Keurmeester van Waren Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Keurmeester van Waren? Lees de functieomschrijving.

Een Keurmeester van Waren is in dienst bij de Voedsel en Waren Autoriteit. Hij controleert of voedsel en waren voldoen aan de wettelijke voorschriften zoals deze zijn vastgelegd in de Warenwet.  Een Keurmeester van Waren controleert bijvoorbeeld de houdbaarheid van voedselproducten in winkels, de naleving van het rookverbod in de horeca of het speelgoed in een speelgoedwinkel op veiligheid. Een Keurmeester kan dus allerlei ‘waren’ keuren, afhankelijk van zijn specialisatie. De Voedsel en Waren Autoriteit kent de afdelingen Dier, Plant, Industrie, Horeca, Ambacht, Instellingen en Retail en Productveiligheid en Import/Export.

Een Keurmeester van Waren in de horecabranche controleert (bijvoorbeeld) restaurants op de naleving van de hygiënevoorschriften en voedselveiligheid. Dit doet hij onder andere door het nemen van monsters, die later in het laboratorium onderzocht worden. Andere werkzaamheden zijn het beoordelen van verpakkingen, opslag, veiligheid en de houdbaarheidsdata van waren en het verrichten van metingen (bijvoorbeeld met weegschalen en thermometers).

De resultaten van de controles verwerkt de Keurmeester van Waren in een rapport. Wanneer de waren niet aan de gestelde voorwaarden voldoen, keurt de Keuringsmeester ze af, geeft hij een waarschuwing of neemt zo nodig waren in beslag. Wanneer er sprake is een een grote overtreding wordt er een proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast licht de Keurmeester bedrijven voor over de juiste naleving van de regelgeving.

 


 

Wil je werken als Keurmeester van Waren?

Werk je al als Keurmeester van Waren en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Keurmeester van Waren worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Keurmeester van Waren, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Keurmeester van Waren in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Keurmeester
  • Horecaondernemer
  • Detaillist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1950 tot €2700

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Keurmeester van Waren

Wat verdient een Keurmeester van Waren?

Een Keurmeester van Waren verdient tussen de €1950 en €2700 bruto per maand. Hij is werkzaam bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en werkt dus bij het Rijk. Hier ontvang je een vakantietoeslag die 8% van het bruto maandsalaris bedraagt. Ook krijgt men een eindjaarsuitkering. Dit is 8,3% van het bruto maandsalaris.

Het salaris is afhankelijk van de opleiding en het aantal functiejaren.
 

Salarisschaal Keurmeester van Waren

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Keurmeester van Waren

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Keurmeester van Waren

Hoe goed is de toekomst voor de Keurmeester van Waren? 

Voor een Keurmeester van Waren zijn er vrij weinig doorgroeimogelijkheden.
 

Baankans Keurmeester van Waren

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Keurmeester van Waren worden: Opleidingen tot Keurmeester van Waren

Hoe word je een Keurmeester van Waren? 

De opleiding van een Keurmeester van Waren is afhankelijk van de sector waarin hij werkzaam is. Wanneer een Keurmeester veel machines en apparaten controleert is bijvoorbeeld de HBO opleiding Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde geschikt.

Wanneer de Keurmeester van Waren zich vooral bezighoudt met voedselkwaliteit is een opleiding in de voedingsbranche gewenst. Voorbeelden van opleidingen hiervoor zijn Voedingsmiddelentechnologie of Voeding en Diëtetiek (HBO).
 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Keurmeester van Waren

Meer opleidingen Keurmeester van Waren

Weet je nog niet of je Keurmeester van Waren wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Keurmeester van Waren of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Keurmeester van Waren

Met wie werkt een Keurmeester van Waren samen? 

Een Keurmeester van waren staat veel in contact met andere mensen. Zo is hij vaak onderweg om langs te gaan bij detaillisten of horecaondernemers. De Keurmeester controleert de bedrijven van deze mensen en adviseert over correcte naleving van de wetten. Ook kan het voorkomen dat een Keurmeester samen met een collega op pad gaat en de controle gezamelijk wordt uitgevoerd.
 


  • Keurmeester
  • Horecaondernemer
  • Detaillist
Keurmeester van Waren


Organisaties waar een Keurmeester van Waren werkzaam is

Waar werkt een Keurmeester van Waren meestal? 

Een Keurmeester van Waren is in dienst bij de Voedsel en Waren Autoriteit. Dit behoort tot het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). De Voedsel en Waren Autoriteit is opgebouwd uit verschillende divisies: Plant,  Dier,  Industrie, Horeca, Ambacht, Instellingen en Retail en de divisie Productveiligheid en Import/Export.
 

Meer weten over werken in de Kwaliteit & Veiligheid?

Bekijk werken in Kwaliteit & Veiligheid

Best beoordeelde werkgevers Keurmeester van Waren

Waar kun je het beste werken als Keurmeester van Waren? Hieronder vindt je de best door de Keurmeester van Waren beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Keurmeester van Waren.

Competenties, Skills en Vaardigheden Keurmeester van Waren:

Welke competenties heeft een een Keurmeester van Waren nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Keurmeester van Waren

Wat voor persoonlijkheid heb je als Keurmeester van Waren nodig? 

Een Keurmeester van Waren moet het naleven van de wetgeving controleren. Omdat alle wetten strikt nageleefd moeten worden is het van belang dat een Keurmeester nauwkeurig werkt en een hoge standaard hanteert. Ook is hij  kritisch en vindt hij het prettig om met vastgestelde normen te werken (Perfectionist).

Hij is voortdurend bezig met controleren en is dus ook voortdurend aan het observeren. De Keurmeester is van nature analytisch ingesteld, heeft oog voor detail, maar weet hoofd- en bijzaken te scheiden (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Keurmeester van Waren


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Keurmeester van Waren

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Keurmeester van Waren

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Keurmeester van Waren

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Keurmeester van Waren

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Keurmeester van Waren dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Keurmeester van Waren belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Keurmeester van Waren. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Keurmeester van Waren iets voor je?

Zou je graag Keurmeester van Waren willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Keurmeester van Waren bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Keurmeester van Waren

Inspector

De functie van keurmeester bestaat niet meer. Tegenwoordig is het de functie van inspecteur. Er zijn meerdere niveau's in de functie van inspecteur met daarbij specifieke werk terreinen.

R. de jongh

Ik heb mijn bachelor afgerond European Studies en heb vervolgens een master Food Design gedaan waar ik ervaring heb opgedaan in product onwikkeling. Mijn interesse gaat zeer sterk uit naar deze functie maar weet niet of ik met mijn profiel voldoe?

J.Oosterbaan

ZOU GRAAG DE OPLEIDING KEURMEESTER HORECA WILLEN DOEN.Daar gaat mijn interesse naar uit.

keurmeester

Beste J.Oosterbaan,wie houd je tegen?H.Gr.

Robin

Mijnheer Oosterbaan,nog geen keurmeester  waarschijnlijk?Voor de opl.klikt springest.nl ,hierboven aan.en je kan er aan gaan werken.Sucses

anton k

waar vind ik vacatures voor deze job ?

jasper

Probeer de NationaleVacaturebank

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar