Toezichthouder Kinderopvang Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Toezichthouder Kinderopvang? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep toezichthouder kinderopvang. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je toezichthouder kinderopvang wordt.

Wat is een Toezichthouder Kinderopvang?

De Toezichthouder Kinderopvang (ook wel Inspecteur Kinderopvang genoemd) houdt toezicht op de gang van zaken bij kinderopvangcentra, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, gastouders, gastouderbureaus en buitenschoolse opvang. Dit vindt plaats in het kader van de Wet Kinderopvang en Peuterspeelzalen.

 

De Toezichthouder Kinderopvang bezoekt de diverse instellingen in zijn of haar regio. De Inspecteur Kinderopvang toetst het beleid op het gebied van pedagogiek, gezondheid, veiligheid en regelgeving. De Toezichthouder verzamelt de benodigde informatie en stelt aan de hand hiervan rapportages op. Deze gaan naar het management, maar er wordt ook advies gegeven aan de gemeente omtrent de handhaving van reglementen en het beleid.

 

De Toezichthouder Kinderopvang verzamelt informatie, observeert en neemt interviews af. De bevindingen worden afgewogen en op basis hiervan wordt een professioneel oordeel gevormd over het beleid en de praktijk. De Toezichthouder maakt afspraken met de instellingen over het naleven van de Wet Kinderopvang en Peuterspeelzalen. De Toezichthouder bouwt hierdoor contact op met de verschillende instellingen.

 

De Inspecteur moet goed kunnen signaleren waar problemen liggen en eventuele klachten over instellingen discreet kunnen onderzoeken. De Toezichthouder Kinderopvang moet analytisch sterk zijn en beschikken over voldoende inspectievaardigheden. Ook moet de Toezichthouder Kinderopvang beschikken over goede communicatieve vaardigheden om een goed netwerk en goed contact met de instellingen op te bouwen.

Wil je werken als Toezichthouder Kinderopvang?

Werk je al als Toezichthouder Kinderopvang en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Toezichthouder Kinderopvang worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Toezichthouder Kinderopvang, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Toezichthouder Kinderopvang in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2500 tot €3400

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Toezichthouder Kinderopvang

Wat verdient een Toezichthouder Kinderopvang?

Het salaris van de Toezichthouder Kinderopvang ligt gemiddeld tussen de €2500,- en €3400,-. Dit is afhankelijk van de ervaring van de inspecteur. Vaak zijn er ook goede overige arbeidsvoorwaarden zoals vakantiedagen en een eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Toezichthouder Kinderopvang

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Toezichthouder Kinderopvang

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Toezichthouder Kinderopvang

Wat is de toekomst van Toezichthouder Kinderopvang?

Er is voldoende vraag naar Toezichthouders Kinderopvang. Vaak heeft de Toezichthouder Kinderopvang al eerder in een kinderopvang gewerkt en is vanuit die functie doorgegroeid naar een meer leidinggevende functie.

Baankans Toezichthouder Kinderopvang

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Toezichthouder Kinderopvang worden: Opleidingen tot Toezichthouder Kinderopvang

Wil je toezichthouder kinderopvang worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Toezichthouder Kinderopvang? 

De Toezichthouder Kinderopvang heeft vaak een pedagogische achtergrond een heeft bijvoorbeeld de opleiding Pedagogiek succesvol afgerond. Vaak volgt de Toezichthouder Kinderopvang hierna nog een aparte training of opleiding voor de rol van inspecteur. Hierin worden de gewenste vaardigheden aangeleerd en de wet- en regelgeving besproken.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Toezichthouder Kinderopvang

Meer opleidingen Toezichthouder Kinderopvang

Weet je nog niet of je Toezichthouder Kinderopvang wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Toezichthouder Kinderopvang of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Toezichthouder Kinderopvang

Met wie werkt een Toezichthouder Kinderopvang samen? 

De Toezichthouder Kinderopvang komt veel langs bij diverse instellingen die zorgen voor de opvang van kinderen. De inspecteur moet een goed netwerk opbouwen en proberen een band te creëren met de verschillende instellingen.


Toezichthouder Kinderopvang


Organisaties waar een Toezichthouder Kinderopvang werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Toezichthouder Kinderopvang meestal werkt.

Waar werkt een Toezichthouder Kinderopvang?

De Toezichthouder Kinderopvang werkt vaak voor een organisatie die inspecties uitvoert. Deze inspecties worden vaak in opdracht uitgevoerd. De Toezichthouder Kinderopvang werkt voornamelijk in de profit sector.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Toezichthouder Kinderopvang

Waar kun je het beste werken als Toezichthouder Kinderopvang? Hieronder vind je de best door de Toezichthouder Kinderopvang beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Toezichthouder Kinderopvang.

Competenties, Skills en Vaardigheden Toezichthouder Kinderopvang:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Toezichthouder Kinderopvang.

Welke competenties heeft een Toezichthouder Kinderopvang nodig?

Een Toezichthouder Kinderopvang heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Toezichthouder Kinderopvang

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Toezichthouder Kinderopvang passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Toezichthouder Kinderopvang nodig? 

De Toezichthouder Kinderopvang moet goed observaties kunnen uitvoeren, analyses kunnen maken en aan de hand hiervan rapportages kunnen opstellen (Waarnemer). De Toezichthouder Kinderopvang moet ook beschikken over goede communicatieve vaardigheden en een goed netwerk op kunnen bouwen (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Toezichthouder Kinderopvang


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Toezichthouder Kinderopvang

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Toezichthouder Kinderopvang

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Toezichthouder Kinderopvang

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Toezichthouder Kinderopvang

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Toezichthouder Kinderopvang dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Toezichthouder Kinderopvang belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Toezichthouder Kinderopvang. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Toezichthouder Kinderopvang iets voor je?

Zou je graag Toezichthouder Kinderopvang willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Toezichthouder Kinderopvang bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Toezichthouder Kinderopvang

Cindy

Een toezicht houder kinderopvang werkt altijd bij de GGD en dit is volgens mij een non profit organisatie...

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar