond of TNO is voor veiligheid van voedsel en milieu en dus niet gebaseerd op het maken van winst in geldelijke zin.

Meer weten over werken in de Kwaliteit & Veiligheid?

Bekijk werken in Kwaliteit & Veiligheid

Best beoordeelde werkgevers Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Waar kun je het beste werken als Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis? Hieronder vindt je de best door de Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis:

Welke competenties heeft een een Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Wat voor persoonlijkheid heb je als Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis nodig? 

Als Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis moet je vooral eerlijk en betrouwbaar werk leveren. Jouw bevindingen hebben uiteindelijk gevolgen voor het beoordeelde bedrijf. De tests en inspecties die je uitvoert dien je daarom ook ordelijk te doen en te documenteren (Perfectionist).

Je zult steeds wat je ziet moeten toetsen aan de hand van bepaalde voorschriften en eisen. Je moetmoet dus objectief zijn en goed kunnen analyseren, maar ook oog hebben voor detail zonder het overzicht te verliezen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis iets voor je?

Zou je graag Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kwaliteitscontroleur Vee, Vlees, Vis

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar