Veiligheidscoördinator Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Veiligheidscoördinator? Lees de functieomschrijving.

Bij bijna alle bedrijven is veiligheid een belangrijk onderwerp. Een veilige werkomgeving voor de medewerkers, veiligheid voor de klanten, gasten of leerlingen en veiligheid in de omgang met waardevolle goederen en geld. Veiligheid kent vele dimensies en raakvlakken. De Veiligheidscoördinator herkent de diverse aspecten van veiligheid binnen zijn organisatie en draagt zorg voor een zo optimaal mogelijke veiligheid voor de hele organisatie.

 

De Veiligheidscoördinator kan een bedrijf goed en deskundig adviseren over het beleid en de maatregelen omtrent de veiligheid. Ook kan de Veiligheidscoördinator zelf het beleid maken en uitvoeren. Het is belangrijk dat de Veiligheidscoördinator voldoende kennis heeft van veiligheid en beschikt over de juiste informatie en richtlijnen. Ook moet de Veiligheidscoördinator rekening houden met de wet- en regelgeving. De Veiligheidscoördinator maakt het beleid, stelt een plan van aanpak op en bepaalt of er derden ingeschakeld moeten worden. De Veiligheidscoördinator is verantwoordelijk voor de volledige veiligheidsmanagement binnen de organisatie.

 

De Veiligheidscoördinator kan bij verschillende organisaties werken. In de bouw zijn veel Veiligheidscoördinatoren werkzaam. Voor een bouwterrein moet altijd een Veiligheidscoördinator aangesteld zijn omdat het risico op ongevallen groot is. Maar de Veiligheidscoördinator kan ook werkzaam zijn voor een onderwijsinstelling of commercieel bedrijf.

Wil je werken als Veiligheidscoördinator?

Werk je al als Veiligheidscoördinator en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Veiligheidscoördinator worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Veiligheidscoördinator, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Veiligheidscoördinator in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Veiligheidscoördinator

Wat verdient een Veiligheidscoördinator?

Het salaris van de Veiligheidscoördinator is afhankelijk van de organisatie waar de Veiligheidscoördinator voor werkt. Omdat dit zeer uiteenlopend is, is het lastig om hier een goede salarisindicatie te kunnen geven.

Salarisschaal Veiligheidscoördinator

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Veiligheidscoördinator

Op zoek naar een nieuwe baan als Veiligheidscoördinator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Veiligheidscoördinator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Veiligheidscoördinator vacatures

Veiligheidscoördinator
Timing
Voor onze opdrachtgever zijn we op zoek naar een veiligheidscoördinator. Het doel is het bevorderen en mede waarborgen van een correcte implementatie, toepassing en naleving van de wettelijke bepalingen op …
Umicore: Procesveiligheidscoördinator
Jobs via StepStone.be
Je bewaakt de kwaliteit en de continuïteit van proces risico-analyses. Je ondersteunt de operationele diensten in het uitvoeren van risicoanalyses in kader van nieuwe processen/installaties, wijzigingen en incidentenonderzoek. Je begeleidt …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Veiligheidscoördinator

Hoe goed is de toekomst voor de Veiligheidscoördinator? 

Er is, zeker in de bouwsector, voldoende vraag naar Veiligheidscoördinatoren. Door goed beleid te voeren en de veiligheid te kunnen waarborgen kan de Veiligheidscoördinator doorgroeien naar hogere functies.

Baankans Veiligheidscoördinator

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Veiligheidscoördinator worden: Opleidingen tot Veiligheidscoördinator

Hoe word je een Veiligheidscoördinator? 

Om aan de slag te kunnen als Veiligheidscoördinator moet je een gedegen kennis hebben van veiligheid en veiligheidsmanagement. Deze kennis kan opgedaan worden via speciale cursussen en opleidingen. Deze zijn op verschillende niveaus te volgen.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Veiligheidscoördinator

ITIL V3 Intermediate Service Transition
Deze training is bedoeld voor professionals die een rol als Service Manager, Procesmanager, IT Professional, IT Manager of Service Co?rdinator uitoefenen of ambi?ren. De activiteiten uit de Service Transition/processen Service …
Meer opleidingen Veiligheidscoördinator

Weet je nog niet of je Veiligheidscoördinator wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Veiligheidscoördinator of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Veiligheidscoördinator

Met wie werkt een Veiligheidscoördinator samen? 

De Veiligheidscoördinator werkt soms samen met andere veiligheidsmedewerkers, maar heeft ook geregeld contact met andere medewerkers van de organisatie. Daarnaast moet de Veiligheidscoördinator vaak verantwoording afdragen aan het management.


Veiligheidscoördinator


Organisaties waar een Veiligheidscoördinator werkzaam is

Waar werkt een Veiligheidscoördinator meestal? 

De Veiligheidscoördinator kan bij verschillende organisaties werken. Veel Veiligheidscoördinator werken in de bouw, maar de Veiligheidscoördinator kan ook bij een onderwijsinstelling of andere organisatie werken. De Veiligheidscoördinator kan in zowel de profit als de non-profit sector werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Veiligheidscoördinator

Waar kun je het beste werken als Veiligheidscoördinator? Hieronder vindt je de best door de Veiligheidscoördinator beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Veiligheidscoördinator.

Competenties, Skills en Vaardigheden Veiligheidscoördinator:

Welke competenties heeft een een Veiligheidscoördinator nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Veiligheidscoördinator

Wat voor persoonlijkheid heb je als Veiligheidscoördinator nodig? 

De Veiligheidscoördinator moet een goede en gedegen kennis hebben van veiligheid en veiligheidsmanagement. Daarbij moet de Veiligheidscoördinator gevoelig zijn voor de behoeften van anderen (Gever) en in hun behoefte aan veiligheid kunnen voorzien. Ook moet de Veiligheidscoördinator de situatie goed in kunnen schatten, beleid opstellen en dit handhaven (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Veiligheidscoördinator


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Veiligheidscoördinator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Veiligheidscoördinator

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Veiligheidscoördinator

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Veiligheidscoördinator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Veiligheidscoördinator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Veiligheidscoördinator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Veiligheidscoördinator. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Veiligheidscoördinator iets voor je?

Zou je graag Veiligheidscoördinator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Veiligheidscoördinator bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar