Veiligheidsadviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Veiligheidsadviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep veiligheidsadviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je veiligheidsadviseur wordt.

 

Wat is een Veiligheidsadviseur?

De Veligheidsadviseur werkt bij een bedrijf dat gevaarlijke stoffen vervoert, of daar op een andere manier mee te maken heeft. Hij is verantwoordelijk voor de veilige opslag van en veilige omgang met deze stoffen.

De Veiligheidsadviseur analyseert de risico’s waaraan de werknemers blootgesteld worden en zorgt ervoor dat de juiste maatregelen worden getroffen om de opslag en het vervoer van de  stoffen zo veilig mogelijk te laten verlopen. Ook zorgt de Veiligheidsadviseur er voor dat veranderingen in wet- en regelgeving m.b.t. gevaarlijke stoffen op efficiënte en juiste wijze geïmplementeerd worden. De Veiligheidsadviseur is verantwoordelijk voor de goede kwaliteit van de faciliteiten en het functioneren van het personeel. Dit personeel wordt getraind en met enige regelmaat op functioneren gecontroleerd,  zodat er alleen bekwame mensen aan het werk zijn en daarmee de kans op ongelukken minimaal is. 

In geval van ongelukken of calamiteiten moet de Veiligheidsadviseur achterhalen wat er fout is gegaan en maatregelen nemen om herhaling voorkomen. Daarnaast stelt de Veiligheidsadviseur noodprocedures op waardoor men adequaat kan handelen in geval van problemen.

Er rust een enorme verantwoodelijkheid op de schouders van de Veiligheidsadviseur. Het is niet genoeg om alleen kennis van chemische processen en opslagmogelijkheden te hebben. Hij moet ook het personeel kunnnen inschatten op risicogedrag en verder de relevante wetgeving begrijpen en in de gaten houden.  Zijn bevindingen moet de Veiligheidsadviseur in rapporten en procedures of trainingen over kunnen brengen aan anderen.Wil je werken als Veiligheidsadviseur?

Werk je al als Veiligheidsadviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Veiligheidsadviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Veiligheidsadviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Veiligheidsadviseur in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Chauffeur
 • Opslagmedewerker
 • Directie
 • Fabrikant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2700 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Veiligheidsadviseur

Wat verdient een Veiligheidsadviseur?

Afhankelijk van het bedrijf, de precieze functieinhoud en de eigen ervaring, kan een Veiligheidsadviseur tussen de €2700 en €6000 gaan verdienen.

Salarisschaal Veiligheidsadviseur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Veiligheidsadviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Veiligheidsadviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Veiligheidsadviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Veiligheidsadviseur vacatures

Sr. brandpreventie deskundige - brandveiligheidsadviseur
RBG adviesbureau voor brandveiligheid
Wat is RBGDe adviseurs bij RBG zijn gespecialiseerd in brandveiligheid. Zij geven hieromtrent advies voor gebouwen en inrichtingen aan voornamelijk architecten, projectontwikkelaars, aannemers, overheden en gebouweigenaren en/of -gebruikers.Functie
(aankomend) Brandpreventie deskundige
RBG adviesbureau voor brandveiligheid
Wat is RBGRBG is een adviesbureau die gespecialiseerd is in brandveiligheid. Het team geeft adviezen ten behoeve van gebouwen en inrichtingen aan voornamelijk architecten, projectontwikkelaars, aannemers, overheden en gebouweigenaren …
Sr. brandpreventie deskundige - brandveiligheidsadviseur
RBG adviesbureau voor brandveiligheid
Wat is RBG De adviseurs bij RBG zijn gespecialiseerd in brandveiligheid. Zij geven hieromtrent advies voor gebouwen en inrichtingen aan voornamelijk architecten, projectontwikkelaars, aannemers, overheden en gebouweigenaren en/of -gebruikers. Functie …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Veiligheidsadviseur

Wat is de toekomst van Veiligheidsadviseur?

Elk bedrijf dat met gevaarlijke stoffen werkt heeft minstens een Veiligheidsadviseur in dienst. Er is dus veel werk, al moet hierbij wel gezegd worden dat deze functies vaak intern opgevuld worden door werknemers die een cursus volgen. Het is mogelijk om als Veiligheidsadviseur een hogere leidinggevende functie te krijgen, mits men bij een groot genoeg bedrijf op weet te vallen.

Baankans Veiligheidsadviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

3


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Veiligheidsadviseur worden: Opleidingen tot Veiligheidsadviseur

Wil je veiligheidsadviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Veiligheidsadviseur? 

Er bestaan verscheidene opleidingen voor Veiligheidsadviseurs. Deze duren soms maar een week. Het is dan wel een vereiste dat de kandidaat al ervaring in de transportwereld heeft, als chauffeur of iets dergelijks. Een MBO opleiding tot Hoofdoperator of Procesoperator C is een meer directe route.

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Veiligheidsadviseur

cursus veiligheidsadviseur ADR wegtransport
Cursus Veiligheidsadviseur De Veiligheidsadviseur (ADR wegtransport) heeft als taak om met alle mogelijke middelen en maatregelen er voor te zorgen dat het vervoer van gevaarlijke goederen, en alle aan dit …
Examentraining ADR Veiligheidsadviseur
Dit examen is een verplichting dat staat in de regelgeving voor vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg (ADR), over het spoor (RID) en over het binnenwater (ADN).Veel mensen ervaren …
Veiligheidsadviseur ADR
Veiligheidsadviseur ADR AchtergrondADR; Accord européen relatief au transport international de marchandises Dangereuses par Route, ofwel de Europese regelgeving met betrekking tot het vervoeren van gevaarlijke stoffen over de weg. …
Meer opleidingen Veiligheidsadviseur

Weet je nog niet of je Veiligheidsadviseur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Veiligheidsadviseur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Veiligheidsadviseur

Met wie werkt een Veiligheidsadviseur samen? 

De Veiligheidsadviseur brengt de meeste tijd door in de opslagruimtes of bij het transport. Hierdoor vindt de meeste sociale interactie, informeel en in de vorm van voorlichting, met de chauffeurs en opslagmedewerkers van het bedrijf plaats. Daarnaast legt de Veiligheidsadviseur verslag af aan de directie, door middel van rapporten en adviezen. Met de fabrikanten van de containers en andere faciliteiten is verder nog communicatie over benodigde aanpassingen of mogelijke innovaties.


 • Chauffeur
 • Opslagmedewerker
 • Directie
 • Fabrikant
Veiligheidsadviseur


Organisaties waar een Veiligheidsadviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Veiligheidsadviseur meestal werkt.

Waar werkt een Veiligheidsadviseur?

Elk bedrijf dat in gevaarlijke stoffen handelt heeft een Veiligheidsadviseur nodig. Vaak komt men terecht in commerciële transportbedrijven, hoewel de overheid ook Veiligheidsadviseurs in dienst heeft die nagaan of de wetgeving in verschillende bedrijven nageleefd wordt.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Veiligheidsadviseur

Waar kun je het beste werken als Veiligheidsadviseur? Hieronder vind je de best door de Veiligheidsadviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Veiligheidsadviseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Veiligheidsadviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Veiligheidsadviseur.

Welke competenties heeft een Veiligheidsadviseur nodig?

Een Veiligheidsadviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Veiligheidsadviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Veiligheidsadviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Veiligheidsadviseur nodig? 

De Veiligheidsadviseur moet naar optimale omstandigheden streven. Alles moet perfect in elkaar zitten om ongelukken te kunnen voorkomen (Perfectionist). Hierbij is het belangrijk voor een Veiligheidsadviseur om alles goed in de gaten te blijven houden en dus ook alle details goed waar te kunnen nemen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Veiligheidsadviseur


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Veiligheidsadviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Veiligheidsadviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Veiligheidsadviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Veiligheidsadviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Veiligheidsadviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Veiligheidsadviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Veiligheidsadviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Veiligheidsadviseur iets voor je?

Zou je graag Veiligheidsadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Veiligheidsadviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Veiligheidsadviseur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar