Veiligheidsadviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Veiligheidsadviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep veiligheidsadviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je veiligheidsadviseur wordt.

 

Wat is een Veiligheidsadviseur?

De Veligheidsadviseur werkt bij een bedrijf dat gevaarlijke stoffen vervoert, of daar op een andere manier mee te maken heeft. Hij is verantwoordelijk voor de veilige opslag van en veilige omgang met deze stoffen.

De Veiligheidsadviseur analyseert de risico’s waaraan de werknemers blootgesteld worden en zorgt ervoor dat de juiste maatregelen worden getroffen om de opslag en het vervoer van de  stoffen zo veilig mogelijk te laten verlopen. Ook zorgt de Veiligheidsadviseur er voor dat veranderingen in wet- en regelgeving m.b.t. gevaarlijke stoffen op efficiënte en juiste wijze geïmplementeerd worden. De Veiligheidsadviseur is verantwoordelijk voor de goede kwaliteit van de faciliteiten en het functioneren van het personeel. Dit personeel wordt getraind en met enige regelmaat op functioneren gecontroleerd,  zodat er alleen bekwame mensen aan het werk zijn en daarmee de kans op ongelukken minimaal is. 

In geval van ongelukken of calamiteiten moet de Veiligheidsadviseur achterhalen wat er fout is gegaan en maatregelen nemen om herhaling voorkomen. Daarnaast stelt de Veiligheidsadviseur noodprocedures op waardoor men adequaat kan handelen in geval van problemen.

Er rust een enorme verantwoodelijkheid op de schouders van de Veiligheidsadviseur. Het is niet genoeg om alleen kennis van chemische processen en opslagmogelijkheden te hebben. Hij moet ook het personeel kunnnen inschatten op risicogedrag en verder de relevante wetgeving begrijpen en in de gaten houden.  Zijn bevindingen moet de Veiligheidsadviseur in rapporten en procedures of trainingen over kunnen brengen aan anderen.Wil je werken als Veiligheidsadviseur?

Werk je al als Veiligheidsadviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Veiligheidsadviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Veiligheidsadviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Veiligheidsadviseur in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Chauffeur
 • Opslagmedewerker
 • Directie
 • Fabrikant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2700 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Veiligheidsadviseur

Wat verdient een Veiligheidsadviseur?

Afhankelijk van het bedrijf, de precieze functieinhoud en de eigen ervaring, kan een Veiligheidsadviseur tussen de €2700 en €6000 gaan verdienen.

Salarisschaal Veiligheidsadviseur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Veiligheidsadviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Veiligheidsadviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Veiligheidsadviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Veiligheidsadviseur vacatures

Vacature preventie en veiligheidsadviseur
Itzu Jobs
Voor onze klant die iedereen kent voor zijn logistieke diensten zijn wij op zoek naar een preventie en veiligheidsadviseur. Naast de logistieke diensten staat onze klant ook bekend voor zijn …
Vacature Veiligheidsadviseur
YoungCapital NEXT
Wat ga je doen? Vernieuwende techniek combineren met veiligheid, dat is wat dit bedrijf al jaren doet En jij kan hieraan komen bijdragen want onze klant in Amsterdam is momenteel …
Vacature Ontwikkel jezelf als Veiligheidsadviseur in Amsterdam
YoungCapital
Heb jij een afgeronde HBO Opleiding Elektrotechniek of Besturingstechniek op zak? Ga aan de slag als Veiligheidsadviseur in Amsterdam. Wat ga je doen? Vernieuwende techniek combineren met veiligheid, dat is …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Veiligheidsadviseur

Wat zijn de baankansen voor een Veiligheidsadviseur?

Elk bedrijf dat met gevaarlijke stoffen werkt heeft minstens een Veiligheidsadviseur in dienst. Er is dus veel werk, al moet hierbij wel gezegd worden dat deze functies vaak intern opgevuld worden door werknemers die een cursus volgen. Het is mogelijk om als Veiligheidsadviseur een hogere leidinggevende functie te krijgen, mits men bij een groot genoeg bedrijf op weet te vallen.

De actuele kans op werk voor een Veiligheidsadviseur

Het beroep Veiligheidsadviseur is onderdeel van de beroepsfamilie Inspecteurs veiligheid en gezondheid. De kans op werk voor de beroepsfamilie Inspecteurs veiligheid en gezondheid is in de huidige periode redelijk

Huidige aantal vacatures

3

Baankans Veiligheidsadviseur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Veiligheidsadviseur worden: Opleidingen tot Veiligheidsadviseur

Wil je Veiligheidsadviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Veiligheidsadviseur.

Hoe word je een Veiligheidsadviseur? 

Er bestaan verscheidene opleidingen voor Veiligheidsadviseurs. Deze duren soms maar een week. Het is dan wel een vereiste dat de kandidaat al ervaring in de transportwereld heeft, als chauffeur of iets dergelijks. Een MBO opleiding tot Hoofdoperator of Procesoperator C is een meer directe route.

De 3 best beoordeelde opleidingen tot Veiligheidsadviseur

cursus veiligheidsadviseur ADR wegtransport
Cursus Veiligheidsadviseur De Veiligheidsadviseur (ADR wegtransport) heeft als taak om met alle mogelijke middelen en maatregelen er voor te zorgen dat het vervoer van gevaarlijke goederen, en alle aan dit …
cursus veiligheidsadviseur ADR wegtransport
Veiligheidsadviseur gevaarlijke stoffen wegvervoer + examen - verlenging
Veiligheidsadviseur gevaarlijke stoffen wegvervoer (verlenging) Elke onderneming waarvan de bezigheid het vervoer van gevaarlijke goederen over de weg of het met dit vervoer samenhangende verpakken, beladen, vullen of lossen omvat, …
Veiligheidsadviseur gevaarlijke stoffen wegvervoer + examen - verlenging
Veiligheidsadviseur gevaarlijke stoffen wegvervoer + examen - 1e opleiding
Veiligheidsadviseur gevaarlijke stoffen wegvervoer (1e opleiding) Elke onderneming waarvan de bezigheid het vervoer van gevaarlijke goederen over de weg of het met dit vervoer samenhangende verpakken, beladen, vullen of lossen …
Veiligheidsadviseur gevaarlijke stoffen wegvervoer + examen - 1e opleiding

Omscholen of doorgroeien tot Veiligheidsadviseur

Als je Veiligheidsadviseur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Veiligheidsadviseur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Veiligheidsadviseur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Veiligheidsadviseur?

Competenties en Vaardigheden Veiligheidsadviseur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Veiligheidsadviseur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Veiligheidsadviseur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Veiligheidsadviseur

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details

Persoonlijkheid van een Veiligheidsadviseur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Veiligheidsadviseur. Als Veiligheidsadviseur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Veiligheidsadviseur:


zie volledige beschrijving persoonstype Veiligheidsadviseur

Vakkennis voor een Veiligheidsadviseur

Het is voor een Veiligheidsadviseur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Veiligheidsadviseur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Veiligheidsadviseur


Werkervaring Veiligheidsadviseur

Het is voor een startend Veiligheidsadviseur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Veiligheidsadviseur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Veiligheidsadviseur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Veiligheidsadviseur

Met wie werkt een Veiligheidsadviseur samen? 

De Veiligheidsadviseur brengt de meeste tijd door in de opslagruimtes of bij het transport. Hierdoor vindt de meeste sociale interactie, informeel en in de vorm van voorlichting, met de chauffeurs en opslagmedewerkers van het bedrijf plaats. Daarnaast legt de Veiligheidsadviseur verslag af aan de directie, door middel van rapporten en adviezen. Met de fabrikanten van de containers en andere faciliteiten is verder nog communicatie over benodigde aanpassingen of mogelijke innovaties.


 • Chauffeur
 • Opslagmedewerker
 • Directie
 • Fabrikant
Veiligheidsadviseur


Organisaties waar een Veiligheidsadviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Veiligheidsadviseur meestal werkt.

Waar werkt een Veiligheidsadviseur?

Elk bedrijf dat in gevaarlijke stoffen handelt heeft een Veiligheidsadviseur nodig. Vaak komt men terecht in commerciële transportbedrijven, hoewel de overheid ook Veiligheidsadviseurs in dienst heeft die nagaan of de wetgeving in verschillende bedrijven nageleefd wordt.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Veiligheidsadviseur

Waar kun je het beste werken als Veiligheidsadviseur? Hieronder vind je de best door de Veiligheidsadviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Veiligheidsadviseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Veiligheidsadviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Veiligheidsadviseur.

Welke competenties heeft een Veiligheidsadviseur nodig?

Een Veiligheidsadviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Veiligheidsadviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Veiligheidsadviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Veiligheidsadviseur nodig? 

De Veiligheidsadviseur moet naar optimale omstandigheden streven. Alles moet perfect in elkaar zitten om ongelukken te kunnen voorkomen (Perfectionist). Hierbij is het belangrijk voor een Veiligheidsadviseur om alles goed in de gaten te blijven houden en dus ook alle details goed waar te kunnen nemen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Veiligheidsadviseur


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Veiligheidsadviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Veiligheidsadviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Veiligheidsadviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Veiligheidsadviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Veiligheidsadviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Veiligheidsadviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Veiligheidsadviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Veiligheidsadviseur iets voor je?

Zou je graag Veiligheidsadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Veiligheidsadviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Veiligheidsadviseur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar