Arbeidsinspecteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Arbeidsinspecteur? Lees de functieomschrijving.

De Arbeidsinspecteur of Inspecteur arbeidsinspectie controleert of overheidsinstanties en bedrijven de wetgeving voor gezondheid en veiligheid op het werk nastreven. Goede arbeidsomstandigheden zijn wettelijk vastgelegd in de Arbowet. Het is de taak van de Arbeidsinspecteur om er op toe te zijn dat de hierin omschreven regels worden nagestreefd. Als dit niet het geval is, kan de Arbeidsinspecteur boetes uitdelen. De arbeidsinspectie maakt onderdeel uit het van Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegneheid.

 

De Arbeidsinspecteur ziet er op toe dat de wettelijke regels nagestreed worden. Ook zorgt de inspecteur ervoor dat er illegale tewerkstelling bestreden wordt. Ernstige misstanden en risico’s worden direct aangepakt. Zo moet de Arbeidsinspecteur er op toezien dat er niet onverantwoord met gevaarlijke machines wordt gewerkt en de werkomstandigheden voor de werknemers geen gevaren opleveren. Ook let de inspecteur er op dat er geen vreemdelingen bij een bedrijf werken die geen tewerkstellingsvergunning hebben.

 

De Arbowet kent een aantal algemeen geldende regels. Bedrijven moeten daarnaast zelf een arbocatalogus opbouwen. Als de Arbeidsinspecteur langskomt bij een bedrijf wordt deze als uitgangspunt van de inspectie genomen. Hoe vaak de Arbeidsinspecteur een inspectie uitvoert bij een bedrijf hangt af van de risico’s die een bedrijf bij zijn werkzaamheden heeft. Een bedrijf met gevaarlijkere processen kan vaker een inspectie verwachten. Ook kan de Arbeidsinspecteur langskomen naar aanleiding van een melding van een werknemer. Als er overtredingen gevonden worden krijgt het bedrijf een boete of waarschuwing. Bij direct ernstig gevaar kan de Arbeidsinspecteur het bedrijf ook stilleggen.

Wil je werken als Arbeidsinspecteur?

Werk je al als Arbeidsinspecteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Arbeidsinspecteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Arbeidsinspecteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Arbeidsinspecteur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2400 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Arbeidsinspecteur

Wat verdient een Arbeidsinspecteur?

Gemiddeld verdient de Arbeidsinspecteur tussen de €2400,- en €4000,- per maand. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden horen onder meer een eindejaarsuitkering en voldoende vakantiedagen. Omdat de Arbeidsinspecteur veel reist, behoort een auto van de zaak ook vaak tot de mogelijkheden.

Salarisschaal Arbeidsinspecteur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Arbeidsinspecteur

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Arbeidsinspecteur

Hoe goed is de toekomst voor de Arbeidsinspecteur? 

Bijna alle bedrijven moet arbeidsinspecties ondergaan. Er is daarom voldoende vraag naar Arbeidsinspecteurs. Door te beschikken over gedegen kennis en ervaring, mag de Arbeidsinspecteurs zelfstandig inspecties uitvoeren en boetes opleggen. Hiernaast zijn er ook voldoende doorgroeimogelijkheden tot bijvoorbeeld moeilijkere zaken en leidinggevende functies.

Baankans Arbeidsinspecteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Arbeidsinspecteur worden: Opleidingen tot Arbeidsinspecteur

Hoe word je een Arbeidsinspecteur? 

Er zijn diverse opleidingen die Arbeidsinspecteur kan volgen. Arbeidsrecht (WO) is de meest voor de hand liggende opleiding. Hierin komen alle rechten van werknemers aan bod. Dit is een masteropleiding. Als basis wordt als vooropleiding dan vaak de bacheloropleiding Rechten gevolgd.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Arbeidsinspecteur

Meer opleidingen Arbeidsinspecteur

Weet je nog niet of je Arbeidsinspecteur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Arbeidsinspecteur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Arbeidsinspecteur

Met wie werkt een Arbeidsinspecteur samen? 

De Arbeidsinspecteur heeft geregeld contact met andere inspecteurs om zo ervaringen uit te kunnen wisselen. Ook rapporteert de Arbeidsinspecteurs aan het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Omdat de Arbeidsinspecteur veel bij bedrijven langsgaat, heeft hij ook veel contact in het bedrijfsleven.


Arbeidsinspecteur


Organisaties waar een Arbeidsinspecteur werkzaam is

Waar werkt een Arbeidsinspecteur meestal? 

De Arbeidsinspecteur rapporteert zijn bevindingen aan het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De inspecteur werkt dus voor een overheidinstantie en daarom in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Kwaliteit & Veiligheid?

Bekijk werken in Kwaliteit & Veiligheid

Best beoordeelde werkgevers Arbeidsinspecteur

Waar kun je het beste werken als Arbeidsinspecteur? Hieronder vindt je de best door de Arbeidsinspecteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Arbeidsinspecteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Arbeidsinspecteur:

Welke competenties heeft een een Arbeidsinspecteur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Arbeidsinspecteur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Arbeidsinspecteur nodig? 

De Arbeidsinspecteur moet beschikken over een krachtige persoonlijkheid. De Arbeidsinspecteur moet een situatie bij een bedrijf snel en vakkundige in kunnen schatten en analyseren (Waarnemer). Vervolgens moet de Arbeidsinspecteur zelfstandig de keuze maken voor het goedkeuren, het opleggen van een waarschuwing of boete of het volledig sluiten van een bedrijf (Baas). De Arbeidsinspecteur heeft een grote verantwoordelijkheid voor de veilige en gezond werkomstandigheden van de medewerkers.

Bekijk de persoonstypen voor Arbeidsinspecteur


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Arbeidsinspecteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Arbeidsinspecteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Arbeidsinspecteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Arbeidsinspecteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Arbeidsinspecteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Arbeidsinspecteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Arbeidsinspecteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Arbeidsinspecteur iets voor je?

Zou je graag Arbeidsinspecteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Arbeidsinspecteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar