KAM Coördinator Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een KAM Coördinator? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep kam coördinator. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je kam coördinator wordt.

 

Wat is een KAM Coördinator?

De afkorting KAM staat voor Kwaliteit, Arbeidsomstandigheden en Milieu. De KAM Coördinator is bij een organisatie verantwoordelijk voor de kwaliteit, arbeidsomstandigheden en de zorg voor het milieu. Grote organisaties hebben hier vaak een complete afdeling voor, middelgrote organisaties hebben meestal één KAM Coördinator in dienst en bij kleine bedrijven is het een neventaak van een werknemer.

De belangrijkste taak van de KAM Coördinator is het opzetten, onderhouden en verbeteren van het KAM-zorgsysteem. Dit houdt in dat de KAM Coördinator zorgt dat de organisatie voldoet aan de arbo- en milieuwetgeving en aan de kwaliteitseisen en wensen van de organisatie. Ook valt het organiseren van de bedrijfshulpverlening en het plannen van de handelingen bij eventuele calamiteiten onder het takenpakket van de KAM Coördinator.

De verschillende activiteiten worden vaak planmatig vastgelegd en waar nodig aangepast en verbeterd. De KAM Coördinator ziet er op toe dat het vastgestelde systeem wordt nagestreefd. Ook houd de KAM Coördinator de wet- en regelgeving in de gaten en voert eventuele veranderingen door in het systeem. De KAM Coördinator werkt vaak tussen de medewerkers en de directie van de organisatie. De KAM Coördinator zorgt ervoor dat de medewerkers de systemen gebruiken en legt verbeteringen voor aan de directie.Wil je werken als KAM Coördinator?

Werk je al als KAM Coördinator en zoek je een nieuwe baan? Of wil je KAM Coördinator worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor KAM Coördinator, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep KAM Coördinator in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2400 tot €3600

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

24


Salaris en Arbeidsvoorwaarden KAM Coördinator

Wat verdient een KAM Coördinator?

Het startsalaris van een KAM Coördinator ligt rond de 2400 euro. Dit salaris kan oplopen tot ongeveer 3600 euro naarmate meer werkervaring wordt opgedaan. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de KAM Coördinator werkzaam is.

Salarisschaal KAM Coördinator

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures KAM Coördinator

Op zoek naar een nieuwe baan als KAM Coördinator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor KAM Coördinator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 KAM Coördinator vacatures

KAM Coördinator
Aelmans Adviesgroep B.V.
Aelmans Adviesgroep B.V. zoekt een KAM Coördinator te Voerendaal HBO geplaatst op 10-03-2020 Bij Aelmans werken we voortdurend aan een toekomstbestendige woon- werk- en leefomgeving. Dat doen we innovatief, inspirerend …
KAM Coördinator (20 uur p.w.)
Van Walraven
Van Walraven zoekt een KAM Coördinator (20 uur p.w.) te Mijdrecht MBO geplaatst op 05-03-2020 Van Walraven levert als groothandel een breed assortiment artikelen voor woning- en utiliteitsbouw, GWW, installatietechniek …
KAM coördinator infra en bouw
FORTEC
een ondernemende en proactieve specialist op het gebied van KAM en bent graag verantwoordelijk voor de regio Zuid-Nederland. Als KAM-coördinator ligt die verantwoordelijkheid in het verbeteren, implementeren en uitvoeren van …
Senior veiligheidskundige
FORTEC
de veiligheidskundige die op een gestructureerde manier veiligheids- en coachingsmodellen weet in te zetten zodat zowel de uitvoerder als ook de timmerman het begrijpt en oppakt. Deze rol is op …
KAM Coördinator
Eminent Groep
De KAM coördinator levert een bijdrage aan de kwaliteitsstandaard en verbetert deze aan de constant veranderende marktomstandigheden. Daarnaast is de KAM coördinator in staat om KAM bruisend te maken, een …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden KAM Coördinator

Wat is de toekomst van KAM Coördinator?

Er wordt binnen organisaties steeds meer gelet op de arbo- en milieueisen. De rol van een KAM Coördinator wordt hierdoor steeds belangrijker. Hoe groot de kansen op de arbeidsmarkt zijn voor een KAM Coördinator is niet helemaal duidelijk.

Baankans KAM Coördinator

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

24


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

KAM Coördinator worden: Opleidingen tot KAM Coördinator

Wil je kam coördinator worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een KAM Coördinator? 

Door verschillende instantie worden cursussen en korte opleidingen aangeboden die je opleiden tot KAM Coördinator. De duur van deze cursussen en opleidingen verschilt per instantie. Verder kan ook een meer algemene opleiding over milieu en arbeidsomstandigheden geschikt zijn voor de functie van KAM Coördinator.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot KAM Coördinator

KAM coördinator / QHSE opleiding
Waarom de KAM coördinator/QHSE coördinator opleiding volgen?Steeds meer organisaties gaan over tot het voeren van een structureel Kwaliteits-, Arbo- en/of Milieu (KAM)beleid. Naast een aantal wettelijke verplichtingen komt dit …
Basisopleiding Kwaliteit Arbo Milieu (KAM) (privé-les)
Het beheersen van de kwaliteit, arbo en milieu is binnen veel organisaties een belangrijk aandachtspunt. KAM dient binnen een organisatie de veiligheid te borgen. Deze opleiding geeft een integrale benadering van …
Basisopleiding Kwaliteit Arbo Milieu (KAM) (met coaching)
Het beheersen van de kwaliteit, arbo en milieu is binnen veel organisaties een belangrijk aandachtspunt. KAM dient binnen een organisatie de veiligheid te borgen. Deze opleiding geeft een integrale benadering van …
Effectief communiceren voor ergocoaches en preventiemedewerkers
Training bij u op de werkvloer! Als ergocoach, preventiemedewerker, KAM- of arbo-coördinator weet je alles over gezond werken en preventie van ziekteverzuim. Eén van jouw taken is het coachen en …
Cursus Face Fittester
De ééndaagse Cursus Face Fittester werkt met een wachtlijstWij werken met een wachtlijst, geef bij het aanvragen van cursusinformatie of inschrijving uw voorkeur aan voor een startdatum. Wij nemen …
Meer opleidingen KAM Coördinator

Weet je nog niet of je KAM Coördinator wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding KAM Coördinator of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk KAM Coördinator

Met wie werkt een KAM Coördinator samen? 

De KAM Coördinator staat in de organisatie vaak tussen de medewerkers en de directie in. De medewerkers moeten het KAM-zorgsysteem dat ontwikkeld is door de KAM Coördinator aanhouden en de directie moet overtuigd worden van eventuele verbeteringen van dit systeem. De KAM Coördinator heeft hierdoor veel te maken met de andere medewerkers van de organisatie. Ook is er bij grotere bedrijven vaak een complete afdeling voor het KAM-zorgsysteem. Bij deze organisaties heeft de KAM Coördinator ook te maken met andere KAM Coördinatoren.


KAM Coördinator


Organisaties waar een KAM Coördinator werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een KAM Coördinator meestal werkt.

Waar werkt een KAM Coördinator?

De KAM Coördinator kan bij allerlei typen organisaties werkzaam zijn. Bij kleine organisaties is de functie van KAM Coördinator vaak geen zelfstandige functie, maar een neventaak. In middelgrote organisaties is er vaak één KAM Coördinator voor de hele organisaties. Bij grote organisaties wordt er soms een hele afdeling voor opgericht waar meerdere KAM Coördinatoren werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Kwaliteit & Veiligheid?

Bekijk werken in Kwaliteit & Veiligheid

Best beoordeelde werkgevers KAM Coördinator

Waar kun je het beste werken als KAM Coördinator? Hieronder vind je de best door de KAM Coördinator beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep KAM Coördinator.

Competenties, Skills en Vaardigheden KAM Coördinator:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een KAM Coördinator.

Welke competenties heeft een KAM Coördinator nodig?

Een KAM Coördinator heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen KAM Coördinator

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij KAM Coördinator passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een KAM Coördinator nodig? 

De KAM Coördinator moet goed kunnen inschatten wat er in de organisatie speelt en hoe het KAM-zorgsysteem het beste in de organisatie geïmplementeerd kan worden. Ook moet de KAM Coördinator verbeteringen opsporen en het gebruik van het systeem dus analyseren (waarnemer).

Omdat de KAM Coördinator vaak veel met de andere medewerkers van de organisatie te maken heeft, is het ook belangrijk dat de KAM Coördinator de behoeftes en wensen van de medewerkers en de directie goed kan aanvoelen (gever).

Bekijk de persoonstypen voor KAM Coördinator


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een KAM Coördinator

Ivon van der Pasch is KAM-coördinator.

Ben je benieuwd wat een KAM-coördinator allemaal doet op een dag? Ivon van der Pasch vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een KAM Coördinator

Beoordeling van het beroep KAM Coördinator

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep KAM Coördinator

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie KAM Coördinator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als KAM Coördinator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor KAM Coördinator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als KAM Coördinator. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep KAM Coördinator iets voor je?

Zou je graag KAM Coördinator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als KAM Coördinator bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op KAM Coördinator

Mark

Heb het "vak" van KAM coordinator nu na een jaar ervaren als een saai vak de acceptatie van mijn functie in de organisatie is erg slecht en motiveert mij totaal niet. Ben ook dringend op zoek naar een meer inspirerede baan! 

Riel

helaas moet ik mij aansluiten bij Mark zijn reactie. Ook ik werk in kleinere organisaties. Het zijn voor de werkgevers nieuwe functies. ik zie dan ook veel uitdagingen bij beide bedrijven. Helaas is het draagvlak minimaal waardoor er weinig mogelijkheden zijn de uitdagingen aan te gaan. Dit werkt demotiverend. Het lijkt dan ook dat kleinere/middelgrote organisaties meer een KAM-mer willen op papier dan er daadwerkelijk een laten functioneren in volle glorie. Het is vooral zelf veel mogelijkheden creeeren binnen de grenzen van toelaatbaarheid en dat is niet daadwerkelijk hoe je wilt werken. Daarbij is dan de drijfveer voor mij persoonlijk; daadwerkelijke verbetering op veiligheid en gezondheid van de werknemers een belangrijke zaak, waar snel aan voorbij gegaan wordt omdat het niet past in het budget. Aangezien er niet echt een budget beschikbaar is voor KAM (!) delf je snel het onderspit t.o.v. productie verbeteringen (aanschaf machines, bouw van hallen etc. ) Daarbij heb ik sterk het gevoel dat een vro

Bernard

Het lijkt mij juist een beroep waar veel uitdagingen liggen.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar